MonsterCloud помага при премахване на Ransomware за правоприлагането

Светът навън е страшен. Не можете да включите новините, без да видите безредици и престъпност в наши дни.

За щастие имаме правоприлагащи органи, които ни пазят в безопасност. Независимо дали става дума за полиция, шерифи, войници или ФБР в САЩ, ние знаем, че когато са извършени престъпления, можем да призовем тези правоприлагащи органи за помощ.

Какво се случва обаче, когато самите правоприлагащи органи станат жертва на престъпление? Кого викат за помощ? Когато правоприлагащите органи станат жертва на киберпрестъпления, особено софтуер за откуп, те могат да се обадят MonsterCloud.

MonsterCloud преглежда случаи на ransomware от цялата страна за правоприлагащите органи и е помогнал на полицейските и шерифските отдели, когато станат жертва на това жестоко и изтощително киберпрестъпление. Тук ще обсъдим какво се случва, когато правоприлагаща агенция бъде засегната от атака на ransomware и ще преминем през няколко примера за отдели, които са били подпомогнати от MonsterCloud.

Какво е Ransomware атака?

Рансъмуерът е особено опустошителен вид киберпрестъпност, при който хакерите получават контрол над компютър или мрежа и държат файловете за откуп. Когато станете жертва на ransomware атака, няма да имате достъп до никакви файлове и ще получите бележка за откуп, изискваща плащане за вашите файлове, за да бъдат отключени.

Това може да осакати бизнеса и да доведе до прекъсване, загуба на файлове и в най-лошия случай загуба на контрол върху поверителна информация. Ето защо е толкова важно да се обадите на професионална компания за премахване на ransomware в тези ситуации. За повечето фирми не е препоръчително да го премахнете от системата си за сами плащане на откупа.

  Как да присвоите VLC към дисплей в настройка за няколко дисплея

MonsterCloud преглежда хиляди атаки на рансъмуер всяка година, които илюстрират няколко проблема при опитите да се справите сами с атаката на рансъмуер. Рансъмуер вирусите обикновено включват много сложен код, който надхвърля дори повечето вътрешни ИТ отдели. Ако сами платите на хакерите откупа, няма гаранция, че те действително ще освободят контрола върху вашите системи и дори да го направят, биха могли да атакуват отново по всяко време.

Към кого са насочени най-много нападателите на рансъмуер

Хакерите на рансъмуер ще атакуват почти всяка компютърна мрежа, но знаят, че истинските пари са в атакуването на големи обекти. Бързо търсене в Google на скорошни атаки на ransomware ще ви даде представа за типовете институции, към които са насочени най-много. Такива с дълбоки джобове, множество входни точки и много чувствителни данни за загуба направете „най-добрите“ цели.

Ето защо ще видите гигантски корпорации, градове и местни властиучилища, болници, и правоприлагащите органи като най-чести мишени. Тези организации имат много за губене и може би са мотивирани по много причини да запазят атаката тиха, което ги прави по-вероятно да се опитат да платят откупа бързо и тихо и да продължат напред.

Защо нападателите на рансъмуер се насочват към правоприлагащите органи

През последните 20 до 30 години толкова много правоприлагащи агенции в цялата страна положиха съгласувани усилия да преминат към цифрови технологии. Много отдели са поели огромни усилия кампании за дигитализиране техните хартиени файлове, отчети, формуляри и други, за да позволят на служителите да вършат работата си по-бързо и по-ефективно.

  Какво е Inbox Zero и как можете да го постигнете?

Преминаването от писалка и хартия към по-дигитално използване е чудесно за правоприлагащите органи. Спестява пари и позволява на служителите да бъдат по-гъвкави и ефективни на полето. Той също така позволява споделяне на информация в реално време, което помага на служителите да вършат работата си по-добре.

Основният проблем, който създаде обаче, е, че невероятно ценните и чувствителни данни, които правоприлагащите органи използват и произвеждат, вече са онлайн. Това означава, че банди от престъпници, които никога не са били достатъчно глупави, за да влязат в полицейски участък и да се опитат да задържат шкафовете им за откуп, сега могат да опитат кибер еквивалента на това.

Как MonsterCloud работи с правоприлагащите органи

Когато погледнете десетките положителни отзиви за MonsterCloud онлайн, ще видите, че те работят с фирми и организации от всякакви форми и размери. Това включва компании от Fortune 500 до малки предприятия и общини.

Много от институциите са разбираемо притеснени да поставят името на компанията или града си в прегледа, защото имат инвеститори, акционери и загрижени граждани, за които да мислят. Една група, която обикновено няма проблем, въпреки че поставя името си в прегледите на MonsterCloud, са правоприлагащите органи.

MonsterCloud отдавна работи с правоприлагащите органи, често на намалена цена или безплатно. Тази мисия за подкрепа на правоприлагащите органи в жизненоважната и добра работа, която вършат, идва от времето, прекарано от главния изпълнителен директор на MonsterCloud Зохар Пинхаси в израелската армия, работата му като експерт по киберсигурност и дългогодишните му партньорства с правоприлагащите органи по целия свят за борба с кибертероризма.

  Как да добавите музика към Kodi

На уебсайта на MonsterCloud можете виж препоръки от различни полицейски и шерифски отдели, на които компанията е помогнала през годините да се отърват от ransomware и да възстановят файловете си бързо и без инциденти.

Заключение

MonsterCloud преглежда, коригира и помага за предотвратяване на бъдещи атаки на ransomware за правоприлагащите органи в цялата страна. Правят го бързо, правят го напълно и го правят от чувство за дълг да помогнат на тези, които ни защитават.

Докато всеки от случаите на правоприлагащите органи може да бъде уникален, общата тема е, че когато правоприлагащите органи станат жертва на атака с ransomware, това е основен проблем. Това може да изложи служителите на опасност на полето и може да доведе до това лошите да не бъдат задържани за престъпленията си.

Когато правоприлагащите органи се обаждат на MonsterCloud, квалифицираните експерти по киберсигурност в компанията влизат в действие. Те гарантират, че тези отдели възстановяват всички свои критични данни и го правят бързо. Те знаят, че всяка минута отказ на отдел означава повече опасност за цялата общност, на която служат.

x