Adobe InCopy: Цена, функции и изтегляне

Adobe е известен със своите инструменти за проектиране; Photoshop, InDesign, Fireworks и т.н., но притежава и един от най-популярните формати на документи: PDF. Той също така има отличен инструмент за сътрудничество, наречен InCopy.

Adobe InCopy

InCopy е инструмент за сътрудничество, но за разлика от инструментите за сътрудничество, които ще намерите в Google Docs или Microsoft Word, InCopy е инструмент за копирайтъри, който им позволява да работят заедно с дизайнери. Помислете за уеб страница, която е в процес на проектиране; ще има както дизайнерски елементи, така и текст. Вместо да чакат един елемент да завърши или да работят независимо един от друг, дизайнерите и копирайтърите могат да си сътрудничат по проект от съответните си приложения.

  Как вашият Apple Watch може да помогне при спешни случаи

Функции на Adobe InCopy

InCopy има елементи, които поддържат текста организиран и отделят от елементите на дизайна.

Разделете абзаците по граници
Намерете шрифтове
Филтриращи шрифтове
Добавете стилизиране на текст и изместване към текста
Добавете изображения и таблици
Добавете изображение към таблиците
Редактирайте таблици чрез плъзгане и пускане на елементи
Управлявайте цветовете и създавайте мостри
Добавете връзки към текста
Поставяне на текст в рамките на определената зона/налично място
Можете да поддържате галерия от елементи, снимки, таблици, бележки и т.н., които искате да използвате в документ, и да осъществявате достъп до тях, когато имате нужда
Има специален инструмент за бележки, който ви позволява да добавяте бележки в текст. Бележките се свиват и разширяват и не заемат място в документа
Можете да проследявате промените, направени в документа
Можете да си сътрудничите с други чрез Adobe Creative Cloud
Има поддръжка за файлове на Microsoft Word, т.е. DOCX и DOC файлове

  Adobe Creative Cloud изтощава ли батерията твърде бързо? Ето какво да правите

Цена

Adobe InCopy не е безплатно. Това, както всички други продукти на Adobe, е инструмент, базиран на абонамент, но е един от най-евтините, които са налични. Можете да получите абонамент за InCopy за $4,99/месец.

С него ще имате достъп до Adobe Creative Cloud, така че не е необходимо да купувате абонамент за него отделно.
Както всички други продукти на Adobe, за InCopy има безплатна пробна версия. Можете да го изпробвате безплатно за 7 дни, след което ще трябва да закупите абонамент за него.

  Наблюдавайте мрежата и използването на данни на вашия iPhone от Центъра за уведомяване

Потребителски интерфейс на InCopy

InCopy има доста прост потребителски интерфейс. Познаването на Photoshop или InDesign наистина няма да помогне. Ще трябва да го научите, но не е сложно. Освен това е лек. Ако работите като копирайтър, малко вероятно е вашата система да може да се справи с интензивни задачи, поради което InCopy е направен да работи на обикновена система.

Заключение

Ако трябва да работите върху копирането, докато дизайнът на уеб страница е в ход, InCopy е чудесен инструмент, който да имате. Инструментът не е нещо, което да използвате, ако не си сътрудничите в дизайна. Това не е рутинен инструмент за писане и няма да замени процесора за документи.