9 най-добри GIF уебсайта, които все още са актуални през 2022 г

Всички знаем какво представляват GIF файловете. GIF файловете вече са лесен и точен начин за показване на емоции.

GIF означава Графичен интерфейсен формат. Това е комбинация от изображения за създаване на проста анимация. Използваме GIF файлове в нашите ежедневни чатове, групови чатове, истории и т.н., тъй като това е най-удобният начин да покажем реакциите си.

Маркетолозите създават GIF файлове, за да популяризират своята марка, а потребителите се наслаждават на актуализираните и най-нови GIF файлове.

Значението на GIF файловете през последните години

GIF файловете са изобретени през 1987 г. и стават известни в цял свят до 1995 г. Сега GIF файловете са част от ежедневните разговори и мемове. Според последното проучване на Giphy, има около 500 милиона потребители дневно на неговата GIF платформа.

GIF файловете се използват предимно в онези платформи, които споделят само видеоклипове или отнемат малко време за изпращане или получаване на видеоклипове. Те обаче са много удобни, тъй като можете да получите всякаква реакция, филмови диалози или снимки с една ключова дума.

Освен това мемовете са част от забавленията ни в социалните медии от дълго време. GIF файловете станаха от съществено значение за създателите на мемета, тъй като дават живот на публикацията, без да им отнемат времето. От публикации до секции за коментари, GIF файловете вървят ръка за ръка както с творците, така и с публиката.

Как се произнася GIF?

Произношението на GIF е тема на дебат от дълго време. Малцина предполагат, че се произнася, както е написано, докато някои казват, че се произнася като „JIF“.

Дебатът приключи, когато създателят на GIF, Стив Уилхайт, каза, че правилното произношение е „JIF“. Въпреки това, много експерти все още се нуждаят от помощ, за да го намерят правилно. Следователно Оксфордският английски речник приема и двете произношения.

Няколко вирусни GIF файлове през последните години

Чакай малко! Кой си ти?

Кой не знае този GIF? Това беше тенденция в Twitter и GIF файловете на Doge. GIF файловете на Доналд Тръмп са едни от най-популярните GIF файлове в последно време.

Освен това бихте забелязали и много други GIF файлове на знаменитости и други шоута като Леонардо ди Каприо и вечнозеленото шоу „FRIENDS“, които са любимите на потребителите за всички времена.

Много GIF файлове са се превърнали в част от ежедневието ни, като праскова Мока, сладка двойка котки или можете също да разгледате диалога „Обичам те 3000“ на Железния човек. Тенденцията на GIF файловете продължава да се променя, но винаги остава в нашия разговор.

Забелязали ли сте някога GIF файловете да играят жизненоважна роля в създаването на вирусни мемове? Можете да използвате един GIF с толкова много различни контексти.

Сега самите GIF сайтове са добавили уникални функции за персонализиране на изображения в GIF файлове или писане на текстове върху GIF файлове, изображения и т.н., което стана много полезно за създателите на мемета, за да разсмеят добре публиката си.

  Топ 8 инструмента за наблюдение на промените в уебсайта

GIF файловете улесняват предаването на вашата реакция. Въведете филма или диалога и вашият текст е готов със същата енергия, която искате.

Ако търсите най-добрите безплатни GIF сайтове, нека ви помогнем. Ето някои от най-добрите GIF сайтове, които трябва да посетите, за да изпращате на приятелите си най-добрите актуализирани и най-нови GIF файлове и също така да създавате мемета.

Giphy

Giphy е добре известен американски доставчик на GIF файлове, който позволява на потребителите да търсят, споделят и правят малки анимационни файлове без звук, наречени GIF.

В началото този сайт беше използван само като търсачка за намиране на най-добрите GIF файлове за потребителя, но по-късно, с по-голяма употреба, те добавиха много повече функции.

Според основателите на сайта Giphy е „разговорно търсене“. Това е най-разпространеният сайт, който предоставя GIF файлове в нашата секция за GIF файлове на клавиатури, за да проведем дълбок и реактивен разговор. Скоро Giphy стана част от Facebook и позволи на потребителите да намират и споделят най-добрите GIF файлове във Facebook с едно кликване.

