9 най-добри търсачки за разпознаване на лица за търсене по лице, а не по име

Ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че настоящата ни технология е много по-напред от тази, която използваме днес? Може би си спомняте дните, когато въвеждахме нечие име в търсачката, за да го намерим онлайн. Днес единственото нещо, от което се нуждаем, е лице и можем да получим цялата информация, свързана с това лице.

Това става възможно благодарение на няколко търсачки за разпознаване на лица. Освен това тези търсачки дават на потребителите съвсем нов начин за сърфиране в интернет. В миналото сме събирали подробности за човек или продукт чрез словесни описания като имена. Днес е достатъчна снимка или изображение с помощта на търсачките за разпознаване на лица. И така, без повече шум, нека да разгледаме предимствата на търсенето с лицево разпознаване.

Търсачките за разпознаване на лица са бъдещето на сърфирането в интернет

По-голямата част от хората по света сега използват социални медии. Независимо дали сте суперзвезда или обикновен човек, социалните медии са достъпни за всеки. В интернет всеки ден се обменят и публикуват милиони изображения. С нарастването на интернет визуалното потребление с такава бърза скорост е необходим напредък в технологиите.

Поради това обратното търсене на изображения превърна разпознаването на лица в невероятно полезен инструмент за идентифициране на профила на човек от неговите изображения. Технологията за разпознаване на лица (FRT) вече се използва широко в публичния и частния сектор. FRT е необходим за идентификация без парола, като например Face ID. Единственото нещо, което може да ви е любопитно, е как работи търсенето с лицево разпознаване. И така, ето отговор.

Как работи търсачката за разпознаване на лица?

Човешкият мозък е фундаментално базиран на разпознаване на образи. Възможният резултат даде идеята да се споделят тези способности за разпознаване на модели с роботи, известен още като изкуствен интелект. В областта на AI задачите за разпознаване на лица стават все по-важни.

Идентификацията и проверката са двата процеса, които изграждат работния алгоритъм на FRT. Самоличността на лицето се определя на първия етап, а автентичността му като лице, за което се представя, се проверява на втория етап.

В тази статия ще разгледаме някои търсачки за разпознаване на лица. Така че, без да губите време, ето списък с най-добрите търсачки, където можете да използвате снимката на човек, за да получите цялата му интернет информация.

PimEyes

PimEyes е търсачка, която използва обратно търсене на изображения и може да търси изображение или лице в милиони уебсайтове (10 милиона според уебсайта). За кратък период от време си създаде солидна репутация.

  Може ли вашият iPhone да бъде хакнат?

Търсачката бързо извлича информация за всяко изображение от своята огромна база данни с изображения. Ако търсите снимки на известни хора, работи точно. Той ще генерира точни резултати и включва почти 1 TB нови изображения.

PimEyes е както безплатен, така и платен, което е едно нещо, което трябва да се спомене в този контекст. Безплатното използване обаче ви позволява да докажете, че изображенията са онлайн. Освен това всички други опции, включително задълбочено търсене, създаване на PDF и резултати в онлайн сайтове, изискват платен абонамент.

FaceCheck.id

FaceCheck.id има уникален и динамичен потребителски интерфейс. Той използва изкуствен интелект, за да ви предложи акаунтите в социалните медии и уеб акаунтите на лицето, чието изображение използвате. Способността да се види криминалното минало на дадено лице (ако има такова) беше един от най-интригуващите аспекти, които съм виждал. За хората, които използват интернет запознанства, е разумно да проучат щателно човека, с когото ще се срещате (шегувам се, или аз?😜)

Това е един от онези уебсайтове с много трафик; следователно можете да се окажете, че чакате на опашка. Да, чухте правилно, но това не е всичко. За да изпратите снимка, трябва също така да декларирате, че няма да използвате информацията, която получавате чрез този уебсайт, за да се конфронтирате, тормозите, преследвате или изнудвате някого.

Например, проучих информацията в интернет, използвайки моя снимка. Първото нещо, с което се сблъсках беше дълго чакане от 45 заявки; след десет минути най-накрая дойде моето време. Бях разочарован, тъй като нито един от резултатите нямаше нищо общо с мен. Това не означава, че уебсайтът е ненадежден. Можете да извършите търсене на всяка знаменитост и да получите точни резултати.

Betaface

Betaface може да бъде привлекателен и приятен и може да се използва както за професионални, така и за лични цели. Първото нещо, което ще видите, когато качите снимка или URL адрес на изображение, е правоъгълник, обхващащ лицето. След това върху лицето ще се появят няколко точки, анализиращи множество елементи на лицето, включително възраст, привлекателност и различни изражения на лицето и емоции.

Инструментът може да се използва като демонстрация, но не е безплатен. След като качите снимка, можете да използвате бутоните, за да сравнявате лица, да търсите известни хора и да търсите в Wikipedia. Инструментът позволява групово качване и сравнение на изображения. В допълнение към класифицирането на лица, използвайки 101 професионални черти на лицето и 22 основни точки на лицето

  Как да добавяте и премахвате джаджи от началния екран на iPhone

Би било най-добре да опитате този инструмент, тъй като може да намерите и своя известен двойник. Любопитен съм за моя известен двойник.

