VirusTotal пуска Mac App; Проверява файловете за вируси, без да ги отваря

Обикновено, когато говорим за Mac, ние не обсъждаме много света на вирусите, това е по-скоро нещо за Windows. Това може да се дължи на факта, че Mac-овете все още не са достатъчно разпространени, за да привлекат вниманието от създателите на вируси, или може би защото операционната система е точно толкова сигурна, или някаква друга причина, която все още не можем да разберем. Въпреки това, дори ако вирусите и инфекциите със злонамерен софтуер са необичайни, това не означава, че не съществуват. Някои уеб инфекции са независими от платформата. За подобни проблеми VirusTotal работи като безплатна уеб услуга, която анализира подозрителни файлове (до 64MB), URL адреси и улеснява бързото откриване на вируси, червеи, троянски коне и всякакви видове зловреден софтуер. Сега VirusTotal има настолно приложение за Mac

  HandsFree ви позволява да осъществявате и получавате телефонни обаждания на вашия Mac

Първоначално сте качили файлове на уебсайта на VirusTotal. Там тези файлове бяха анализирани и проверени спрямо онлайн бази данни за вируси. Ако го опитате, ще видите колко е доста задълбочен в търсенето си. Може да не изглежда [enter windows antivirus software], но върши работата достатъчно добре, за да ви уведоми дали каченият ви файл или URL адресът на връзка са засегнати или не.

Настолното приложение си върши работата, може да не е най-красивото, но това не е неговата работа. Просто плъзнете и пуснете файл в прозореца на настолното приложение VirusTotal. Останалата част от процеса е същата като уеб услуга, но със сигурност ще ви спести времето, което би трябвало да качите и проверите всеки отделен файл. Като алтернатива можете да щракнете с десния бутон в главния прозорец на Virus Total Desktop App и да изберете файл от там.

  Къде са администраторските инструменти за Office 365?

Ограничението е, че сте обвързани с 4 файла (заявки)/минута, това е за ефективно управление на уеб трафика. Тъй като нямах заразени файлове – което според мен е добро – получих отрицателни резултати за файловете, които тествах.

Имайте предвид, че Virus Total е само скенер, а не средство за почистване на вируси, може да се наложи да потърсите другаде за това или евентуално да изтриете въпросния файл, ако бъде открита инфекция. Хората, които често се занимават с извънземни файлове, могат да се възползват много от това приложение, тъй като ще знаят дали файловете, с които ще взаимодействат, са безопасни или не.

  Как да получите портретен режим на неподдържан iPhone

Изтеглете VirusTool за Mac

x