9 програми за създаване на диаграми на Venn за сравняване и визуално организиране на данни

Научете всичко за диаграмата на Venn, как да ги създадете и някои шаблони, които могат да ви бъдат полезни.

Данните са един от най-честите фактори, които компаниите използват в своя полза. Особено преобразуването на необработени данни в нещо полезно и подготвянето им за получаване на прозрения. Когато данните се показват в презентации или графичен формат, те са лесни за разбиране.

Визуализирането на данни може да се извърши по няколко начина, като например графики, диаграми и диаграми на Вен, за да се осмисли. Но защо диаграми на Вен?

Диаграмата на Вен е визуално представяне, което се фокусира върху понятията и тяхната връзка. Кръг или друга форма представлява набор от елементи и маркира общите понятия с припокриващия се регион. За някои диаграмите на Venn са прости, докато за други са сложни в зависимост от изискванията.

Това е отличен метод за представяне на данни и визуализиране на концепции по лесен за разбиране и ясен начин, който е популярен в професионалния и академичния свят. Потребителите могат лесно да четат визуалните данни и да ги анализират въз основа на техните разлики и прилики, обхващащи концепции и числа.

Диаграмата на Вен обикновено е от три вида, а именно:

  • Двукомпонентната диаграма на Вен е два кръга или овала, припокриващи се един с друг.
  • 3-комплектната диаграма на Venn е пълна с три кръга, за да даде разбиране на елементите.
  • Диаграмата на Venn с 4 комплекта е четири кръга, които могат да бъдат сложни и трудни, но овалите могат да работят за представянето.

Има диаграми на триъгълници, диаманти, звезди, олимпийски игри, многослойни, вложени, дъгообразни, кръгове с алтернативен размер, базирани на картини, смесени и диаграми на Ойлер Вен. Потребителите могат да изберат идеалното прилягане въз основа на техните изисквания.

Реалните приложения на диаграмите на Вен включват наука, литература, лингвистика, бизнес и психология. Много потребители работят с Microsoft Word, Google Docs и онлайн създателя на диаграми на Venn, за да разработят идеално представяне.

С това казано, нека ви преведем през някои известни онлайн производители на диаграми на Вен.

Lucidchart

Създателят на диаграми Lucidchart Venn е визуално работно пространство, което улеснява сътрудничеството с екипа. Той позволява визуализация на данни и комбинира диаграми, за да стимулира иновациите и да ускори разбирането.

Lucidchart Генераторът на диаграми на Вен е елементарен за използване. Просто следвайте стъпките, изброени по-долу:

1. Започнете с шаблон, който може да улесни визуализирането на контрасти и сравнения. Потребителите могат да избират различни шаблони или да ги правят по поръчка въз основа на техните изисквания или идеи. Възможно е да плъзгате кръгови форми или комплекти и да преоразмерявате и дублирате фигури.

  Как да намерите субтитри за мултимедиен файл

2. Персонализирайте шаблона, неговия стил, редактирайте и форматирайте текста и формите, за да работите с граници, оразмеряване, шрифтове, нива на градиент, цветове и т.н. Потребителите могат да създават припокриващи се етикети или кръгове, да подчертават етикета или да добавят текст към формите .

3. Въведете данните, за да изброите уникалните елементи във всеки набор и пресичания. Човек може да използва формати като списъци и водещи точки, за да посочи информацията.

Веднъж готови, потребителите могат да публикуват резултата с популярна интеграция отвсякъде, като Slack, Jira, Microsoft Suite, Google Suite и Confluence.

Canva

Диаграма на Canva Venn е онлайн и безплатен начин за визуализиране на данни, като същевременно представя техните разлики и прилики. Това е най-лесният начин да разработите идеалната диаграма, като използвате различни типове графики, от които да избирате, лесни инструменти за плъзгане и пускане, вграждане в презентация и какво ли още не.

Canva идва с няколко шаблона за диаграма на Venn, от които потребителите могат да избират и персонализират, за да получат резултатите. Потребителите могат да следват стъпките, за да започнат с диаграми на Вен:

1. Влезте в акаунта си в Canva и отидете на Venn diagrams, за да проверите шаблоните. Изберете шаблона, който работи за вас, като кръгове, различни теми, наука за данни, професионално развитие, маркетинг и т.н.

2. Опитайте различни функции като снимки, цветови комбинации, шрифт, фонове, илюстрации, елементи и графики. Включете текста, където е необходимо, добавете описание или заглавие.

3. Персонализирайте дизайна със странни стикери и анимирайте дизайна, за да привлечете аудиторията.

След завършване потребителите могат да споделят диаграмата на Venn в Google Drive, Facebook, LinkedIn, уебсайт и т.н. Възможно е също да изтеглите дизайна и да го отпечатате за визитни картички, листовки, бланки и брошури.

SmartDraw

Диаграма на Вен на SmartDraw софтуерът направи по-лесно и по-бързо за потребителите да разработят перфектно решение. Той позволява на потребителите да създават дизайн, който може да отговаря на техните изисквания, като използват вградени шаблони.

SmartDraw идва с мощен инструмент, който улеснява проектирането на графики за презентации и отчети без никакъв професионален опит. Той е пълен с интелигентно форматиране като добавяне или премахване на споделяния, подреждане на елементи, повторно подравняване и щракване върху прости команди.