TinEye

TinEye е друга търсачка за разпознаване на лица, която използва обратно търсене на изображения, за да получи точни резултати. Уебсайтът твърди, че е създал най-бързите и прецизни API за разпознаване на картини в света. Можете да търсите изображения, като поставите URL адреси и качите изображения.

Реших да го пробвам, тъй като казаха, че са най-бързите и точни в света. Първоначално го тествах с моята снимка, но тъй като не съм много известен (в момента, може би в бъдеще), светкавично получих „0 открити резултата“. След това направих снимка на Дуейн „Скалата“ Джонсън и за по-малко от секунда имах 38 резултата, свързани с изображението.

В светлината на моя собствен опит съм убеден, че TinEye отговаря на твърденията си и също заслужава внимание. Освен това можете да го използвате веднага на вашия телефон или компютър, за да спестите време и място.

Image Raider

С прост потребителски интерфейс и незабавен фокус върху целта си, Image Raider е лесен и в движение инструмент за разпознаване на изображения. Уебсайтът посочва, че те се концентрират върху обслужването на юридически компании, фотографи и разработчици. Въпреки че това е първокласна услуга, наличен е безплатен пробен период, така че можете да решите дали си струва. Ако оценявате всички детайлни функции, можете да закупите план, който най-добре отговаря на изискванията на вашата компания.

Още веднъж любопитната ми глава иска да тествам инструмента. Така че започнах с образа на Дуейн Джонсън, който използвах по-рано. Освен това завърших тест за captcha, за да покажа, че не съм робот (по очевидни причини). Скоро попаднах на над 30 резултата, които бяха свързани с изображението. Все пак трябва да се отбележи, че данните за изображението са предоставени от публичен източник и инструментът не дава гаранции за точност.

Социален сом

В свят, пълен с фалшиви неща и фалшиви хора, трябва да бъдете предпазливи във всяка стъпка, която предприемате в интернет, когато се срещате с нови хора. Целият процес става по-достъпен за вас чрез Social Catfish, който ви предоставя всички данни, свързани с изображението на лицето, което сте качили чрез платформата.

Най-добрата характеристика на инструмента е, че предоставя информация въз основа на снимка в допълнение към имейли, имена, телефонни номера, адреси и други критерии. Това е просто невероятно!

Освен това не можете да използвате услугата безплатно, но можете да платите за 5-дневен пробен период, преди да се ангажирате с пълно членство.

  Коригирайте неоторизираните промени в системата, открити в операционната система на фърмуера или UEFI драйверите

Приложението сканира метаданни на изображението и информация за устройството, търси самоличност на измамници в социалните медийни платформи и др. Не забравяйте обаче, че не можете да получите информация за едно изображение, освен ако не платите.

Яндекс

Yandex е сравним с търсенето на изображения на Google, ако някога сте го използвали. Ще получите определен брой части от информацията въз основа на изображението, когато го качите. Данните включват лицевото разпознаване на лицето и какво облекло носи, наред с други подробности.

Ще получите много резултати в зависимост от изображението, което е един недостатък, който съм виждал и понякога ми се струва ненужно. И накрая, инструментът може бързо да търси изображения, което ви позволява да спестите време. Можете да имате неограничен брой съответстващи елементи, които присъстват в изображението, и да видите изображения, които са подобни на това, което сте качили.

Bing

Сега е време гигантите да се присъединят към списъка. Технологията за разпознаване на изображения на Bing, която Microsoft предоставя, може да разпознава широк набор от изображения и да ви предоставя бързи резултати. Можете или директно да качвате снимки от устройството, или да добавяте URL адреси на изображения; така или иначе ще получите стотици резултати за миг. Освен това е напълно безплатно.

Търсачката продължи напред, след като промени името си от Bing на Microsoft Bing. Търсенето на изображения беше един от многобройните аспекти на търсачката, върху които това ребрандиране беше фокусирано върху подобряването. Резултатите от търсенето на изображения в Bing могат да бъдат показани в множество раздели, така че да можете да ги видите на други страници.

Google

Търсенето на изображения е една от безбройните функции, които Google, пионерът на интернет революцията, предоставя. Когато става въпрос за предоставяне на няколко точни резултата, това е напълно безплатно. Инструментът за търсене на изображения обаче не използва разпознаване на лица, докато търси снимки. Въпреки това може да ви помогне да намерите подобни изображения.

За да започнете, потърсете иконата на камерата в лентата за търсене и плъзнете изображението си там, за да започнете да използвате Google Търсене на изображения. Освен това, като щракнете върху иконата, изображението може да бъде изтеглено от компютъра. Поставянето на URL адреса е третата опция. Google ще изгради математически модел, използвайки визуалните данни, които е получил, за да идентифицира най-сходните файлове.

Заключение

Интернет е актив, който продължава да расте ежедневно в тази епоха, в която живеем. Въпреки че е по-лесно да получите информация за известни личности, мисля, че ще бъде възможно да получите информация за всеки човек в бъдеще. Всички горепосочени инструменти имат плюсове и минуси, но наистина ми хареса да работя с тях.

Може също да ви е интересно да научите за разпознаването на лица за бизнеса.