9 охлаждащи подложки за лаптоп, които да купите през 2022 г

Прегряващият лаптоп е често срещан проблем, който може да срещнете, когато работите или играете тежки игри.

Прегряването може да е причина за безпокойство и да не ви позволява да работите правилно. Ето защо охлаждащите подложки са известни на пазара в наши дни. Би било полезно, ако се научите как да използвате охлаждаща подложка, за да предотвратите прегряване на вашия лаптоп.

Тази статия ще обхване всички проблеми, свързани с прегряването на лаптоп, причините за него и някои от най-добрите охлаждащи подложки за лаптоп, които могат да помогнат за разрешаването на проблема с прегряването.

Защо лаптопите се нагряват?

Често срещан проблем, с който повечето хора се сблъскват, докато работят на лаптопи, е прегряването. Ръцете ви започват да се потят и топлината се излъчва от вашето устройство. Може да сте загрижени за проблема с прегряването, но прегряването на вашия лаптоп не трябва да е причина за безпокойство до определена температурна граница. Доста стандартно е вашето устройство да се нагрява, докато се използва. Температурата на процесора до 95 градуса се счита за нормална.

След ограничената стойност топлината може да повреди вашия хардуер. Необходимо е регулиране на топлината след определена граница; в противен случай това може да повреди процесора. Вашият компютър може внезапно да се изключи, ако прегрее. Може също така да почувствате, че работата на вашето устройство се забавя, докато работи, тъй като то се прегрява. Ако прегряването продължава, то може да повреди дънната платка, чиповете и други устройства в процесора.

Какво е охлаждаща подложка за лаптоп?

Охлаждащата подложка за лаптоп е аксесоар, който можете да използвате заедно с вашия лаптоп, за да намалите работната температура. Накратко, охлаждащата подложка намалява прегряването, когато вашият лаптоп не може да управлява температурата си. Следователно охлаждащата подложка за лаптоп спасява не само вашия лаптоп и неговия хардуер, но също така ви спестява от целия дискомфорт, причинен от прегряване.

Охлаждащата подложка за лаптоп може да използва активни или пасивни методи за намаляване на температурата на лаптопа. Можете да държите подложка за охлаждане на лаптоп под вашия лаптоп. Топлината ще се отдалечи от вашия лаптоп с помощта на активни охладители, докато пасивните методи ще увеличат пасивния въздушен поток.

Може да имате следните видове охлаждащи подложки за лаптоп:

 • Активни охладители
 • Пасивни охладители
 • Многофункционални охладители
 • Многоповърхностни охладители

Предимства на охлаждащата подложка за лаптоп

Сега, след като разбирате какво е охлаждаща подложка за лаптоп, трябва да сте любопитни да научите всичките й предимства. Някои от най-важните предимства включват следните.

Охладете температурата на вашия лаптоп

Както можете да разберете от името, охлаждащата подложка за лаптоп ще охлади повърхността на вашия лаптоп, като по този начин ще предотврати прегряване на вашето устройство.

Ако имате навика да играете игри на вашия лаптоп или ако работите за разработване на уебсайтове, може да прекарвате часове на вашето устройство и може да имате нужда от охлаждащо устройство за лаптоп. Вътрешните системи за охлаждане може да са здрави, но все още може да не могат да се справят с толкова много топлина.

  Заключете среща, за да не допускате нежелани потребители

Подобрява стойката и комфорта

Ако имате работа, която изисква да стоите залепени пред лаптопа с часове, може да натоварите гърба и врата си. Поради това някои охлаждащи устройства за лаптопи се доставят с функцията за наклон. Това ви помага да модулирате ъгъла и височината на вашето устройство, така че да продължите работата си, докато се чувствате удобно.

Осигурете здрава работна повърхност

Тези подложки не само охлаждат повърхността на лаптопа, но и ви помагат да получите здрава работна повърхност. Това е най-добрата функция за тези, които обичат да използват своя лаптоп, докато седят над леглото или на дивана. Може да не искате винаги да седите над бюро и маса и да работите или да играете игри.

Следователно охлаждащото устройство за лаптоп работи като здрава повърхност за изпълнение на вашите задачи без болката от преместване на работното ви място.

Лесен за настройка

Поставянето на охладителна маса за лаптоп е много лесно. Не се нуждаете от никакви технически познания, нито се нуждаете от помощ от някого, за да използвате охлаждащото устройство. Поставянето е лесно и може да се направи на всяка повърхност или място по ваш избор.

Ръководството обяснява всяка функция и начин за използване на всички функции на устройството. След това можете да използвате устройството, когато ви е удобно. Повечето устройства за охлаждане на лаптопи се предлагат с USB порт. Това прави работата и използването на устройството още по-лесно.

Подобрява вашата настройка

Охлаждащите подложки за лаптоп се предлагат в различни форми, размери и цветове. Следователно, той осигурява така необходимия завършек на настройката на вашия лаптоп и допълва вашата подредба.

Фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате охлаждаща подложка за лаптоп

Има няколко очаквания, които повечето хора ще имат от охлаждащата подложка за лаптоп. Най-важните фактори, които трябва да запомните, когато купувате охлаждаща подложка за лаптоп, са изброени по-долу.

 • Ефективност: Първото и основно нещо, което трябва да търсите, е способността за охлаждане на охлаждащото устройство за лаптоп. Трябва да е достатъчно ефективен, за да следи температурата и да я поддържа под максималния определен диапазон.
 • Дълъг живот: Ако инвестирате в охлаждащо устройство за лаптоп, може да очаквате то да има дълъг живот, така че да не се поврежда или често да изисква ремонти. Добрият живот и здравият материал, който не се поврежда лесно, трябва да бъдат вашият предпочитан материал за охлаждаща подложка за лаптоп.
 • Лесна употреба: Закупуването на устройство идва с главоболието от прекарването на часове в ръководството или в интернет, опитвайки се да разберете как се използва устройството. Ето защо ние изискваме охлаждащата подложка за лаптоп да бъде лесна за използване и изучаването на нейното използване и операции също трябва да бъде детска игра.
 • Поддръжка: Почистването и управлението на охлаждащо устройство за лаптоп трябва да е лесно. Всяко устройство, което закупите, изисква поддръжка. Затова винаги трябва да търсите охлаждащо устройство за лаптоп, което е лесно за почистване и не изисква много усилия при управлението му.
 • Управление на температурата на лаптоп: Устройството за охлаждане на лаптоп не трябва да позволява температурата на устройството да се повишава над 95°. Това ще позволи на устройството да функционира гладко при правилната температура.
  Как да получите най-добрите разпечатки на снимки от принтери в аптеките

Сега нека разгледаме някои от най-добрите охлаждащи подложки за лаптоп, които можете да закупите, за да увеличите ефективността на вашия лаптоп.

Thermaltake

Охлаждащото устройство за лаптоп Thermaltake е масивно устройство с 256-цветен RGB модел. Предлага се в 5 различни режима на осветяване, включително пулс, RGB спектър, вълна, пълно осветление и мигане.

Характеристика

 • 200 мм вентилатор
 • 19″ лаптоп
 • 600-800 RPM скорост на вентилатора
 • 3,35 lbs тегло
 • Материалът е изработен от стоманена мрежа и пластмаса.

Ергономичният дизайн на Thermaltake помага да осигурите оптимална височина на вашия екран и ви помага да избегнете усуквания и завои. Можете да придадете върховен вид на вашата игрална станция с масивния охладител за лаптоп Thermaltake.

Cooler Master NotePal XL

NotePal е ергономично проектирано устройство за охлаждане на лаптоп, което ви дава по-добър изглед и идеален ъгъл за писане. Спестява ви от напрежение във врата дори когато работите дълги часове над устройството си.

Характеристика

 • 230 мм вентилатор
 • Ергономично охлаждащо устройство
 • Неплъзгащи се крачета
 • Контролер на скоростта на USB хъб
 • X-образен вентилатор
 • Син LED вентилатор
 • Оптимизиран въздушен поток

NotePal ви помага да охладите лаптопа си, когато прегрее от прекомерна употреба. Можете да работите дълги часове на вашия лаптоп без прекъсване, когато използвате охладителната подложка Cooler Master NotePal.

Подложка за охлаждане на лаптоп Targus

The Подложка за охлаждане на лаптоп Targus е ергономично проектирано охлаждащо устройство за лаптоп. Осигурява ви удобна работна повърхност.

Характеристика

 • Охлаждащата подложка за лаптоп Targus е тънка и лека.
 • Съвместим е за използване с лаптопи, които са 17-инчови и по-малко.
 • Изработен е от пластмаса.
 • За да активирате работата, трябва да се свържете с USB конектора и охлаждащият ефект ще се активира.
 • Има мек неопренов материал, който е удобен за носене в скута.
 • Освен това има четири гумени ограничителя, които предотвратяват изплъзването на лаптопа.

Targus Chill Mat разпръсква топлината от повърхността на вашия лаптоп чрез двойни вентилатори. Осигурява подходяща вентилация и улеснява писането. Вентилаторите работят постоянно, като по този начин предотвратяват прегряването на вашето устройство.

Cooler Master NotePal X-Slim II

Cooler Master NotePal X-Slim II е охлаждаща подложка за лаптоп с възможност за регулиране на височината и по този начин е лесна за използване.

Характеристика

 • Поддържа лаптопи до 15.6.
 • Предлага се с безшумен 200 мм вентилатор.
 • Тежи 1,17 паунда.
 • Има регулируема височина.
 • Осигурява здравина и стабилност на вашето устройство.

Когато вашето устройство загрее, Cooler Master NotePal X-Slim II прави чудеса и охлажда вашето устройство.

