8 персонализирани конструктора на чатботове, поддържани от ChatGPT за вашия уебсайт

Чатботовете са модерни програми, които могат да помогнат на бизнеса да изведе клиентското си изживяване на ново ниво.

Поддръжката чрез чат е взискателен избор сред съвременните клиенти и автоматизирането на поддръжката на клиенти с помощта на AI изстреля системата за билети до голяма степен.

Може поне веднъж да сте взаимодействали с чатбот, особено когато разговаряте с клиентски агент чрез система за чат.

Много организации, особено платформи за електронна търговия, използват чатботове в своите уебсайтове или приложения, за да автоматизират поддръжката на клиентите си.

Когато OpenAI представи ChatGPT, той отвори пътя за безкрайни възможности, включително възможността за създаване на чатботове, захранвани от ChatGPT.

Бизнесът може да използва персонализиран чатбот с ChatGPT, за да обучи моделите въз основа на изискванията на клиентите и да предостави по-добро обслужване.

Така че, ако мислите да внедрите чатбот във вашето приложение или сайт, прочетете нататък.

В тази статия ще говоря за чатботовете, колко полезни са те и някои от най-добрите базирани на ChatGPT персонализирани създатели на чатботове за създаване на полезни чатботове.

Какво е чатбот?

Chatbot е основно компютърна програма, която е създадена да симулира и обработва човешки разговор чрез текстово или гласово взаимодействие. Програмата използва обработка на естествен език (NLP) и изкуствен интелект (AI), за да разбере заявките на клиентите и да автоматизира отговорите.

Chatbots са проектирани по такъв начин, използвайки алгоритми и AI модели, че да взаимодействат с клиенти като хората. От приложения за съобщения и уебсайтове до системи за виртуална помощ, чатботовете се използват както в бизнес-към-потребител (B2C), така и в бизнес-към-бизнес (B2B) среди.

Използването на тази програма се увеличава с времето, тъй като предоставя ефективен начин за бизнеса да автоматизира взаимодействието с клиентите по приятелски начин. Има чатботове, които отговарят предимно в един ред и обикновено предоставят отговори на често задавани въпроси, като предлагат просто взаимодействие с клиента.

Чатботовете с активиран AI се обучават с езиково намерение, спот модели, човешко поведение и взаимодействие на записващо устройство, за да осигурят най-подходящия отговор, без да включват хора.

С незабавен достъп до потребителска информация, функция за обслужване на клиенти, продажби и маркетинг, чатботовете постепенно увеличават ефективността си.

Чатботове срещу поддържани от ChatGPT чатботове

Когато сравнявате задвижвани от ChatGPT чатботове с други чатботове, вероятно ще откриете много забележими разлики, докато ги използвате.

Въпреки че и двете са разговорни AI системи, някои аспекти ги правят различни една от друга:

Отговор

Задвижваните от ChatGPT чатботове са усъвършенствани и обучени да предлагат отговори в зависимост от контекста и тона на вашия разговор. За разлика от други чатботове, той не се ограничава до конкретни отговори и предоставя отговори на всички ваши запитвания.

От друга страна, други чатботове са по-целево ориентирани, защото са предварително програмирани с определен набор от отговори. Следователно те могат да отговарят само на конкретни въпроси, свързани с уебсайта или приложението, където е интегрирано. Наборът от отговори също е доста ограничен, но точен, когато зададете правилния въпрос.

Случаи на употреба

ChatGPT е по-подходящ за персонализирани приложения и можете да го използвате, за да получите отговори дори на лични запитвания. Просто трябва да влезете в акаунта си в ChatGPT и да го използвате в зависимост от вашите изисквания.

За разлика от това, тъй като чатботовете са предназначени за конкретни отговори, не можете да ги използвате, за да получите отговори на лични запитвания. Те могат да се използват само за предварително дефинирани заявки.

  TN срещу IPS срещу VA: Каква е най-добрата технология на дисплея?

Внедряване

ChatGPT е доста предизвикателен за внедряване. Ако не сте добре запознати с машинното обучение, няма да можете да го приложите. Той също така се нуждае от вас да владеете разширено програмиране за неговото прилагане.

