8 начина за подобряване на социалните сигнали и тяхното въздействие върху SEO

Борите ли се да растете в платформите на социалните медии, но нямате резултати? Ние ви покриваме и предлагаме най-добрите начини да ускорите растежа си.

В днешната ера на информация и технологии целият свят работи върху платформи на социални медии. Всичко се появи онлайн – от четене на вестници до посещаване на лекции в класната стая, от медицински консултации до резервиране на билети.

Социалните медийни платформи като Facebook, Instagram и Twitter помогнаха за намирането на нови пътища и възможности за хората да растат в кариерата и бизнеса си. Той дори улесни хората да покажат своите таланти, да представят своите възгледи, да споделят идеи и да печелят пари. Но това не е достатъчно, ако човек иска да поддържа кариерата си чрез такива социални медийни платформи.

Интернет работи по специфични алгоритми, при които човек трябва да бъде редовно видим онлайн със своето съдържание, за да се възползва от предимствата на социалните медии. Хората дори посещават курсове по управление на социални медии, за да се справят по-добре.

Има огромни фактори, които пряко или косвено влияят върху класирането в Google. Въпреки това видимостта в социалните медии може да се увеличи с увеличаването на социалните сигнали. Преди да започнем с темата как да го подобрим, нека научим какво представляват тези социални сигнали, как могат да повлияят на растежа на индивида и защо се счита за фактор за класиране.

По-късно, след като разровим всички тези теми, ще се потопим в начините, по които можем да импровизираме социални сигнали за SEO.

Как харесванията, споделянията и гледанията помагат за растежа на съдържанието?

Искате да увеличите феновете си в социалните медии с истински последователи? Чудите се как да привлечете заинтересовани зрители? Ето го и отговора. Броят на харесванията, споделянията и гледанията може да повлияе на растежа ви в социалните медийни платформи. Да видим как.

Трябва да съберете повече аудитория, за да бъдете по-успешни с вашия маркетинг. Колкото повече хора достигнете с вашето съдържание, толкова по-популярно ще бъде вашето съдържание. Въпреки това, има няколко начина, по които можете да повишите нивото си на популярност. По-новите медии могат значително да повишат степента на успех. Въпреки това, прекарването на няколко часа с вашето съдържание и поддържането на ангажираност може да увеличи обхвата ви.

Освен това, увеличаването на зрителите, харесванията и споделянията може да доведе вашето съдържание до голяма аудитория. По-високият обхват винаги е по-добър за растежа на вашето съдържание в социалните медии.

Например, ако потребител често харесва вашето съдържание, тогава е по-вероятно на потребителя да бъде предложено вашето съдържание в техния канал. По същия начин повече споделяния и гледания също влияят на голяма аудитория.

  Как да автоматизирате вашия Mac със смарт папки

Какво точно представляват социалните сигнали?

Социалните сигнали са просто отговорите на хората на онлайн съдържанието, което се разпространява в социалните медийни платформи. Това са харесвания, нехаресвания, гледания, споделяния, коментари, туитове и ретуитове. Колкото повече такива записани отговори, толкова по-популярно и масово е съдържанието. Следователно човек трябва да остане видим в интернет, за да спечели повече подобни реакции.

Освен това, от гледна точка на SEO, социалните сигнали са сигналите, които импровизират търсачките и правят индивида запознат с идентичността, популярността и надеждността на техния профил или публикация. За различни платформи обаче съществуват различни показатели, които могат да бъдат наречени социални сигнали.

Как социалните сигнали влияят на SEO?

Социалните сигнали показват степента, до която конкретно съдържание, разпространявано онлайн, е достигнало до целевата аудитория. Например, човек пуска видео в Instagram, споделяйки важна информация за болестта Covid-19.

Броят на харесванията и гледанията, които получава за видеоклипа, ще покаже уместността и важността на съдържанието. Колкото по-голям е броят на мненията и предпочитанията, толкова по-видимо ще бъде съдържанието в най-добрите интернет търсения, тъй като показва висококачествено съдържание.

