9 най-добри платформи за хостинг на сървъри за игри за всеки

Светът на игрите се развива и изисква повече изчислителна мощност от всякога!

Добрата новина е – компютрите са евтини!

Вече не е ограничен във вашия дом с игрова конзола или компютър. Не е нужно да играете сами или да каните приятели в дома си на практика за мултиплейър игра.

Днес видеоигрите са се превърнали в социална дейност, където хората по целия свят могат да се срещат онлайн, да формират екипи и да започнат да играят. Всъщност можете да бъдете част от голяма глобална общност от геймъри със споделени интереси. Да не говорим, че мултиплейър игрите с ролеви игри също стават масово популярни, което обяснява защо хората обичат Counter-Strike, Minecraft, Rust, Starbound, Ark, Space Engineers и др.

Тези игри се предлагат в различни стилове, съдържание и жанрове, където различни видове хора играят заедно, било то мъже, жени, тийнейджъри, професионалисти и т.н., и не се ограничават само до маниаци на игри.

И за да хоствате тези игри, имате нужда от специализиран сървър за игри.

Защо?

Нека разберем!

Ако сте ентусиаст на игри, който иска да изследва по-големите дълбини на света на игрите и да играе с всеки по света, по всяко време без чести забавяния и прекъсвания, наемането на сървър има смисъл.

Ако го направите сами, производителността и скоростта на играта се влошават в допълнение към внезапните сривове и прекъсвания. Това е така, защото ще има много играчи, които използват един и същ сървър и използват едни и същи ресурси.

Но тези видеоигри от висок клас изискват мощен сървър, за да можете да изпитате по-плавна игра.

Освен това проблеми с компютъра и мрежата могат да възникнат по всяко време. Разваля настроението ви за игри и приветства много фонови неща, които можете да управлявате като:

 • Коригиране на блокирани портове на рутера,
 • Трудност при работа с много играчи,
 • Проблеми със сигурността и др.

Всичко това изисква добри знания и умения, които може да не притежавате, да не говорим за изразходване на време.

Следователно имате нужда от специализирана платформа за сървър за игри, за да се предпазите от всички тези проблеми, да спестите време за игри и да избегнете разочарованията.

Специализираният сървър се състои от клъстер от мощни сървъри, които позволяват на потребителите да персонализират играта си до голяма степен, да играят различни версии на любимата си игра и да поканят вашия кръг от игри от други места.

Още предимства на хостинга на специализиран сървър за игри са:

 • Оптимална производителност с модерни процесори и SSD
 • Понася голям трафик
 • Повече гъвкавост за непрекъсната работа и честотна лента
 • Няма проблеми с прегряването
 • Гладки гласови чатове един към един или в групи.
 • Бърза поддръжка с разумни цени за решаване на проблеми
 • Поддържа много добавки, модове и среди за игри
 • Възможност за превключване на игри и лесни за използване контролни панели

И още…

За да се възползвате от всички тези предимства, намерете прилично решение за хостинг на сървър за игри, за да хоствате вашите игри, за да се погрижите за вашите изисквания за игри.

За тази цел сме подготвили следния списък, за да вземете вашите решения за това кой от тях има най-добрата комбинация от функции и цени, и вземете това.

ScalaCube

Известно име в арената на хостинга на сървъри за игри, ScalaCube е отличен вариант за вас. Наема сървъри за игри – Minecraft, Minecraft PE, ARK, Rust и Hytale. ScalaCube предлага неограничен и безплатен трафик без дроселиране.

Трафикът винаги ще остане с оптимална честотна лента, независимо от неговия обем надолу или нагоре по веригата. Можете да избирате между HDD или SSD съхранение за вашия сървър за игри. Но последното е предпочитано поради 10 пъти по-голяма скорост и удобство, ако имате нужда от често достъп до данните на вашия сървър.

  Как да настроите свой собствен уебсайт по лесния начин

Те гарантират 99,9% време на работа на сървъра за непрекъснато игрово изживяване. В допълнение към всичко това, получавате неограничени слотове за хостинг на Minecraft сървър в допълнение към множество сървъри, плъгини и поддръжка на модове.

Получавате пълна FTP поддръжка, незабавни настройки, множество модификации и добавки и DDoS защита за други игри. Цените им започват от само $2,5/месец.

