9 най-добри инструмента за наблюдение JBoss

Red Hat предлага две стабилни сървърни решения: JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) и WildFly (известен преди като JBoss сървър за приложения).

Ако използвате един от тях, вие се нуждаете от инструмент за наблюдение на JBoss, за да осигурите висока надеждност, ниско време на престой и по-бързо изпълнение във вашата екосистема JBoss. По този начин можете уверено да създавате, изпълнявате, внедрявате и управлявате корпоративни Java приложения.

JBoss EAP е платформа, базирана на абонамент, която работи в различни среди, включително виртуални, локални и в облака (частни, публични и хибридни). Под капака той използва проекта Widfly с отворен код, готов за облак, който предлага мощно управление и автоматизация.

В тази статия ще разгледаме най-добрите инструменти за наблюдение на JBoss, за да можете да се насладите на несравнима производителност на приложения, сигурност и управление на ресурсите.

Да започваме.

Защо трябва да наблюдавате JBoss?

Важно е да наблюдавате JBoss. Без него вашето Java приложение и инфраструктура може да страдат от ниска производителност, проблеми със сигурността и лошо потребителско изживяване.

Redhat препоръчва всеки инструмент, способен да изследва Java Virtual Machines (JVM). Те препоръчват JConsole като JBoss EAP, тъй като включва предварително конфигуриран скрипт за обвивка. Освен това те препоръчват и VisualVM.

Въпреки това, тези инструменти предлагат основно наблюдение на JVM процес, което обхваща няколко аспекта, включително използване на нишки, заредени класове и наблюдение на използването на паметта. Напротив, вие се възползвате от необходимостта да не извършвате конфигурация (само ако JBoss EAP и инструментът за наблюдение работят на една и съща машина). За отдалечени устройства трябва да стартирате настройка.

Тогава, защо дори да се занимавате с отделно решение за наблюдение от трета страна?

Е, това е така, защото решенията на трети страни предлагат по-добри функции и възможност за наблюдение на всеки аспект от екосистемата JBoss, включително нейните компоненти и свързаната инфраструктура.

С решенията за мониторинг на JBoss екипите могат проактивно да наблюдават всички ресурси на JBoss и да се уверят, че проблемите с производителността не засягат крайните потребители.

Освен това трябва да вземете под внимание изискванията за бюджет и мониторинг.

Функции и възможности на инструмента за наблюдение JBoss, които да търсите

Функциите и възможностите на инструмента за наблюдение JBoss, които трябва да търсите, включват следното:

 • Той трябва да предлага правилно наблюдение на приложения с проследяване на уеб приложения.
 • Достъп до EAP данни на WildFly и JBoss.
 • Системни ресурси и корелация на дейността на Java.
 • Инструментът трябва да предоставя безплатна пробна версия, така че да можете да го изпробвате, преди да направите покупка.
 • Трябва да предложи подробен анализ на проблемите с производителността.
 • Съотношение качество-цена.
 • За да идентифицира основни проблеми, инструментът трябва да прави разлика между усложнения на ниво контейнер, ниво на код и JVM ниво.
 • Осигурете мащабируемост, за да продължите да наблюдавате новодобавените сървъри и екземпляри.
 • Предлагайте промени на администраторите, ако конкретни ресурси на сървъра преминат зададен праг.
 • Възможност за наблюдение на всички или повечето грешки в приложението, за да могат администраторите да реагират навреме.

Прочетете също: Най-добрият софтуер за наблюдение с отворен код за ИТ инфраструктура

Сега ще разгледаме подробно инструментите за наблюдение на JBoss.

SolarWinds сървър и монитор на приложения

SolarWinds Server and Application Monitor е популярен инструмент за наблюдение на JBoss. Той позволява на екипите да наблюдават сървъра на приложения JBoss с видимост, обхващаща различни здравни показатели.

Веднъж инсталиран, той автоматично открива и наблюдава JBoss и всички свързани приложения в средата. Освен това е достатъчно интелигентен, за да настрои автоматично интелигентни базови линии. Той променя администраторите, ако бъде надвишен критичен праг.