В крайна сметка търсачките работят по най-добрия начин, за да предоставят качествено съдържание на своите потребители, което е според реакциите на потребителите. Ето защо социалните сигнали са от съществено значение за SEO. Те помагат за генериране на трафик към определено съдържание, сигнализирайки на уеб алгоритъма да създаде резултати.

Следователно социалните сигнали имат косвено въздействие върху ефективността на SEO. Въпреки че проучванията и експериментите все още продължават, за да се открие точното въздействие, те все още не са разкрити.

Фактори за класиране на социални сигнали за Google

Всеки път, когато в ума ни изникне въпрос или искаме да получим информация за нещо, ние незабавно го търсим в Google. Google се опитва да даде на своите потребители най-подходящите и ценни отговори чрез различни връзки и уебсайтове. Такива уебсайтове са подредени според най-посещаваните.

Според Google тези уебсайтове предлагат качествена информация на потребителите. Тези уебсайтове са генерирали добър трафик чрез минали записани отговори на зрителите, които наричаме социални сигнали. Следователно социалните сигнали играят ключова роля в класирането на Google и SEO.

Освен това за Google всяко онлайн съдържание е ценно, но това, което оценява най-много, е съдържанието, което е получило най-значителен брой отговори. Google обаче не обявява официално социалните сигнали като фактор за класиране, тъй като много фактори влияят пряко върху класирането на Google.

Те включват обратни връзки, цел на търсене, качество на съдържанието, свежест и много други. Но не можем да отклоним факта, че по-голямата социална ангажираност води до по-голяма видимост на социалните публикации.

Отделянето на малко време може да повлияе положително на вашето SEO и класиране в Google. Не забравяйте да се фокусирате върху видимостта и информираността за марката, докато публикувате. Това може да ви помогне през цялото ви пътуване в социалните медии.

Тъй като вече разбираме по-добре социалните сигнали и тяхното значение за SEO, нека обсъдим как можем да подобрим социалните сигнали за SEO. Освен ангажирането в социалните медии, това са нещата, които можете да правите всеки път, когато публикувате.

  Как да свържете данни от множество клетки в Google Sheets

Свържете уебсайт към профили в социалните медии

Свързването на уебсайт с вашите профили в социалните медии е лесен, но важен начин за увеличаване на уеб трафика и подобряване на SEO. Вашият профил получава повече шансове да бъде видян, когато свържете уебсайта в профила си. Не само това, прикачването на връзки в профила подобрява и потребителското изживяване. Свързването на сайтове във вашите профили в социалните медии директно въвежда зрителите във вашата уеб страница.

Освен това Google също се стреми да свърже уебсайтове с акаунти в социалните медии. Свързването на уебсайтове може да подобри вашето потребителско изживяване. Замяната на вашата социална медийна платформа с уебсайтове обаче може да увеличи обхвата на вашето съдържание. Освен това ще улесни хората да четат другото ви съдържание. Следователно свързването прави процеса на споделяне по-лесен и удобен.

Оптимизирайте профилите в социалните медии

Вашият профил в социалните медии трябва да е такъв, че да отговаря на бързите изисквания на търсачките. Ето какво представлява оптимизацията. Например, ако имате уеб страница или публикация в блог, използването на подходящи ключови думи може да направи публикацията ви по-видима в търсачката за човека, който я търси.

По същия начин профилите в социалните медии трябва да са достатъчни, за да предоставят цялата свързана информация, която потребителите искат.

Освен това точните ключови думи могат да помогнат на Google лесно да разбере връзката между вашия уебсайт и ключови думи. Оптимизираният профил в социалните медии положително ще стимулира трафика, ще увеличи абонатите на имейли и ще увеличи продажбите, докато неоптимизираният профил в социалните медии не може.

Трябва обаче да привлечете повече аудитория, за да избегнете възпрепятстване на растежа на вашия бизнес. Тази целева аудитория в крайна сметка ще се превърне в истински заинтересовани клиенти.

