9 най-добри решения за обработка на плащания за вашия онлайн бизнес

Търсенето на онлайн пазаруване бележи безпрецедентен ръст. Това засили нуждата от решения за онлайн обработка на плащания, за да се даде възможност за бързи, сигурни и лесни плащания по целия свят.

Според Statista край 5 трилиона долара е генериран чрез цифрови плащания в световен мащаб през 2020 г. Друго проучване установи също, че 27% от клиентите в САЩ са използвали решения за онлайн обработка като PayPal и Amazon. И това търсене ще се увеличи в бъдеще.

Така че, ако имате онлайн бизнес, трябва да включите решение за онлайн плащане, за да отговорите на очакванията на клиентите си. Това ще ви помогне да направите транзакциите по-бързи, ще предложи удобство и ще ви помогне да увеличите продажбите си.

Нека го обсъдим подробно и да намерим някои от най-добрите решения за онлайн плащане.

Какво имате предвид под решения за онлайн плащане?

Онлайн плащане означава плащане за продукти или услуги онлайн, т.е. чрез електронни режими. А решението за плащане е услуга или софтуер, който позволява онлайн плащане. Той получава заявки за плащане от купувача чрез уеб страница, удостоверява данните за плащането и транзакциите и прехвърля средствата в сметката на онлайн търговеца.

Най-известните решения за онлайн плащане са PayPal, Stripe, Amazon Pay и др.

Например, посещавате онлайн магазин като Amazon, за да купите някои продукти, които държите в количката си толкова дълго време. Ще бъдете помолени да потвърдите адреса си, когато продължите да купувате. След това ще бъдете насочени към страница, където трябва да изберете метод на плащане като кредитна или дебитна карта, Amazon Pay, интернет банкиране и т.н., за да платите от вашия компютър или смартфон. Ето как стават онлайн плащанията.

Въпреки че може да изглежда просто, нещо се случва зад кулисите, което прави плащанията ви успешни и можете да направите поръчка или да пазарувате онлайн. Тук идва ролята на компаниите за обработка на плащания.

Какво представляват компаниите за обработка на плащания?

Компаниите за обработка на плащания или процесорите за обработка на плащания са посредниците между бизнеса и неговите клиенти за обработка на плащанията и осигуряване на гладка и сигурна онлайн покупка.

Платежните процесори валидират транзакциите и прехвърлят средства от сметката на купувача, независимо от избрания от тях начин на електронно плащане. Те свързват търговците с виртуални терминали, които могат да приемат онлайн плащания. Те управляват пълния процес на онлайн транзакция през всички възли – клиенти, онлайн търговци, банки/финансови институции и картови мрежи.

Как работят решенията за обработка на плащания?

Когато решение за обработка на плащания получи заявка от купувач през уебсайта на търговеца, то започва да удостоверява данните за плащане на купувача. И когато всичко изглежда страхотно и купувачът има достатъчно средства в сметката, той удостоверява транзакцията. Накрая прехвърля средства от сметката на купувача към сметката на търговеца и завършва онлайн плащането.

Нека разберем как взаимодействат всички възли.

Нужди за обработка на плащанията:

  • Търговски акаунт за активиране на превода на средства
  • Уеб страница, включваща бутон за плащане за иницииране на транзакции
  • Акаунт в решението за плащане

Така че, когато посетителите дойдат на вашия уебсайт, те могат да избират продукти и услуги, като кликнат върху бутона „купете сега“. Той ще ги насочи към страницата за плащания, която вече е свързана с решение за плащане.

Когато продължат да плащат онлайн и изберат своя режим, те ще бъдат помолени за подробности или ще бъдат пренасочени към сайта на доставчика на плащане. Доставчикът на услуги ще приеме заявката и ще удостовери данните за плащането. Това се случва сигурно чрез криптирани данни, така че никой да не може да види акаунта или личната информация на купувача.