Сега Giphy позволява на потребителите да търсят, създават и споделят GIF файлове, а също така пуснаха собствено приложение през 2015 г. Giphy има толкова голямо влияние в дигиталния свят, че се използва и за маркетинг в социалните медии и по-добро разпространение на марката. Giphy се превърна в удобен инструмент за бизнес търговци.

Той има всички жизненоважни функции за създаване на съдържание за потребителите, за да създават своите GIF файлове за част от времето. Този сайт драматично превзе GIF файловете чрез партньорства с известни марки като Disney, Calvin Klein, Pepsi и др.

Тенор

Докато използвате или сърфирате за най-добрите GIF файлове, бихте видели няколко с воден знак в левия ъгъл, изписан като „tenor.com“. Tenor е онлайн търсачка за GIF файлове, собственост на не друг, а на Google. И кой не е запознат с GIF клавиатурата на Tenor?

Tenor се предлага и за Android, iOS и Mac. Платформата беше ограничена преди, но след като сега беше придобита от Google, този сайт предоставя GIF файлове за повечето родителски приложения и също си партнира с приложението за микроблог Twitter.

Tenor е безплатен сайт за потребителите, за да получат най-добрите GIF файлове според ситуацията и да съживят разговора. Търсачката на сайта е от полза. Ако напишете куче, то дава предложения като сладко куче, ядосано куче, тъжно куче и т.н.

Tenor вече ще таксува пари от създателите на GIF файлове, за да разпространява и позволява на хората да използват техните GIF файлове.

Ако сте човек, който иска да направи блог, сайт или акаунт в Instagram колоритен или привлекателен, тогава това е най-доброто за вас.

Gfycat

Както е сладко име, този сайт има и сладко лого. Gfycat е онлайн уеб платформа, позволяваща на потребителите да качват и хостват кратко видео съдържание на Android и iOS. Този сайт е основан през 2015 г. и скоро стана популярен, а сега се интегрира с много известни сайтове за социални медии като Tango, Microsoft Outlook, Skype и др.

Това, което прави този сайт различен от другите, е неговата езикова поддръжка. Този сайт поддържа много езици като руски, испански, корейски и т.н. Освен това той е предназначен основно за възрастовата група между 18 и 35 години.

  8 ISP прокси услуги, които да използвате точно сега

Gfycat донесе значителна промяна в GIF файловете. Докато традиционните GIF файлове са бавни и имат само 256 цветови палитри, този сайт предлага милиони цветове с висока скорост и можете също да запазите файла в множество формати.

Освен това този сайт промени изгледа и на URL адресите. Те имат креативни и лесни за запомняне URL адреси, което улеснява потребителите да ги използват и запомнят.

Сега Gfycat е придобит от добре известната платформа за социални медии, наречена Snapchat. Този сайт има много удобен за потребителя интерфейс, който също предлага мемове и кратки видеоклипове освен GIF файлове. Като цяло това е най-доброто място, ако искате да вграждате, изтегляте, споделяте или свързвате изображения или видеоклипове.

Imgur

Imgur, произнасяно като „imager“, е онлайн платформа за споделяне на изображения и хостинг, интегрирана с много популярни сайтове за социални медии като Reddit, Twitter и Digg.

Платформата е наричана още „магията на интернет“, което оправдава това, тъй като този сайт е популярен и различен от другите платформи поради лесното и гъвкаво използване. Imgur позволява на потребителите да хостват изображения в различни формати, независимо дали са GIF файлове, реклами или нещо друго.

На този сайт потребителите могат да качват всяка снимка, независимо от техния размер, и също така предоставя на потребителите основните инструменти за изрязване, преоразмеряване и завъртане. Този сайт е известен и с фантастичния си инструмент за генериране на мемове, който ви позволява да добавяте персонализиран текст и голямо разнообразие от изображения, за да поддържате лесно забавлението и развлеченията в интернет.

Този сайт е най-предпочитан за създатели на B2C съдържание и инструментите на сайта могат да им помогнат в маркетинга и свързването с целева аудитория.

Imgur е фантастичен мобилен и десктоп уебсайт, където можете бързо да намирате, създавате и хоствате изображения и е най-добре, ако сте любител на мемовете и искате да убиете времето си в интернет.

Реакционни GIF файлове

Подзаглавието на самата платформа гласи „Кажете го с GIF!“ GIF файловете за реакция са бърз и лесен източник за намиране на най-добрите GIF файлове според вашата ситуация.

