9 най-добри инструмента за идентифициране на въпроси „Хората също питат“ в Google

Инструментите „Хора също питат“ ви помагат да извличате публични въпроси в търсачката на Google от различни бази данни и региони. И да, помага ви при SEO!

В днешно време търсачката на Google не показва само класирани уебсайтове. Предлага интерактивно изживяване при търсене чрез резултатите от „Хората също питат“.

От пускането му на пазара експертите по оптимизация на търсачките (SEO) изпробваха различни начини да използват „Хората също задават въпроси“ за класиране на уебсайтове.

Понякога Хората също питат показва ограничени въпроси или изобщо не се показва. Освен това имате нужда от регионални въпроси, които се показват само от определени държави. Тук идват инструментите за ваше спасение. Прочетете, за да научите най-добрите на ваше разположение, без да губите време и енергия!

Какво е хората също питат?

Хората също питат е интерактивен резултат от търсене във формат на въпрос. То се отнася до първоначалното ви търсене на ключова дума, фраза или изречение в търсачката на Google. Той е популярен като PAA кутия в SEO индустрията.

Google започна да показва полето PAA през 2015 г. Оттогава People also Ask ще покаже няколко изключително подходящи въпроса за вашата заявка за търсене. Понякога може да намерите истинския въпрос и подходящ отговор от PAA кутия.

Говорейки за неговата структура, полето PAA може да съдържа 3 до 4 въпроса в началото. Но когато щракнете върху един въпрос, полето ще покаже повече въпроси, свързани с темата. Всички въпроси и отговори ще се показват като малки фрагменти.

Когато щракнете върху фрагмента на въпроса, полето ще се разшири, за да покаже повече съдържание, връзка към уебсайта, SEO заглавие и мета описание.

Значението на хората също питайте

Хората също питат за потребители

PAA кутията е предимно за потребителите на Google SERP. Google започна да показва тези въпроси с фрагменти, за да помогне на потребителите да намерят силно уместно съдържание и съдържание според заявката за търсене.

Освен това помага на тези потребители, които не знаят как да оформят заявка за търсене в Google по подходящ начин, така че да получат прецизни резултати.

Алгоритъмът на търсачката на Google преминава през целта на търсенето и се опитва да разбере правилното чувство зад търсенето. След това показва някои въпроси, които потребителят ще намери за изключително находчиви.

Например, ако търсите изкуствен интелект, полето PAA ще покаже няколко въпроса, сред които най-горният е „Какво е изкуствен интелект с примери?“.

Тук приложението за търсене на Google разглежда обобщения въпрос като намерение за търсене. Въпреки това, ако продължавате да разширявате въпросите, ще намерите повече нишово съдържание.

Да не говорим, че за онези потребители, които не са сигурни какво търсят, полето PAA може да ги насочи към подходящия въпрос и неговия отговор.

Хората също питат за собственици на уебсайтове

Собствениците на уебсайтове и търговците използват главно полето PAA, за да получават кликвания и посещения на уеб страници. Ако можете да извършите достатъчно оптимизиране на съдържанието на уеб страницата, уебсайтът ви може да се появи във фрагментите на Хората също питат, ако не и като най-добрите резултати от търсенето.

  11 най-добри вътрешни охранителни камери за дома за спокойствие

Можете също така да разчитате на въпросите на кутията PAA за нови идеи за съдържание. Да не говорим, че добавянето на тези въпроси в секцията с често задавани въпроси на вашето съдържание може да тласне уебсайта ви към фрагмента на полето PAA.

Как хората също искат помощ от маркетолозите?

Ако сте търговец, тогава кутията PAA е мощен маркетингов инструмент. Позволява ви да знаете какво пита целевата аудитория в Google. Когато знаете тези въпроси, можете да оптимизирате съдържанието на вашия уебсайт, статии, съдържание на блог и т.н.

Такива оптимизации често помагат на вашия уебсайт да се класира в Google SERP и полето PAA. Освен това получавате стотици идеи за съдържание за вашия екип за производство на съдържание, без да провеждате сесии за мозъчна атака. В повечето случаи такова съдържание е много полезно за повишаване на класирането на вашия уебсайт, а не общи ключови думи.

Освен това, ако се насочите към ключови думи с дълга опашка за маркетингови цели, кутиите PAA могат да ви помогнат. Можете да копирате въпросите такива, каквито са, и да създадете авторитетно и стегнато съдържание около въпроса.

