Minecraft за Chromebook, GPT в LinkedIn & Microsoft Edge и GitHub OSPO

В тази публикация ще разгледаме следното:

  • Microsoft пуска Minecraft за Chromebook
  • OpenAI GPT идва в LinkedIn, за да рационализира публикуването на обяви за работа и оптимизирането на вашия профил.
  • GitHub пуска план на Open-Source Program Office (OSPO).
  • Microsoft пусна уеб браузъра Edge с AI Chatbot.

Microsoft пуска Minecraft за Chromebook

Добрата новина е, че Microsoft въвежда Minecraft в Chrome OS на Google, ако някога сте искали да го играете на Chromebook.

Според доклад от Minecraft, Mojang Studios на Microsoft току-що направи Minecraft: Bedrock Edition ранен достъп, който вече е достъпен за Chromebook. Има мултиплейър между устройства, достъп до Minecraft Marketplace и възможности за игра в Realms.

Ще трябва да проверите Google Play Store, за да видите дали Minecraft е достъпен за вас, защото е в ранен достъп, което означава, че само конкретни устройства Chromebook, които отговарят на минималните изисквания, ще получат шанса да купят Minecraft в този начален етап.

Ако вече купувате Minecraft за Android, той струва $13,00, а пакет, който включва версиите за Android и Chromebook, струва $19,99 за нови купувачи.

Проверете тук, за да разберете дали вашият Chromebook е част от стартирането на ранен достъп.

Следните са предпоставките за използване на Minecraft на Chromebook:

  • ChromeOS 111 (64-битова)
  • Celeron N4500, Intel i3-7130U, Mediatek MT8183, Qualcomm SC7180 или подобен процесор;
  • 4GB RAM или повече
  Как да направите обсидиан в Minecraft с помощта на лава и вода

Тъй като Microsoft събира данни за тестване от потребители с ранен достъп, не всички най-нови функции и допълнителни материали вече са налични в Minecraft за Chromebook; те обаче ще бъдат налични в бъдеще.

Според доклад от Minecraft, пълната версия на играта за Chromebook ще включва актуализацията, след като стане достъпна за повече потребители на Chromebook, разширявайки броя на устройствата, на които може да се играе.

OpenAI GPT идва в LinkedIn, за да рационализира публикуването на обяви за работа и оптимизирането на профили

На 15 март 2023 г. LinkedIn заяви, че ще включи Generative AI, за да улесни използването на дейности като актуализиране на профили, писане на обяви за работа, попълване на автобиографии и т.н. Този ход ще помогне на потребителите на Linkedin да намерят нови възможности и да напреднат в кариерата си много по-лесно .

Тази нова AI функция ще се появи в секциите „Относно“ и „Заглавие“ на всеки профил, спестявайки време на потребителите, които иначе биха прекарали много време в писане за своите постижения.

За премиум членовете на LinkedIn тази функция AI автоматично ще изготви длъжностни характеристики, като използва само основните подробности за позицията, като длъжността и името на работодателя. Преди да изпратят обявата за работа, потребителите ще имат възможност да я оценят и променят.

LinkedIn също обяви, че ще продължи да учи, разработва и прилага AI и други технологии, като същевременно предоставя повече от 100 курса за AI на всички потребители безплатно до 15 юни 2023 г.

Според Gizmodo, LinkedIn тества своя AI инструмент със своите първокласни абонати и с някои от най-активните членове на LinkedIn.“ LinkedIn също така заяви, че ще продължи да развива инструмента и да го разпространи сред останалите премиум потребители през следващите месеци.

  Как да си направим пръчки в Minecraft

GitHub пуска план за офиси на програма с отворен код (OSPO).

GitHub публикува своя собствена рамка Guideless за създаване на програмен офис с отворен код (OSPO).

GitHub-OSPO е за компании, които искат да създадат своя първи OSPO, и неговото хранилище съдържа всичко от разпоредби, уреждащи лицензионните споразумения за сътрудници (CLA) до инструкции за архивиране на хранилища. Целта е да се помогне на малки проекти с отворен код да се развият в нещо по-значимо и да останат организирани.

Много компании също избират да отворят собствените си вътрешни инициативи за насърчаване на подкрепата на индустрията и участието на общността. И все пак компаниите, които желаят да се справят със своите задължения за лицензиране, съответствие, сигурност и компоненти с отворен код, веднага ще разпознаят значителните проблеми, пред които са изправени. И поради тази причина OSPO се превръща в основен компонент на съвременната организация.

Въпреки че повечето значими големи корпорации, като Microsoft и Spotify, са посветили OSPO, напоследък се наблюдава ръст във фирми от всякакъв размер, които ги копират. Почти всеки компонент от текущия стек от технологии, от сървъри и суперкомпютри до облачни изчисления и бази данни, взаимодейства със софтуер с отворен код.

В момента 30% от компаниите от Fortune 100 разполагат с OSPO, според най-новото проучване на Octoverse от GitHub. И като предоставя свои собствени вътрешни политики и инструменти като пример за следване от другите, GitHub се стреми да подкрепи това нарастване на интереса към OSPO.

  Как да намерите и използвате мед в Minecraft

Microsoft пусна уеб браузъра Edge с AI Chatbot

Microsoft представи стабилната версия на Edge, своя уеб браузър, заедно с нов чатбот Bing AI в странична лента, едновременно с пускането на GPT-4 на OpenAI.

Първоначално беше представен на пресконференцията за изкуствен интелект на Microsoft през февруари 2023 г. и първоначално беше достъпен само чрез версии за разработчици на Edge; но сега става достъпен чрез стабилни версии на Microsoft Edge както на Windows, така и на macOS.

Когато щракнете върху големия бутон Bing в горния ляв ъгъл на Edge, ще се покаже нова странична лента с базиран на AI чатбот. Опцията за писане ви позволява да избирате от няколко тонове за генериране на текст за публикации в блогове, имейли, списъци с водещи символи и др. Можете да използвате опцията за създаване, за да генерирате и обобщавате статии, да сравнявате елементи на уеб страница и да задавате въпроси.

Тази нова странична лента на Bing в Edge предлага бегъл поглед върху потенциалната посока, в която Microsoft може да поеме своите AI функции за Windows, Office и други продукти. Наскоро Google разкри намеренията си да интегрира AI, подобен на ChatGPT, в Gmail и Google Documents, позволявайки на потребителите на Google Workspace автоматично да създават имейли, документи и други неща.

Фокусът на събитието на Microsoft в четвъртък вероятно ще бъде върху това как неговият подобен на ChatGPT AI ще функционира в програми на Office като Teams, Word и Outlook. Миналия месец Microsoft представи сравнимо ново генериращо AI изживяване на Copilot, което използва услугата Azure OpenAI за автономно генериране на търговски писма в Microsoft Dynamics 365 и Viva Sales.

За повече актуализации вижте нашата категория Най-нови технологии.

x