9 най-добри програми за актуализиране на драйвери, за да поддържате хардуерните драйвери на вашето устройство актуални

Хардуерните драйвери са един от най-важните софтуери във вашия компютър, ако не и най-важният. За съжаление много потребители ги пренебрегват, тъй като операционната система върши приемлива работа по инсталирането на драйвери, за да накара компютъра да работи бързо.

Както подсказва името, Driver е софтуер, който контролира хардуерните компоненти да работят правилно, точно като водач на автомобил. Подобно на това как не можете да поставите 90-годишен в състезателна кола и да очаквате да спечелите купата, не можете да очаквате компютърът ви да работи правилно със стари драйвери.

Windows обикновено актуализира драйверите, когато се актуализира, но не покрива всички хардуерни компоненти и производители. Поради това може да пропусне много актуализации или дори изобщо да не инсталира драйвер, което води до неработещ компонент.

Ако изпитвате замръзване, сривове, проблеми или по-бавна производителност, има голям шанс това да е проблем с драйвера. За съжаление, ръчното актуализиране на драйвери е доста неприятно, защото трябва да намерите проблемния компонент, неговия модел, текущо инсталирания драйвер и след това да потърсите най-новия онлайн.

Ако не искате да се справяте с тази караница, програма за автоматично актуализиране на драйвери може да актуализира всички хардуерни драйвери на вашето устройство и да ги поддържа актуални за гладката работа на вашия компютър. Тези инструменти имат огромна база данни от милиони драйвери, които гарантират, че получавате най-новия драйвер или дори стари хардуерни драйвери, които не се срещат често.

По-долу ще намерите някои от най-добрите софтуери за автоматично актуализиране на драйвери, които ще поправят всички ваши проблеми, свързани с драйверите, като ги поддържат актуални.

Забележка: За да експериментирам, използвам компютър с новоинсталиран Windows 10, който е актуализиран до най-новата версия, за да гарантира, че всички драйвери от Windows вече са инсталирани. Можете да видите екранната снимка на всеки инструмент по-долу, за да видите колко остарели драйвери са успели да намерят на този компютър.

Програма за актуализиране на драйвери AVG

Много проста програма за актуализиране на драйвери, която върши работата с минимално объркване. Програма за актуализиране на драйвери AVG прави актуализирането на драйвери процес с две кликвания. Просто натиснете бутона Сканиране, за да сканирате всичките си драйвери на устройства и да ги сравните с базата данни. След това щракнете върху Избрано актуализиране, за да изтеглите остарелите драйвери и да ги инсталирате автоматично.

  Най-добрите инструменти и софтуер за управление на пачове за 2020 г

Можете да видите подробности за драйвери, които са остарели, включително датата на публикуване и датата, когато са инсталирани на вашия компютър. Ако не искате да актуализирате определен драйвер, просто премахнете отметката от списъка.

Можете да зададете известие, когато е налична нова актуализация на драйвера за някой от вашите хардуерни компоненти в настройките. Можете също така да архивирате текущите настройки на драйвера преди сканиране, за да сте сигурни, че всяка неправилна инсталация на драйвера може да бъде върната.

Можете да получите тази програма за актуализиране на драйвери за $39,99/година. Той няма безплатна версия, но можете да го тествате, като използвате безплатната пробна версия.

IObit Driver Booster

IObit Driver Booster Pro е много мощен инструмент, който актуализира вашите хардуерни драйвери и предлага допълнителни инструменти за коригиране на свързани проблеми и подобряване на гейминг изживяването. Безплатната му версия е достатъчна за сканиране и актуализиране на важни драйвери, но ще трябва да щракнете върху всеки остарял драйвер, за да ги актуализирате ръчно.

Pro версията автоматично ще актуализира всички остарели драйвери и ще инсталира важни компоненти за игри, липсващи на вашия компютър, като Microsoft Visual C++. Можете също така да архивирате драйвери, преди да актуализирате, и има удобен бутон за връщане назад, за да отмените всички промени бързо.

Неговите странични инструменти включват автоматичен инструмент за коригиране на звука, инструмент за коригиране на мрежата, инструмент за коригиране на разделителната способност, инструмент за коригиране на грешки в драйвери и инструмент за изчистване на данни от изключени устройства, които вече не използвате. Можете дори да го настроите да актуализира драйвери офлайн, което може да бъде полезно за актуализиране на множество устройства или актуализиране на драйвери на мрежова карта.

Актуализация на драйвери Avast

Avast също има първокласен инструмент за актуализиране на драйвери, който върши добра работа при намиране и актуализиране на драйвери. Актуализация на драйвери Avast бързо ще сканира вашия компютър за остарели драйвери и можете да ги актуализирате с едно щракване.

Доколкото мога да кажа, този инструмент е много подобен по характеристики и мощност на сканиране на AVG Driver Updater. Откри същия брой остарели драйвери; можете да видите подробности за драйверите и да настроите известия за нови драйвери за актуализиране. Въпреки това работи много по-бързо и цялото сканиране завърши поне 3 пъти по-бързо за мен.

Можете също така да архивирате вашите драйвери, за да ги върнете лесно. Приложението ще ви струва £34,99/година, но можете да го тествате, като използвате неговата 15-дневна напълно функционална пробна версия.