Когато идентификационните данни на купувача бъдат потвърдени, доставчикът на услуга инициира превод на средства. Когато преводът е успешен, както купувачът, така и търговецът ще бъдат уведомени и необходимите средства ще бъдат приспаднати от сметката на купувача, за да отидат в тази на търговеца. Това известие ще помогне за актуализиране на състоянието на транзакцията. Но ако транзакцията е неуспешна поради недостатъчни средства или невалидни идентификационни данни на купувача, същото се отразява.

Защо вашият бизнес се нуждае от това?

Ако управлявате онлайн бизнес, създаването на решение за онлайн плащане може да бъде възнаграждаващо. Тази дигитална ера направи виртуалната валута ценна и удобна за всички, от физически лица до компании. Може да предложи много предимства пред събирането на плащания в брой, като например:

Удобство

Онлайн плащанията улесняват купувачите да извършват плащания с няколко кликвания, за да поръчват продукти и услуги, да се регистрират в уебинар, да правят дарения и т.н.

  Експортирайте документи от Google Drive в MS Word на вашия iPhone

Да предположим, че някой иска да дари без да е налице решение за онлайн плащане. Те ще трябва да се втурнат към банката си и да изтеглят сумата, ако нямат достатъчно пари в брой (които хората не държат много в наши дни). Това убива времето им, което никой не иска.

Но само с онлайн плащания те могат да го направят бързо в комфорта на домовете си без никакви проблеми. Това им спестява не само време, но и усилия. Освен това е полезно за бизнеса, тъй като те могат бързо да приключат продажбите.

По-бърз процес на транзакция

Когато разберете процеса на транзакция, може да мислите за него като за дълъг процес, който засяга много възли. Въпреки това, целият процес отнема само няколко секунди, за да завърши целия процес на плащане. Това е много по-бързо от традиционните плащания, включващи пари в брой. Не изисква да стоите на опашката и да попълвате формулярите си или да чакате с дни, за да бъде одобрен чекът.

Международни плащания

Хората могат да ви отстранят поради ограниченията на режима на плащане, дори ако вашите продукти или услуги са изключителни. Така че, ако работите в световен мащаб, поддържането на решение за онлайн плащане, което да обслужва вашите клиенти по целия свят, е още по-важно. Това ги прави щастливи, като предлага бърз и удобен метод на плащане и също така ви помага да ги задържите.

Така че, ако искате да се възползвате от всички тези предимства, разгледайте някои от най-добрите решения за онлайн обработка на плащания за вашия бизнес.

Authorize.net

Изберете опростен процес на плащане за вашия бизнес – Authroize.net които могат да ви помогнат да получавате плащанията си чрез кредитни карти, електронни чекове и безконтактни плащания. Можете също така да предложите на клиентите си много други видове плащания, като точка на продажба, мобилни плащания, телефонни плащания, електронна търговия, инструменти за таксуване и четци на мобилни карти.

Authorize.net защитава данните за клиента от измамници и ви позволява да персонализирате с инструменти и филтри, базирани на правила, за да защитите вашия бизнес модел. Освен това има лесно за използване решение за плащане, което ви позволява да приемате плащания навсякъде и по всяко време.

Неговият Customer Information Manager запазва данните за плащане на вашите клиенти, така че когато се върнат, няма нужда да въвеждате отново данните. Можете бързо да приемате месечни вноски и повтарящи се плащания и непрекъснато актуализира информацията за картата до загубени продажби и прекъсване на плащането. В допълнение, изпратете цифрова фактура, след като завършите плащането по пощата им, и добавете бутона „дарете“ или „купете сега“ към уебсайта си, за да информирате клиента си къде да плати.

Authorize.net не ви таксува никакви такси за настройка. Ще плащате само месечни такси за шлюз от $25 и такси за транзакция от 2,9% от сумата на фактурата плюс 30 цента.

Checkout.com

Увеличете и увеличете продажбите си с Checkout.com решения за обработка на плащания. Той осигурява надеждни и по-бързи плащания заедно с директно придобиване на основните пазари. Той поддържа местни методи на плащане, 150+ валути и 20+ валути за сетълмент.

Можете да се насладите на мощни интеграции и да управлявате плащанията си с API и инструменти за плащания. Инструментът ще ви помогне да увеличите приходите си чрез оптимизиране на всяко плащане и бързо създаване на иновативни продукти, използвайки незабавни прозрения и приложими данни.

