9 най-добри добавки за форум на WordPress, за да накарате уебсайта си да заговори

Ангажиращата и интерактивна комуникация е един от ключовите фактори за успеха на всеки модерен бизнес уебсайт. Чрез интегриране на форуми можете да активирате вашия сайт за смислена дискусия и участие на потребителите. В това онлайн пространство посетителите могат да изразят своите идеи, да задават въпроси и да се свържат с хора с подобно мислене.

Въпреки това, ако желаете да създадете напълно функционален форум от нулата, това може да бъде сложно. Това е мястото, където приставката за форум на WordPress идва, за да спаси вашите усилия.

Използвайки тези плъгини, можете да добавите богат на функции форум към вашия сайт без никакви обширни познания по кодиране. По този начин можете да подобрите ангажираността на потребителите с жизнена общност, която поддържа сайта ви зает с дейности.

В тази статия първо ще обсъдим как добавките за форуми могат да ви помогнат да създадете ангажиращ и удобен за потребителя форум. След това ще проучим някои от най-добрите плъгини за форуми, които ще издигнат разговора ви в уебсайта до нови висоти.

Как плъгин за форум на WordPress помага на вашия уебсайт

Плъгинът за форум на WordPress ви дава достатъчно функции, за да създадете форум, който подпомага както вашия сайт, така и неговите посетители. Ето някои забележителни предимства, които плъгинът за форум на WordPress ще ви предостави:

Насърчава ангажираността на потребителите

Плъгинът за форум на WordPress ще предостави платформа за вашите потребители, където те могат активно да комуникират с други посетители. Така те ще получат възможност да обсъдят повече за съдържанието на вашия сайт и да получат ценна обратна връзка. Освен това, той насърчава по-добро потребителско взаимодействие и участие на потребителите и създава усещане за общност.

Плъгинът за форум на WordPress ви позволява да създадете определено място за хора с подобни избори или интереси. Така вашите посетители получават шанс да си взаимодействат, да обменят идеи и да създават връзки. Следователно вие получавате отдадена потребителска база с активна онлайн общност, която е фокусирана върху вашия сайт.

Подобрява поддръжката и обслужването на клиенти

С плъгин за форум можете да създавате конкретни табла за поддръжка или форуми за обслужване на клиенти. Така потребителите могат да публикуват запитвания, да искат помощ и да получават бързи отговори от вас или други потребители на форума. В крайна сметка това повишава удовлетвореността на клиентите и рационализира системата за поддръжка.

Увеличава трафика на уебсайта и SEO

Можете да привлечете повече хора към вашия уебсайт, като създадете оживен и интересен форум на вашия уебсайт. Чрез ангажиране на потребителите и разговори можете да получите идеи за генериране на ново съдържание. В резултат на това търсачките ще индексират ново съдържание, което ще повиши видимостта и класирането в органичното търсене на вашия уебсайт.

Предлага база от знания

Плъгинът за форум позволява на членовете да допринесат със своя опит и знания, което създава полезна база от ресурси. Вашият форум може да се трансформира в източник на знания чрез диабет, дискусии, ЧЗВ и генерирано от потребителите съдържание. В крайна сметка може да привлече както нови, така и завръщащи се потребители към вашия сайт.

Улеснява генерирането на съдържание

Разговорите във форума често генерират ценни идеи, обратна връзка и прозрения. Следователно можете да използвате това съдържание като трамплин за нови публикации в блогове и публикации. Освен това можете да внесете промени или да подобрите своя продукт и услуга чрез дискусии във форума. Ще ви даде вдъхновение и по-задълбочено разбиране на изискванията на вашата аудитория.

Включва възможности за персонализиране и модериране

Повечето плъгини за форуми на WordPress предлагат различни възможности за персонализиране. Следователно можете да промените облика и усещането на форума, за да пасне на марката на вашия уебсайт. Освен това функциите за модериране ви дават възможност да контролирате генерираното от потребителите съдържание. Следователно можете да поддържате уважителна среда и да блокирате спам и неподходящи публикации.

  11 най-добри интелигентни автомобилни аксесоари, за които да внимавате

Интегрира се перфектно с WordPress

Плъгинът за форум на WordPress използва стабилната инфраструктура на тази платформа и системата за управление на потребителите. По този начин той се интегрира гладко със средата на WordPress и гарантира последователно потребителско изживяване. Освен това улеснява процеса на настройка и администриране за всички.

