Horizon гарантира, че видеоклиповете винаги се записват в пейзаж на iOS

Ще започна тази публикация с малко противоречиво изявление: Apple, Google и Microsoft трябва да си подадат ръка срещу… портретно/вертикално видео! Това е по-голям проблем с използваемостта, отколкото си мислите. Вертикалното видео е добро за консумация на модерни широкоекранни мобилни устройства, но е буквално „болка във врата“ на настолни компютри и лаптопи. Тъй като е много неудобно да регулирате ориентацията на монитора си, нямате друга възможност, освен да извивате врата си в неудобни ъгли за продължителни периоди от време, за да гледате тези бебешки видеоклипове, които чичо Грант изпраща всяка друга седмица.

Все още не съм намерил някой, който съзнателно предпочита вертикално видео пред хоризонтално като дизайнерско решение. На обикновения потребител не може да се има доверие с такова решение, защото портретното видео създава само неудобства на другите, тъй като видеото се споделя наоколо. Хората предпочитат хоризонтално широкоекранно видео, защото така са създадени очите ни да гледат нещата. Киното еволюира от 4:3 видео до 16:9, 2,21:1 и други подобни през последните 3-4 десетилетия точно по тази причина!

  Решавайте линейни уравнения и дроби с вашата камера [iOS]

Въпреки че всичко е в полза на хоризонталните видеоклипове, не виждам производители на смартфони да премахват поддръжката за вертикално видео от своите мобилни операционни системи. Екипът на „Evil Window Dog“ усети възможността тук и така измисли кокетно приложение, наречено Horizon. Приложението ще гарантира, че видеото ви остава широкоекранно хоризонтално през цялото време, като умело изрязва несъществени части.

Отляво: Завъртане и мащабиране. Вдясно: Просто завъртете.

Horizon се предлага с два режима на запис – „Завъртане и мащабиране“ и „Просто завъртане“. Първият динамично мащабира видеоклипа с изрязаната област, докато променяте ориентацията на устройството, което води до по-широки, но леко нервни видеоклипове. Последният статично избира размер на изрязване, което драстично намалява ъглите на гледане, но произвежда по-стабилно видео.

  Превърнете видеоклиповете в GIF файлове на устройство с iOS, контролирайте възпроизвеждането и честотата на кадрите

iPhone 5 и повече поддържат до 1080p, докато 4S и по-старите получават само до 720p.

Във всеки случай трябва да избягвате портретни видеоклипове. Изборът между двете е въпрос на предпочитание.

Можете също да комбинирате режим „деактивиран“ със 720p HD резолюция, ако и вие, като мен, смятате, че Apple ограничава стандартното приложение Camera до 1080p Full HD видеоклипове за неудобно поради малкото място за съхранение. Можете, разбира се, да изберете и VGA резолюция!

Освен това Horizon поддържа също филтри, различни съотношения на изображението, регулируеми качества на видеото и автоматично фокусиране + заключване на автоматичната експозиция.

  Как да промените приложението за карта в Google Търсене на iOS

Въпреки че гарантирам, че моите видеоклипове винаги се записват хоризонтално, аз все още виждам Horizon като отлично, специално приложение за запис на видео, което си заслужава вниманието ви – ако не харесвате прекомерната простота на стандартното приложение за камера.

Horizon се предлага за $0,99 в App Store.

Инсталирайте Horizon от App Store

Не забравяйте да ни уведомите какво мислите за Horizon, като оставите коментар в секцията за коментари по-долу.

Posted in iOS