8 начина за коригиране на грешка при изтегляне на текстови съобщения на Android

Незабавните съобщения са чудесен начин да поддържате връзка с приятели, семейство и познати по телефона. Независимо дали става дума за текстови съобщения или MMS, те ви помагат да изпратите бележката си писмено или във видеоклип. MMS (мултимедийни съобщения) помага на мобилните потребители да изпращат своите съобщения през клетъчна мрежа. Въпреки че изпращането и получаването на съобщения е бърз процес, някои хора се оплакват, че текстовите съобщения на Android блокират при изтегляне. Ако сте някой, който се занимава със същия проблем на вашия телефон с Android, ние ви донесохме перфектно ръководство, което ще покрие всички подробности относно проблемите с MMS съобщенията, които не изтеглят Android. Заедно с това ще разкрием и различни начини, по които можете да разрешите текстови съобщения, блокирани при изтегляне или изтекли проблеми. Но преди това ще ви обясним причините, които водят до този проблем. Така че, без повече шум, нека започнем с нашето ръководство за това как да коригираме текстови съобщения, които казват, че са изтекли или не са налични.

Как да коригирате текстовите съобщения на Android, блокирали при изтегляне

Преди да преминем към познаването на различни начини, които могат да помогнат Android потребителите коригират проблема с текстовите съобщения или MMS съобщенията, които не се изтеглят. Първо е важно да знаете причините, които предизвикват тази ситуация. Следните причини ще ви помогнат да разберете по-добре:

  • Нестабилната мрежова връзка е първата причина, поради която вашите MMS съобщения не се изтеглят.
  • Друга причина може да е опция за автоматично извличане, която е активирана в настройките на вашия месинджър, което води до блокиране на изтеглянето на текстови съобщения или изтекла валидност.
  • Ако по-старите съобщения на телефона ви са се запушили, те могат да попречат на изтеглянето на нови съобщения.
  • Една от другите причини може да са някои проблемни приложения на вашия телефон с Android, които се намесват в процеса на изтегляне на текстови съобщения или MMS съобщения.
  • Повреденият кеш на вашия телефон също може да бъде важна причина за тази грешка.
  Запазване, анотиране и споделяне на уеб фрагменти на Android с Nimbus Clipper

Въпреки че бихте искали да получавате MMS съобщения на устройството си с Android, това може да се превърне в задача, ако продължават да се забиват. Затова сме събрали някои доказани решения, които ще ви помогнат лесно да се измъкнете от този проблем.

Забележка: Следните стъпки се изпълняват на устройство Vivo 1920.

Метод 1: Рестартирайте устройството с Android

Първият метод, с който да започнете, е прост, но много ефективен. Това включва рестартиране на вашето устройство с Android, което гарантира обновяване на системата и разрешаване на всички незначителни грешки, които може да пречат на изтеглянето на съобщенията на вашия телефон. Въпреки че това е прост процес, някои потребители на Android може да го намерят за трудна задача. Ако е така, можете да проверите нашето ръководство за това как да рестартирате или рестартирате телефона си с Android? и да продължим с него.

Метод 2: Отстраняване на проблеми с мрежовата връзка

Следващият метод включва проверка на вашата интернет връзка. Ако случайно срещнете MMS съобщения, които не изтеглят Android, тогава трябва да се уверите, че мрежовата ви връзка е силна и надеждна. MMS изисква силна и правилна интернет свързаност заедно с поддръжка за кариера. Уверете се, че вашето устройство е свързано към Wi-Fi връзка или мобилна интернет мрежа. За да проверите дали вашият Wi-Fi или данни работят добре, стартирайте браузъра и потърсете нещо в него. Можете също да проверите нашето ръководство за това как да увеличите скоростта на интернет на вашия телефон с Android, ако изглежда, че интернет е проблем за вашето устройство.

Метод 3: Изчистете кеша и данните

Изчистването на кеша и данните от вашия телефон с Android е следващото решение за текстови съобщения, които казват, че проблемът е изтекъл или не е наличен. Всяко устройство има съхранени кеш файлове и тези файлове продължават да се увеличават с времето и са склонни да заемат много памет. Това също може да е една от причините, поради които не можете да получавате повече съобщения на телефона си. Така че най-доброто нещо, което трябва да направите в този случай, е да изчистите кеша и данните на вашето устройство с Android. Можете да го направите с помощта на нашето ръководство за това как да изчистите кеша на телефон с Android (и защо е важно). Това ръководство не само ще ви помогне да изчистите кеша, но и ще ви информира за неговото значение.

