9 най-добри VR слушалки за потапящо изживяване във виртуална реалност

Технологията за слушалки VR3 определя степента на потапяне, която можете да изпитате.

Когато говорим за виртуална реалност, много от нас биха си помислили за научнофантастични филми като Minority Report. В наши дни обаче тази технология навлиза в ежедневието ни. От медицина и видео игри до образование, VR вече е навсякъде.

И така, нека разгледаме накратко концепцията за виртуална реалност.

Какво е VR или виртуална реалност?

VR или виртуалната реалност е компютърно генерирана цифрова среда, която се състои от обекти и сцени, които изглеждат реални. Тази среда кара зрителя да се чувства, че е заобиколен от тези обекти. Ако говорим за видео игри, VR позволява на играчите да се потопят напълно в играта. В резултат на това те се чувстват един от героите.

Друго голямо приложение на VR е в образованието. Например, може да уведоми учениците как да извършат конкретна операция или да помогне за подобряване на тяхното спортно обучение.

В продължение на няколко години виртуалната реалност беше само понятие от философия и спекулативна измислица. След средата на миналия век някои от тези идеи са приложени на практика. Въпреки това, използваните технически аспекти бяха ограничени и следователно тази концепция не можа да спечели рекламна реклама. Все пак техническите възможности и някои интересни фундаментални идеи започнаха да формират солидна основа за бъдещето му.

С продължаващата еволюция на компютърната мощност, графиките и други технически характеристики, ние постигнахме сегашния статус на VR.

  Какво е злонамерен софтуер RAT и защо е толкова опасен?

VR средите се възприемат и преживяват с помощта на специални устройства, известни като VR слушалки за каски.

Какво представляват VR слушалките и тяхната употреба?

VR слушалките са устройство, което помага за трансформирането на естествената среда на зрителя със съдържанието. VR слушалките се носят над главата с лещи, поставени върху очите. Това помага при проектирането на изображения от всяко устройство като смартфон, игрова конзола, графични компоненти и т.н., към очите. Той създава стереоскопични 3D изображения, които дават усещане за потапяне на зрителите.

На пазара се предлагат различни видове VR слушалки, отнасящи се до различните марки. За да ви помогнем да изберете правилната слушалка, нека разгледаме най-добрите опции, които можете да разгледате.

Премиум слушалки

Мета мисия 2

Meta Quest 2 се предлага с 2x сензорен контролер, силиконов капак, 2x AA батерии, кабел за зареждане, разделител за очила и захранващ адаптер. Това е усъвършенствана VR слушалка „всичко в едно“, която разполага с безжична връзка, вградена батерия и вътрешно проследяване.

С тези слушалки можете да изследвате над 350 заглавия във фитнес, игри, развлечения и др. Позволява ви да се почувствате напълно потопени във виртуалния свят.

Само слушалки HTC Vive Pro 2

Слушалките HTC Vive Pro 2 ви позволяват да изпитате водещо в категорията потапяне. Тази слушалка е идеална за маркетингова визуализация, дизайн, прецизно обучение и т.н. Разполага с широко до 120-градусово зрително поле, което дава по-добро и по-удобно визуално изживяване.

Тази слушалка се предлага с честота на опресняване от 120Hz. Яснотата 5K, комбинирана с резолюция 4896 x 2448, осигурява по-фини визуални детайли.

Слушалки HP Reverb G2 VR

Слушалки HP Reverb G2 VR се доставят с регулируеми лещи, контролер, високоговорител от Valve, 4 камери и 2160 x 2160 LCD панели. Водещите в индустрията високоговорители и лещи осигуряват изключителна визуализация и звук. Това е най-добрият вариант за още по-дълго време на носене. Предлага се с 6 м кабел за слушалки за мобилни компютри и настолни компютри.

  Как да зададете времево ограничение на приложението на iPhone и iPad

Предлага 1-годишна ограничена гаранция за труд и части. Тази слушалка е идеална за дизайн, игри и обучение.

Мобилни икономични опции

Слушалки Peiloh VR

Тази слушалка Peiloh VR се предлага със сгъваем дизайн, което я прави компактен и удобен продукт. Сгънатият дизайн може лесно да се носи навсякъде. Неговият зрителен ъгъл от 110 градуса ви позволява да се потопите във филми, игри или всяко визуално изживяване.

Той използва 52 mm лещи с висока пропускливост с технология против синя светлина, която предотвратява достигането на вредната синя светлина до очите. Съвместим е с оптично регулиране на зрението при далекогледство 200 градуса и късогледство 400 градуса.

VRG-01P Обединяване на VR слушалки

Тези слушалки могат да ви позволят да преживеете 100-те екскурзии и да се насладите на учене от първа ръка. Позволява ви да ходите в динозаври, да изследвате слънчевата система и да пътувате по света с усещане за потапяне.

Тази джаджа е идеална за ученици в класната стая, както и за деца у дома. Удобната здрава пяна прави тази слушалка подходяща за всеки размер и форма на лицето. Кубът за сливане ви позволява да изпитате смесена реалност.

Слушалки OIVO VR

Тези VR слушалки са специално проектирани за Nintendo Switch и Nintendo Switch OLED модели. Изработен е от Oxford и EVA материали, които го правят по-лек и издръжлив.

Отличава се с ергономичен дизайн, който помага за регулиране на размера към главата на всеки. Можете също да носите тези слушалки с диоптричните си очила.

Слушалки Misisi VR

Тя ви позволява да изпитате висококачествено VR съдържание и да влезете в 360-градусов свят. Операционната система на тези слушалки е напълно оптимизирана за забавление, VR, интегриране на приложения и социални взаимодействия. Тази слушалка е напълно съвместима със системата Android. Той обаче не е съвместим с някои от функциите на системата iOS.

  Какво е Crunchyroll и какво аниме предлага?

Маската за очи, която носи, се сваля и почиства лесно. Освен това с тази слушалка получавате допълнителна маска за очи.

VRGProx7 Fbrand VR очила

Тази слушалка VRGProx7 е удобна за потребители с късогледство в рамките на 800 градуса. С това не е необходимо да носите очила за късогледство. Съвместим е със смартфони от 5 до 7 инча.

Разполага с широко зрително поле от 120 градуса. Това също ви позволява да превключвате между вашите телефони. Можете да изпитате визуализации с 20% острота.

VR SHINECON виртуална реалност VR слушалки

Тези VR слушалки са напълно подходящи за повечето смартфони с размери от 4,7 до 6,5 инча. Колкото по-голям е размерът на екрана, толкова по-добре ще бъде разрешен и следователно по-добър ще бъде 3D ефектът. Можете да използвате тези слушалки без очила, при условие че фокусът на очите ви е под 500 градуса.

Тази VR слушалка използва ABS материал за дизайна си и 40 mm леща от смола. Произведените в Япония защитни лещи предпазват очите от вредното въздействие на синята светлина.

Заключение

И така, това са най-добрите опции за VR слушалки, които можете да помислите за незабравимо VR изживяване. Изберете според вашето устройство и други предпоставки. Може също да искате да проучите разликата между добавената реалност и виртуалната реалност.

x