Внедряването на други чатботове във вашия уебсайт или приложение за електронна търговия е по-бързо и лесно от поддържаните от ChatGPT чатботове. Те се основават на прости дървета, базирани на правила, и не изискват сложно програмиране.

Как да създадете персонализиран чатбот, без да използвате външни приложения

Ако сте нов в създаването на персонализиран чатбот, това може да изглежда като обезсърчаваща задача. Но ако следвате правилно описаните по-долу стъпки, процесът ще стане по-лесен.

Стъпка 1: Разберете целта

Първата ви задача е да разберете целта на вашия чатбот, за да може да функционира съответно. Трябва също така да дефинирате функциите, които вашият Chatbot ще има, преди да продължите към следващата стъпка.

Стъпка 2: Къде да внедрите

След като дефинирате целта и функциите, ще трябва да решите къде да внедрите своя персонализиран чатбот. Ако вашият клиент взаимодейства главно на вашия сайт чрез джаджа за чат на живо, тогава трябва да я внедрите на уебсайта.

Въпреки това, ако по-голямата част от взаимодействието с клиента се случва във вашето приложение чрез Whatsapp, Instagram, Telegram или друга платформа за съобщения, тогава трябва да го внедрите там.

Стъпка 3: Изберете доставчик на чатбот

След като сте наясно с типа чатбот, който искате, е време да изберете доставчика на чатбот. Платформите за чатбот служат като най-лесната опция за създаване на чатбот, тъй като са бързи и удобни.

Ако обаче сте добри с кодирането, тогава можете да използвате рамка за чатбот като Dialogflow на Google, за да създадете свой собствен персонализиран чатбот.

Стъпка 4: Проектиране

След като изберете доставчика, време е да проектирате разговора на чатбот в редактор на чатбот. За да започнете процеса, първо влезте в създателя на чатбот и след това започнете да проектирате разговора.

Някои съвременни редактори ви позволяват да подредите потока на разговора чрез простия механизъм за плъзгане и пускане. Ще трябва да сте опитни в дизайна на разговор, защото това ще определи вашето клиентско изживяване. За разработчиците на софтуер проектирането на разговора може да е досадно, но с прецизност; ще можете да го приложите бързо.

Стъпка-5: Тестване

След като приключи частта по проектиране, е време да тествате вашия чатбот и да разберете дали работи според вашите изисквания. В зависимост от това как сте създали чатбота, можете да изберете тестов процес.

Стъпка-6: Обучение

Ако искате вашият персонализиран чатбот да предлага по-добър отговор и клиентско изживяване, трябва да го обучите. Ще трябва да използвате NLP двигател заедно с NLP тригер, за да обучите чатбота и да позволите на системите да намерят най-често срещаните проблеми и заявки.

Ако обаче искате да запазите чатбота прост и да му позволите да работи според предварително дефинирания поток, можете да пропуснете частта за обучение.

Стъпка-7: Събиране на обратна връзка

След като сте създали персонализирания чатбот и сте го интегрирали във вашия уебсайт или платформа за чат, последното нещо, което можете и трябва да направите, е да събирате отзиви от клиенти. Вашите клиенти са най-добрите хора, които могат да анализират ефективността на вашия чатбот.

Така че просто помолете клиентите си да предоставят своите честни отзиви въз основа на тяхната употреба и опит. След като съберете подробностите, можете да подобрите своя чатбот, за да го направите по-полезен за вашите клиенти.

Можете дори да създавате персонализирани чатботове, захранвани от ChatGPT, чрез различни уебсайтове и платформи без никакво кодиране.

Ето някои от най-добрите платформи за самостоятелно създаване на персонализирани чатботове, поддържани от ChatGPT.

  Как да стартирате автоматично програми на KDE Plasma 5

Botsonic

Botsonic AI chat builder е предпочитан избор за много собственици на фирми за създаване на персонализирани чатботове. Конструкторът на чат с изкуствен интелект е лесен за използване и не изисква да пишете код или да имате задълбочени технически умения.

