YouTube вече тества мини игри (и ето как да ги играете)

Ключови изводи

  • YouTube Playables предлага колекция от 40 мини-игри, достъпни чрез приложението YouTube или уеб браузъра.
  • Само абонати на YouTube Premium имат достъп до Playables и той не е наличен в акаунти в YouTube Kids.
  • За да активирате Playables, отидете в настройките на вашето приложение YouTube и активирайте опцията „Изпробвайте експериментални нови функции“. Функцията ще бъде достъпна само до 28 март 2024 г.

YouTube пусна колекция от мини-игри като експериментална функция за избрани потребители, наречена Playables. Ако се интересувате от игра, ето как да активирате тази функция и да се присъедините към забавлението.

Какво представлява YouTube Playables?

Playables е колекция от мини-игри в YouTube, които могат да бъдат достъпни на вашия смартфон чрез приложението YouTube или през уеб браузъра на вашия настолен компютър.

Към момента на писане Playables има 40 мини-игри, всички от които не изискват изтегляне или инсталиране, за да започнете да играете. Игрите са разделени на осем игрови жанра, като основно се фокусират върху Brain & Puzzle и Arcade игри.

  Създавайте GIF изображения с YouTube и добавете текст към тях

Ето всички игри, достъпни в секцията YouTube Playables:

Спорт

Класически билярд с 8 топки, Баскетбол FRVR, Сблъсък на Карром, Супер Гол

Мозък и пъзел

Angry Birds Showdown, Brain Out, Collect Em All!, Color Pixel Art, Daily Crossword, Element Blocks, Gold Mahjong FRVR, Onet Connect Classic, Tile Master

Аркада

Cannon Balls 3D, Color Burst 3D, Crazy Caves, Merge Master, Merge Pirates, Moving Co., Northern Heights, Om Nom Run, Pirate Pop, Slice It All!, Stack Bounce

Ролеви игри и стратегия

Cube Tower, Endless Siege, Merge Heroes

Състезание

Draw Climber, Scooter Extreme

Дъска и карта

Ежедневен пасианс, пасианс FreeCell, джин руми

Симулация

Земеделска земя, My Space Pet, Rainy Boba Cafe

Действие

Magic Cat Academy, State.io

Любопитни факти и думи

Днешното препятствие, Words of Wonders, Words of Wonders: Гуру

Много от тези игри са разработени от известни разработчици на игри, като FRVR, Nitro Games, Vodoo, Aim Lab, Famobi и Arkadium. И тъй като някои от тези разработчици са популярни със своите безплатни HMTL5 игри, всъщност можете да играете някои от изброените по-горе игри извън YouTube Playables чрез официалния уебсайт на разработчиците на игри или чрез сайтове на трети страни като HTML5 игри.

Кой може да пуска Playables в YouTube?

Playables е експериментална функция в YouTube. Тъй като само членове на YouTube Premium могат да тестват експериментални функции, мини-игрите са достъпни само за абонати на YouTube Premium. Това също означава, че тези с акаунти в YouTube Kids нямат достъп до този раздел, въпреки че всички мини-игри в колекцията са удобни за деца.

  Как да изключите автоматичното възпроизвеждане на визуализация на миниатюри в YouTube

Ако решавате дали YouTube Premium си заслужава за достъп до Playables и всички други премиум функции, препоръчваме ви да пропуснете годишния абонамент и вместо това да вземете месечния абонамент. Това е така, защото функцията Playables ще бъде достъпна само до 28 март 2024 г. Ако не стане функция след тази дата, може да бъде напълно отменена.

Как можете да активирате Playables?

Ако не сте уведомени за функцията, но сте абонат на Premium, можете да опитате да получите достъп до Playables само като включите експерименталните функции в приложението си YouTube.

За да активирате Playables, отворете приложението YouTube и отидете на секцията Вие в долния десен ъгъл на екрана. След това отворете менюто с настройки, като натиснете иконата на зъбно колело и изберете Изпробвайте експериментални нови функции. Ще ви бъдат показани всички налични експериментални функции. Потърсете Игра на игри в YouTube и изберете Изпробвайте.

  Как да тествате експерименталните функции на AI на YouTube точно сега

След като активирате YouTube Playables, можете да получите достъп до игрите през раздела Explore в YouTube. Разделът Explore трябва да е достъпен на видно място, ако използвате уеб браузър. За тези, които използват своите смартфони, докосването на иконата на компас в горния десен ъгъл на екрана ви ще разкрие секцията Explore, където са изброени Playables.

Като алтернатива можете просто да продължите да превъртате през началната страница на YouTube след кратки видеоклипове и извънредни новини, докато не видите секцията Playables в YouTube. След това можете да щракнете върху някоя от 40-те налични мини-игри, за да започнете да играете.

Тестване на YouTube Playables

Точно като YouTube, Netflix и TikTok също добавиха мини-игри като част от своите платформи. Това, което YouTube прави по различен начин, е да не изисква изтегляне или инсталиране, за да играе своите мини-игри. Това ниво на удобство може да привлече повече случайни геймъри към YouTube, което може да повиши ангажираността на потребителите и времето, прекарано в платформата.

В зависимост от това как се представят Playables, може да видим повече платформи, внедряващи мини-игри в своите услуги. Или експериментът може да се провали напълно.

x