Driver Easy

Друга богата на функции програма за актуализиране на драйвери с куп странични функции, които улесняват нещата. Driver Easy бързо сканира компютъра ми, като същевременно намира най-голям брой остарели драйвери, точно като IObit Driver Booster. Безплатната му версия е доста добра, тъй като намира всички остарели драйвери, но трябва да ги актуализирате ръчно.

  Как да конвертирате GIF във видео

Платената версия ви позволява да актуализирате всички драйвери наведнъж и можете да архивирате и възстановявате драйвери, ако възникне проблем. Освен това можете да видите пълна информация за хардуера направо в интерфейса Driver Easy и да сканирате драйверите офлайн.

Има също опция за управление на интернет прокси, създаване на пълна точка за възстановяване на системата и планиране на автоматично сканиране. Всички тези странични функции са налични и в безплатната версия.

DriverMax

DriverMax е друга чудесна опция, особено ако търсите добър безплатен инструмент за актуализиране на драйвери. Неговото сканиране откри голям брой остарели драйвери и също така ви позволява да изтеглите много важни компоненти, ако липсват.

Освен актуализиране на драйвери, той може да изтегля компоненти като Microsoft Visual C++ Runtime, Java, Microsoft .NET Framework, Direct X и други компоненти, които улесняват стартирането на игри и приложения.

Интересното е, че безплатната му версия също ви позволява да архивирате драйвери и да ги възстановявате по всяко време, функция, която обикновено се намира в платените версии на други инструменти. Като цяло DriverMax е чудесен инструмент за безопасно актуализиране на драйвери и инсталиране на допълнителни компоненти, ако имате нужда от тях всички безплатно. Платената версия просто прави нещата удобни.

DriverPack

DriverPack е напълно безплатен инструмент за актуализиране на драйвери, който е най-подходящ за начинаещи потребители, тъй като може автоматично да се справи с всички нужди от актуализиране на драйвери без намеса на потребителя. Просто трябва да щракнете върху бутона Стартиране на инсталирането и той автоматично ще сканира и актуализира всички драйвери.

Ако искате да управлявате кои драйвери да инсталирате и да пропуснете ръчно, щракнете върху бутона Отвори експертен режим (трудно се вижда) в долната част, за да поемете пълен контрол. В експертния режим инструментът ще изброи всички драйвери за актуализиране и дори ще предложи алтернативни драйвери, ако има повече от един.

Интересното е, че уебсайтът DriverPack предлага и офлайн версия, която можете да изтеглите, за да актуализирате драйвери офлайн (размер на файла 25 GB). По принцип те ви позволяват да изтеглите безплатно цялата им база данни с драйвери и да я използвате навсякъде.

DriverFix

От моя опит, DriverFix не намери толкова много остарели драйвери, колкото други, но също така забелязах, че не сканира драйвери за включени устройства като мишка/клавиатура. Може обаче да е нещо добро, тъй като такива устройства са склонни да спрат да работят, ако е инсталиран грешен драйвер.

  Как да видите датата на края на живота на вашия Chromebook

Освен това DriverFix има всички необходими функции като автоматично актуализиране на драйвери, пълно архивиране и възстановяване и известия. Той също така поддържа пълна история на инсталираните драйвери. Ще трябва да получите платен абонамент за актуализиране на неограничени драйвери.

Auslogics

На моя компютър, Програма за актуализиране на драйвери Auslogics отне доста време за сканиране на всички драйвери, около 4 пъти повече от средното време на другите инструменти, изброени тук. Той обаче откри и 23 остарели драйвери, което е повече от всеки друг инструмент в този списък. Интересното е, че той също така намери важен драйвер за сигурност, който другите пропуснаха.

Неговата безплатна версия ви позволява само да актуализирате драйвери ръчно и също е ограничена до определен брой актуализации. Можете да получите платената версия за неограничени актуализации, автоматична инсталация, пълно архивиране и автоматични графици.

Всички останали функции са подобни на други инструменти, но определено е по-ефективен от другите, когато става въпрос за намиране на остарели драйвери. Ако други инструменти не могат да решат вашия проблем с драйвера, този инструмент може да работи.

Асампоан

Тази програма за актуализиране на драйвери също свърши чудесна работа с намирането на остарели драйвери и намери 11 драйвера, без да включва драйвери за допълнителни устройства. много ми хареса Програма за актуализиране на драйвери на Ashampoo интерфейс, тъй като изброява остарели и актуални драйвери и можете бързо да видите всички подробности с едно щракване. Това може да бъде много полезно за ръчно намиране на драйвери, ако смятате, че инструментът не е намерил добра версия.

Освен това е по-персонализиран с възможността да създадете списък за игнориране, за да избегнете актуализирането на драйвери, които смятате за проблемни. Ако срещнете проблеми след актуализиране на драйвер, можете да използвате списъка за игнориране, за да предотвратите актуализирането му в бъдеще. Можете също да планирате сканиране, така че вашите драйвери да са актуални.

Подобно на някои други инструменти, неговата платена версия също ви позволява да актуализирате драйвери с едно щракване, докато другите функции са достъпни безплатно.

Край на мислите

Аз лично харесвам IObit Driver Booster Pro, тъй като бързо актуализира драйверите, без да поставя никакви таймери или ограничения на честотната лента, за да направи процеса досаден.

След това разберете някои от софтуера за оптимизиране на Windows.

x