9 криптирани имейл услуги и приложения за по-добра поверителност

Имейлът е предвестник на всички видове комуникация във всеки бизнес. Никой не може да пренебрегне или пожертва надеждността, икономичността и мобилността на съобщенията, получени във входящата му кутия.

Първото нещо, което изниква на ум, когато говорим за имейл, са популярни услуги като Gmail, Yahoo и Outlook. Въпреки че всички те са чудесни за изпращане и получаване на уеб съобщения, те имат общ недостатък.

Те не предоставят криптиране от край до край за защита на съобщенията при пренос.

Това не е сериозен проблем с случайни съобщения, които изпращате. Проблемът обаче възниква, ако комуникацията ви включва чувствителна информация като социално осигуряване, кредитна карта, номера на сметки или други строго секретни фирмени данни.

Защо?

Това е така, защото всичко, което е необходимо, е едно плъзгане, за да се разкрие тази чувствителна информация. Ето защо криптирането на имейл е толкова важно и трябва да бъде част от плановете ви за сигурност на бизнеса. Изпращането на защитен имейл е различно от анонимните имейли.

Какво точно е криптиране на имейл?

Шифроването на имейл не е нищо друго освен преобразуване на имейл съобщения в таен код за предотвратяване на неоторизиран достъп и по-добра поверителност. Това се прави, за да се защити вашето чувствително съдържание от четене от други субекти, освен от предвидения получател. Може да включва удостоверяване.

Това е необходимо, защото повечето съобщения се предават в ясна форма. Има шанс други хора, различни от посочения получател, да използват специфични инструменти, за да прочетат съдържанието му. Можете да разберете по-добре последиците от него, ако си го представите като алгоритъм, който бърка и пробутва вашите чувствителни данни като любовни бележки и срещи с лекар!

Шифроването на имейли използва криптография с публичен ключ, където потребителите използват публичен ключ за кодиране на съобщения. Те обаче пазят и използват таен частен ключ за дешифриране на съобщенията. Частните ключове криптират цифрово и подписват съобщенията, преди да ги изпратят.

Предимства на криптирането на имейл

След като знаете важността, прочетете следните основни предимства.

Защитава личната информация

С толкова много лична, чувствителна и секретна информация, обменяна чрез съобщения, само целевият получател трябва да я види. Не забравяйте, че дори вашата „тайна парола и потребителско име“ могат лесно да бъдат достъпни и откраднати от хакери.

  Как да използвате Control Center на Mac

Сървърът за шифроване на имейл не позволява на хакерите да декриптират тази секретна информация и да я злоупотребяват.

Достъпна сигурност

Няма нужда да купувате допълнителен софтуер или хардуер. Има толкова много услуги, на които можете да се доверите, за да защитите информацията си на рентабилна цена.

Спазва разпоредбите

Много индустрии имат правила, които трябва да се следват, когато става въпрос за комуникация. Например, информацията за пациента трябва да се пази поверителна и да не се споделя без съгласието на пациента. Така че хакерът, който се докопа до информацията, ще се счита за нарушение. Шифроването на имейли помага да се предотврати попадането на тези документи в неподходящи ръце.

След като вече знаете предимствата им и защо трябва да ги използвате вместо стандартни доставчици като Gmail, естествено искате да научите повече за наличните опции.

Proton Mail

Базирана в Швейцария, Proton Mail си запазва първото място сред всички криптирани имейл услуги.

Основателите на Proton са учени и компанията има много продукти, включително Proton VPN от световна класа, което ги прави първокласни защитници на поверителността.

Proton Mail, техният водещ продукт, е криптирана от край до край пощенска услуга, която можете да използвате и за изпращане на имейли, защитени с парола, до получатели, чиито пощенски кутии имат Gmail, Hotmail и др.

Някои забележителни функции включват:

 • Силна защита срещу фишинг и проследяване
 • Незадължително потребителско име на домейн
 • Предупреждение за липсващ прикачен файл
 • Наличност на тъмен режим
 • Безплатен имейл с платени планове
 • Android, iOS и уеб приложения

И вие можете да имате всичко това, без да плащате нито стотинка с тяхното ниво завинаги безплатно. Най-добрият начин за максимална цифрова поверителност обаче е чрез комбиниране на всяка услуга на Proton: поща, календар, VPN и устройство.

Hushmail

Hushmail е популярен, сигурен имейл доставчик, базиран във Ванкувър, Канада, стартиран през 1999 г. Той, със своята компания майка, базирана в Делауеър в САЩ, има отлична репутация за осигуряване на надеждна функционалност за електронна поща.

Характеристика

 • OpenPGP криптиране
 • Най-съвременни методи за криптиране
 • Неограничени псевдоними за поща за маскиране на онлайн самоличността
 • IMAP, POP поддръжка
 • Импортира компактни файлове от CSV файл
 • Автоматичен отговор и спам филтър
 • Възможност за изпращане на криптирани имейли до други доставчици

Hushmail предлага специално решение за бизнеси като здравеопазване, адвокатски кантори и малки предприятия, които да отговарят на изискванията на HIPPA.

Тутанота

Тутанота е защитен доставчик на имейл услуги, стартиран през 2011 г. в Германия, който има строги закони за поверителност. Това е сериозна и надеждна услуга, управлявана от екип от ентусиасти на поверителността. Те планират да се превърнат в зачитащата поверителността алтернатива на Google със своя криптиран календар, облачно хранилище и бележки.