HostHavoc

HostHavoc е друго популярно име в решенията за хостинг на сървъри за игри. Техните сървъри за игри се състоят от разширени функции и персонализирани инструменти, поддържани активно заедно с актуализациите на модове и игри. Имате възможност да избирате от 25+ различни игри с HostHavoc.

Включва популярни като ARK: Survival Evolved, 7 Days to Die, Arma 3, Counter-Strike: GO, Garry’s Mod, Insurgency: Sandstorm, Minecraft, PixARK, Rust, Space Engineers, Squad, Terraria и т.н. HostHavoc предлага незабавно настройка за предпочитаните от вас сървъри за игри, за да ви помогне да започнете бързо.

Всички сървъри за игри показват мощна производителност в резултат на NVMe SSD заедно със сървърен хардуер на корпоративно ниво. Поемете пълен контрол над вашия сървър за игри с лесно управление, разширени настройки, лесно конфигуриране и пълен FTP достъп.

С HostHavoc можете да превключвате игри по всяко време, за да изследвате нови, без да се налага да плащате допълнителна сума. Той разполага с наличност на Steam работилница и поддържа множество модификации, плъгини и API на трети страни. Разполага с 10 локации на центъра за данни на 3 континента с внимателно изградена мрежа с голям капацитет.

Насладете се на надеждната мрежа и съоръжения с 99,9% време на работа, стабилна производителност на сървъра и истинско резервиране. HostHavoc също предлага безплатна DDoS защита, ежедневно архивиране, 24/7 поддръжка в рамките на 15 минути време за реакция и 3-дневна гаранция за връщане на парите. Можете да извършвате плащания в криптовалути освен PayPal и кредитни карти.

Облачно

Пуснете свои собствени високопроизводителни сървъри за игри с На Клауди хостинг решения за подпис.

Те предлагат сървъри за игри на операционни системи Windows и Linux. Можете да получите решение за хостинг на игри със свръхвисока честотна лента, NVMe съхранение и скорости на връзка от 1 Gbps на много достъпни цени. Основните планове струват само $7,95/месец.

Cloudzy предлага високоспецифицирани сървъри от следващо поколение в над 15 глобални центъра за данни за минимално забавяне. С повече от 30 игри, налични без допълнително заплащане, можете лесно да настроите и внедрите свой собствен сървър за игри за Minecraft, ARK, Rust, Interstellar Rift, Counter-Strike, L4D2 и много други заглавия. Осигурете високоскоростно игрово изживяване с нулево забавяне с тяхната инфраструктура от най-високо ниво, турбокомпресирана от NVMe SSD и KVM технология.

Тяхната интелигентна защитна стена и DDoS защита означават, че можете да играете безопасно и спокойно. Техните хостинг решения са специално насочени към онлайн игри, включващи авангарден хардуер и нулево разпределение на ресурси.

С множество сървърни местоположения в цяла Северна Америка, Европа и Източна Азия, Cloudzy може да бъде идеален за геймъри, живеещи във всеки от тези региони.

OVHcloud

Специализираните сървъри на OVHcloud предоставя най-добрата производителност и стабилност, пригодени за онлайн игри. OVHcloud предлага сървъри за игри за множество игри и софтуерни програми като Mumble, TeamSpeak, Counter-Strike, Rust, Minecraft, Ark, Arma, Garry’s Mod, L4D2 и Team Fortress.

Техните сървъри са базирани на процесори AMD Ryzen от 3-то поколение с ZEN-2 архитектура, предназначени да улеснят изживяването на онлайн игри без забавяне на потребителите. Те могат да управляват ефективна обработка на видео и изображения, паралелни задачи и мултиплейър игри.

OVHcloud предлага стабилна защита срещу DDoS на всички свои сървъри, която е в състояние да избегне прекъсвания на услугите. За разлика от стандартните решения за сигурност, той се адаптира към UDP трафик за аудио и видео файлове и видео игри и преглежда както изходящия, така и входящия трафик.

Техните сървъри за игри могат да демонстрират максимум 1GB/s честотна лента, за да изпълнят безупречна производителност, без да компрометират обслужването. OVHcloud има центрове за данни, разпространени по целия свят, което ви дава възможност да наемете сървър за игри, който е най-близо до вашето местоположение, като гарантира, че усещате минимално забавяне.

