9 най-добри SEO добавки за WordPress

В настоящата онлайн среда WordPress е най-популярната система за управление на съдържанието (CMS).

WordPress е една от най-ефективните платформи, които трябва да имате предвид, когато избирате платформа за изграждане на сайт за вашата корпорация, бизнес или организация.

В момента WordPress управлява 455 милиона уебсайта. WordPress запази популярността си поради своята лекота на използване, гъвкавост и жизнена потребителска общност.

Поради факта, че е безплатен и лесен за настройка, не е необходимо да имате опит в кодирането или уеб разработката, за да го използвате. Прочетете, за да разберете защо WordPress е идеалната платформа за вашия бизнес, ако търсите рентабилно решение, което прави управлението на уебсайта ви лесно.

Освен това в тази статия ще научите какво правят най-добрите WordPress SEO плъгини и как и защо можете да се възползвате от тях.

Защо WordPress се смята за една от най-добрите платформи за съдържание?

Поради големия брой налични плъгини, WordPress предлага на клиентите много опции за сигурност и персонализиране за уебсайтове от всякакъв вид.

Не е необходимо да наемете професионален разработчик, за да създадете уебсайт, базиран на WordPress. Можете да го направите сами или да получите помощ на разумна цена чрез бордове за работа като Upwork.

Какъвто и маршрут да изберете, вижте тези невероятни SEO плъгини, за да помогнете на уебсайта си да спечели повече сцепление чрез търсачките.

Преди да разгледаме най-добрите WordPress SEO добавки, нека разберем какво прави WordPress толкова стабилна платформа. Всъщност pctechbg.net също използва WordPress и работи безупречно.

#1. WordPress е 100 процента безплатен

да Разбрахте това право. Можете да използвате WordPress безплатно. Просто изтеглете и инсталирайте безплатната програма на уебсайта си или в среда на пясъчник и след това я използвайте, както искате.

Ако сте собственик на малък бизнес, вероятно искате да настроите уебсайта си на ниска първоначална цена. Използването на WordPress може да направи значителна разлика за малкия бизнес, тъй като им спестява време и пари. Вижте колко евтин може да бъде WordPress, като разгледате тази публикация, която изчислява действителната му цена.

#2. WordPress е защитен

Важно е фирмите да приемат сериозно сигурността на уебсайта. Google може да понижи класирането ви, ако уебсайтът ви не е защитен.

За щастие WordPress е сред най-сигурните налични CMS. WordPress се актуализира редовно, за да бъде възможно най-сигурен. Услуга за поддръжка или ръчно актуализиране на WordPress може да запази уебсайта ви защитен.

Можете да използвате вградените мерки за сигурност на платформата, за да защитите още повече уебсайта си. Функциите включват автоматично откриване на зловреден софтуер и двуфакторно удостоверяване.

#3. Това е удобно за потребителя

Удобството за използване на WordPress е една от основните причини много собственици на бизнес да изберат да го използват. Знаете колко трудно може да бъде администрирането и настройката на някои CMS, ако сте ги използвали преди.

Лекотата на използване на WordPress улеснява създаването на уебсайт с всички функции, естетика и функционалност, които желаете.

Използването на съществуваща тема на WordPress или търсенето онлайн на безплатни теми е един от начините за създаване на уебсайт. WordPress е лесен за използване, независимо какво ниво на опит имате в уеб разработката.

#4. Платформа за разработка с отворен код

Като софтуер с отворен код WordPress Codex е безплатен за изтегляне и използване за добавяне на функционалност към уебсайтове. Освен това можете да използвате повторно и да разширите кода, ако сте технически склонни.

Това е едно от най-важните предимства, които правят WordPress топ избор за малкия бизнес. Собствениците на бизнес могат да решат дали да работят с разработчик на WordPress или сами да се справят с изходния код.

#5. Голяма онлайн общност за поддръжка

Както вече споменахме, WordPress е мощна онлайн платформа за уеб изграждане с голяма потребителска база. По отношение на онлайн поддръжката, WordPress е добре известен с екипа си от световна класа.

  Как да маркирате имейлите си за максимална възможност за търсене

Благодарение на милионите активни потребители, талантливи екипи за разработка, големи общности и дискусионни табла, всеки може да намери решение на своите проблеми.

Освен това, безброй високо образовани WordPress сайтове предоставят съвети и уроци ежедневно.

