Anthropic набира $450 милиона и Microsoft Fabric за анализ на данни

Здравейте! 🙋Имаме следните актуализации за вас днес! 📣

Anthropic набира 450 милиона долара за изграждане на AI асистенти от следващо поколение

Anthropic е бързо разрастващ се генеративен AI стартъп, основан от опитни OpenAI професионалисти. Spark Capital ръководи текущия кръг на финансиране от серия C на компанията, който събра 450 милиона долара.

Google, Salesforce Ventures, Sound Ventures и Zoom Ventures бяха сред другите инвеститори. Оценката на Anthropic се повиши до 1,45 милиарда долара след транш от 450 милиона долара.

Claude, един от водещите му продукти, е AI асистент, способен на широк спектър от дейности за разговор и обработка на текст.

Според блога на компанията, финансирането ще бъде използвано за изграждане на AI системи, посветени на предлагането на полезни, етични и надеждни услуги.

  Как да използвате песен на Apple Music като аларма за iPhone

Anthropic има над дузина клиенти в секторите на здравеопазването, човешките ресурси и образованието, а Zoom току-що обяви сътрудничество с Anthropic за разработване на AI продукти.

След OpenAI, който е набрал повече от 11,3 милиарда долара, Anthropic е най-добре финансираният AI бизнес. Adept и Inflection, конкурентите на Anthropic, са събрали съответно приблизително $415 милиона и $225 милиона.

Humanlinker набира 2,5 милиона евро в помощ на екипите по продажбите

Humanlinker набра 2,5 милиона евро в скорошен финансов кръг, за да помогне на екипите по продажбите при персонализирано търсене. Неговият процес в три стъпки включва генерирани от AI ледоразбивачи, анализ на личността и разузнаване на акаунта за подобряване на комуникацията и преговорите.

Персонализираните AI Icebreakers подобряват комуникацията и увеличават честотата на срещи за управлявани от приходите екипи по продажби по време на обхват (платформа за изпълнение на продажби).

  7 надеждни решения за защита от заплахи за онлайн самоличност за вас и семейството

Продуктът помага за повишаване на ефективността на цикъла на продажби чрез използване на ключове за персонализиране, информация от социални медии, подкасти, статии и други подходящи източници и подпомагане при подготовката на срещи.

Основните му характеристики включват:

  • AI Generative Icebreakers: Осигурява най-високо ниво на персонализация за най-кратък период от време.
  • DISC Анализ на личността: Помага за разбирането на личностните черти, за да приспособите вашата оферта.
  • Интелигентност за акаунти и хора: Помага за получаване на изчерпателна информация за критични акаунти и взаимоотношения.
  • Сигнали за закупуване: Изпраща ви подходящи сигнали, за да ви информира за най-новите развития.
  • Обогатяване на CRM: Това помага да автоматизирате вашия CRM, за да оптимизирате работния си процес и да подобрите производителността чрез елиминиране на отнемащи време процедури.

Microsoft пуска Fabric, нова платформа за данни и анализ от край до край

Microsoft стартира нова цялостна платформа за данни и анализи, наречена Microsoft Fabric и Copilot в Microsoft Power BI. Microsoft Fabric интегрира всички данни и анализи в една платформа.

  8 компании за космически туризъм, които превръщат космическите ваканции в реалност

Fabric включва Microsoft Power BI, Azure Synapse и Azure Data Factory, предоставяйки ориентирана към човека аналитична платформа за сътрудничество между специалисти по данни, анализатори, учени и бизнес потребители.

Фирмите събират огромни количества данни от различни източници, но отключването на тяхната стойност е трудно поради изолирани и непоследователни данни, лошо качество на данните и остарели отчети. Тези проблеми възпрепятстват иновациите и AI преживяванията.

Microsoft Fabric е аналитично решение, което предоставя цялостна аналитична поддръжка за бизнеса. Услугите му включват движение на данни, езера от данни, инженеринг на данни, интеграция на данни, наука за данни, анализи в реално време и бизнес разузнаване.

Copilot на Power BI, в частен преглед, използва генеративен AI за анализиране на данни и бързо създаване на визуални отчети въз основа на прозренията или въпросите, които потребителят описва. Copilot незабавно превръща данните в прозрения, които могат да действат, като анализира и представя съответната информация в зашеметяващ отчет.

За повече актуализации вижте категорията Най-новите технологии.