  Разбиране на 301 пренасочвания за начинаещи

Всеки сървър притежава публичен IPv4 и IPv6 адрес и можете също да наемете допълнителен IPv4 за вашия сървър, ако имате нужда от него. Техните сървъри имат SLA от около 99,90%, за да осигурят по-добра наличност. Сървърите включват 500 GB капацитет за съхранение за архивиране.

Google Cloud

Организирайте игрите си на Google Cloudигрови сървъри на и имате безпроблемно игрово изживяване. Управлението на сървъра тук е просто със своята стабилна глобална инфраструктура без неблагоприятни ефекти върху производителността. Техните сървъри за игри могат да работят на максимална скорост от 3,8 GHz.

Без значение къде се намират вашите партньори за игри в световен мащаб, Google Cloud има сървъри, разположени по целия свят в 24 региона, налични в над 200 държави и свързани с висококачествена мрежа. Сървърите за игри на Google Cloud предлагат персонализирано автоматично мащабиране въз основа на вашите нужди от игри. Предлага се с един контролен панел за бързо управление на сървъра и улеснява лесното внедряване.

Сървъри на Citadel

Играйте игрите си, без да се притеснявате от чести забавяния и сривове, като изберете Сървъри на Citadel като ваш партньор за хостинг на сървър за игри. Независимо дали става дума за производителност, качество на сървъра или надеждност, хостинг услугата отговаря на всички желани критерии на геймърите.

Имат широка гама от игри, достъпни за вас като ARK, 7 Days to Die, Killing Floor 2, Sniper Elite 3, Don’t Starve Together, Counter-Strike Source, Interstellar Rift, Minecraft, PixARK, Sandbox, Rust, Terraria, Zombie Panic и други.

Те предлагат мощен и персонализиран контролен панел – TcAdmin, предназначен да улесни управлението на сървъра с оптимизирани конфигурации и функции, така че да можете да се възползвате максимално от сървърите си за игри. Техните специализирани сървъри използват най-новия хардуер и мрежова технология.

Всички сървъри работят на SSD дискове с 1Gbps честотна лента за по-бърза производителност, което гарантира, че никога няма да изостанете в играта. След като извършите плащането, те ще осигурят незабавна настройка на сървъра в рамките на секунди, за да можете да започнете и работите бързо.

Citadel Servers се грижи за сигурността на сървъра с 24/7 наблюдение на мрежата заедно със защита срещу DDoS. Те разполагат с центрове за данни в над 20 местоположения, обхващащи 4 континента, за да са сигурни, че изпитвате най-ниското забавяне. За да бъдете лоялен клиент и да поръчате сървър за 12 месеца, те предлагат 10% отстъпка от наемната цена.

Amazon GameLift

Наемане на работа Amazon GameLiftХостинг на сървър за игри, който използва AWS и неговата мощ за осигуряване на оптимална производителност, най-ниска латентност и по-големи икономии на разходи. Изведете играта си на следващото ниво с нейните специализирани сървъри, които могат бързо да се мащабират, разгръщат и работят.

Това е един от най-добрите избори за мултиплейър игри. Те предоставят екземпляри сигурно, разгръщат сървъри върху работещи екземпляри, наблюдават сървъри и екземпляри на игри, заменят нездравословните и балансират натоварването на сървърния трафик. Сървърите за игри Amazon GameLift са разположени в 15 глобални региона, покриващи 5 континента, за да осигурят по-високо време за работа и обслужване.

Без значение дали харесвате единични или мултиплейър игри, те гарантират бърз геймплей. GameLift също сканира непрекъснато за налични сървъри, за да намери тези с ниска латентност. Ако не е налична, имате възможност да конфигурирате хостинг услугата и автоматично да добавите по-голям капацитет по-близо до вашите играчи.

Тъй като GameLift работи на облачната инфраструктура на AWS, насладете се на най-широката и сигурна облачна платформа. Освен GameLift, AWS предлага 175+ пълнофункционални услуги, така че бъдете сигурни, че ще получите изключително надеждна услуга.