Дайте на клиента си авангардно технологично изживяване и останете напред във вашия онлайн бизнес. Използвайки местните познания, можете да приспособите решението си, за да отговаря на различни пазари и да повишите ефективността на продажбите си. Checkout.com предлага множество опции за плащане, включително APM, цифрови портфейли, местни карти и др.

Оптимизирайте растежа си с по-подробни, приложими и достъпни данни. Неговото удобно за потребителя и лесно за използване табло за управление ви помага да оцените всяка възможност и да надхвърлите очакванията на потребителите с широка гама от интерфейси за плащане, безпроблемни плащания и защита срещу измами.

От PCI до SCA, Checkout.com ви покрива. Той предоставя всеки един детайл, за да провери цената на всяка транзакция. Те ще ви таксуват според вашия бизнес профил, от прозрачни такси за асоцииране на карти до такси за обмен.

GoCardless

Събирайте еднократни и периодични плащания директно от банкови сметки на клиенти с GoCardless решение за онлайн обработка на плащания. Малките предприятия могат да имат предимства като подобряване на паричния поток, намаляване на разходите, намаляване на неуспешните плащания и ви позволяват да следите плащанията си.

Той помага на предприятията да намалят оттока, оперативните разходи, международните бариери, времето за получаване на плащане и рисковете от преобразуване. Можете също така да събирате плащания за членство и абонамент чрез директен дебит по целия свят. GoCardless също елиминира отнемащия време процес на управление на фактурите и ги проследява лесно.

  Как да проверите поддържаните 5G ленти на вашия телефон

GoCardless предоставя RESTful API, който позволява проста интеграция към вашия бизнес и изисква по-малко инвестиции на ресурси. Неговата интелигентност за повтарящи се плащания също управлява и прогнозира неуспешни плащания. Можете също така да вградите персонализиран поток на плащане във вашия уебсайт, оптимизиран за подобрено преобразуване за над 30 държави.

Изпратете сигурни връзки за плащане на клиентите си, за да получавате лесно плащания директно във вашия бизнес акаунт. GoCardless е сертифициран по ISO27001 и е съвместим с GDPR. Той идва с вградено съответствие и се ползва с доверието на много фирми. Ще получите и примери за кодове на различни езици за програмиране, включително Python, Java, .NET, JavaScript, Ruby и PHP, за да създадете абонаментен план за вас.

Ние плащаме

Ние плащаме предоставя стабилни API за онлайн платформи, поддържани от JPMorgan Chase. Предлага интегрирани плащания за POS системи, онлайн пазари и SMB SaaS системи. Можете да го интегрирате лесно и бързо с примерите на код с отворен код и SDK.

Без значение какъв бизнес модел имате, WePay има решение за вас. Търговците с акаунт в Chase могат бързо да получат изплащания в същия ден без допълнителни разходи. Той също така поддържа предварително сертифицирани устройства за решения с представяне на карта.

WePay управлява съответствието, изплащанията и риска, така че да можете да изградите най-доброто потребителско изживяване, включително комуникация с клиенти, отчитане и адаптиране. Ще се информирате и чрез API на WePay. Софтуерът използва различни методи на плащане и оптимизирани случаи за сигурност, мащабируемост и ефективност.

Ивица

Ивица ви предоставя стабилна платежна инфраструктура за вашия уебсайт. Можете да използвате неговите API и софтуер, за да изпращате плащания, да управлявате бизнеса си онлайн и да приемате плащания. Независимо дали сте стартиращ бизнес или голяма индустрия, Stripe ви предлага едно и също качество и обслужване на фирми от всякакъв размер.

Stripe е изцяло интегриран пакет, който ще ви помогне да създадете приложения и уебсайтове за изпращане на изплащания и приемане на плащания в световен мащаб. Той ви дава много продукти, които да захранват вашите плащания за вашия абонаментен бизнес, онлайн търговци на дребно, лични търговци на дребно, пазари и софтуерни платформи.