Има голям шанс някой да е наясно с решението на повечето проблеми с WordPress, тъй като вече е обсъждал повечето от тях тук. В резултат на това WordPress е идеалната платформа за новодошли и малки фирми.

Какво е плъгин за WordPress?

Мислете за WordPress като за нов смартфон с настройките по подразбиране от производителя. Въпреки че устройството е функционално, повечето потребители добавят още приложения, за да подобрят използваемостта и общата му функционалност. Тези приложения са безплатни за изтегляне, инсталиране и премахване по всяко време.

Приставките за WordPress работят по подобен начин. Има повече от 58 000 плъгина, налични за изтегляне в каталога с плъгини на WordPress. Вероятно има плъгин, който да отговори на нуждите на вашия сайт.

Приставките за WordPress обикновено са безплатни, но можете да закупите премиум и платени версии. Безплатен плъгин предоставя основна функционалност; платените плъгини обаче предлагат първокласни функции и поддръжка от разработчици.

Въпреки че плъгините на WordPress се занимават с многобройни аспекти на изграждането и управлението на уебсайт, ние сме най-заинтересовани да проучим тези, които подобряват оптимизацията на уебсайта за търсачки. И така, нека да разгледаме най-добрите SEO плъгини на WordPress.

Всичко в едно SEO

През 2007 г. All in One SEO за WordPress дебютира като първия плъгин за WordPress SEO. Повече от 3 милиона опитни собственици на уебсайтове използват AIOSEO, за да конфигурират правилно WordPress SEO, така че техните сайтове да се класират по-високо в търсачките.

Можете без усилие да настроите WordPress SEO по правилния начин с AIOSEO. Със съветника за настройка на WordPress SEO можете да персонализирате настройките за SEO на вашия уебсайт, за да отговарят на специфичните нужди на вашата пазарна ниша.

Плюсове на всичко в едно SEO 👍

 • Настройте WordPress SEO правилно, без да наемате професионалист
 • Оценката на Truseo улеснява подобряването на вашите страници за по-добро класиране
 • Интеграции, които са перфектни с всички ваши любими инструменти
 • Поддръжка за WooCommerce SEO и локално SEO
 • Плъгин с най-висок рейтинг + превъзходна поддръжка на клиенти

Минуси на всичко-в-едно SEO 👎

 • Измамното увеличение на цената на съветника за инсталиране.
 • Има много ненужни функции в потребителския интерфейс на търговското издание.
 • SEO менюто може да не изглежда удобно за много хора.
 • Някои предложения са страхотни по отношение на функционалността, но не си заслужават цената.

Yoast плъгин

По отношение на производителността на сайта, плъгинът Yoast SEO за WordPress е сред най-добрите опции.

Благодарение на изобилието от инструменти и опции можете да управлявате уебсайта си така, че да се представя добре сред посетителите и търсачките.

Плюсове на Yoast SEO 👍

 • Yoast SEO Premium подпомага оптимизирането на съдържанието както за посетителите, така и за търсачките.
 • Той взема предвид синоними и подобни ключови думи, за да помогне на вашата страница да се класира по-високо.
 • Yoast SEO следи вашите най-важни страници и ще ви предупреди, ако не са били променени шест месеца.
 • Ще можете да видите как страницата ви може да се показва в резултатите от търсенето.
 • Всеки път, когато страница бъде изтрита, Yoast ще ви попита какво искате да направите с нея.

Минуси на Yoast SEO 👎

 • Понякога Yoast може да разпознава бавно промените, направени в дадена уеб страница.
 • Трябва да проверите всички правила за SEO на Yoast за плъгина, за да квалифицирате съдържанието си като подходящо за SEO. Тези правила обаче може да не са верни за някои типове съдържание, като новинарски уебсайтове или сайтове за електронна търговия.

Ранг математика

WordPress SEO плъгинът Rank Math улеснява всеки да подобри своето съдържание с вградени препоръки, базирани на широко приети най-добри практики.

Структурираният модел на данни опростява коригирането на важни настройки за SEO, решаването кои страници да бъдат индексирани и определянето как вашият уебсайт трябва да се показва в резултатите от търсенето.

Плюсове на Rank Math 👍

 • Можете да активирате и коригирате повече от 15 вградени модула според вашите нужди.
 • Измервайте и наблюдавайте позициите на ключовите думи, за да наблюдавате напредъка си в SEO.
 • Проведете задълбочено SEO проучване, за да намерите проблеми въз основа на 30 идентифицирани параметъра.
 • Лесно импортиране с едно кликване за плавен преход от други SEO плъгини.
 • Напълно съвместим както с WordPress Classic Editor, така и с Gutenberg Editor.
  Как да премахнете Family Link без разрешение от родител

Недостатъци на Rank Math 👎

 • За неопитни потребители разнообразието от функции може да бъде объркващо.
 • Яснотата на някои визуални елементи може да липсва.
 • Може да е в конфликт с други добавки по време на работа.

