Microsoft Teams: обръщане на камерата хоризонтално

Microsoft Teams поддържа видео разговори и работи безпроблемно с коя уеб камера е свързана към вашата система. Можете да използвате външна камера, вътрешна камера или виртуална камера, за да персонализирате вашата видео емисия. Microsoft Teams няма много функции за камерата; има замъгляване на фона и огледално отразяване.

Microsoft Teams: обръщане на камерата хоризонтално

Microsoft Teams: флип камера

Microsoft Teams обръща хоризонтално канала на камерата за потребител. Това става забележимо, когато държите нещо в писане, например бележка или книга. Текстът е невъзможен за четене по този начин и много потребители се притесняват как изглежда на други хора в среща.

  Как да защитите вашите шифровани с BitLocker файлове от нападатели

Добрата новина е, че другите хора в срещата виждат текста правилно; не е огледален или обърнат за тях. Ако пишете на дъска или държите табела или книга, изображението се появява както трябва.

Огледалният или обърнат текст не е проблем за други хора в срещата обаче, водещият често е подхвърлен от него, тъй като не може да прочете текста от монитора си и вместо това трябва да продължат да го гледат (или да използват физическо огледало настройвам). Ето един лесен начин да го поправите, така че всички да виждат текста правилно.

Microsoft Teams: обръщане на камерата хоризонтално

За да получите емисия от камера, която не се обръща вместо вас, но която всички останали също могат да четат, трябва да използвате приложение за камера и режима на презентация в Microsoft Teams.

  Изчистете списъка с последните файлове в приложенията на MS Office

Изтеглете YouCam и го инсталирайте (използвайте безплатната версия).
Отворете YouCam и щракнете върху иконата на зъбно колело горе вдясно.
Премахнете отметката от опцията „Обръщане хоризонтално“.
Проверете дали текстът се показва правилно.

Отворете екипите на Microsoft.
Започнете или се присъединете към среща.
Щракнете върху бутона за режим на презентация горе вдясно.
Изберете YouCam, от който да представяте.
Ще видите текста да се показва правилно в YouCam.
Всички в срещата ще видят текста, който се показва правилно, както е споделен от YouCam.

  VirusTotal пуска Mac App; Проверява файловете за вируси, без да ги отваря

Забележка: Можете да използвате всяко друго приложение вместо YouCam, стига да ви дава възможност да изключите обръщането/огледалото.

Заключение

Дублирането, което Microsoft Teams прави, е така, че каналът на камерата на потребителя изглежда по-естествен за тях. Обръщането на текста е неприятен страничен ефект, който потребителите искат от Microsoft да поправи. Засега няма индикации, че ще бъде поправен. Ако трябва да използвате Microsoft Teams, за да преподавате, този метод може да е най-простото и рентабилно решение на проблема с огледалото.

x