Можете да отключите пълния потенциал на вашия форум, като изберете правилния WordPress плъгин за вашия сайт. Ето някои невероятни плъгини за форум на WordPress, които трябва да изпробвате:

WpForo

WpForo придава модерен щрих на вашия форум на WordPress и променя дискусията на уебсайта ви с ново значение. Можете да изградите малка или голяма и напълно функционална общност, като използвате този стабилен форумен плъгин. Той предлага всички необходими функции, от които се нуждаете, за да управлявате продуктивна общност чрез вашия сайт.

Основни функции:

 • По-стабилна система за профилиране на членове с изгоден дизайн
 • Позволява на потребителите да създават множество независими форумни табла на един сайт на WordPress.
 • Създайте отделни форуми на няколко езика за вашия уебсайт, като използвате многоезична функция.
 • Създавайте форуми, като използвате четири уникално проектирани оформления (В&А, класически, с резби и минималистичен)
 • Удобно за потребителя табло за управление с опция за търсене на живо, за да изследвате всички настройки, които ви трябват.
 • Потребителите могат да задават точки за харесвания, нехаресвания, нови теми и публикации, предоставени от членовете.
 • Позволява ви да маркирате предпочитаните от вас теми и публикации и да ги преглеждате в раздела на вашия собствен профил.
 • Вградена карта на сайта на форума, кеш система, антиспам, абонамент за теми, система за потребителски групи

ForumWP

ForumWP е обмислено изработен форумен плъгин за WordPress, който е бърз и удобен за потребителя. Той предлага някои невероятни форумни решения от следващо поколение. Следователно можете да създадете процъфтяваща онлайн общност за нула време. Безплатната версия на този плъгин вече включва много невероятни функции.

Основни функции:

 • Леки, по-бързи и по-плавни разговори от по-малко зареждания на страници.
 • Лесен процес на настройка, който ви позволява да създадете пълноценен форум за възможно най-кратко време.
 • Работи перфектно на мобилни устройства, таблети и други устройства.
 • Наследява бутони, шрифтове и цветове от текущо инсталираната ви тема за безпроблемна интеграция.
 • Предлага простота на дизайна, която насърчава посетителите да участват в увлекателни разговори.
 • Предоставя различни оформления, които предлагат както традиционен, така и модерен вид и усещане.
 • Потребителите и администраторите на форума ще получават известия по имейл за различни дейности във форума
 • Както предният край, така и wp-admin могат да модерират дискусиите и отговорите

Дискусионна дъска на WP

WP Discussion Board е плъгин за форум на WordPress, който ви дава най-простия начин да включите форум на вашия сайт. Той предлага метод за инсталиране с едно кликване и по-съществени функции, което го прави водещ плъгин за форум на WordPress.

Можете да използвате потребителска регистрация и форма за влизане в предния край, за да събирате приноса на посетителите, за да публикувате нови дискусии. Pro версията предлага и допълнителни функции, които ще изведат вашия форум на следващото ниво.

Основни функции:

 • Предотвратете спама чрез потребителско модериране и лесно блокирайте спамърите от вашия форум.
 • Потребителите могат да получават актуализации всеки път, когато на вашия сайт е публикувано ново съдържание.
 • Организирайте форум на своя WordPress сайт, като използвате темата, която предпочитате. Дискусионната дъска включва функция за инсталиране с едно щракване, за да активирате вашия форум за секунди.
 • Таблата могат да се използват за създаване на подфоруми и всяка дъска може да има отделен набор от потребителски права.
 • Удобна за устройство дискусионна дъска, която работи безупречно на всички платформи, включително настолни компютри, лаптопи и смартфони.
 • Помага ви при създаването на удобни за SEO форуми, за да повишите класирането на вашия сайт чрез генерирано от потребителите съдържание.
 • Предният WYSIWYG редактор може да бъде активиран за редактиране на форума на WordPress.

Форум Асгарос

Форумът на Asgaros е правилният, ако искате да създадете форум на WordPress с лек, но богат на функции плъгин. Той перфектно се интегрира с всеки уебсайт на WordPress, който можете да използвате, за да създадете ангажиращ форум. Освен това процесът на настройка е доста лесен и цялостната производителност е супер бърза.