WP мета SEO

Използвайки приставката WP Meta SEO, можете лесно да управлявате SEO на вашия уебсайт WordPress. WP Meta SEO включва групов редактор за метаданни, SEO оптимизация на изображения, генератор на XML карта на сайта и мениджър за пренасочване, само няколко от неговите инструменти за пестене на време.

Най-новото издание Pro вече има специален интерфейс на Google Search Console, който използва данни от Google, за да препоръча най-добрите ключови думи, които да включите във вашето съдържание.

Плюсове на WP Meta SEO 👍

 • В сравнение с други продукти, цената изглежда справедлива.
 • Предлага безплатен план с разнообразие от авангардни функции.
 • Това е популярен SEO плъгин поради страхотната си цена и следователно има страхотна подкрепа от общността.
 • Най-добрият плъгин по отношение на достъпен софтуер.

Минуси на WP Meta SEO 👎

 • Потребителският интерфейс не е на ниво.
 • Не е идеален вариант за професионалисти.

Link Whisper

Link Whisper е отличен избор за блогове и уебсайтове, базирани на статии. Веднага щом започнете да пишете статията си, Link Whisper започва да предлага подходящи вътрешни връзки. Изкуственият интелект захранва системата.

Link Whisper може да предостави стотици вътрешни връзки въз основа на броя статии, които имате, и уместността на текущото ви съдържание.

Плюсове на Link Whisper 👍

 • Позволява ви лесно да намирате и създавате вътрешни връзки към стари публикации, които се нуждаят от повече автоматични връзки от избраните от вас ключови думи.
 • Можете да контролирате структурата на вашия сайт и да получите информацията, от която се нуждаете, за да го оптимизирате с помощта на ефективно отчитане на задълбочени връзки.
 • Наистина е лесно да видите прекъснатите си вътрешни и външни връзки с Link Whisper.
 • Добавянето на целеви ключови думи подобрява предложенията и получавате по-добри вътрешни връзки.

Минуси на Link Whisper 👎

 • Няма препоръки за външни връзки.
 • Някои функции може да са трудни за разбиране от новаците.

SEOPress Pro

През 2017 г. SEOPress беше пуснат като ефективен и бърз WordPress SEO плъгин. Въпреки че е сравнително нов плъгин за SEO, той е инсталиран над 150 хиляди пъти. Платформата WordPress е много популярна поради лекотата, с която можете да оптимизирате SEO на вашия сайт.

Освен това съветникът за конфигуриране задава повечето опции автоматично. Това улеснява конфигурирането на SEOPress, дори ако не сте запознати с кодирането. Освен това можете лесно да активирате или деактивирате функциите на SEOPress.

Плюсове на SEOPress Pro 👍

 • Открояващите се функции са възможността за създаване на SEO заглавия и мета описания и анализ на съдържанието на страницата.
 • За видимост в търсачката имате стандартните възможности за добавяне на персонализирано заглавие и мета описание.
 • Позволява ви да подобрите съдържанието си чрез анализ на съдържанието.
 • В допълнение към начина, по който вашият материал се показва в резултатите от търсенето, вие можете също да повлияете на това как се показва в социалните медии.
 • За разлика от Yoast, SEOPress няма да забави зареждането на вашия уебсайт. Също така, SEOPress не ви никели и стотинки до смърт; всичко е включено в изданието Pro и може да се инсталира на неограничен брой уебсайтове.
 • Въпреки че SEOPress е нов, не позволявайте това да ви възпира. При тестване това е най-добрият наличен заместител на Yoast.

Минуси на SEOPress Pro 👎

 • Той е сравнително нов в бизнеса с плъгини за SEO. Следователно може да не получите толкова добра подкрепа от общността, колкото с Yoast или AIOSEO.

СХЕМА ПРО

Схемата позволява на потребителите да добавят микроданни към уебсайтове, създавайки богати фрагменти, които се показват в Google SERP. За да помогнат на търсачките да разберат съдържанието на вашия уебсайт, Google, Bing, Yandex и Yahoo се присъединиха към Schema.org.