Освен това Stripe може да ви помогне да изпращате фактури, да получавате финансиране, да издавате физически и виртуални карти, да управлявате бизнес разходите и да се справяте с измамите. Ще намерите сървърни и клиентски библиотеки от PHP и React за iOS и .NET. Той работи на всяко ниво на финансовия стек.

Stripe гарантира 99,99%+ ъптайм и поддържа своята резервираност и мащабируемост. Той пуска много подобрения и функции всяка година, за да бъде винаги на върха на вашата игра. Можете също така да използвате интелигентните оптимизации на Stripe, за да придобиете знания за увеличаване на приходите, измами, възстановяване на приходи и др.

По време на абонаментите няма месечни, скрити такси или такси за настройка. Получете достъп до цялостното решение за плащане с директен разплащателен план от 2,9% + 30 цента за успешна транзакция.

Брейнтрий

Достигнете до повече купувачи и увеличете приходите си с Брейнтрий платежна платформа, която предоставя Venmo, PayPal, дебитни карти и кредитни карти заедно с други популярни цифрови портфейли като Google Pay и Apple Pay в безпроблемна и единична интеграция.

Ще се възползвате от иновациите, опита и мащабируемите решения на Braintree. Използвайте дълбоките взаимоотношения на Braintree с финансовите институции и обширните познания, за да стимулирате по-висока реализация. Това ще ви помогне да разширите пазара си чрез технология от следващо поколение и мрежата PayPal.

Автоматизирайте задните процеси и управлявайте вътрешните разходи, без да губите приходи. Можете също така да предотвратите измамни транзакции, като ги откриете, докато одобрявате поръчки. В допълнение, те ще осигурят шлюз за плащане, акаунт на търговец, криптиране на данни чрез Braintree Vault, основни инструменти за измами, помощ за мигриране на данни, докладване, периодично фактуриране, интеграции на трети страни, разширени инструменти за измами и др.

Платете според платежната услуга, която използвате. Например, ако използвате карти и цифрови портфейли, цената ще бъде 2,59% от сумата на фактурата плюс $0,49 на транзакция.

BlueSnap

Намалете разходите и увеличете продажбите с на BlueSnap платежна платформа всичко в едно. Той разбира как вашите плащания могат да повлияят на вашия онлайн бизнес и предлага решения за увеличаване на нивата на оторизация, намаляване на изоставянето на касата, избягване на трансгранични такси и намаляване на техническия дълг.

Вземете един акаунт, за да получите всички удобства, които искате. Цялото решение е модулно, така че можете да използвате функционалността според вашите нужди. Приемайте плащания по различен начин с BlueSnap, включително POS плащания, мобилно плащане, онлайн плащане, абонаменти, виртуален терминал, плащания на фактури, пазари, вградени плащания и автоматизация на AR.

Интегрирайте го лесно със софтуера, като ERP системи, CRM системи, пазарски колички и други бизнес платформи, за да работите по-бързо и по-добре. С Chargebacks911 и Kount защитите бизнеса си от измамници и използвайте вградени решения за спазване на данъците и нормативните изисквания. Получавайте данни в реално време, за да предприемете действия бързо, достъпвайте решението за плащане по всяко време от всяко място и получавайте точни отчети за подобряване на видимостта и опростяване на съгласуването.

  3 фини промени, направени от Google в Chrome в последните актуализации

Няма такси за настройка, допълнителни такси или такси за анулиране. Позволете на BlueSnap да проектира модел на ценообразуване според вашите бизнес нужди. Ще получите персонализирани решения за ценообразуване, включително глобална обработка с един акаунт, ценообразуване с обмен плюс, ценообразуване с фиксирана ставка, нива на обработка на данни от ниво 2 и 3, тарифи за обработка на плащания с нестопанска цел и автоматизация на вземания.

PayPal

Една от най-използваните разплащателни станции в целия свят несъмнено е PayPal който обслужва бизнеси от всякакъв размер, мащаб и индустрия. Той предлага множество инструменти за управление на вашия бизнес и подобряване на растежа ви, като същевременно предоставя на клиентите ви да плащат, както пожелаят, от всяка точка на света.

