Notific е мястото, където материалният дизайн отговаря на известията на заключения екран

Известията на заключения екран на Android L са нещо, което много потребители на Android очакват с нетърпение. Това не е уникална концепция и тези, които искаха известия на своя заключен екран, преди Android L, вероятно отидоха с приложение, което свърши работа за тях. Но тъй като това е съвсем различно изживяване, когато функцията е добавена от самата ОС, известията на заключения екран на Android L имат значително очакване зад себе си. Notific е приложение за Android на стойност $0,99 в Google Play Store, което имитира изключително добре известията на заключения екран на Android L. Освен отличен потребителски интерфейс за дизайн на материали, приложението се предлага с режим „Не безпокойте“ и възможност за добавяне на приложения в черен/бял списък.

След като бъде инсталирано, приложението ще отвори чекмеджето за навигация по подразбиране. Отидете на таблото за управление и активирайте необходимите разрешения. Освен ако тези разрешения не са активирани, приложението няма да може да ви изпраща известия. За да включите приложения в черен списък, отидете в раздела Черен списък от чекмеджето за навигация и изберете от кои приложения не искате да получавате известия.

  Как да запазите снимките си в безопасност, докато снимате

След това отидете в настройките на приложението, където можете да персонализирате темата на известията, да активирате режим „Не безпокойте“ и др. Настройките са разделени на три типа; известие, сензор и тема.

Под Настройки за известия можете да активирате известия с нисък приоритет, които са деактивирани по подразбиране. Това ще позволи на Google Now да ви изпраща сигнали за времето и т.н. Подобни приложения с нисък приоритет също ще могат да ви изпращат сигнали. Можете да прегледате разширени известия, които идват с бутони за действие, и да изберете кога трябва да се появи предупреждението въз основа на състоянието на екрана. Тук може да се управлява и режимът „Не безпокойте“, наречен Нощен режим.

  Как да разпознаете всяко растение само с негова снимка

Настройките на сензора казват на приложението кога трябва да събуди устройството въз основа на обратна връзка от сензора за близост. Можете да го настроите така, че Notific да буди устройството ви всеки път, когато го вземете. Може да разпознае дали устройството е в джоба ви или е поставено на маса. Можете също да го настроите така, че сигналите да са заключени към портретно ориентиран екран.

Под Настройки на темата можете да избирате между две оформления; наследеното оформление на NotifyMe представя всички известия в консолидиран изскачащ прозорец. Изскачащият прозорец има специален раздел за всяко известие. Оформлението на Android Wear ви позволява да плъзгате през множество изскачащи прозорци, по един за известие. Можете да управлявате яркостта на тапета, да скривате състоянието и лентата за навигация и да замъглявате фона, когато преглеждате известие.

  Как да получите достъп до контролите за достъпност от лентата с менюта и Центъра за управление на Mac

Самото известие е доста функционално; можете да го плъзнете, за да отворите приложението директно (точно както в iOS), можете да видите кое приложение ви е изпратило известието и можете да го отхвърлите. Както изпълнението, така и функционалността са отлични и приложението си заслужава цената, която плащате за него.

Изтеглете уведомление от Google Play Store

x