HTVRont Auto Tumbler Heat Press Review: Смесени резултати

Ключови изводи

  • HTVRont Auto Tumbler Press може да обработва по-големи предмети като чаши от 30oz.
  • Първоначалните резултати може да са противоречиви и ще трябва да експериментирате, за да намерите най-доброто качество.
  • С пресата се започва бързо и е лесна за използване, но може да е трудно да се извлече максимума от нея.

Независимо дали сте професионален продавач в Etsy или футболна майка, възможността да правите персонализирани чаши, чаши и колби е нещо, което може да искате да добавите към арсенала си. С машина за рязане и HTVRont Auto Tumbler Press, вие можете да направите свои собствени професионално изглеждащи сублимирани и топлинно пресовани чаши, подходящи за съдомиялна машина, за нула време.

Но постигането на тези добри резултати изисква планиране и опит, а това не е съвсем автоматичното изживяване, за което се твърди, че е.

Преса за автоматични чаши HTVRont

Топлинната преса Auto Tumbler може да обработва по-големи предмети с диаметър до 8,5 cm, като чаши от 30oz—но трябва да зададете времето и температурата ръчно и резултатите може да са непоследователни.

Марка HTVRont

Цвят Бяло или бледо синьо

Тегло 4.3кг

Капацитет на цилиндрите с диаметър 7,5-8,5 см (диаметър 2,95-3,35 инча)

Размери 13 x 11 x 6,3 инча (328 x 278 x160 mm)

Материали, съвместими с керамика, метали и някои пластмаси

Пакетът включва ръкавици и топлоустойчива лента

Професионалисти

  • Работи с по-големи, по-дълги цилиндри, като чаши от 30 унции и чаши за пиене
  • Бързо загряване и лесен за използване

минуси

  • Не покрива напълно чашите с дръжката (дори в рамките на посочените спецификации)
  • Непоследователни резултати

Джеймс Брус / MakeUseOf

Вътре в кутията ще намерите самата топлинна преса, малко топлоустойчива лента, за да залепите дизайните си, и няколко ефектни розови топлоустойчиви ръкавици, за да боравите и проверявате вашия шедьовър горещ след пресата.

Най-важното е, че няма включени стартови консумативи, така че ще трябва да отидете до Amazon или вашия местен хоби магазин, за да намерите заготовки за сублимация и други консумативи. Точно така – ще ви трябват специални „заготовки за сублимация“. Въпреки че можете просто да използвате обикновен винил за пренос на топлина и да го хвърлите върху всякакви стари бели чаши, той не е задължително да залепне и няма да е издръжлив.

  3 начина за осребряване на цифрови кодове за вашия Xbox

HTVRont Auto Tumbler Press не е малка машина, с размери 12,9 x 10,9 x 6,3 инча и тежи 4,3 kg (9,5 lbs).

Какво е сублимация и какво ви е необходимо, за да украсите вашите чаши?

Сублимацията е процес за прехвърляне на специални незатопими мастила върху сублимационен субстрат. Това създава издръжливи дизайни, които са безопасни за храна и могат да се перат. Въпреки че бихте могли да нагреете малко обикновен винил върху чаша или друг цилиндричен предмет, това не се препоръчва и няма гаранция, че дори ще залепне.

И така, върху какво можете да сублимирате? Накратко, всичко със сублимационен слой може да бъде сублимирано. Обикновено това означава закупуване на готови заготовки за сублимация (чаши, чаши, чаши със сипи и др.). Те вече имат специален слой, върху който незатопимите мастила могат да се прехвърлят. Има и начини сами да нанесете този слой със спрей или четка, но не съм проучвал това.

Но как се прави сублимационен дизайн? Имате няколко опции там. Първият е да използвате готови листове със сублимирани шаблони с мастило, които след това да изрежете по ваш персонализиран дизайн на вашия Cricut или Xtool M1, точно както бихте направили на обикновен винил. Той идва с подложка по същия начин и ще трябва да обърнете дизайна.

Като алтернатива можете да отпечатате свои собствени дизайни, въпреки че това не е евтин вариант. Имате нужда от принтер, който ви позволява да пълните свои собствени мастила, като например Epson Ecotank – и този принтер ще бъде посветен на задачата. Възможно е да можете да отпечатате своя дизайн от някой друг, но, разбира се, в зависимост от това колко пъти го правите, може да е по-евтино да инвестирате в принтер и мастила за себе си.

От дизайн до чаша: Лесен и лесен за използване

Досадно е, че HTVRont Auto Tumbler Heat Press е съвместим само с цилиндрични предмети с диаметър от 7,5 до 8,5 см (2,9-3,35 инча), но трябва да се заровите в ръководството, за да разберете това. На практика това означава чаши от 10oz до 30oz.

Много бих предпочел, ако това беше написано някъде на машината – или дори по-добре, кръг отгоре за минималния съвместим размер, върху който можете да поставите обекта си, за да тествате. Максимумът е лесен за определяне, разбира се, защото няма да се побере в дупката, но няма да знаете минимума, докато не натиснете старт, когато установите, че е разхлабен или не докосва стените.