Обширният набор от функции на PayPal включва интелигентни технологии за вашите ежедневни нужди. Можете да създадете връзка за споделяне за плащане или да добавите пълнофункционално плащане към уебсайта си. Разширете нови канали, като продавате в социални медии, предлагате абонаменти или таксувате за услуги.

Докато растете, всеобхватният инструмент за търговска платформа на PayPal расте заедно с вас. Използвайте приложението PayPal, за да разглеждате цялостните решения, които отговарят на вашите бизнес нужди. Използвайте решения като приемане на плащания, извършване на плащания, генериране на фактури, управление на риска, ускоряване на растежа и рационализиране на операциите, за да може вашият онлайн бизнес да расте по-бързо.

Адиен

Адиен предоставя всяко решение, от приемане на плащания онлайн на всяко устройство или канал до добавяне на методи за плащане за увеличаване на процента на реализация. Можете да използвате почти всички методи на плащане, на които вашите клиенти имат доверие. Тя ви позволява да оптимизирате плащанията във всяка точка на ангажираност и да подобрите нивата на оторизация.

Таблото за управление на Adyen носи тестване, отчитане и производителност в един интерфейс. Той е проектиран да отговаря на вашата скорост на доставка, ресурси за разработка и нужда от персонализиране. Защитете се от измамници с рискови екосистеми, базирани на правила и AI. Освен това, дайте на вашите купувачи бързо и качествено изживяване, както очакват, изградете уникални изживявания при плащане и увеличете реализациите, като възнаграждавате лоялни купувачи.

Персонализирайте потоците на плащане, рекламите, бакшишите, разписките, езиците и оформленията. Улеснете прилагането на награди, купони за отстъпка и плащания с едно щракване и позволете на клиентите си лесен процес на регистрация, така че да се връщат за още. Освен това, защитете вашата база данни от спечелване на доверието на вашите купувачи и намалете проблемите с изравняването и счетоводството с лесни за използване и гъвкави опции за плащане за нови доставчици.

Adyen предлага начини за влизане, компоненти и само API за интегриране на решения за плащане във вашия уебсайт. Освен това пускането е най-лесният и бърз начин за добавяне на методи за плащане. Можете също така да добавяте компоненти на плащане и да ги комбинирате с логиката на вашия формуляр. Най-добрата част е, че можете да създадете своя потребителски интерфейс за методи на плащане, за да имате пълен контрол.

Adyen начислява само такси за обработка и такси за транзакции според метода на плащане. Няма такси за настройка и можете да имате няколко банкови сметки.

Как да изберем добро решение за обработка на плащания?

Всеки бизнес има различни нужди по отношение на размер, аудитория, бюджет и други фактори. Но няколко неща остават общи; трябва да получите сигурно, лесно и гъвкаво решение. Така че винаги избирайте решение за обработка на плащания въз основа на вашите уникални нужди и дългосрочни цели. Помислете за някои фактори, преди да изберете доставчик на платежни услуги:

  • Проверете колко лесен и бърз е процесът на регистрация за вас.
  • Попитайте за степента на успех на доставчика на услуги. Това ще ви помогне да осигурите лесен процес на плащане за вашите клиенти, за да повишите тяхното удовлетворение и лоялност към марката. Потърсете различни опции за плащане, лесни плащания и плавен поток на транзакциите със скорост.
  • Научете за таксите за транзакции и ги сравнете с други доставчици, за да изберете най-доброто въз основа на вашия бюджет.
  • Попитайте ги колко сигурно е тяхното решение за плащане и техните правила за съответствие, за да защитят акаунтите и данните на купувачите.

Заключение: Какво е бъдещето на плащането? 💰

Нуждата от решения за онлайн плащане бързо нараства по целия свят поради нарастващия брой онлайн пазаруване. И последните тенденции показват, че има вероятност да се увеличи в бъдеще.

Така че, ако сте онлайн бизнес, уверете се, че сте включили най-доброто решение за обработка на плащания във вашия бизнес, за да осигурите подобрен, по-бърз и сигурен процес на транзакция.

Може също да се интересувате от решения за плащане за блогъри.

x