App.Диаграми

App.Diagrams е онлайн създател на блок-схеми, който е пълен с няколко функции. Той позволява на потребителите да си сътрудничат в реално време, да редактират точките на свързване и да използват хранилищата на GitHub. Създателят на онлайн диаграми е лесен за използване и има онлайн бяла дъска за всякакви сложни диаграми.

  Как да коригирате грешката „BattlEye: повредени данни“.

App.Диаграми се състои от няколко форми, от които човек може да избира, когато става въпрос за създаване на диаграма на Вен. Можете лесно да плъзнете и пуснете формите, за да започнете да проектирате. Инструментът обхваща основните функции от UML до релация на обект, блок-схема до стрелка.

Visme

Ако искате да използвате безплатен и лесен за използване инструмент, създателят на диаграми Visme Venn може да бъде това, от което се нуждаете. Той помага за проектирането на красиви диаграми на Venn, които могат да отговорят на изискванията на потребителите. Софтуерът е компилиран с няколко шаблона и примери за формиране на красива визуализация на данни.

Visme идва с адаптивни шаблони, които човек може да добави към своите проекти и да сподели с други. Шаблоните включват социални мрежи, как да намерите печеливша ниша, диаграма на Ойлер и мулти-набор. Потребителите могат да персонализират форми, цветове и шрифтове, за да съответстват на дизайна и да споделят файла в социалните медии.

Това е лесно плъзгане и пускане, няколко форми и стотици снимки или икони. Човек може да използва диаграми и инструменти за Viz на данни, като уиджети за данни, елементи на блок-схеми, диаграми и други адаптивни активи и илюстрации, икони, снимки, анимирани графики, за да го направи уникален.

Създателски

Създателски е пълен с обширна библиотека с форми и шаблони, стандартни за индустрията, за да получите представа от данните. Лесните инструменти за плъзгане и пускане улесняват създаването на връзка и визуализирането на набори от данни. Свободната форма също позволява безкрайно платно за създаване и обмисляне на цялостни дизайни.

Creately позволява на потребителите да работят в реално време с бяла дъска и видеоконференции. Човек може да импортира данните от CSV, Google Spreadsheets и Microsoft Excel, за да централизира данните и да рационализира прегледа, споделянето и редактирането с множество нива на достъп. Вграденото коментиране улеснява предоставянето на свобода и опростява дискусиите за добавяне на предложения и принос.

Също така е лесно да вградите диаграмата в листове, слайдове или документи във всеки формат като PDF, JPEG, PNG и SVG. Мултиперспективите са друга важна характеристика на софтуера, която го прави идеален избор.

Онлайн визуална парадигма

Онлайн инструментът за диаграми Visual Paradigm Venn позволява на потребителите да създават красиви и точни дизайни. Той е компилиран с няколко функции, като например бързо вмъкване на точки с помощта на метода плъзгане и пускане за създаване на текстов етикет и неговото име.

Онлайн визуална парадигма е пълен със свободно подвижни и въртящи се форми, които контролират външния вид на точките или кръговете, отговарящи на изискването. Предлага се с няколко примера като URM, SysML, набор от числа и формиране. Функциите включват лесно създаване на диаграми, интегриране на MS Office и рисуване с персонализирани форми.

  7 Smart Flowchart Maker за създаване на процес, диаграма и други

Vizzlo

Ако търсите безплатен инструмент за създаване на диаграми, започнете с Vizzlo, който обогатява отчети и презентации, който работи в PowerPoint, работи онлайн и Google Slides. Потребителите могат лесно да създадат диаграма на Venn (известна също като логическа или наборна диаграма).

Vizzlo е пълен с няколко функции като неограничени кръгове или набори, персонализиране на размера, добавяне на щрихи, промяна на яркостта, завъртане на набори, използване на шаблони, незадължителни подробни описания и подчертаване на пресечки. Целта е да се увеличи производителността на добавките и добавките.

Appy Pie

Генераторът на диаграми Appy Pie Venn е лесен за използване и е пълен с готови персонализирани шаблони. Той е идеален за потребители, които не са запознати с технологиите и се нуждаят от нещо лесно.

Appy Pie идва със стотици адаптивни шаблони, които изискват минимални усилия. Той е пълен с няколко елемента, като стикери, форми и т.н., които можете да плъзгате и пускате. Човек може да добави лога, цветове на марката и други елементи, за да му придаде нов облик. Сътрудничеството в екип също е по-лесно с този екип за вдигане на летвата, която се предлага в различни формати.

Заключение

Това са някои популярни варианти за генератор на диаграми на Venn, които могат да помогнат за получаване на идеални резултати. Целта е да се организира информацията логично, да се подреждат идеите, да се поддържа последователност, да се използват цветове за разграничаване на елементите, да се избягва тромавият жаргон и да се минимизира бъркотията, за да се направят привлекателни и интуитивни диаграми на Вен.

Създаването на диаграми на Вен може да бъде информативен и забавен начин за представяне на данни. Той е практичен и онлайн създателят на диаграми на Venn може да даде ясна картина на данните.

Вече можете да разгледате някои от най-добрите програми за създаване на блок-схеми.

x