Благодарение на силната си поддръжка на GPT-4, Botsonic ви позволява да обучите чатбота, който създавате, на вашите собствени данни, за да осигурите впечатляващо клиентско изживяване. Освен това платформата може да анализира чатовете, за да подобри поддръжката на клиенти и да увеличи ангажираността с тях като човек.

Можете да обучите вашия чатбот да си сътрудничи с поддръжката на хора-клиенти, когато е необходимо, и също така да пренасочите клиента към конкретни продукти или услуги, за да подобрите изживяването. Това е награждаван създател на чатове, на който се доверяват най-добрите технологични гиганти по целия свят.

База за чат

Chatbase е популярен персонализиран конструктор на чатботове, който използва силата на ChatGPT. Напоследък привлече много внимание. Платформата прави лесна задача за вас да изградите и интегрирате чатбот на вашия сайт и да го обучите на вашите бизнес данни.

Създаването на персонализиран чатбот с помощта на този конструктор на чат с изкуствен интелект е лесна задача; просто трябва да добавите връзка към уебсайта си или да качите всички необходими файлове с данни за изчерпването му. Важно е, че можете лесно да правите промени във вашия чатбот, като например модели за отговаряне и предоставяне на имена и личностни черти, за да му позволите да предоставя персонализирано клиентско изживяване.

Геолокацията на вашия уебсайт няма да има значение, тъй като Chatbase поддържа около 95 езика, така че можете да предоставите поддръжка на клиенти на популярни глобални езици. Chatbase е проектиран да обслужва фирми от всякакъв размер и затова са измислили различни ценови нива, започващи от $19/месец.

CustomGPT.ai

Ако планирате да предоставите ненадминато обслужване на клиенти с помощта на персонализиран чатбот и бързо да разрешите проблемите на клиентите, опитайте CustomGPT.ai. Това улеснява изграждането на персонализиран чатбот чрез качване на документи или интегрирането му във вашия уебсайт с общността на CustomGPT.ai.

След като вашият чатбот е готов, можете лесно да го внедрите чрез вградената джаджа или API. Тъй като чатботът, който получавате, се захранва от ChatGPT, вашият бот ще бъде въоръжен с много модерни AI възможности за подобряване на взаимодействието с клиентите до голяма степен.

Те предлагат четири ценови плана, които можете да изберете въз основа на вашите нужди – Basic, Standard, Premium и Enterprise – започвайки от $49/месец.

Активен чат

Ако искате да изградите чатбот, който може да използва вашата бизнес база знания и да осигури несравнима поддръжка на клиенти и управление на знания, опитайте ActiveChat. Този конструктор на чат с изкуствен интелект използва възможностите на ChatGPT, за да гарантира, че вашият чатбот предоставя точни отговори на всички запитвания на вашите клиенти.

С този инструмент можете да въведете AI асистент на естествен език към вашия уебсайт, който ще автоматизира повечето от задачите и също така ще опрости много трудоемки задачи. За разлика от други ботове, които хората обучават на генеративни модели, този AI builder използва вашите данни и осигурява висококачествено генериране на текст, като същевременно намалява грешките.

Друго интересно нещо за ActiveChat е, че можете да настроите фино големите езикови модели (LLM) само с едно щракване и целият процес е напълно безплатен. Този конструктор на AI не е безплатен и ще трябва да избирате между екипни, фирмени и корпоративни планове. Основният план започва от $149/месец.

AISTA

Използвайте конструктора на чатове AISTA, за да изчерпите вашите бизнес данни и да създадете високоефективен чатбот, подкрепен от ChatGPT, който ще подобри взаимодействието ви с клиентите с 67% (както твърди компанията).

С конструктора на AISTA на AISTA можете без усилие да създадете персонализиран чатбот, който се интегрира с вашата CMS и генерира потенциални клиенти заедно с поддръжка за въпроси и отговори.