Ето няколко споменати начина, по които можете да оптимизирате профила си в социалните медии:

  • Изяснете името на марката – Това ще ви помогне да привлечете вниманието на потребителя и да го държите ангажиран с вашето съдържание.
  • Качете профилна снимка с добро качество – Не забравяйте, че вашият профил трябва да представя името на вашата марка. Не оставяйте снимката си празна, за да улесните хората да ви се доверят.
  • Използвайте подходящи хаштагове – те ще позволят на потребителите да ви търсят по-лесно. Тези хаштагове, свързани с марката, сортират вашето съдържание по категория.

Публикувайте редовно в социалните медии

Социалните медии са изцяло за съдържание. Колкото по-често добавяте съдържание, толкова повече то ще бъде признато от интернет потребителите. Но публикуването на нищо не работи. Съдържанието ви е по-вероятно да получи харесвания и коментари, ако е привлекателно за нетизените и вашият профил става по-видим, ако публикувате съдържание редовно.

Публикувайте подходящо съдържание

Въпреки че интернет е пълен със съдържание, за да имате добро SEO класиране за вашето съдържание, трябва да имате фактическо съдържание. Той трябва да бъде еднакво ангажиращ и трябва да предоставя подходяща информация на потребителите. Публикуването на кошче и съдържание, което не е интересно за потребителите, ще бъде пренебрегнато.

Вашето съдържание трябва да е достатъчно привлекателно, за да привлече голям брой зрители. Уместното съдържание повишава неговата автентичност, което се признава и от търсачките.

  Voralent Antilope Оптимизирайте JPEG и PNG файлове в насипно състояние, изтрийте EXIF ​​данни

Добавете бутони за социално споделяне

Ако искате съдържанието ви да се вижда и много хора да го споделят също в интернет, направете го удобно за потребителите. Можете да направите това просто като добавите бутони за социално споделяне за вашето съдържание. Вашето съдържание ще има повече шансове да бъде споделено, ако предоставите опция за това.

Например повечето социални медийни платформи като Facebook, Instagram и Youtube предлагат опции за създателите на съдържание да споделят своите публикации, а други зрители също могат да ги споделят допълнително.

Използване на етикети на схема

За добро SEO класиране на вашето съдържание използвайте отворени графики и тагове за схема, за да го направите по-видимо. Това е по-задължително, ако публикувате съдържанието си в платформи като Instagram, Facebook и Twitter.

Добавянето на тагове помага на вашето съдържание да получи повече зрители, като в крайна сметка подобрява класирането в SEO. Липсата на етикети и отворени графики прави съдържанието ви по-малко вероятно да бъде щракнато и получава по-малко внимание от страна на потребителите.

Бъдете активни в социалните медии

Публикуването на вашето съдържание от време на време и след това да не го правите с дни не е добро за SEO. Трябва да публикувате съдържанието си често в социалните медийни платформи, да речем веднъж на два дни, за да бъдете видими онлайн. Освен това трябва активно да отговаряте на това, което другите публикуват онлайн. Можете също така да отговаряте на публикации на други хора.

Включете подходяща биография на автора

Ако пишете публикация в блог за автор, ще бъде чудесна идея да споменете и важни подробности за автора или дори да маркирате профила му по-късно в публикацията в блога. Това повишава стойността на вашата публикация в блога и увеличава нейната надеждност. Правейки това, хората не само научават за автора, но и за създателя на публикацията. Търсачките приемат такива публикации като удостоверено съдържание, като по този начин подобряват SEO.

Заключение

С две думи, доброто съдържание е това, което всеки търси. Отговорност на всеки създател на съдържание е да предоставя достойна информация на хората. Колкото по-ценни са данните, толкова повече ще бъдат предпочитани. Точните данни ще помогнат на вашето съдържание да поддържа добър ранг в интернет. Интернет е океан от съдържание.

Запомнете точките по-горе, ако искате вашият профил или публикация в блога да бъдат видими. Тези гореспоменати точки ще помогнат на вашето съдържание да поддържа добър ранг в резултатите от търсачката, като по този начин ще подобри SEO. Една добре проектирана публикация в блога привлича голям брой зрители и техните отговори.

Можете да разгледате някои от най-добрите инструменти и шаблони за календари в социалните медии.

x