9 най-добри инструмента за видео маркетинг за увеличаване на продажбите и познаваемостта на марката

Всеки бизнес трябва да направи видео маркетинга неразделна част от своята стратегия, за да остане на радара на клиентите.

Казано на лаик, видео маркетингът е просто процес на използване на видеоклипове, за да покажете вашия продукт или услуга пред вашата аудитория. Може да помогне на вашия бизнес по много начини, като например:

 • Увеличете продажбите
 • Увеличете трафика
 • Увеличете времето за престой на уебсайт
 • Ангажирайте публиката
 • Генерирайте потенциални клиенти
 • Подобрете разбирането на вашия продукт/услуга

Като се има предвид това, не е толкова лесна задача да интегрирате ефективен видео маркетинг във вашата стратегия. Просто създаването на видеоклип и след това споделянето му в социалните медии просто няма да е достатъчно. Има много повече за това и вярвам, че споменатите по-долу инструменти определено ще ви помогнат в това отношение.

Ако това звучи интересно, нека се включим веднага.

Анимото

Анимото ви позволява да създавате привличащи вниманието видеоклипове, които могат да ви помогнат да привлечете трафик, да увеличите продажбите и да ангажирате аудиторията си. Той има огромна библиотека от видеоклипове, изображения, клипове, музика и други активи, които можете да използвате, за да създадете видеоклипове за всяка индустрия.

Можете допълнително да персонализирате видеоклиповете си, да ги маркирате с воден знак и дори да ги споделяте в различни социални медийни платформи в подходящите им размери. Само с един абонамент можете да създавате толкова видеоклипове, колкото искате, и това също с 1080p HD качество. Можете или да използвате техния безплатен план, или да надстроите за едва $5/месец.

Вйонд

Със стотици шаблони, хиляди активи и куп опции за персонализиране, Vyond може да поеме тежестта на създаването на невероятни видеоклипове. От нулата до края вие имате пълен контрол върху визуалните елементи, шрифтовете, аудиото и всички файлове. Всъщност този инструмент е създаден така, че да ви помогне да превърнете идеите си в интересни видеоклипове.

Ето примерен видеоклип, създаден с помощта на Vyond:

Фактът, че видеоклиповете ще бъдат анимирани, прави всичко много по-добро, тъй като има голямо търсене. Дори не е необходимо да имате познания по „анимация“. Всичко, което трябва да направите, е да изберете шаблон и да си поиграете с елементите и функциите, за да създадете свое собствено професионално видео от тип обяснител.

  Почасова и двуседмична прогноза за множество градове

Брайткоув

Пълен пакет за видео маркетинг, Брайткоув, е проста, но много ефективна за вашия бизнес. Това е цялостно решение за видео маркетинг, което ви позволява да:

 • Редактиране на видео
 • Пряко предаване онлайн
 • Управление на съдържанието
 • Видео публикуване
 • Транскодиране
 • Анализирайте ефективността

Можете да сглобите свой собствен видео плейър и да го вградите където желаете. Всъщност в тяхната система можете да споделяте видеоклиповете си на множество платформи наведнъж, без да се налага да влизате в тях ръчно. Ако имате Brightcove, има много по-малко неща, които трябва да правите извън него, защото те вече имат много вградени функции, свързани с видео.

Можете да започнете с техния безплатен пробен период.

SproutVideo

Чудесно за генериране на потенциални клиенти и привличане на трафик чрез видео маркетинг, SproutVideo е основана през 2010 г., но бързо се превърна в надеждна опция.

Той разполага с куп инструменти, които можете да използвате, за да заредите своята видео маркетингова игра, включително усъвършенстван видео плейър, който има опции за социално споделяне и споделяне на код за вграждане. Освен това има вградени CTA и крайни карти, за да привлече интереса на зрителите.

трябва да кажа @sproutvideo има НАЙ-ДОБРИТЕ документи за обслужване/поддръжка на клиенти от всяка платформа, която някога съм използвал. Винаги е удоволствие да използвам техния продукт и да говоря с техния екип!

— Кейт Голдсмит (@KGoldsmithMKTG) 15 август 2019 г

Освен това можете да добавите формуляр за улавяне на потенциален клиент към вашето видео, който се интегрира с водещи платформи като MailChimp и Hubspot.

Има и други функции, като видео SEO, проследяване на ефективността и много повече. Можете да започнете безплатно и да го вземете оттам.

