9 най-добър счетоводен софтуер за управление на имоти за наемодатели

Управлението на множество имоти без счетоводен софтуер за управление на имоти звучи трудно и отнема много време като наемодател.

Проследяването на наеми и други разходи, свързани с имоти, може да бъде трудно. Предаването му на листове в Excel или ръчно също не е полезно. Освен това наемането на счетоводители може да се превърне в друг разход за вас.

Без съмнение управлението на множество имоти, рекламирането на свободни работни места или продажби, обработването на правни документи и работата в рамките на бюджет може да затрудни управлението и поддържането на бизнес с недвижими имоти.

Мениджърите на имоти са използвали хартия, имейли, електронни таблици и писалка и хартия в продължение на много години, за да следят всички транзакции, задачи, искания на наематели и други ежедневни дейности.

За щастие, след въвеждането на софтуер за управление на имоти, всички основни задачи вече са автоматизирани и операциите са гладки в сравнение с предишни времена.

Инструмент за управление на имоти може да ви помогне да станете мъдър наемодател. И ви позволява да се концентрирате върху други неща, вместо да изчислявате наема и сигурността.

Ето някои причини защо трябва да използвате инструмент за управление на имоти и как те могат да ви помогнат.

Предназначение на счетоводния софтуер за управление на имоти

Инструмент за управление на имоти може да ви помогне да станете мъдър наемодател. И ви позволява да се концентрирате върху други неща, вместо да изчислявате наема и сигурността.

Ето някои причини защо трябва да използвате инструмент за управление на имоти и как те могат да ви помогнат.

 • Инструментите за управление на имоти са евтини и ви помагат да спестите много пари с времето. Софтуерната програма ще организира всяка транзакция. По този начин, тъй като счетоводните задачи са по-управляеми от обикновеното въвеждане на данни, няма да е необходимо да наемате счетоводител.
 • Счетоводният софтуер за управление на собствеността автоматизира счетоводните и счетоводните процеси, като намалява счетоводните грешки и неволните грешки.
 • Те имат разширени и надеждни възможности за отчитане. В резултат на това можете да генерирате седмични или тримесечни финансови отчети за вашите имоти под наем.
 • Можете да получите софтуерна сигурност и сигурност на данните със счетоводен софтуер за управление на имоти, така че няма да се налага да се притеснявате от кибератаки.
 • Мащабируемостта е друго значително предимство на използването на този софтуер. Може да се персонализира според вашите изисквания.
 • Характеристики, които софтуерът за счетоводство за управление на имоти трябва да има

  Автоматизация

  Едно от най-полезните предимства на използването на PMS е автоматизацията. Бизнесът може да постигне много по-добри резултати чрез автоматизиране на рутинни, повтарящи се задачи, които машините могат да изпълняват по-ефективно от хората.

  Освен това автоматизираните задачи могат да спестят часове на работниците, които те могат да посветят на по-важни аспекти на компанията, като обслужване на клиенти.

    Как да добавите прозрачност към всеки прозорец и да го закачите отгоре

  Обжалване на клиента

  Подходящият софтуер за управление на имоти може да предложи повече от просто поддръжка. Освен това има много други функции, като синхронизиране на календара, функции за уведомяване и персонализиране на вашите маркетингови кампании. Ако се разширите извън местния си пазар, трябва да обмислите и начини за привличане на клиенти от други страни.

  Като подобрявате техния опит, вие демонстрирате по-голяма признателност към клиентите си. В крайна сметка добавете колкото искате функции, фокусирани върху клиента, към вашето приложение, за да подобрите потребителското изживяване и да увеличите привлекателността на клиентите.

  Управление на множество имоти

  Превръща се в караница и главоболие да управлявате множество имоти. След това може да имате нужда от всичко в едно приложение, за да управлявате всички тези имоти.

  Изберете счетоводен софтуер за управление на имоти, който има тази функция като задължителна. Ето списък с най-добрия счетоводен софтуер за управление на имоти за наемодатели, който може да им помогне да управляват своите имоти.

  Нови книги

  Счетоводният софтуер FreshBooks е един от продуктите на Freshworks, специално за управление на имоти. Помага ви да управлявате всички сметки за имоти и наеми с лекота.

  Freshworks е доверен и водещ на пазара доставчик на авангардни SaaS решения за фирми от всякакъв размер, които се справят с различни сложни бизнес проблеми.