Това се прави, за да могат хората, които търсят нещо, да намерят най-подходящите резултати. Разширените фрагменти се добавят под заглавието на вашия уебсайт чрез маркиране на схемата, което значително увеличава привлекателността на вашата уеб страница.

  Как да отворите ASPX файлове

Плюсове на Schema Pro 👍

 • Приложете прецизно маркиране на схема бързо и лесно, без да пишете нито един ред код.
 • Тя ви позволява да изберете подходящата схема от 20+ възможности на Schema Pro за подходящата ситуация.
 • Маркирането на схемата може бързо да се внедри навсякъде във вашия уебсайт, след като бъде конфигурирано веднъж.
 • Можете да картографирате предварително попълнена информация като заглавие на страницата, представено изображение, автор, дата и др.
 • Можете бързо да потвърдите вашата схема благодарение на вграденото валидиране на полета и достъпа до инструмента за тестване на структурирани данни на Google.

Недостатъци на Schema Pro 👎

 • Предлага само най-популярните типове схеми.
 • Не е достатъчно за цялостно SEO; може да имате нужда от допълнителни добавки
 • Google вече не показва често богати фрагменти

Пренасочване

Сред мениджърите за пренасочване на WordPress, Redirection е най-популярният. В допълнение към контролирането на 301 пренасочвания, наблюдението на 404 проблеми и свързването на свободните краища, той е лесен за използване. Използвайки пренасочване, можете да намалите грешките и да повишите класирането на уебсайта си.

Всеки сайт, без значение колко пренасочвания има, може да се възползва от пренасочването.

След като съществува повече от десет години, той често е подкрепян от потребителите на WordPress. Освен това е безплатно!

Плюсове на пренасочването 👍

 • Просто и лесно управление без познания за Nginx или Apache.
 • Позволява ви да видите всяко пренасочване на уебсайта си, с подробности за посетителя, браузъра, който използва, и референта.
 • Пренасочването ще запише всички грешки 404 на вашия уебсайт, което ви позволява да намерите и адресирате проблеми.
 • Можете да експортирате пренасочвания към файл с правила за пренаписване на Nginx, като използвате този уеб сървър.
 • Няма премиум версия и не се изисква такса за използване на функциите.

Минуси на пренасочването 👎

 • Няма наличен UTM builder.
 • Пренасочване само когато типът на страницата е 404.
 • Потребителският достъп до управлението на ролите не е наличен.
 • Въздържайте се от импортиране на данни от JSON файлове

Тънък SEO

Slim SEO е един от най-леките SEO плъгини, налични за WordPress днес. Създаден е от eLightUp. Той е идеален за новодошли с малко или никакви познания за SEO конфигурации, тъй като Slim SEO не изисква конфигурация.

Процесът на инсталиране е толкова лесен, колкото е възможно, и по същество можете просто да инсталирате приставката и да започнете веднага.

Плюсове на Slim SEO 👍

 • Напълно неконфигуриран: Просто инсталирайте и завършете! Без да се налага да преминавате през множество настройки, всички SEO задължения се изпълняват автоматично.
 • Супер лек: Само с 40 KB можете да имате пълнофункционален, невероятно бърз SEO плъгин, който може да изпълнява същата функция като други по-големи плъгини.
 • Висококачествен код: Разработчиците на WordPress с повече от 12 години опит в разработването на плъгини създадоха модерен, модулен код.
 • Автоматично генерирайте тагове за Twitter карти, Open Graph и мета заглавия и описания.
 • Обединените типове схеми се генерират автоматично за вашия уебсайт, страници и съдържание.

Минуси на Slim SEO 👎

 • Не е предназначен за употреба от професионалисти.
 • Потенциално малко твърде минимален – плъгин за основни неща.

Заключителни думи

Необходимо ли е да се използват добавки за оптимизиране на страница? Можете да постигнете еквивалентни резултати сами, ако разбирате от SEO и сте в крак с развитието на пазара. За разлика от тях, SEO добавките ще посочат области, които се нуждаят от незабавно подобрение, като ги подчертаят.

Дори експерт може да се възползва от това, тъй като намалява времето, което отделят за наблюдение на всичко. Горната статия сравнява най-добрите WordPress SEO плъгини и техните плюсове и минуси. Това изчерпателно ръководство ще ви помогне при избора на приставки за SEO въз основа на вашите нужди.

Сега можете да прочетете за най-добрите WordPress хакове за оптимизиране на съдържанието.

x