  Колко ми трябват всеки месец?

Характеристика

 • Анонимна регистрация без телефонен номер или каквито и да е идентифициращи данни
 • Той използва хибридна система за криптиране вместо PGP
 • Защитен от GDPR и други регламенти на ЕС, подкрепящи поверителността
 • Шифровайте дори темата и адресната книга и ги съхранявайте на немски сървъри
 • Премахва имейлите от IP адрес, за да предотврати регистриране
 • Изпраща криптирани имейли дори до потребители, които не са Tutanota
 • Персонализираните папки помагат за организиране на съобщения

Няма реклами, дори и в БЕЗПЛАТНИЯ план.

Поща

Поща е напълно посветен, фокусиран върху поверителността доставчик на услуги за уеб поща, базиран в Белгия и следва строгия белгийски закон за защита на поверителността от 1999 г.

Той предоставя на потребителите заслужена сигурност чрез криптиране от край до край. Двуфакторната система за удостоверяване на услугата, базирана на браузър, добавя допълнителна безопасност към вашия акаунт с нулево проследяване на лични данни.

Характеристика

 • Криптиране с цифрови подписи с помощта на OpenPGP ключове
 • Поддържа всички популярни пощенски протоколи като SMTP, IMAP и POP
 • Блокиращ спам
 • Включва календари, съхранение на документи и управление на контакти
 • Покажете авторство чрез цифрови имейл подписи

Ако търсите бизнес цел, може да поискате платен план, който предлага имейли в персонализиран домейн.

Зохо

Zoho mail е страхотна платформа, предлагаща мощни функции, идеални за бизнес и лична употреба. С мощния контролен панел можете да конфигурирате и настройвате имейл политиките на вашата организация.

Характеристика

 • Автоматизира уморителните задачи и създава правила за управление на входящи имейли
 • Разширеното търсене помага за бързо намиране на съобщения
 • Функцията за пречистване помага за групово изтриване или архивиране на уеб поща
 • Избира конкретни папки за известия
 • Създавайте шаблони за имейли за многократна употреба
 • Контролирайте и управлявайте достъпа до пощенската кутия на конкретни членове на екипа
 • Силно защитени центрове за данни с физическа сигурност и DDOS защита
 • Неограничени групи с атрактивни функции за сътрудничество

Можете да четете и изпращате имейли с помощта на мобилни приложения или в мрежата. Zoho предлага решение, готово за предприятия.

Полезни инструменти за криптиране на имейл

Не само доставчиците на криптирана електронна поща пречат на алгоритмите да проникнат във вашите чувствителни данни и информация. Има и доста инструменти, които да използвате със съществуващите си имейл услуги.

Месинце

Месинце е имейл клиент за Android, iOS и Windows. Той е програмиран да конфигурира автоматично безплатен сертификат за криптиране, за да може потребителят да кодира всяко изходящо съобщение. Той осигурява интернет комуникация за оптимална защита на поверителността онлайн. Само получателят с частен ключ, съответстващ на публичния ключ, може да дешифрира и прочете съобщението. Всеки без съответния ключ вижда само разбъркан текст.

  Как да инсталирате AbanteCart на Ubuntu сървър

PreVeil

Preveil Email работи с Gmail, Outlook и Apple Mail. Съдържанието на имейлите и прикачените файлове се криптират на вашето устройство, което се декриптира само на устройството на получателя. Ако желаете да използвате тяхното мобилно приложение, можете да се възползвате от незабавното известяване и биометричното удостоверяване. Но не се притеснявайте, ако не можете, можете да използвате тяхната уеб версия.

CipherMail

CipherMail е известен преди като DJIGZO и е базиран в Амстердам, Холандия. Това е централно управляван пощенски сървър с отворен код, който кодира и декодира имейли на шлюза.

Това е приложение за Android, което изпраща и получава S/MIME цифрово подписани и криптирани съобщения през смартфон с Android.

Характеристика

 • Поддържа S/MIME, OpenPGP, PDF и TLS шифрован имейл
 • Хардуерен модул за сигурност (HSM) за допълнителна поверителност
 • Вграден сертифициращ орган (CA)
 • Интегрираният модул за предотвратяване на изтичане на данни (DLP) предотвратява изтичането на информация
 • Генерира самоподписани сертификати за частни PKI

Mailvelope

Mailevelope е базиран в Германия; Той сигурно защитава вашите чувствителни данни, за да гарантира, че никое неупълномощено лице, дори доставчикът, не чете никакви данни по време на пренос. Можете да го използвате за безопасно изпращане на съобщения с текущия си имейл адрес.

Това е решение с отворен код и можете да го стартирате БЕЗПЛАТНО. Въпреки това може да искате да изберете платен план за бизнес, ако се интересувате от интегриране на Google Workspace, съвместимост с GDPR, поддръжка и т.н.

Това е всичко.

Вече знаете всичко за криптирането на имейли и неговите предимства. Знаете и за различните опции за изпращане на защитени имейли. Така че сега не би трябвало да има друга причина да не обмисляте да преминете към използване на криптирани имейли и за допълнителна поверителност!

x