  Основни функции

  • Автоматични напомняния за наем: напомняйте автоматично на вашите наематели за техния наем.
  • Автоматично генерираните сметки се изпращат на вашите наематели.
  • Следете гаранционните депозити
  • Счетоводният софтуер улеснява работата в екип.
  • Счетоводният софтуер FreshBooks позволява сътрудничество.
  • Можете бързо да изготвите красиви, напълно персонализирани фактури и оценки.
  • Вие не само ще направите вашите наематели щастливи, като автоматизирате процеса на подновяване и приемате онлайн плащания, но също така ще забележите по-бързи парични преводи във вашата сметка.
  • Проследявайте месечните наемни плащания и взаимодействията на наемателите. Можете да спестите време и да увеличите рентабилността на вашата компания, като предложите на наемателите автоматизирани напомняния за просрочени наемни плащания и активирате безопасни онлайн плащания.

  Освен това достъпната му цена и широката гама от функции го правят перфектния софтуер за счетоводство на имоти за малки и средни предприятия. FreshBooks също е удобен; можете да го използвате на вашето мобилно устройство. Помага ви да спестите време и усилия и ви позволява да се съсредоточите повече върху вашите имоти, наематели и бизнеса с недвижими имоти.

  Билдиум

  Buildium е базиран в облак инструмент за управление на имоти, който дава на мениджърите на имоти пълен контрол върху всеки аспект от техните бизнес операции. Това включва управление на наем и плащания онлайн, запълване на свободни пространства, планиране на поддръжка и наблюдение на финансите.

  Buildium рационализира процеса на отдаване под наем с функции като проследяване на наематели и лизингови договори, пълно счетоводство в главната книга, автоматизирани напомняния за наем и такси и отчети при поискване.

  Основни функции

  • Мониторинг на всички наемни плащания
  • Финансово разкриване
  • Месечно автоматизирано банково съгласуване
  • Мобилно приложение с проследяване на разходите Множество интеграции с уебсайтове като Apartments.com и Zillow

  Интерфейсът за наемател на Buildium позволява на мениджърите на имоти да приемат онлайн плащания за наем и да направят събирането на наема за наемодателя автоматичен процес.

    Как можете да актуализирате Boost Mobile Towers

  TenantCloud

  Наемодателите могат да управляват заявки за поддръжка, да проверяват приложенията и да събират наем онлайн с TenantCloud. Това е базиран на облак инструмент за управление на собственост, създаден да обслужва изискванията на наемодатели, мениджъри на имоти и експерти по недвижими имоти.

  Системата включва функции за управление на наематели, счетоводна администрация и маркетинг.

  Основни функции

  • Единно табло за управление, за да следите и управлявате всички работни процеси по маркетинг, лизинг, поддръжка и счетоводство.
  • Създавайте специализирани уебсайтове, като използвате различни редактируеми шаблони, за да увеличите разпознаваемостта на марката. Приемайте резервации и подавайте заявки на уебсайта.
  • Управлявайте наемни плащания, фактури за извършени услуги, просрочени такси, възстановяване на средства и др.
  • Рационализирани онлайн транзакции чрез интегриране със Stripe или Dwolla; можете да цифровизирате всяка транзакция и незабавно да я запишете в определените счетоводни книги.
  • Активирайте екипи и управлявайте нива на достъп и разрешения въз основа на потребителски роли. Възлагайте задачи на членовете на екипа, изпращайте напомняния и наблюдавайте промените.
  • Интегрираният CRM ви помага да следите потенциалните си клиенти.
  • Организирайте кореспонденция със собственици, наематели и доставчици чрез имейли и чат в приложението, за да създадете централна база данни.

  Той предлага управление на наематели, счетоводство, автоматично таксуване, отчети за анализ на собствеността и страница с безплатни обяви. Предлагат се безплатни, основни и разширени програми.

  QuickBooks

  Цялостният пакет за счетоводство и управление на бизнеса QuickBooks от Intuit е създаден за малки и средни организации.

  Основни функции

  • Автоматични напомняния за плащане
  • Предоставете индивидуални разписки за плащане, за да следите плащанията.
  • Разширени банкови канали и създаване на клиентска група
  • Ценообразуване на баркод етикети
  • Можете да добавите транспорт, доставка, застраховка и други разходи към крайната цена

  Софтуерът е предназначен да рационализира работния процес и комуникацията между счетоводители и клиенти. Функционалността на QuickBooks също предлага отчети за финансови транзакции.

  Стеса

  Stessa е друга софтуерна програма за финансиране на имоти под наем. Сканирайте разписки, синхронизирайте банковите си сметки и генерирайте различни отчети.

