OneDrive.exe Грешка в лошия имидж състояние 0xc0000020 [Корекция]

OneDrive.exe Грешка в лошия имидж състояние 0xc0000020 [Корекция]

OneDrive.exe е жизненоважен компонент на Microsoft OneDrive, който позволява на потребителите да синхронизират файлове и папки между компютъра си и облачното хранилище на OneDrive. Въпреки това, някои потребители са изправени пред досадната грешка „лош имидж състояние 0xc0000020“ при опит да стартират OneDrive.exe. Тази грешка може да възникне по множество причини, включително повредени системни файлове, конфликтни приложения или несъвместими драйвери. В тази статия ще проучим подробно различните причини за тази грешка и ще предоставим стъпка по стъпка методи за нейното ефективно отстраняване.

Въведение

Microsoft OneDrive е популярна услуга за облачно съхранение, която позволява на потребителите да съхраняват, споделят и синхронизират файлове и папки през различни устройства. Тя е интегрирана с операционната система Windows и се управлява от OneDrive.exe. Този изпълним файл е отговорен за установяване на връзка с облачните сървъри на OneDrive и поддържане на синхронизацията на файловете. Въпреки това, повреда в този изпълним файл или в зависимите от него компоненти може да доведе до появата на грешката „лош имидж състояние 0xc0000020“. Нека се потопим по-дълбоко в причините за тази грешка и възможните решения.

Причини за грешката „OneDrive.exe Лош имидж състояние 0xc0000020“

Повредени системни файлове: Повреден или липсващ компонент на операционната система Windows, необходим за изпълнението на OneDrive.exe, може да задейства тази грешка. Това може да се случи поради вируси, злонамерен софтуер, повреда на хард диска или неправилно изключване на системата.

  Получете предупреждение за екранна снимка за снимки, изпратени през iMessage

Конфликтни приложения: Инсталирано приложение на трета страна може да влиза в конфликт с OneDrive.exe, което води до проблеми със съвместимостта. Това може да включва антивирусни програми, файрволи или други инструменти за оптимизация на системата.

Несъвместими драйвери: Остарели или несъвместими драйвери на устройства, като например графични или мрежови карти, могат да попречат на правилното функциониране на OneDrive.exe.

Други причини: Понякога тази грешка може да възникне и поради други фактори, като инсталиране на повредена актуализация на Windows, несъвместими системни настройки или инфекция с малуер.

Решения за отстраняване на грешката „OneDrive.exe Лош имидж състояние 0xc0000020“

1. Изпълнете проверка за системни файлове (SFC)

SFC (System File Checker) е вградена помощна програма на Windows, която сканира и възстановява повредени системни файлове. За да изпълните проверка за системни файлове, следвайте тези стъпки:
– Отворете командния ред като администратор.
– Въведете командата „sfc /scannow“ и натиснете Enter.
– SFC ще сканира и възстанови всички повредени системни файлове.

2. Деинсталирайте конфликтни приложения

Ако подозирате, че приложение на трета страна причинява конфликта, деинсталирайте го временно и проверете дали проблемът е решен. За да деинсталирате приложение, следвайте тези стъпки:
– Отидете на Контролен панел > Програми и функции.
– Изберете приложението, което искате да деинсталирате, и кликнете върху „Деинсталирай“.
– След като деинсталирате приложението, рестартирайте компютъра си и проверете дали грешката е отстранена.

  Как да коригирате „Диспечерът на задачите е деактивиран от вашия администратор“

3. Актуализирайте драйверите

Уверете се, че всички драйвери на устройства на компютъра ви са актуални. За да актуализирате драйверите си, следвайте тези стъпки:
– Отворете Диспечер на устройства.
– Разгънете всяка категория на устройство и щракнете с десния бутон върху всяко устройство.
– Изберете „Актуализиране на драйвера“ и следвайте инструкциите на екрана.

4. Нулирайте OneDrive

Нулирането на OneDrive ще преинсталира приложението и ще възстанови настройките му по подразбиране. За да нулирате OneDrive, следвайте тези стъпки:
– Натиснете клавиша Windows + R, за да отворите диалоговия прозорец „Изпълнение“.
– Въведете „%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset“ и натиснете Enter.
– Това ще нулира OneDrive.

5. Преинсталирайте OneDrive

Ако никое от горните решения не реши проблема, може да се наложи да преинсталирате OneDrive. За да преинсталирате OneDrive, следвайте тези стъпки:
– Натиснете клавиша Windows + R, за да отворите диалоговия прозорец „Изпълнение“.
– Въведете „appwiz.cpl“ и натиснете Enter.
– Намерете Microsoft OneDrive в списъка с програми, изберете го и кликнете върху „Деинсталиране“.
– След като деинсталирате OneDrive, рестартирайте компютъра си.
– Изтеглете и инсталирайте отново OneDrive от официалния сайт на Microsoft.

Заключение

Грешката „OneDrive.exe Лош имидж състояние 0xc0000020“ може да бъде досадна, но не е непреодолима. Чрез разбиране на причините за тази грешка и прилагане на подходящите решения, описани в тази статия, можете ефективно да я отстраните и да възстановите правилното функциониране на OneDrive. Не забравяйте да запазвате данните си редовно, за да избегнете загуба на данни в случай на неочаквани проблеми. Ако проблемът продължава, не се колебайте да се свържете с поддръжката на Microsoft за допълнителна помощ.

  Как да включите 5G на iPhone 11

Често задавани въпроси

1. Каква е причината за грешката „OneDrive.exe Лош имидж състояние 0xc0000020“?
A: Тази грешка може да бъде причинена от различни фактори, включително повредени системни файлове, конфликтни приложения или несъвместими драйвери.

2. Как да изпълня проверка за системни файлове (SFC)?
A: Отворете командния ред като администратор и въведете командата „sfc /scannow“. SFC ще сканира и възстанови всички повредени системни файлове.

3. Как мога да деинсталирам конфликтни приложения?
A: Отидете на Контролен панел > Програми и функции, изберете приложението, което искате да деинсталирате, и кликнете върху „Деинсталирай“.

4. Как мога да актуализирам драйверите си?
A: Отворете Диспечер на устройства, разгънете всяка категория на устройство и щракнете с десния бутон върху всяко устройство. Изберете „Актуализиране на драйвера“ и следвайте инструкциите на екрана.

5. Как да нулирам OneDrive?
A: Натиснете клавиша Windows + R, въведете „%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset“ и натиснете Enter. Това ще нулира OneDrive.

6. Как да преинсталирам OneDrive?
A: Натиснете клавиша Windows + R, въведете „appwiz.cpl“, изберете Microsoft OneDrive, деинсталирайте го, рестартирайте компютъра си и изтеглете и инсталирайте отново OneDrive от официалния сайт на Microsoft.

7. Какви са другите възможни причини за грешката „OneDrive.exe Лош имидж състояние 0xc0000020“?
A: Инсталиране на повредена актуализация на Windows, несъвместими системни настройки или инфекция с малу