След като вашето съдържание е онлайн, има по-голям шанс то да се покаже на вашата целева аудитория, ако е с по-голяма стойност от вашите конкуренти.

Когато вашата уеб страница се появи в PAA фрагмента, тя получава повече кликвания и пренасочвания. Следователно вашата маркетингова стратегия увеличава посещаемостта на вашия уебсайт.

Причини да държите под око хората също питайте

Въпросите от полето PAA ви помагат да се насладите на следните предимства. Следователно трябва да се обърнете към фрагментите „Хората също питат“ за оптимизиране на съдържанието:

 • Класирайте два пъти в Google SERP, веднъж на първата страница и още един в полето PAA.
 • Помага ви да създадете стратегия за съдържание, ако току-що сте започнали като издател или търговец на съдържание.
 • PAA кутиите също ви помагат да идентифицирате тенденцията за търсене на вашите услуги или продукти.
 • Достъп до ексклузивни потребителски въпроси, които може да не намерите във форум или канали на социални медии.
 • Вземете идеи за висококачествено съдържание.
 • Получете огромен органичен трафик чрез по-голяма видимост, тъй като полетата PAA се появяват в рамките на първите три резултата от търсенето.

Сега, след като знаете какво е PAA кутия, намерете по-долу някои изключителни платформи, за да получите дълги списъци с хора също задават въпроси заедно с разширено филтриране:

Хората също питат по Frase

Можете да изведете създаването на съдържание на следващото ниво, като използвате Хората също питат по фраза. Помага ви да откриете въпроса, който вашата аудитория търси. По този начин можете да включите техните отговори във вашето съдържание, за да излезете с полезна статия.

Този инструмент се предлага с изчистен и минималистичен интерфейс, където можете да въведете темата си, за да разберете всички „хората също задават“ въпроси, налични в мрежата. Можете също така да разширите повечето въпроси, за да откриете свързаните с този конкретен въпрос заявки.

За да използвате тази функция, не е нужно да се абонирате и за платени планове на Frase. Независимо дали създавате съдържание с помощта на AI технологията на този софтуер или човек го пише, винаги можете да получите помощ от тази функция.

Включете това, което хората питат по дадена тема във вашата статия и получете повече видимост и органичен трафик.

Ако вече използвате Semrush за SEO проекти, не е нужно да търсите повече висококачествени и ангажиращи хора също задават въпроси.

  Какво е „повишаване“ на телевизор и как работи?

Просто отидете на таблото за управление на Semrush или на екрана с проекти. В левия страничен панел трябва да видите Keyword Magic Tool. Кликнете върху него, въведете вашата ключова дума и ще получите много резултати. Превключете към Въпроси, за да получите незабавно популярни въпроси за PAA кутия.

Инструментът предлага следните функции за резултати от въпроси на PAA:

 • Намерение за търсене като транзакционно, информационно, навигационно и др.
 • Процент на трудност на ключовата дума
 • Тагове за намерение
 • Линия на тенденция за последните 12 месеца
 • Функции на SERP

Този безплатен инструмент за PAA от SearchResponse.io е тук, за да помогне на писатели и търговци, като предоставя PAA заявки от база данни с над 150 милиона въпроса. Всички тези въпроси са уникални и произтичат от технологията за машинно обучение на Google.

На тази платформа можете да намерите подходящи въпроси за вашата основна тема, които са сортирани въз основа на популярност. Ако мислите, че това е просто още един PAA инструмент за скрепер, грешите. Освен че ви предоставя PAA заявки, той също така добавя измерение на популярност, така че да можете лесно да приоритизирате.

Тъй като PAA е динамична функция, на вашия компютър могат да се появят различни въпроси в зависимост от местоположението, времето и устройството. Тъй като този инструмент улавя всички популярни PAAs, никога не губите възможността да споменете това в блога си. Тази функция отличава този инструмент от неговите колеги.

На SearchResponse.io потребителите могат да получават PAA заявки с тема, домейн и URL. Обърнете внимание обаче, че местоположението, което този инструмент използва за извличане на въпросите, е САЩ.

Също така попитано

Ако искате да знаете кои въпроси имат хората относно марка, заявка или ключова дума, AlsoAsked е платформата, която ще споделя PAA данни с вас.

Неговите географски специфични и живи въпроси могат да ви дадат несравнима представа за намерението на търсене. В резултат на това можете да подредите статията си по начин, който да се класира по-високо в търсачката.