  12 начина за установяване на сигурна връзка в Chrome

Освен това ви позволява да управлявате Java Runtime Environment с готови шаблони за наблюдение. Тези шаблони ви позволяват да наблюдавате важни статистически данни за паметта, като чакаща памет, свободна памет, събиране на боклук и т.н.

Основните функции на SolarWinds Server и Application Monitor включват следното:

 • Наблюдавайте наличността на сървъра
 • Наблюдавайте ключови показатели за производителност на сървъра, като латентност, загуба на пакети или време за реакция
 • Наблюдавайте хардуерните компоненти и техните показатели
 • Идентифицирайте проблеми с многопоточност и други показатели, свързани с процесора
 • Отстраняване на проблеми с Java среда за проблеми с производителността
 • Получете видимост в реално време за услугите и компонентите на JBoss

Преди да закупите инструмента за наблюдение, можете да изпробвате SolarWinds Server и Application Monitor за 30 дни.

ManageEngine

ManageEngine Applications Manager (APM) е топ инструмент за наблюдение на JBoss. И това е подкрепено от поредното му 10-то появяване в Магическия квадрант на Gartner в категорията Мониторинг и наблюдение на производителността на приложенията.

Това е готово за предприятие приложение, което работи в локални (физически и виртуални) и облачни среди. ManageEngine APM позволява на екипите да наблюдават всеки JBoss компонент. Например, можете да го използвате, за да наблюдавате производителността, закъснението и свързаните компоненти на внедрените уеб приложения, като Enterprise Java Beans (EJB), Java Virtual Machine (JVM) и др.

Като цяло ManageEngine APM може да наблюдава, открива и разрешава производителността на мрежата и ресурсите, свързани с инфраструктурата и приложенията.

Ключовите функции на ManageEngine Applications Manager включват:

 • Наблюдавайте свързаността на базата данни и свързаните показатели като размер на пула на JDBC връзката, използвани връзки и др.
 • Използвайте JMX MBean операции, за да увеличите размера на пула на базата данни или рестартирайте JBoss сървъра, за да разрешите прага на паметта.
 • Отстраняване на неизправности при изтичане на памет по време на изпълнение на Java, включително памет на Java heap и non-heap.
 • Правете планиране на капацитета на сървъра и базата данни, като предвиждате потреблението на ресурси чрез мониторинг на KPI.
 • Научете за тесните места и направете анализ на тенденциите с готови отчети.

Можете да изпробвате техния 30-дневен пробен период, преди да направите каквато и да е покупка.

Динамика на приложението

Appdynamics е решение за софтуер като услуга (SaaS), което предлага мониторинг на производителността на приложения с пълен стек. Работи в облачни и локални ИТ инфраструктурни среди, което ви позволява да управлявате и наблюдавате вашата JBoss среда.

Извън кутията Appdynamics може да наблюдава бизнес транзакции, изпълнявани на JBoss. Той автоматично открива и показва AppDynamics Java агенти на таблото за управление на възела, без да е необходимо да правите каквато и да е конфигурация.

С него можете да сте в крак с всички критични проблеми, свързани. Той също така лесно се свързва с JMX MBeans, което помага да се видят изложените зърна за управление. И накрая, той ви позволява да наблюдавате и визуализирате показателите на ресурсите, включително CPU, памет и диск. По този начин администраторите могат да осигурят оптимална производителност в средата на Java.

Ключовите характеристики на Appdynamics включват:

 • Той предоставя задълбочен изглед на паметта в рамките на JBoss и JVM, включително информация за събиране на боклук, купчина и използване на паметта в реално време.
 • Осигурява пълна видимост на JVM среда, включително свойства на околната среда и опции за стартиране.

За разлика от ManageEngine APM и SolarWinds Server and Application Monitor(SAM), той предлага само 15-дневен безплатен пробен период.

DynaTrace

DynaTrace е базиран на AI агент JBoss инструмент за наблюдение. Той се отличава с наблюдението на пълен набор от решения, включително инфраструктура, приложения и мониторинг на микроуслуги.

  16 най-добри генератора на фактури за приемане на плащания

Освен това, той визуализира заявка за услуга от край до край на JBoss чрез потока на услугите, за да ви даде пълна картина. Тук можете да видите как се изпълняват отделните услуги и техните подробности.