Този сайт е по-малко напреднал от други сайтове като Giphy или Imgur. Но е от съществено значение, ако искате да намерите енергични и забавни GIF файлове за секунди, които да споделите в социалните медии или с вашия приятел в текст, поради отличната му търсачка.

Реакционните GIF файлове вече са форма на комуникация, която съчетава цикъл от тела в движение. Този сайт може да ви предостави всички видове GIF файлове и вие сте само на едно кликване от намирането на най-добрия.

GifBin

Ако сте човек, който обича стари класически теми, тогава GifBin е най-доброто място за вас. Членовете на екипа на този сайт също създават GIF файлове и колекции от GIF файлове от различни сайтове. Следователно можете да получите огромен брой GIF файлове на едно място.

Можете да намерите много GIF файлове тук за част от времето, тъй като този сайт е много добре организиран. Можете да намерите вашите GIF файлове или по категория, или по ключова дума. Този сайт обаче не предоставя разширени функции като Giphy и Imgur, но този сайт е силно препоръчителен, ако искате GIF файлове само за забавление и чатове.

  Програми на Python за операции с низове

Тази платформа е подходяща и за убиване на време, тъй като има много забавни видеоклипове и кратки клипове за забавление.

Reddit

Кой не знае за Reddit? Това е онлайн платформа, където хората обсъждат и актуализират новини, рецензии и информация за всичко, което се случва в интернет.

Напоследък в Reddit има голяма лудост, тъй като можете да намерите всичко по всяка тема тук от истинска аудитория. Информацията тук не е нито платена, нито написана от писатели.

Reddit стана по-готин, след като актуализира политиката си, като позволи на потребителите да използват GIF файлове. Този сайт позволява на потребителите да отговарят с GIF файлове в създадени от потребителите табла, наречени subreddits. Човек обаче трябва да спазва определени правила, но това е забавно и полезно за всички.

Reddit позволява на потребителите да използват висококачествени GIF файлове, които са интегрирани с Giphy. Той предлага изобилие от анимирани и категоризирани GIF опции за избор според емоциите. Следователно това показва лудостта на Reddit и активните потребители.

GifCities

Както подсказва името му, това е уеб град, пълен с множество GIF файлове. GifCities е проект на стария придобит от Yahoo сайт, наречен GeoCities.

GeoCities е една от най-старите платформи за интернет сайтове от 20 години, позволяваща на потребителите да създават уеб страници. Сайтът обаче скоро беше затворен. Но докато затварят, те стартират проекта, наречен GifCities.

Докато изпълняваше този проект, екипът събра приблизително 4 500 00 анимирани GIF файлове и изображения през 1999 г., когато GIF файловете не бяха в тенденцията, както днес. Сайтът е работил и е разработил страхотна търсачка, която всеки GIF препраща директно към оригиналната страница на GeoCities, където е направен и свързан.

Следователно този сайт е най-добрият за вас, ако сте от старата школа или искате да намерите класически GIF файлове и изображения. Може да ви изпрати в старото ретро време само с няколко клика.

GIFDB

GIFDB е нов уебсайт за безплатни GIF файлове с лесен достъп до всички видове GIF файлове. Можете да намерите много GIF файлове, визуализирани в добре категоризиран формат, когато влезете в страницата. Собствениците на сайта дават приоритет на хумора пред всичко.

GIFDB има колекция от забавни GIF файлове и видеоклипове, тъй като те наемат служители с най-добро чувство за хумор, за да правят забавни GIF файлове за своите потребители.

Този сайт е безплатен за използване и можете да споделяте и изтегляте всякакви GIF файлове и изображения без никакъв опасен процес.

Заключение

GIF файловете са станали част от нашето ежедневие. Той действа като мост за свързване на нашите реакции с анимирани беззвучни клипове. GIF файловете правят разговора вълнуващ и също помагат обратното да разберете емоциите и реакцията си по-добре от емоджитата.

Емоджитата могат да създадат объркване в съзнанието на индивида, но GIF файловете винаги показват правилната реакция в един момент. Всички сме благословени да се родим в поколение, в което интернет направи всичко лесно. Можете да получите всякакви GIF файлове от един или друг безплатен сайт.

Можете също така да разгледате някои от най-добрите конвертори от YouTube към GIF.