BombBomb

Освен ако не сте професионалист по имейл маркетинг, може да е трудно да задържите читателите приковани към вашите имейли. Въпреки това, с използването на BombBomb, можете поне да направите нещата много по-добри, като добавите видеоклипове към него. Това е като да добавите видео маркетинг и имейл маркетинг заедно за ефективен резултат.

  Всички начини, по които вашето местоположение може да бъде проследено на iPhone

Това помага на вашите имейли да се открояват от тълпата, защото повечето от тях биха били само обикновен текст. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате разширението BombBomb за Chrome и/или мобилното приложение, да запишете видеоклипа си през него и след това да го вградите в имейлите си. Можете дори да изберете всеки видеоклип от библиотеката си, ако не искате да запишете нов.

Шакр

Можете да създадете брилянтни видеокампании за вашата марка с Шакр. За да постигнете добри резултати от социалните медийни платформи, трябва постоянно да публикувате ново съдържание и най-вече видеоклипове. Имайки това предвид, Shakr е създаден по такъв начин, че ви позволява да създавате партиди от видеоклипове много по-бързо и по ефективен начин.

Можете да изобразявате видеоклипове супер бързо, до момент, в който над 500 видеоклипа могат да бъдат изобразени за част от времето. И след това можете да активирате кампаниите си още същия ден, за да поддържате нещата да текат.

Видярд

Всичко-в-едно решение за видео маркетинг, Видярд има буквално всичко, от което се нуждаете. Най-вероятно няма да ви се налага да търсите други инструменти, ако вземете този.

И защо го казвам?

Това е така, защото този инструмент ви позволява:

 • Хост видеоклипове
 • Интегрирайте видеоклипове в имейли и съдържание
 • Добавете CTA, крайни карти и формуляри към вашия видеоплейър
 • Оптимизирайте видеоклипове за SEO
 • Създайте център за най-добрите си видеоклипове
 • Включете персонализирани функции във видео плейър
 • Анализирайте ефективността в интернет

Като @HubSpot Потребител на Marketing Pro & Sales Pro, имам достъп до Vidyard. Дотук добре.

— 🤠 Ранди Миланович (@kayak360) 25 март 2020 г

Видярд се ползва с доверие и е възхваляван от някои от най-големите имена като LinkedIn, Microsoft и S&P Global. Не забравяйте да поискате безплатна демонстрация, за да ги изпробвате.

Уистия

Ако ви е трудно да изградите връзка със зрителите си, Уистия определено може да поправи това вместо вас. На първо място, той ви позволява да хоствате видеоклипове на тяхната платформа, която има едно от най-висококачествените възпроизвеждания. Можете да добавите лого, да промените цветовете и дори да сглобите формуляри, връзки и CTA.

  Как да преоразмерите PowerPoint шаблони

Можете да предоставите изживяване без реклами на вашите зрители и дори да създадете мини канал, който показва вашите ръчно подбрани видеоклипове. Освен това, можете да пускате автоматично един видеоклип след друг, за да увеличите времето на престой.

Говорейки за изграждане на връзка с вашата аудитория, те ви позволяват да използвате данните на зрителя, за да достигнете до нови хора и също така да пренасочите съществуващите към различни платформи. Можете да заснемете техните имейл адреси и да ги уведомявате, когато се появи нов видеоклип.

Тревожите се за SEO?

недейте

Wistia оптимизира видеоклиповете за търсачката, като добавя маркиране на схема (JSON+LD) и върши цялата тежка работа във фонов режим.

И накрая, можете да интегрирате CRM, за да поемете пълен контрол над нещата.

Vimeo

Vimeo наскоро наистина подобриха играта си и станаха много по-добри от преди. Всъщност той вече се е превърнал в избор за видео хостинг за много хора. И защо да не е с всички тези невероятни функции?

С Vimeo можете:

 • Хост видеоклипове
 • Сътрудничество с членовете на екипа
 • Изпълнете необходимите маркетингови стратегии
 • Измерете производителността на дълбоко ниво

Получавате 7TB място за съхранение, за да качвате видеоклиповете си и да ги организирате както желаете. Видеоплейърът ви позволява да добавяте CTA, да вграждате навсякъде, да улавяте имейл адреси и да се интегрирате с любимия си софтуер за имейл маркетинг. Има много повече функции, които бихте искали да проучите, така че можете да започнете само за $20/месец.

Заключение

Изберете който и да е от гореспоменатите инструменти за видео маркетинг, за да създадете невероятни видеоклипове, да генерирате потенциални клиенти, да изградите ангажираност и да изстреляте възвръщаемостта на инвестициите си.

x