Enermax TwisterOdio 16 CP008

The Enermax TwisterOdio 16 CP008 идва с безшумен вентилатор, който помага за охлаждане на повърхността на вашия лаптоп и избягва прегряване.

Характеристика

 • Осигурява богат стерео звук заедно с дълбок бас.
 • Дава ви възможност да променяте скоростта на вентилатора ръчно.
 • Има ергономичен алуминиев дизайн.

Охлаждащата подложка Enermax работи и охлажда прегрятата повърхност на вашия лаптоп. Улеснява работата с лаптопа и осигурява ергономичен дизайн.

КЛИМ Вятър

Охлаждащата подложка за лаптоп KLIM Wind е един от най-известните и най-добре проектирани охладители за лаптопи. Той е много издръжлив и предлага продукт с добро качество на обществеността.

  Как да настроите постоянен Ubuntu USB

Характеристика

 • Той покрива размери на лаптопи, вариращи от 11 до 16 инча.
 • KLIM Wind има два задни крака за наклон и два предни крака за стабилност.
 • Това е издръжлива и лека охлаждаща подложка за лаптоп.
 • Предлага се заедно с два USB порта.
 • Съвместим с PS4 и Xbox One.

KLIM Wind идва с четири вентилатора, които работят на 1200 RPM всеки. Това помага за охлаждане на вашия лаптоп за минута. Така KLIM wind е ефективно устройство за охлаждане на лаптоп, на което можете да разчитате.

Хавит

Охлаждащото устройство за лаптоп Havit се доставя с RGB подсветка и поддържа лаптопи с размери от 12 до 17 инча.

Характеристика

 • Охладителят Havit идва с 4 ултра тихи вентилатора.
 • В това устройство получавате опция за регулиране на скоростта на вентилатора.
 • Можете също така да промените височината за лесно завършване на работата.
 • Предлага се с двоен USB порт.
 • Има метална мрежеста повърхност.
 • Устройството за охлаждане на лаптоп Havit е тънко, леко и преносимо.
 • Има опции за бързо охлаждане.

Лаптопът Havit е най-подходящ за игри и офис цели. Той предпазва вашето устройство от прегряване и помага да изпълнявате задачите си с лекота и без проблеми със заекването поради прегряване.

TopMate C5

Охлаждащото устройство за лаптоп TopMate C5 идва заедно с малък LCD екран. Можете да използвате екрана на дисплея, за да промените скоростта на вятъра и да превключите на 3 режима на работа на вентилатора според вашите изисквания.

Характеристика

 • TopMate C5 има 5 вентилатора, които предотвратяват нагряването на вашите лаптопи за игри.
 • Има пет различни настройки на височината, които улесняват работата ви.
 • Сините светодиоди светят по време на работа.
 • Предлага се заедно с 2 USB порта.

TopMate C5 се предлага с уникален дизайн с регулируема височина на наклона. Той също така идва заедно с устойчив на износване USB кабел.

Има RGB

Havit RGB идва с 3 вентилатора, работещи на 1100 оборота в минута всеки. Ергономичният дизайн ви осигурява лесна работа.

Характеристика

 • Havit RGB е подходящ за лаптопи с големина до 17 инча.
 • Синята LED светлина свети, когато функционира, за да намали температурата на вашия лаптоп.
 • Предлага се заедно с 15 вида RGB странични светлини.
 • Има две различни настройки за височина.
 • Снабден е с голяма метална мрежа.
 • Предлага се заедно със супер тихи вентилатори.

Havit RGB е идеален за охлаждане на температурата на вашия прегрял лаптоп, докато работите или играете игри. 3-те вентилатора гарантират, че повърхността е хладна и предпазва от хардуерни повреди.

Заключение

Прегряването на лаптопа е сериозна причина за безпокойство за всеки един потребител на лаптоп. Прегряването може да доведе до повреда на хардуера. По този начин поддържането на вашето устройство охладено, дори когато трябва да работите с часове, е от съществено значение. Това е причината, поради която винаги трябва да имате охлаждащо устройство за лаптоп със себе си. Охлаждащата подложка за лаптоп има за цел да охлади повърхността на вашия лаптоп, така че да можете да работите или да играете игри без прекъсване.

Прегряването също може да повреди вашия хардуер и ето защо притежаването на охлаждаща подложка за лаптоп е необходимост. Трябва да извършите задълбочено проучване, докато решавате коя охлаждаща подложка за лаптоп е най-добрата за вас и отговаря на вашия бюджет. След това можете да финализирате този, който искате да закупите. Това може да ви помогне да спасите вашето устройство и себе си от всички неудобства. Има огромен списък с всички охлаждащи подложки за лаптопи, които могат да послужат на вашата цел. Изберете разумно, за да защитите устройствата си.

След това можете да разгледате някои от най-добрите опции за ергономична мишка.