Те предлагат функция за автоматично мащабиране, която може да стартира хиляди едновременни инстанции, като същевременно спира неизползваните инстанции в рамките на минути. Можете да конфигурирате сървърите да мащабират капацитета автоматично въз основа на процентните цели в стационарно състояние и да оставите GameLift да се справи с мащабирането, докато коригира колебанията в модела на натоварване.

  8 DJ софтуера, за да оживите следващия си парти концерт

Вашите сървъри за игри са защитени с DDoS защита и сигурност от чести мрежови атаки. Той предлага както спот, така и екземпляри при поискване, като имате възможност да избирате от 40 типа и размера на екземплярите. За всеки случай изберете предпочитаната от вас конфигурация на паметта, процесора и мрежовия капацитет, подходящи за вашите игрови нужди.

GameLift поддържа основни двигатели за игри като Amazon Lumberyard, Unity, Unreal Engine, C# & C++ двигатели за игри и др., заедно с множество платформи. С GameLift плащате само за ресурсите, които използвате с високопроизводителни виртуални машини, светкавично бърз трансфер на данни и базирано на SSD хранилище, без месечен ангажимент. Можете също така да интегрирате GameLift с други услуги на AWS като AWS Shield и други.

Така че започвате

Наемете вашия сървър за игри от Така че започвате и изпитайте истинската сила на иновациите и производителността. Те ви дават машини, предназначени да хостват вашите любими игри и предлагат оптимални спецификации и минимално забавяне.

Така че вие ​​Start ви позволява да хоствате игри като Minecraft, Counter-Strike, Team Fortress 2 и други услуги като TeamSpeak и Mumble. В техните сървъри за игри са включени 16 IP адреса без месечна такса, защита срещу DDoS, 100 GB резервно хранилище, 250 Mbps честотна лента и 90 различни среди.

Можете също така да изберете добавки като failover IPs, Express KVM IP, Backup+. За да се възползвате максимално от сървъра си за игри, конфигурирайте системата си с Intel i5 или i7 и 16-32 GB RAM и SSD памет.

Така че вие ​​Start хоства своите сървъри в OVH центрове за данни, разположени на различни места, един в Канада и още 3 във Франция. Тези центрове за данни използват най-съвременни технологии за архитектура, огромен капацитет, поддръжка, сигурност и 24/7 наблюдение.

Vultr

Разположете висококачествени сървъри за игри с едно кликване, като използвате Vultrрешения за хостинг на сървъри. След като щракнете върху внедряване, те ще организират облачната платформа Vultr и ще разпределят вашите инстанции в избрания център за данни.

След това можете да инсталирате и персонализирате всяка от модификациите, които искате, и да оставите Vultr да управлява VPS, настроен за вас, за да осигури по-добра гъвкавост за настройване на вашия сървър за игри. Техните сървъри за игри работят в мрежи с висока производителност и ниска латентност, така че геймърите да могат да открият своя най-висок потенциал за игри.

Тайната зад високата производителност на Vultr е неговият корпоративен клас хардуер, бързи SSD дискове, най-новото поколение процесори на Intel, което гарантира 100% SLA, устойчива стабилност и постоянна поддръжка.

Те предлагат прост контролен панел с изчистено табло и стабилен API, така че можете да управлявате всичко лесно. Vultr ви позволява да свързвате вашите приложения с изолирани локални частни мрежи, улеснява IPv6 мрежата, осигурява пълен root достъп със специален IP за всички виртуални машини и ви позволява да избирате персонализирани ISO.

Можете да се интегрирате с техния API, за да завъртите, контролирате и унищожите вашите сървърни копия. Те имат глобални центрове за данни, разположени на 17 места в 10 различни държави, включително САЩ, Холандия, Франция, Обединеното кралство, Германия, Канада, Република Корея, Япония, Сингапур и Австралия.

Заключение

Постоянно развиващото се пространство на игрите достига нови висоти, за да помогне на геймърите да изследват нови приключения и вълнения. И за да ви направят още по-лесно, технологичните фирми предлагат усъвършенствани сървъри за игри с мощни характеристики и функционалности, така че можете да играете с всеки по света и да се насладите на несравнимо игрово изживяване.

Така вземете своя сървър за игри днес от някоя от гореспоменатите платформи.

Трябва да запишете вашите игри? Вижте този софтуер за запис на игри.

x