Samsung Galaxy S20: Включване на жестове и промяна на реда на бутоните в лентата за навигация

Android 10 въведе базирана на жестове навигационна система, която премахна екранните бутони. Вместо да използва контролите на Google, Samsung остана с настройката с три бутона (с гърба от дясната страна). За щастие можете да включите навигацията с жестове (и да смените реда на бутоните) на Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra.

Включете навигацията с жестове

Започнете, като отворите менюто Настройки на Galaxy S20. Най-лесният начин да направите това е като плъзнете надолу от горната част на екрана, за да издърпате надолу панела за известия. Оттам докоснете иконата на Gear, която се намира в горния десен ъгъл.

Като алтернатива можете да плъзнете нагоре от началния екран, за да отворите чекмеджето с приложения. Можете да използвате лентата за търсене в горната част на екрана или да плъзгате през страниците, докато намерите приложението „Настройки“.

  Как да инсталирате Ubuntu Server 21.04 чрез USB

След това превъртете нагоре и след това изберете опцията „Дисплей“. Това меню също е мястото, където можете да включите 120Hz дисплея на телефона си.

Samsung Galaxy S20 Изберете

Тук ще намерите бутона „Лента за навигация“. Докоснете го.

Samsung Galaxy S20 Изберете

Изберете опцията „Жестове на цял екран“, за да превключите от оформлението с три бутона към навигационната система на Google с жестове. След това можете да докоснете бутона „Още опции“, ако искате да преминете към настройката за жестове на Samsung или да настроите фино чувствителността на плъзгане назад.

Samsung Galaxy S20 Изберете Жестове на цял екран и след това

Жестовете на Google ви позволяват да се върнете в дома, но бързо плъзнете нагоре от долната част на екрана, да отворите менюто „Последни“, като плъзнете нагоре и задържите, и се върнете назад, като плъзнете навътре от двата края. Системата на Samsung ви позволява да плъзнете нагоре от три определени секции на екрана, за да се върнете назад, Начало или да стартирате Скорошни. Изберете коя настройка най-добре отговаря на вашите нужди.

  Защо турбо бутонът забави вашия компютър през 90-те?

И накрая, променете чувствителността към жестове за връщане назад на вашия Galaxy S20, като преместите лентата по-близо до по-ниско или по-високо. Samsung препоръчва да намалите настройката, ако многократно активирате жеста за връщане назад при злополука.

След като активирате навигацията с жестове, вероятно ще забележите, че иконата на лентата в долната част на екрана ви ще го направи частично прекъсване на тъмния режим. Можете да поправите това, като скриете лентата напълно. За да направите това, върнете се в менюто „Лента за навигация“ и изключете „Съвети за жестове“.

Променете реда на бутоните в лентата за навигация

Ако искате да запазите трите бутона за навигация на екрана, но какво да обърнете реда, така че бутонът Назад да е от лявата страна на екрана, можете. Както и преди, започнете, като скочите в менюто Настройки.

Най-лесният начин да направите това е като дръпнете надолу лентата с известия и докоснете иконата на зъбно колело. Можете също да плъзнете нагоре от началния екран, за да отворите чекмеджето с приложенията и след това да докоснете приложението „Настройки“.

  Как да заглушите вашия Apple Watch

След това превъртете надолу и изберете опцията „Дисплей“.

Samsung Galaxy S20 Изберете

Оттам докоснете списъка „Лента за навигация“.

Samsung Galaxy S20 Изберете

Накрая изберете реда на бутоните, който искате да използвате на вашия Samsung Galaxy S20. Промяната ще се извърши в момента, в който докоснете съответната опция.

x