Този многофункционален инструмент ви позволява да въведете ключова дума, като напишете или добавите CSV файл, съдържащ множество теми. Ако търсите PAA на езици, различни от английски, можете също да избирате от популярните езици, като използвате падащото меню.

Освен това, AlsoAsked ви позволява да зададете местоположението на почти всяка държава по света и да изберете дълбочината на търсене между стандартна и дълбока.

Преди да изберете който и да е абонаментен план за този инструмент, можете да проверите неговата функционалност с 3 безплатни опита на месец. Визуалното съпоставяне на връзките между темите и експортирането на данни в CSV файлове са други функции на тази платформа.

Вие сте мениджър на съдържание или търговец, който трябва да предоставя на писателите стотици идеи за съдържание всеки месец? Не се безпокойте повече, тъй като инструментът Nozzle PAA е тук, за да ви помогне да генерирате множество идеи за статии, без да преминавате през строги сесии за мозъчна атака.

Използвайки този стабилен инструмент, можете да оптимизирате секцията „Хората също питат“ и съответно SEO стратегията. Софтуерът събира PAA и ги включва в отчет, който можете да видите в Google Data Studio.

Докладът също така съдържа честотата на тези въпроси, така че можете да решите кой да поставите на първо място във вашето съдържание.

Ключови думиPeopleUse

Искате ли да знаете какво искат да знаят потребителите за вашата тема или ключова дума в платформи като People Also Ask, Quora и Reddit? Използвайте KeywordsPeopleUse, за да получите незабавна информация за онлайн заявки. Просто въведете вашата тема, марка или заявка, за да получите всички въпроси, които хората задават около нея от определен език и местоположение.

  Как да заключите презентация на PowerPoint от редактиране

Въпреки че можете да изберете всяка държава в света с този инструмент, поддържаните езици включват английски, френски, немски, италиански, руски, испански и португалски. Ако можете да изградите съдържанието си около тези въпроси, шансът този блог да се класира по-високо се увеличава.

невронен текст

Ако не знаете какво се случва на пазара, свързан с вашата индустрия, PAA кутията е правилното място да започнете проучване. С neuraltext намирането на актуализирани и уместни въпроси „Хора също задават“ става лесно.

Той не само очертава въпросите. Той обработва информацията, за да можете да я използвате във вашата SEO стратегия. Например резултатите от търсенето ще ви информират за основните намерения и мотиви зад въпросите за PAA, които виждате.

Освен това резултатът от търсенето на въпрос PAA идва в групиран формат. Инструментът групира подходящи въпроси в едно поле и показва множество полета според наличността на публични въпроси в Google Търсене.

Безплатният инструмент за PAA на Twaino ви дава възможност да търсите уместни въпроси в полето за PAA, като използвате три филтъра. Първият филтър е ключовата дума, която извлича резултати, тясно свързани с вашата марка, продукт или услуга.

Вторият филтър е езиковият. Можете да избирате от дълъг списък с езици. Когато извършите търсенето, ще получите Хората също задават въпроси на желания език.

Трето, можете също да изберете от кой регион или държава искате да извлечете въпросите за PAA. Например, ако се насочвате към потребители от САЩ, тогава изберете Съединените щати като държава.

Резултатите от търсенето се показват като мрежова графика. Графиката започва с най-подходящия въпрос. След това се разклонява към нишови въпроси за същата ключова дума.

Umbrellum PAA база данни

Umbrellum PAA Database е мястото, където можете да намерите заявките, които търси вашия целеви пазар. Тази база данни се състои от милиони PAA въпроси, които принадлежат към редица индустрии. Въведете ключовата дума и изберете от списъка с държави, за да получите въпросите, които хората задават от това местоположение.

Данните, които инструментът предоставя, също идват с индекс на възникване. Означава колко пъти въпросът се появява в базата данни.

Заключителни думи

Google се стреми от информационна машина да се превърне в машина за знания. Вашата стратегия за оптимизиране на търсачките (SEO) трябва да бъде динамична, тъй като Google често променя политиките си за класиране на уебсайтове.

Хората също питат е една от неговите стратегии за предлагане на семантични и органични въпроси на потребителите, отколкото просто показване на уеб страници, които изискват много проверка и проучване. Тъй като вашата SEO стратегия включва PAA, можете да използвате инструментите, споменати по-горе, за да откриете потенциални въпроси за създаване на съдържание.

Може също да се интересувате от техниката за SEO одит на уебсайта, за да сте сигурни, че методите за SEO, които използвате, извличат нужните резултати.

x