8 най-добър софтуер Deepfake с отворен код за реалистични илюзии

Съвременните фирми използват дълбоки фалшификати, за да създават реалистични илюзии, които влияят положително на бизнеса им. С Deepfakes вече е трудно да се доверите на което и да е изображение или видео, което виждате онлайн, поради една причина: такава мултимедия може да е променена или фалшива.

От друга страна, има доста хора, които използват софтуера Deepfake етично. Тази статия ще обсъди какво е Deepfake, ползите, които предоставя на света на бизнеса, Deepfake измамите и преглед на някои от най-добрите софтуери с отворен код deepfake, които можете да използвате днес.

Какво представляват Deepfakes?

Deepfakes са манипулирано визуално съдържание, генерирано от сложни AI модели. Получените снимки, звуци или видеоклипове изглеждат така, сякаш са реални. Създателите на Deepfakes използват дълбоко обучение (подтема за машинно обучение), за да генерират такива видеоклипове и изображения.

С deepfake можете да създавате герои, които не съществуват, и да прикачвате фалшиви звуци към тях. От друга страна, можете да замените лицето на изпълнител във видеоклип с лицето на друг човек, като същевременно запазите оригиналния звук. Създателите могат също така да манипулират гласа, за да изглежда така, сякаш добре познат човек произнася думите, които чувате.

Това е пример за дълбоко фалшиво видео:

Видеото изглежда реално и може да повярвате, ако го гледате за първи път. Това видео обаче е създадено преди пет години.

Какви са ползите от Deepfakes за света на бизнеса?

Създаването на мемета е един от случаите на използване на Deepfakes. От друга страна, някои лоши актьори използват тази технология, за да разпространяват невярна информация или дори да представят марки/хора в лоша светлина.

Deepfakes също предоставя различни предимства за креативни марки и собственици на бизнес. Това са някои от предимствата на deepfakes в света на бизнеса:

 • Намалени производствени разходи: Предприятията вече не трябва да плащат на актьори, да създават скъпи снимачни сцени или да наемат фото/видеооператори, тъй като те могат да произвеждат висококачествено визуално съдържание, използвайки deepfakes.
 • Производство на персонализирано съдържание: Бизнесът вече използва deepfakes, за да произвежда персонализирано съдържание и реклами. Такова съдържание може да бъде насочено към конкретни локали, ниши или индустрии.
 • Виртуални влиятели: Наемането на физически влиятели може да бъде скъпо. Deepfakes предоставя на бизнеса шанс да изградят виртуални влиятелни лица, които могат да подкрепят и прокарват марки.
 • Подобрени услуги за клиенти: Бизнесът може да използва deepfakes в обслужването на клиенти по различни начини. Например, една компания може да има виртуален говорител на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да отговаря на често срещани запитвания или да взаимодейства с клиенти.
 • Подобрена достъпност: Можете да използвате deepfakes, за да създадете съдържание, до което хората с различни увреждания имат достъп. Например, можете да създавате статии с помощта на езика на знаците за тези, които не чуват, като използвате deepfakes.
  Управлението на фитнес залата е лесно с тези 5 софтуера за управление на гимнастика

Какво представляват измами Deepfake и как можете да ги откриете?

Измамите Deepfake са измамни дейности, произведени с помощта на технологията deepflake, насочени към измама или за злонамерени цели или финансова печалба. Такива дълбоки фалшиви измами могат да бъдат под различни форми, като гласова измама, представяне във видео, фалшиви препоръки и интервюта.

Например може да сте гледали измислен видеоклип, който е насочен към известни личности като политици или знаменитости. Това е перфектен пример за видео, което имитира украинския президент Володимир Зеленски, твърдейки, че неговите „войски са се предали“:

Означава ли това, че вече не можем да вярваме на всичко, което виждаме онлайн? Не. За щастие вече можете да забележите deepfakes по следните начини:

 • Изражения: Лесен поглед към изражението на лицето или движенията на тялото може да ви помогне да разберете дали видеоклипът е истински или не. Проверете за неестествени движения на устните и липса на паузи, докато говорите.
 • Неравномерен тен на кожата: Тази характеристика е често срещана във видеоклиповете. Проверете дали тонът на кожата на лицето/главата съвпада с другите части на тялото, като ръцете.
 • Преходи: Повечето дълбоко фалшиви видеоклипове се фокусират върху предните лица. Ако видеоклипът, който гледате, има други изгледи, проверете преходите, за да определите дали има нещо необичайно.
 • Кръпки: Имате нужда от екран с добра разделителна способност, за да отбелязвате кръпки върху компютърно генерирани изображения. Ако е видео, можете да направите пауза, да направите екранна снимка и да анализирате дали кожата е синтетична или естествена.

Повечето хора използват сложни/специализирани компютри, за да произвеждат дълбоки фалшификати. За щастие можете също да използвате лесно достъпен софтуер за дълбоки фалшиви фалшиви програми, за да създадете такова съдържание.

Това са някои от най-добрите софтуерни приложения за създаване на deepfakes:

FaceSwap

FaceSwap е инструмент за дълбоко обучение, който можете да използвате за разпознаване и размяна на лица. Разработчиците на този инструмент са използвали TensorFlow, Keras и Python (някои от най-големите технологии в машинното обучение).

FaceSwap е проектиран да работи на Windows, macOS и Linux. Продуктът съществува, за да открива и експериментира с техники за изкуствен интелект. Може да се използва във филми, политически или социални коментари или всяко друго етично приложение.

  Кое е по-добро за развитие на вашия бизнес с електронна търговия?

Характеристика

 • Най-добър за размяна на лица във видеоклипове и изображения
 • Предлага се в операционни системи Linux, macOS и Windows
 • Безплатно

Платформата разполага с изключителен форум, където потребителите могат да си взаимодействат и да споделят идеи как да използват този инструмент.