  Основни функции

  • Ако сте краткосрочен наем или собственик на ваканционен дом, можете да проследявате ефективността, като използвате колоната Pro Forma на Stessa и функцията за месечни разходи.
  • За да активирате автоматизирани транзакции, можете да свържете AppFolio и Stessa.
  • За проследяване, класифициране, подреждане и сканиране на сметки, свързани с недвижими имоти, мобилното приложение Stessa iOS използва машинно обучение.

  Основните цели на тази система са счетоводство и финансово проследяване. Освен това изключителният фокус на Stessa върху финансовото управление го прави идеалното решение за наемодатели с малки портфолиа, които търсят лесен начин да управляват своите финанси и наеми.

  Baselane

  Напълно интегрираното финансово решение Baselane е създадено специално за наемодателите. Това е счетоводен софтуер, където можете да събирате наеми и да извършвате банкиране за бизнеса безплатно.

  Основни функции

  • Функцията за виртуални сметки ви позволява да проследявате гаранционните депозити, да разделяте приходите и разходите за имот и да персонализирате начина, по който боравите с парите си.
  • Наемът може да бъде депозиран във всяка сметка в Baselane.
  • Изчерпателните оценки на имотите и паричните потоци включват приходи, оперативни разходи, оперативна печалба, нетен брутен паричен поток и др.
    Как да стартирате разширена проверка на фона

  Той също така предлага платени услуги като заеми за наемодатели и застраховка на наемодател.

  DoorLoop

  С DoorLoop можете да свързвате банкови сметки, дебитни карти и кредитни карти, което прави проследяването на транзакции лесно. Освен това можете да използвате това за автоматизиране на други задачи като събиране на наем и периодични плащания.

  Този софтуер идва с всички необходими счетоводни функции, за да ви помогне да управлявате финансите на жилищни, търговски и дори работна сила и общински жилищни съоръжения.

  Освен това можете да комбинирате своя акаунт в DoorLoop с QuickBooks, друг онлайн счетоводен инструмент, и да синхронизирате цялата информация за разходите и приходите в реално време.

  Основни функции

  • Лесно адаптивни шаблони за сметкоплан
  • Автоматизиране на процеса на плащане, включително събирането на плащания
  • За целите на данъчната декларация можете лесно да експортирате всичките си счетоводни данни.
  • С отворения API на Zapier или DoorLoop можете да интегрирате безброй приложения, като CRM, системи за обработка на плащания и друг онлайн софтуер.
  • Можете също така да управлявате финансирането на вашия имот в международен план с door loop.

  Освен това, 60 предварително изградени отчета са включени в DoorLoop, включително преглед на бизнеса, баланс, отчет за печалбата и загубата и отчет за паричния поток.

  Наемодател Студио

  Landlord Studio обещава да ви спести време и пари, като автоматизира управлението на вашия имот. Той е предназначен да помогне на малките и средни предприятия да управляват своето счетоводство и комуникации с наематели.

  Функциите му със сигурност ще ви удивят, ако сте наемодател и искате да използвате инструмента на родния си език. Този инструмент е наличен в магазините на Apple и Google Play като пълноценно родно приложение за мобилни устройства и настолен компютър.

  Основни функции

  • Той изчислява данъка автоматично. Можете да персонализирате всички данъчни настройки и много повече.
  • Приложението и уебсайтът са синхронизирани правилно, с редовни надстройки, без софтуерни грешки и превъзходно обслужване на клиентите.
  • Неговото табло за управление ви позволява да проследявате вашите наемни плащания и депозити и незабавно да проверявате приходите и разходите си.
  • Трябва да пазите цялата съответна документация за наем, да регистрирате разходите и да качвате снимки на разписките си. Освен това ви позволява да създавате прецизни отчети и да ги експортирате в Excel.

  Propertyware

  Propertyware е последният инструмент в списъка, но не на последно място. Това е мощен счетоводен софтуер за управление на имоти. Фирма за жилищни имоти с висока производителност може да го използва като гъвкава, отворена платформа.

  Основни функции

  • Всички ваши наети се съхраняват на едно място.
  • Лесно създаване на отчети, сортиране и филтриране благодарение на добрата функционалност за отчитане.
  • Управление на заявки за поддръжка чрез портала на собственика
  • Облачно базирани имейл известия за наематели и собственици

  Той предоставя някои от най-добрите възможности за отчитане, като опции за потребителски полета и опции за автоматично уведомяване за собственици и наематели.

  Заключение

  Управлението на финансите никога не е лесно, ако нямате счетоводна подготовка. Като наемодател трябва да имате силно финансово управление. Така че не правете много електронни таблици, за да следите всичките си наеми. Опитайте счетоводния софтуер за управление на имоти, който споменахме по-горе, и станете професионалист в управлението на финансите.