  Как да поправите грешката при удостоверяване на шлюза на AT&T U-verse

Основни функции:

 • Интуитивен интерфейс за настройка за създаване на вашия форум стъпка по стъпка.
 • Позволява на потребителите да персонализират публикациите, като използват мощния редактор на WordPress.
 • Предлага привличащи окото и напълно отзивчиви теми, които могат да се персонализират.
 • Потребителите могат да създават и персонализират свои собствени профили, за да придадат по-персонализирано докосване.
 • Съдържанието може да бъде перфектно оптимизирано за Google и други търсачки.
 • Осигурява богат вграден текстов редактор, който позволява на потребителите да форматират своето съдържание с различни опции за стил.
 • Потребителите могат да се абонират за конкретни теми или цели форуми, за да получават известия по имейл.
 • Предоставя инструменти за модериране, за да осигури уважителна среда без спам.
 • Потребителите могат да търсят конкретни теми, като използват стабилната опция за търсене, налична в този плъгин.

Просто: Натиснете

Simple:Press е стабилна добавка за форум, която предоставя функционалности от корпоративен клас на масата. Можете гъвкаво да настроите вашия форум и да го персонализирате, като използвате неговия удобен за потребителя интерфейс. Този инструмент е проектиран за оптимална производителност и безупречно се интегрира с потребителя и модела за сигурност на WordPress.

Следователно можете да осигурите гладко и сигурно форумно изживяване за вашите посетители. Освен това плъгинът няма да изисква поддръжка от трети страни, тъй като всички необходими функции са налични на една платформа.

Основни функции:

 • Задайте персонализирани икони на всяка група и форум за по-добра визуална организация и идентификация.
 • Достъп до широк набор от RSS канали за лесно синдикиране и потребление на съдържание.
 • Качете и използвайте персонализирани усмивки в публикации във форума за по-персонализирана и изразителна комуникация.
 • Създайте скрито „спойлерно“ съдържание в публикации, което може да бъде разкрито от потребителя при поискване.
 • Поддръжка за кратки кодове на WordPress в публикациите във форума за подобрено създаване и форматиране на съдържание.
 • Получавайте известия по имейл за нови публикации за по-добро управление и модериране на форума.
 • Достъп до статистика на форума, като например онлайн списък за по-добро управление и ангажираност на общността.
 • Използвайте мощна потребителска група и система за разрешения, за да контролирате достъпа до форуми и функции на детайлно ниво.
 • Ограничете достъпа на потребителите до административната област на WordPress за по-добра сигурност и управление.
 • Позволете на потребителите да качват персонализирани аватари за по-персонализирани профили и комуникация.
 • Създайте неограничен брой теми във форум за по-добра организация и дискусия.
 • Заключете теми, за да предотвратите по-нататъшно публикуване или редактиране (администратор и модератори).
 • Фиксирайте теми, за да ги държите в горната част на списъка с теми за по-добра видимост и ангажираност (администратор и модератори).
 • Премествайте теми между форуми за по-добра организация и управление (администратор и модератори).
 • Редактирайте заглавията и съдържанието на темите за по-голяма яснота и точност (администратор и модератори).

BuddyPress

Ако търсите авангарден и богат на функции форум, както и плъгин за социални мрежи, тогава BuddyPress е вашият инструмент. Той предлага цялостен набор от компоненти, които са от съществено значение за всяка социална мрежа.

С BuddyPress посетителите на вашия сайт могат лесно да се регистрират на вашия сайт като член и да създават потребителски профили. Освен това те могат да участват в лични разговори, да установяват социални връзки, да се ангажират като група и да правят много повече. Следователно можете да създадете процъфтяваща онлайн общност за вашата компания, училище, спортен отбор или всяка друга ниша, която предпочитате.

Основни функции:

 • Потребителите могат да персонализират своите профили с аватари, персонализирани изображения на корицата и повече информация. Освен това те могат да контролират настройките за поверителност на своя профил.
 • Потребителите могат да публикуват актуализации, да споделят съдържание и да участват в разговори чрез потоци от дейности. Така ще получите преглед на най-новите дейности на всеки потребител.
 • Членовете на форума могат да се свързват помежду си, като изпращат покани за приятелство и ги приемат или отказват.
 • Позволява на потребителите да създават или да се присъединяват към групи и общности въз основа на конкретни интереси или теми.
 • Изчерпателна система за уведомяване, която информира потребителите за различни дейности във форума.
 • Предлага функция за лични съобщения, която позволява на потребителите да изпращат директни съобщения един на друг.
 • Разработчиците могат да създадат функция за лични съобщения, която позволява на потребителите да изпращат директни съобщения един на друг.
 • Осигурява директория за членове, която показва всички регистрирани потребители на уебсайта.
 • Администраторите на сайта имат контрол върху потока от дейности, което им позволява да модерират генерирано от потребителите съдържание. По този начин спам дейностите могат да бъдат предотвратени, за да се осигури безопасна и ангажираща общностна среда.
  Как да промените дали новите разговори в iMessage използват вашия телефонен номер или имейл адрес

Website Toolbox ви дава идеалното решение за създаване на жизнена и активна дискусионна общност на вашия WordPress сайт. С този плъгин изграждането на красива общност става лесно, дори ако нямате опит в кодирането.