DeepFaceLive

DeepFaceLive е инструмент за смяна на лица в реално време за видео разговори и поточно предаване на компютър. Можете да смените лицето си, като гледате видеото с помощта на обучени модели или от вашата уеб камера. Инструментът има стотици лица на хора, които не съществуват.

Характеристика

 • Нулеви зависимости
 • Съвместим с Windows 10 и по-нова версия
 • Подходящ за размяна в реално време за видео разговори и стрийминг от компютър

Платформата предлага и DeepFaceLab, където можете да тренирате свой собствен модел на лице и да получите по-високо качество или по-добро съответствие на лицето. Можете също така да изберете аниматора на лица, който ви позволява да създавате gifs и други кратки видео формати.

DeepFaceLab

DeepFaceLab е водеща рамка за смяна на лица. Този софтуер е снабден с правилните инструменти, за да помогне на потребителите да произвеждат висококачествени смени на лица. Също така е правилният инструмент за хора, които търсят хлабаво и гъвкаво свързване, за да подсилят своите тръбопроводи, без да пишат сложен шаблонен код.

Основни функции

 • Предлага се за Linux и Windows
 • Това е рамка за смяна на лица
 • Може да се обучава в Google Collab

DeepFaceLab е много персонализиран и потребителите могат да променят различни аспекти на неговия тръбопровод, за да отговарят на техните нужди. Този инструмент ви позволява да правите различни неща, като смяна на лицето, премахване на стареенето на лицето и манипулиране на устните.

SimSwap

SimSwap е рамка за смяна на лица за видеоклипове и изображения. Този инструмент е проектиран по такъв начин, че запазва атрибути като посока на погледа и изражение на лицето при смяна на лица. Този подход улеснява полученото лице да има голяма прилика с изходното лице.

Основни функции

 • Рамка за смяна на лица
 • Подходящ за видео и изображения
 • Адаптивен към произволни самоличности

Инструментът е проектиран да се разшири от специфичната за самоличността архитектура за смяна на лица и да позволи адаптирането на смяната към произволни самоличности. Този инструмент е създаден с помощта на Python и неговите библиотеки, като NumPy, PyTorch и TorchVision.

FaceFusion

FaceFusion е средство за промяна на лицето и подобрител. Този инструмент е достъпен за потребители на macOS, Linux и Windows. FaceFusion е предназначен за експерти в машинното обучение и тези с технически умения. Имате нужда от поне 4 GB RAM, за да работите гладко с този софтуер, но 8 GB или повече е желателно.

  Как да използвате променливи в CSS и да рационализирате своя стил

Основни функции

 • Смяна на лице и подобрител
 • Нулеви зависимости
 • Безплатно

FaceFusion е насочен към медийната индустрия, генерирана от AI, и потребителите могат да генерират герои като модел за линия дрехи или дори да анимират персонализиран герой. Този инструмент е създаден с помощта на Python.

Призрак

Призрак е кратката форма за Generative High-fidelity One Shot Transfer. Този инструмент използва единична снимка, което означава, че използва едно изходно изображение, за да смени целевото лице във видео или изображение без допълнителен етап на обучение. Ghost е проектиран да поддържа живостта на целевото лице, след като смяната е направена.

Основни функции

 • Разменяйте лица на видеоклипове и изображения
 • Използва подход с един изстрел
 • Отворен код

Ghost използва функцията за загуба на око, която запазва посоката на очите, както в целевото лице. Този инструмент също използва адаптивно смесване, което позволява на потребителите да прехвърлят ефективно формата на изходното лице. Инструментът има тръбопроводи от изображение към изображение и еднократно изображение към видео за висококачествени суапове.

SadTalker

SadTalker е генератор на 3D коефициенти на движение. Този инструмент генерира изражение и пози на главата, за да създаде изображения на говорещи лица. Генерираните видеоклипове могат да бъдат на различни езици, като английски или китайски. Моделите също са обучени да контролират мигането на очите и да го направят възможно най-реалистично.

Основни функции

 • Мултиплатформен
 • Подходящ за видео и изображения
 • Безплатно

SadTalker е мултиплатформен инструмент, който можете да използвате на Windows, Linux и macOS. Този инструмент позволява генерирането на различни магьосници/видеоклипове в различни режими като преоразмеряване, неподвижни изображения и справка. Всяка машина с 4GB RAM и повече може да работи със SadTalker.

Гласово клониране в реално време

Гласово клониране в реално време е инструмент, който ви помага да клонирате глас и да генерирате произволен говор за няколко секунди. Тази платформа работи на Windows и Linux базирани системи. Предварително обучените модели за този инструмент се изтеглят автоматично, когато го инсталирате на вашата локална машина. Можете обаче да ги изтеглите и ръчно.

Характеристика

 • Мултиплатформен
 • Гласово клониране в реално време
 • Безплатно

Гласовото клониране в реално време преминава през три етапа, за да произведе произволна реч. Потребителят създава цифрово представяне на глас от аудио в първия етап. Последните два етапа включват генериране на реч от даден произволен текст.

Заключение

Вече имате разнообразие от софтуерни приложения deepfake, които можете да използвате за размяна на изображения или видеоклипове или и двете. Въпреки че има хора, които създават deepfakes за злонамерени цели, можете също да ги използвате в бизнеса и за вашата марка. Изборът на софтуер ще зависи от поставената задача и вашия опит. Анализирайте всеки инструмент, за да определите дали отговаря на вашите нужди.

Можете също така да изследвате най-добрите инструменти за клониране на AI Voice, за да създадете безпроблемни, автентични озвучавания.