  12 HTTP клиент и прокси инструменти за уеб отстраняване на грешки

Това каза, че не е краят на света, ако вашият обект е малко по-малко от минимума. Можете да закупите дебели силиконови листове, които поддържат обекта ви плътно и пренасят топлината. Ще трябва леко да увеличите времето за нагряване, за да отчетете това.

Използване на топлинна преса с автоматична чаша: Не толкова „автоматично“

Джеймс Брус / MakeUseOf

Частта „автоматично“ от името не се отнася до настройка на температурата и времето, което трябва да се направи ръчно. Достатъчно лесно е, но ще трябва да се обърнете към ръководството за препоръчаните настройки – и понякога те могат да варират толкова много, че резултатите са навсякъде от полуизпечени до препечени. Като повечето занаятчийски машини, ще трябва да експериментирате много и да отбелязвате кои настройки работят най-добре за вашите материали всеки път.

Вместо това, авточастта на името идва от способността му да се адаптира към различни обекти, като се затяга около обиколката, ако е необходимо.

Натиснете бутона за включване най-вляво, за да започнете. Регулирайте необходимата температура и време и изчакайте, докато бутонът вдясно стане зелен, което означава, че температурата е достигната и е готова за работа. Може да достигне до 200C (390F) за три минути. След това, като носите ръкавиците, бутнете обекта си и натиснете зеления бутон, за да започнете обратното броене.

Джеймс Брус / MakeUseOf

Първата ми спирка беше чаша и дизайн, които негативно изрязах от лист незатопимо мастило Cricut. Резултатите бяха посредствени, но очаквани, тъй като това беше първият ми опит. В по-голямата си част работи добре, но подчерта някои ключови недостатъци в процеса.

Джеймс Брус / MakeUseOf

Първо, въпреки че беше в границите на диаметъра от 85 mm, беше доста стегнато и термопресата не се затвори напълно около чашата, така че незатопимото мастило до дръжката не работеше правилно. Второ, малко от мастилото се излужи в термопресата. Научен урок: използвайте малко пергаментова хартия, за да предотвратите това в бъдеще. Пергаментовата хартия също може да му е помогнала да се плъзга по-нататък, намалявайки триенето между чашата и нагрятата повърхност.

Джеймс Брус / MakeUseOf

Следващата ми спирка беше да опитам някои по-евтини генерични листове с мастило заедно с по-висока колба и този път да изрежа дизайн директно от тях (без да използвам отрицателното пространство).

  Всичко, което един маркетолог трябва да знае

Джеймс Брус / MakeUseOf

Направих дизайна с помощта на три различни листа и ги залепих всички, за да бъдат топлинно пресовани заедно. Този път колбата беше достатъчно малка в диаметър, така че пресата да я покрие напълно. Въпреки това отново подчерта някои недостатъци в моя процес и с машината.

Джеймс Брус / MakeUseOf

По някаква причина, по-близо до съединенията, дизайните не се прехвърлиха толкова добре, колкото биха могли. Подозирам, че това се дължи на лошо записване. Трябва да се уверите, че дизайнът е възможно най-плосък спрямо повърхността. По-големите дизайни са по-трудни за правилни.

Джеймс Брус / MakeUseOf

Можех също да видя резултати с доста петна и разхвърляни шарки от празното пространство. Трябваше да премахна част от дизайна, който първоначално беше изрязан, защото парчетата бяха твърде малки и не останаха на трансферния лист; може да се окаже, че някои от тях са били неправилно изрязани и са оставили малко количество мастило върху трансфера. Що се отнася до обикновено разхвърляните други области, които са ясно видими като тъмни петна около ръба, това може да се дължи на евтини материали. Неизбежно част от мастилото изтича върху трансферния лист, което е по-очевидно при по-тъмните мастила.

Джеймс Брус / MakeUseOf

За разлика от това червеният печат на името на сина ми излезе прекрасно.

Трябва ли да купите автоматичната преса за чаши HTVRont?

Основната точка за продажба на HTVRont Auto Tumbler Press в сравнение с водещия конкурент—Cricut Mug Press—е размерът. Моделът Cricut може да работи само с чаши, но не и с чаши; въпреки че със свързания софтуер процесът е предимно автоматичен. Въпреки че HTVRont Auto Tumbler Press може да обработва по-широка гама от по-големи предмети, имах смесени резултати. Трудно е обаче да се определят проблемите. Дали това беше липса на опит, лоши материали или непоследователно отопление и натиск от пресата? Или всичко по-горе?

Ако искате да пресовате само чаши, бих предложил да се придържате към специална преса за чаши. Но ако искате да разширите изработката си до по-големи цилиндрични предмети, HTVRont Auto Tumbler Press може да е този за вас. При $160 с купона на Amazon на страницата, HTVRont пресата е само с $10 повече от Cricut. За гъвкавостта, която предлага, това изглежда страхотно, но не е лесен за начинаещи процес и ще изисква много експерименти.

Преса за автоматични чаши HTVRont

Топлинната преса Auto Tumbler може да обработва по-големи предмети с диаметър до 8,5 cm, като чаши от 30oz—но трябва да зададете времето и температурата ръчно и резултатите може да са непоследователни.