9 алтернативи за микроблогване в Twitter, към които да се присъедините днес

Търсите алтернативи за Twitter?🙃 Вие сте на правилното място!

Уви! Twitter беше толкова огромен хит.

Но откакто новото ръководство пое кормилото, хората търсят нов дом, в който биха могли да правят микроблог по същия начин.

И въпреки че все още не всичко е обречено и мрачно, нека проверим нещо предварително, без да чакаме пълно (Twitter) затъмнение.

Мастодонт

Това вероятно е първият, за който сте чували. Mastodon, накратко, е Twitter в безброй различни части (сървъри), които могат да си взаимодействат.

За да започнете, трябва да се присъедините към сървър или да създадете такъв, ако никой не ви пуска. Има много сървъри, някои лесно позволяват регистрации, а други ръчно одобряват участниците.

Човек може да търси сървъри въз основа на региона или темата, от която се интересува, за да кандидатства. След като се регистрирате, можете да следвате други сървъри и хора и това е най-вече като Twitter след това.

CounterSocial

Първото впечатление ще бъде – това е СТРАННО! И това е.

CounterSocial представя по-голямата част от своята анатомия в колони, които можете да превъртате поотделно.

Имате телевизионно пространство долу вляво, споделяне на файлове долу вдясно и известия, актуализации на общността и хора, които следвате, заемат центъра.

Повечето от CounterSocial са безплатни, но можете да актуализирате до Pro за допълнителна мощ.

CounterSocial включва и CounterRealms, пространства за виртуална реалност, създадени от неговите членове. Можете да разгледате съществуващите или да създадете свои, за да се присъедините със или без VR слушалки. CounterRealms са подобни на Metaverse и са полезни за отдалечени срещи и събития в общността.

Като цяло CounterSocial има своята привлекателност, въпреки че представя микроблоговете малко по-различно.

  Как да блокирате съобщения от неизвестни акаунти в Twitter

GETTR

GETTR е подобен на Twitter. Присъединяването е безплатно и можете да започнете дори без имейл или телефонен номер.

Интерфейсът е чист и вече знаете какво да очаквате от Twitter.

GETTR обаче има и функция за предаване на живо (в момента в бета версия), която ще помогне на създателите на съдържание да направят много повече от микроблог.

Като цяло GETTR изглежда перфектна алтернатива на Twitter с добавени функции и интерфейс, с който вече сме свикнали.

ку

Koo е друг двойник в Twitter.

Интерфейсът е познат, но този път с жълти акценти. Получавате предложения за забележителни личности и популярни хаштагове въз основа на вашия регион.

Няколко интересни функции включват многоезичен интерфейс, въртележка с профилни снимки и др.

Като цяло, това е друг достоен заместител на Twitter, който можете да имате и на вашия местен език.

Плурк

Plurk може да се почувства като най-странната алтернатива на Twitter в този списък, но въпреки това има своите фенове. Сроковете идват хоризонтално и вие получавате карма за вашата дейност.

Създавате приятели, можете да следвате и да публикувате (Plurk), за да реагират другите. Вашите времеви линии се състоят от вашите Plurks и тези, които следвате или сте приятели.

Ако погледнем настрана, почувствах, че Plurk е Twitter, но с аниме фонове.

умове

Minds е страхотно място за творци, които желаят да печелят чрез тази платформа за микроблогинг (и други) с отворен код.

Това ви награждава с токени MIND (ERC-20) за създаване на популярно съдържание. Впоследствие можете да дадете бакшиш на други създатели на съдържание или да рекламирате собственото си съдържание с тях.

Истинският потенциал за печалба обаче е заключен зад месечен абонамент – Minds Pro. Това ви позволява да получавате SUPERMIND заявки за MIND токени или малка такса (минимум $10), платена от вашите фенове.

  Как да промените вашето потребителско име и екранно име в Twitter от всяко устройство

С Minds Pro можете също да направите своя уебсайт с персонализиран домейн.

Освен това има Mind+, услуга за стрийминг, задвижвана от общността, за потребителите да отключват първокласно съдържание от любимите си създатели на съдържание.

За отбелязване е, Minds Pro включва Minds+ и двете верифицират канала ви, изключват рекламите, дават значка и т.н., за да докажат авторитет.

Като цяло Minds е повече от Twitter (и част от YouTube) и има прилични стратегии за монетизиране за създателите на съдържание.

диаспора

Източник: Диаспора

Diaspora е много подобна на Mastodon и алтернатива на Twitter, където хоствате свои собствени сървъри (pods) или се присъединявате към други.

Това започва с избора на група въз основа на броя на потребителите и времето за работа или местоположението. Впоследствие можете да създадете профил, изобразяващ истинската ви самоличност или псевдоним, за да се свържете с други.

Подобно на Mastodon, не всички подове са отворени за нови участници.

Една интересна функция позволява интегриране на социални медии с Twitter, Tumblr и WordPress акаунти (предстоят още). Това ще ви свърже с вашата мрежа, дори ако те не са в Diaspora.

Tribel

Tribel изглежда като смесица от Twitter и Facebook с много бели интервали.

Хареса ми интерфейса и секциите, разделящи актуализациите от приятели, хора, които следвам, най-новото съдържание на Tribel и актуални публикации.

Освен това можете да персонализирате емисията си, като изберете конкретни категории, като изключите тези, които не харесвате, или от една, която искате да проучите.

Повече харесвания ви позволяват да спечелите значка за звезден сътрудник, ако изпреварите 90% от създателите на Tribel. Освен това първите 5% ще бъдат сътрудници със златна звезда, докато останалите (6-10%) остават със значката за сътрудник със сребърна звезда.

И накрая, Tribel е за хора, които търсят почивка от Twitter и Facebook и искат нещо между тях.

  Tweetz Desktop е мощен чист клиент на Twitter за Windows

Съдомакин

В момента Cohost моли новите участници за няколко дни период на изчакване, за да се присъединят или да платят абонамент за незабавно активиране с добавени функции като по-голямо ограничение за качване, повече аватари и т.н.

Можете да споделяте, харесвате и следвате, но не можете да коментирате или публикувате до потвърждение.

Намерих интерфейса добър, но не толкова гладък, колкото всеки, идващ от Twitter, би искал да бъде.

Друго нещо, което липсва, е раздел за намиране на актуално съдържание, тъй като новинарският канал е само за хората, които сте следвали.

Все пак е уникален и в ранните етапи потребителите могат да се оплакват много.

Намерихте ли своята алтернатива в Twitter?

Търсенето на алтернативи на Twitter ще нараства, докато не намерим ясен победител.

За мен GETTR, Koo и Tribel се чувстваха добре. Mastodon и Diaspora също са чудесни възможности за частни общности. И накрая, трябва да опитате Minds за осигуряване на приходи.

Както и да е, ще търся да добавя още към този списък. До скоро!

PS: Просто не е Twitter; повечето от нас имат много социални акаунти, които не са лесни за управление поотделно. Можете обаче да разгледате този списък с инструменти за управление на социални медии, които да свършат тежката работа вместо вас.

x