Освен това, той може да се потопи дълбоко в използването на процесора, като демонстрира потреблението на процесора в планировчици, фонови нишки и други собствени услуги на JBoss. Освен това изисква минимална конфигурация, тъй като Dynatrace автоматично научава подробности за архитектурата на приложението.

Ключовите характеристики на DynaTrace включват следното:

 • Вземете показатели за производителност, включително персонализирани JMX показатели, JVM показатели, всички отчети за база данни, показатели за събиране на отпадъци, процент на спиране, всички заявки и всички зависимости.
 • Не е необходима ръчна конфигурация.
 • Автоматично открива нови виртуални машини и започва да ги наблюдава незабавно след внедряването.
 • Показва мрежови показатели, специфични за процеса.

Подобно на Appdynamics, той също предлага 15-дневен безплатен пробен период. В допълнение, те предлагат и гъвкав модел на ценообразуване, за да избирате между годишно или постоянно лицензиране.

Нагиос

Nagios е богата на функции система за мониторинг и управление на ИТ инфраструктура, която защитава критични бизнес процеси. Помага на екипите да подобрят престоя на системата и здравето на сървъра и мрежата. Проактивният подход също подобрява времето за реакция при инциденти.

За разлика от другите ни инструменти за наблюдение JBoss, Nagios се предлага в два пакета: Nagios Core и Nagios XI. Nagios Core е базиран на агент безплатен инструмент за наблюдение на JBoss.

За разлика от това, Nagiox XI предлага търговско издание, базирано на GUI без агент. Така че, ако търсите по-лесен подход, изборът на Nagiox XI не е умен, тъй като предлага удобен за потребителя GUI.

Неговият цялостен мониторинг се грижи за всеки инфраструктурен компонент. Освен това неговите API позволяват на екипа да наблюдава вътрешни и персонализирани приложения, системи и услуги.

Ключовите характеристики на Nagios включват следното:

 • Позволява ви да планирате проактивно за остаряваща инфраструктура с добавки за тенденции и планиране на капацитет.
 • Предлага предупреждения за уведомяване на техническия персонал чрез SMS или имейл.
 • Предлага се с уеб интерфейс за подробна информация за състоянието.
 • Поддържа възможности за много клиенти.
 • Той предлага отлично отчитане, което можете да използвате, за да гарантирате, че SLA са изпълнени.
 • Софтуерът с отворен код ви позволява да персонализирате кода.
 • Той идва с разширяема архитектура, която работи за вътрешни приложения.

Най-добрият начин да изпробвате Nagios е да тествате неговата онлайн демонстрация. Можете също да използвате Nagios Core, но се нуждаете от технически опит, за да го настроите и стартирате. Ако искате да изберете Nagios XI, можете да го получите в изданието Standard или Enterprise.

SolarWinds Appoptics

SolarWinds Appoptics е мащабируемо решение за непрекъснат мониторинг за екосистемата JBoss, включително сървъри, хостове, приложения, контейнери и бизнес процеси. Той поддържа контекст с пълен стек, който работи отлично за наследени и бъдещи ИТ внедрявания.

Извън кутията ще намерите Appoptics лесен за настройка и използване. Той осигурява удобен за потребителя подход, при който получавате всичките си JBoss показатели на централното си табло за управление на AppOptics.

Освен това можете да наблюдавате здравето на JBoss сървъра в реално време с достъп до подробен визуален анализ. По този начин можете да забележите и коригирате тесните места, преди да причинят проблеми.

Освен визуализацията на паметта, можете също така да наблюдавате нишките, което ви позволява да идентифицирате многонишкови проблеми и да разрешите рано базираните на процесора тесни места.

Основните характеристики на SolarWinds Appoptics включват:

 • Работи с различни JBoss среди, включително 4.x до 7.x.
 • Предлага табло за управление на APM с визуална обратна връзка за системата JBoss в реално време.
 • Визуализирайте специфичен кеш памет в допълнение към общата памет, събирач на боклук, свободна памет и много повече.
 • Задайте промени, базирани на прагове, за показателите за наблюдение на JBoss и ги разрешите, преди това да повлияе на потребителското изживяване.
 • Отстранете проблеми с ниската производителност на нишката чрез JBoss мониторинг на нишката.
 • Напълно визуализирайте производителността на сървъра с централно табло и вградени шаблони.
  Как да поръчате доставка на храна от ресторанти онлайн

Appoptics предлага 30-дневен пробен период.