Плъгинът предлага безпроблемно вграждане за интегриране на общност във вашия уебсайт с няколко кликвания. Можете да настроите форумите си светкавично, като използвате функцията за незабавна настройка на този плъгин. Плюс това, изключителният екип за поддръжка ви позволява да поддържате гладка общностна среда.

Основни функции:

 • Потребителите незабавно ще влязат във вашата общност, когато влязат във вашия сайт WordPress.
 • Интегрира се безупречно във вашия WordPress, без да нарушава или спира каквато и да е функционалност.
 • Позволява на потребителите да персонализират цветовете, да добавят лога, CSS и други, за да направят общността уникална.
 • Автоматично генерира тема на общността за обсъждане, когато се създава нова публикация в блог или страница.
 • Създава автономна общност, където потребителите участват в дискусии под вашата марка.
 • Вградени незабавни съобщения и стая за чат, известия по имейл, отговори, както и публични и лични разговори.
 • Пълният контрол на данните ви позволява да експортирате цяла общност с едно кликване и да я използвате в различна система.

ForumEngine

ForumEngine е направен да разпространява повече социално взаимодействие в мрежата чрез своите невероятни функции. По същество това е тема на WordPress, която е оптимизирана за създаване на ангажираща общност на вашия уебсайт.

Той включва цялостно решение със своите предни и бек-енд решения. В резултат на това можете лесно да създадете всякакъв тип форум и да ангажирате аудиторията си в проницателни дискусии.

Основни функции:

 • Потребителите могат да променят стила и външния вид на вашия форумен сайт, като използват предния край. Освен това можете да персонализирате цветовете, шрифтовете и оформлението на вашия форум, за да съответстват на вашата марка.
 • Можете да публикувате и редактирате съдържание, без да напускате предния край на вашия сайт. Така можете да поддържате форума си актуален с ново съдържание и дискусии.
 • Напълно адаптивна и удобна за мобилни устройства тема, която изглежда перфектно на всяко устройство.
 • Предлага прост и модерен дизайн, който е лесен за използване и навигация. Полезно е за форуми с голям брой потребители.
 • Позволява ви да създавате персонализирани типове значки и да задавате правила и предимства за вашите членове и модератори. Следователно можете да наградите най-активните си потребители и да насърчите участието във вашия форум.
 • Включва система за уведомяване на живо, която уведомява потребителите за новопубликувани теми или отговори.
 • Позволява на потребителите да създават персонализирани профили, които включват биография, аватар и връзки към социални медии.
 • Администраторите могат да модерират теми и да отговарят, за да осигурят приветлива среда във форума.
 • SEO оптимизирана тема, която улеснява влизането в резултатите от търсенето.
 • Осигурява многоезична поддръжка, което го прави достъпен за международна публика.

Sabai Обсъдете

Sabai Discuss е премиум плъгин за WordPress, който ви позволява да създавате дискусионни форуми въз основа на въпроси и отговори. На потребителите е разрешено главно да публикуват въпроси и да получават подходящи отговори.

Форматът на този метод за отговаряне на въпроси е подобен на отговорите на Stack Overflow или Yahoo. Освен това можете да създадете дискусионен форум, база от знания и дори портали за бюро за помощ.

Основни функции:

 • Удобен за потребителя интерфейс за създаване и управление на форум.
 • Предлага персонализируеми цветове, шрифтове, оформления и др.
 • Поддържа създаване на множество форуми.
 • Потребителите могат да създават и персонализират своите профили.
 • Позволява на потребителите да изпращат лични съобщения.
 • Потребителите могат да търсят форуми, теми и публикации.
 • Предоставя известия по имейл за нови публикации и споменавания
 • Администраторите могат да преглеждат статистики за използването на форума.
 • Администраторите могат да модерират теми и публикации във форума.
 • Предлага се на множество езици.

Последни мисли

С правилния плъгин за форум на WordPress вашите усилия за създаване на форум ще бъдат значително сведени до минимум. Затова се опитахме да ви предоставим перфектния списък с някои невероятни плъгини за форуми. Сега е ваш ред да изберете един и да създадете общност, която ще поддържа вашия уебсайт да говори и ще ви носи значителни ползи.

Можете също така да разгледате някои от най-добрите плъгини за генериране на потенциални клиенти за WordPress.

x