  Играйте игри на Windows на вашия iPad или таблет с Android

Метод 4: Деактивирайте настройката за автоматично извличане

Както знаете, една от основните причини, които могат да доведат до това, че MMS не могат да бъдат изтеглени на вашия телефон, е активираната настройка за автоматично извличане. Ако е така, трябва да деактивирате тази настройка от настройките на вашия телефон.

1. Стартирайте приложението Messages на вашия мобилен телефон с Android.

2. Сега докоснете иконата с три точки в горната част.

3. След това докоснете Настройки от опциите.

4. Сега отворете опцията Автоматично изтегляне на MMS.

5. Накрая изберете опцията Винаги автоматично изтегляне в него.

Метод 5: Изтриване на стари съобщения

Възможно е също така да се сблъскате с текстови съобщения, блокирани при изтегляне или изтекъл проблем, ако мястото в приложението ви за съобщения е пълно. Ако е така, вашето устройство няма да може да получава нови съобщения. Така че не забравяйте да изтриете всички стари съобщения, за да получите нови.

1. Стартирайте приложението Съобщения на мобилния си телефон.

2. Сега превъртете надолу до дъното в секцията Съобщения.

3. След това докоснете опцията Редактиране в горната част.

4. Сега изберете старите съобщения, които искате да изтриете.

5. След това докоснете Изтриване.

Метод 6: Деинсталирайте проблемните приложения

Следващият метод, който можете да изберете, е да деинсталирате смущаващите приложения, които спират процеса на изтегляне на MMS или текстово съобщение на вашия мобилен телефон. Някои от приложенията на трети страни могат да бъдат истински виновник, така че не забравяйте да ги деинсталирате, за да получавате съобщенията си без никакви пречки. Можете да научите много за това от нашето ръководство за това как да деинсталирате или изтриете приложения на вашия телефон с Android.

Метод 7: Нулирайте настройките на APN

Нулирането на настройките на APN е следващото решение за коригиране на проблема с блокираното изтегляне на текстови съобщения на Android. APN означава имена на точки за достъп и извличането на MMS е част от настройките на APN. Така че трябва да нулирате тези настройки, за да получавате вашите съобщения без никаква намеса.

1. Стартирайте приложението Настройки на вашия мобилен телефон с Android.

  Как да копирате и поставяте текст, връзки и снимки на Android

2. Сега докоснете мобилната мрежа, за да я отворите.

3. След това изберете SIM 1 (ако имате 2 SIM, изберете предпочитаната).

4. След това в долната част докоснете името на точката за достъп (APN).

5. Накрая изберете Reset to default и следвайте инструкциите на екрана, за да завършите процеса.

Метод 8: Фабрично нулиране на устройството

Ако все още не можете да получавате вашите MMS и текстови съобщения на вашия Android, тогава трябва да опитате да възстановите фабричните настройки на телефона си. Въпреки че този метод е крайна мярка, той е изключително ефективен. От замръзване до бавна работа, възстановяването на фабричните настройки ще ви помогне да направите устройството си ново. За да направите това, можете да проверите нашето подробно ръководство за това как да нулирате телефона си с Android.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Защо моите текстови съобщения са заседнали на устройството ми с Android?

Отг. Понякога вашите текстови съобщения могат да блокират на устройството ви с Android поради натрупания кеш на приложението за съобщения. Мекото нулиране и изчистването на кеша на вашето устройство може да ви помогне да се отървете от този проблем.

Q2. Как мога да изтегля MMS съобщенията си на телефона си?

Отг. Изключително лесно е да изтеглите MMS съобщения на вашия телефон с Android. Всичко, което трябва да направите, е да активирате опцията Винаги автоматично изтегляне от настройките на приложението за съобщения.

Q3. Как мога да спра текстовите си съобщения да не засядат?

Отг. За да предотвратите блокирането на вашите текстови съобщения, можете да опитате да рестартирате телефона си или да проверите за чакащи актуализации.

Q4. Каква е разликата между SMS и MMS?

Отг. SMS е текстово съобщение, което може да бъде изпратено без прикачен файл към него, докато MMS е мултимедийно съобщение, което включва прикачени файлове като видео, картина, емотикони или връзка към уебсайт.

Q5. Защо MMS не работи на моя Android?

Отг. В случай че функцията MMS не работи на вашия мобилен телефон, това може да се дължи на проблем с приложението Messages. Можете да опитате да разрешите този проблем, като изчистите данните от приложението за съобщения.

***

Надяваме се, че нашето ръководство за блокирано изтегляне на текстови съобщения на Android е било напълно полезно за изчистване на всичките ви съмнения и различни начини, по които можете да го коригирате. За всякакви други въпроси или предложения, които може да имате, моля, оставете вашите коментари по-долу.

x