OpsView JBoss мониторинг

OpsView е мониторинг на бизнес услуги, който ви позволява да наблюдавате инфраструктурата на JBoss. Той ви дава задълбочена представа за вашата ИТ инфраструктура. Той остава на върха на търсенето на пазара, като гарантира, че отговаряте на изискването за SLA за критични бизнес процеси.

С него можете да наблюдавате различни аспекти на сървъра JBoss, включително неговия процес и състояние. Например, можете да го използвате, за да наблюдавате критични JMX стойности, като гарантирате, че вашата JBoss среда работи надеждно.

Основните характеристики на OpsView JBoss Monitoring включват:

 • Лесен за настройка с хост шаблон.
 • Наблюдавайте критичните JMX стойности.
 • Уверете се, че изискванията на SLA/OLA са изпълнени.

Те предлагат безплатен пробен период.

Ататус

Atatus е пълно стеково наблюдение на производителността на JBoss, което предлага отлична видимост на корпоративните приложения и процеси. С Atatus можете да наблюдавате различни области, включително мониторинг на приложения, мониторинг на регистрационни файлове, мониторинг на инфраструктура, синтетичен (ъптайм) мониторинг и реален потребителски мониторинг.

За JBoss трябва да разчитате на Atatus APM, който ви дава пълна видимост на производителността на приложението в реално време. Той предоставя подробни подробности за транзакциите, подробности за мрежата, наблюдение на базата данни и много други. Можете също така да търсите повреди на API и да проследявате изданията за по-добри издания на приложения.

Ключовите характеристики на Atatus включват:

 • С мониторинга на транзакциите можете да проследите маршрути с лоша производителност, като използвате процентили, хистограми и проценти на грешки.
 • Запознайте се с бавните SQL заявки, които влияят на вашето JBoss приложение.
 • Научете как външните услуги влияят на ефективността на вашето приложение.
 • Лесно намирайте и коригирайте тесните места, за да подобрите производителността на JBoss приложението.
 • Получавайте промени чрез различни носители, включително Teams, Slack, уебкукички, имейли и др.
 • Получете достъп до показатели в реално време, за да идентифицирате проблеми с производителността.

Те предлагат разплащателен модел. Можете също да го изпробвате, като поискате демонстрация или използвате безплатния им 14-дневен неограничен безплатен пробен период.

Eginnovations

Eginnovations ви позволява да разберете вашата JBoss инфраструктура с видимост на производителността в EJB контейнери, JVM, връзки към бази данни, извиквания на външни услуги и др. Накратко, той предлага инструмент за мониторинг на производителността на JBoss с пълен стек.

Като имате достъп до множество KPI, можете да отстранявате неизправности по-бързо, като научите за тесните места, бавните заявки и процента на грешки. Освен това можете също да го използвате, за да получите видимост на ниво код, като ви дава инструментите за оптимизиране на производителността на приложението. По този начин можете да промените кода на приложението, причинявайки бавни бизнес транзакции.

Ключовите характеристики на Eginnovations включват:

 • Проследявайте всеки JVM аспект и свързаната с него производителност.
 • Работи извън кутията за JBoss EAP и WildFly.
 • Измервайте всеки EJB показател, включително изпълнение, създаване, премахване и извикване.

Можете да изпробвате Eginnovations за 30 дни.

Заключителни думи

JBoss инструмент за наблюдение, необходим за всеки бизнес, разработващ Java приложения. По този начин се избягват проблеми с надеждността, като същевременно се поддържа оптимална производителност, което води до отлично потребителско изживяване. Нашият списък обхваща най-добрите инструменти за наблюдение на JBoss и вие сте свободни да изберете този, който отговаря на вашите нужди.

След това проверете конфигурацията на журнала за достъп на JBoss 7.

x