  7 най-добри инструмента за анализ на API за изграждане на страхотно изживяване

Чатботовете, създадени с помощта на AISTA, са ефективни, с възможност за осигуряване на по-добри, персонализирани взаимодействия и намаляване на разходите за поддръжка на клиенти с почти 30%.

Едно огромно предимство, което ще изпитате, е пълният контрол, който ще имате върху вашия чатбот, който варира от управление на данни за обучение и промяна на конфигурацията до кеширане на заявки.

Тъй като е изграден върху Magic Cloud, той е способен да анализира всички въпроси, които вашият чатбот получава, и как да им отговори ефективно. Той също така осигурява репликирано съхранение, сигурност и CDN.

Марката разбира, че не всеки бизнес има еднакви нужди и затова предлага три отделни плана, които са Basic, Professional и Enterprise.

Чудовища от данни

Искате ли да автоматизирате обслужването на клиенти на уебсайта си, но не можете да решите кой създател на чат да изберете за създаване на персонализиран чатбот?

Data Monsters е добър вариант.

Това е добре позната марка, която може да ви помогне да персонализирате и внедрите базиран на ChatGPT Chatbot във вашия уебсайт или система. Data Monster използва опита си в областта на изкуствения интелект и анализа на данни, за да създаде чатбот, който ще ви помогне да осигурите по-добро клиентско изживяване.

Освен че ви помага да създадете прекрасен чатбот, Data Monsters може също да ви помогне да го интегрирате със съществуващи системи, оптимизирайки цикли и оценка на ROI. Топ организации като Nvidia, Siemens, Cisco, Nestle и P&G се довериха на този AI builder, така че вие ​​също можете да му се доверите.

Нова

Nova е революционен създател на чатботове с изкуствен интелект, който може да ви помогне да създадете чатбот, поддържан от ChatGPT, за да увеличите обслужването на клиентите си и да подобрите ангажираността на клиентите.

Тъй като използва възможностите на ChatGPT и GTP 3.5, чатботът, който създавате с помощта на този създател на чатботове, може да генерира точно човешки отговори на клиентски заявки, като същевременно намалява човешката намеса.

Вашият чатбот може лесно да бъде интегриран с вашите системи, така че да може да използва всички съответни данни за създаване на точни отговори по време на взаимодействие с клиента. Това е много адаптивен AI chatbot builder, който можете да използвате според вашите уникални изисквания.

Чатботът, който създавате с Nova, може да бъде интегриран не само в уебсайтове, но и в мобилни приложения и смарт часовници.

PowerBrainAI

Опитайте конструктора на PowerBrainAI chatbot, ако искате да създадете AI асистент за вашето приложение. Независимо дали искате да създадете персонализиран чатбот за iOS или Android платформа, този AI builder е съвместим и с двете платформи.

От автоматизиране на повтарящи се задачи, решаване на проблеми на клиенти и предлагане на продукти до управление на поръчки и ескалиране на заявки, AI chatbot, който ще създадете, може да ви помогне с много задачи.

Този AI чатбот, базиран на ChatGPT, ще ви помогне да проектирате своя бот по такъв начин, че не само да отговаря според намерението на клиента, но и да предоставя точна информация. Приложението е напълно безплатно за използване, което е огромно предимство, особено за малки фирми, които искат да внедрят силата на AI в своята екосистема.

Заключение

Създаването на персонализиран чатбот, захранван от ChatGPT за вашия уебсайт, може да изглежда като трудна задача, особено ако не сте наясно с кодирането и NLP. Но не се притеснявайте; съвременните създатели на чатове с изкуствен интелект превърнаха разработването на чатботове, поддържани от ChatGPT, в детска игра. Ще ви помогне лесно да автоматизирате услугата за чат на уебсайта си с няколко кликвания.

Така че изберете най-добрия базиран на ChatGPT персонализиран създател на чатбот въз основа на вашия случай на употреба и бюджет. Всички те използват напреднала технология и силата на науката за данните, за да обучават чатботове на вашите бизнес данни и да предоставят точни, подходящи отговори като човешки агенти.

Можете също така да проучите най-добрите рамки за разработка на чатботове за изграждане на мощни ботове.