8 най-добри VPS хостинг решения с безплатен пробен период през 2022 г

Най-доброто хостинг решение за виртуален частен сървър (VPS) ще ви предложи повече контрол, сигурност и безупречни функции за захранване на вашите уебсайтове и приложения.

Предоставя ви отделна виртуална сървърна среда, където можете да използвате само ресурсите на сървъра, като RAM, процесори, съхранение и т.н., които са ви присвоени, без да ги споделяте с други.

Сега проблемът е, когато професионалистите изберат VPN хостинг, повечето от тях или използват споделен хостинг план, или специален хостинг план. Докато първият е подходящ за начинаещи и е достъпен, вторият е добър за предприятия, но е скъп.

И така, какво ще стане, ако вашите изисквания са по средата?

Ако сте разрастващ се бизнес, за който споделеният хостинг не е достатъчен, но специализираният е скъп и сложен, можете да изберете VPS хостинг.

Той ще ви осигури правилната комбинация от сложност, функционалност и сигурност на умерена цена.

Така че, ако търсите такъв хостинг план, ние сме изброили някои от най-добрите VPS хостинг решения, за да улесним вашето търсене.

Какво е VPS хостинг?

Виртуален частен сървър (VPS) е виртуален контейнер или машина, конфигурирана да контролира физическа машина под технология за виртуализация, за да предостави специални ресурси на потребителите.

И така, хостинг решение, използващо VPS за стартиране на сайта или приложението на потребителите, е VPS хостинг. Това е по-стабилно, ефективно, надеждно и сигурно решение от споделения хостинг и е по-достъпно от специализирания хостинг.

В този хостинг все пак ще споделяте ресурси с други като споделен хостинг, но с по-малък брой хора. И сървърните ресурси, които са ви присвоени, ще бъдат достъпни само за вас, но не и за други.

VPS хостингът е страхотна опция за създателите на игри и развиващите се фирми, чиито изисквания надхвърлят предложенията на споделените хостинг планове. Това също е жизнеспособна опция за SaaS доставчици, програмисти и компании, изискващи достъпна и сигурна хостинг услуга.

VPS дублира различни свойства на физическия сървър, без да променя процесите и функционалностите. Обикновено се използва за хостване на уебсайтове, уеб сървъри, имейл, бази данни и съхраняване на фирмени и клиентски файлове, до които имате достъп от всяка точка на света.

Ако искате повече гъвкавост и мощност, заедно с достъпност, VPS хостингът е за вас. Можете да се възползвате от превъзходни функции като хостинг на специален сървър, но на по-ниска цена.

Защо VPS се счита за сигурна опция?

Проблемите със сигурността нарастват изключително много, поради което трябва да положите всички възможни грижи, за да гарантирате, че вашият сайт и приложения, заедно с техните данни, са в безопасност. Трябва да се грижите правилно за вашите фирмени данни и тези на вашите клиенти. За това VPS хостингът е от полза.

Получавате повече функции за сигурност и можете да инсталирате софтуер за сигурност и защитни стени, за да направите своя VPS сървър по-безопасен и защитен. Ако има някакво въздействие върху сигурността на друг уебсайт на същия физически сървър, вашият сайт няма да бъде засегнат. Когато вашите бази данни и файлове са защитени от други потребители, това означава, че имате правилното решение за вашия бизнес.

Освен това можете да избирате между управляван и неуправляван VPS хостинг. Нека бързо да ги разберем.

Управляван VPS хостинг

При този тип VPS хостинг доставчикът на услуги ще се погрижи за всичко – от стартиране, конфигуриране и актуализиране на сървъра до поддръжката му. И ако не ви е удобно да работите на Linux сървър, помолете вашия хостинг доставчик да разреши вашето запитване.

Управляван VPS предлага:

 • Стабилна поддръжка
 • Редовни актуализации
 • Необходими корекции навреме
 • DDoS и Cloudflare защита
 • Антивирусна защита
 • Хардуерни надстройки
 • Архивиране

Неуправляван VPS

Ако сте разработчик или знаете как да управлявате уебсайта си, тази опция е за вас. Тук ще трябва да управлявате конфигурацията, поддръжката, администрирането на сървъра и т.н. Това ще ви даде повече свобода да създадете сайт или приложение на вашата мечта.

Можете да разгледате някои опции за защита на вашите данни:

 • Одити: Трябва да знаете какво се случва във вашата система и затова периодичните одити са от съществено значение.
 • Конфигурирайте защитна стена: Филтрирайте нежелания трафик, като инсталирате защитна стена на вашия сървър. Популярни защитни стени са Config Server Firewall и Advanced Policy Firewall.
 • Проверете за уязвимости и ги затворете: Уверете се, че всички услуги и приложения, работещи на вашата система, са необходими. Като стартирате нежелани приложения, вие рискувате. Проверете за отворени мрежови портове, тъй като киберпрестъпниците се насочват към тях, за да експлоатират цялата система.
 • Приложете някои най-добри практики: Добавете няколко най-добри практики към плана си, като проверка на вашите регистрационни файлове за сигурност, регистриране с DDoS защита, премахване на нежелани модули, редовно сканиране за вируси и т.н.
 • Пароли: Уверете се, че вашите пароли са силни. Актуализирайте паролите си редовно, за да избегнете пробиви в сигурността.
  Запознайте се с основната схема: звезда срещу снежинка

Плюсове и минуси на VPS хостинг

Плюсове на VPS хостинг 👍

 • VPS хостингът е по-стабилно и мащабируемо решение за вашия бизнес. Можете да надстроите ресурсите по всяко време с доставчиците на VPS хостинг и лесно да мащабирате вашия VPS хостинг план според вашия растеж. Независимо дали имате нужда от пространство или трафик, винаги можете да надстроите до повече ресурси.
 • VPS хостингът предоставя най-добрите опции за сигурност и няма да бъдете засегнати поради грешни действия на някой друг. Например, ако уебсайтът на съседа ви блокира, вашият уебсайт ще продължи да работи без никакво мигане.
 • Можете да изберете управляван VPS хостинг, за да поставите уебсайта си в режим на автопилот. От актуализиране до надграждане и поддръжка до конфигуриране, вашият доставчик на услуги ще се погрижи за всичко.
 • Сравнително по-евтин от специализирания хостинг.
 • Ще намерите високо ниво на производителност заедно с отлична скорост. Що се отнася до времето за зареждане на уебсайта, VPS хостингът винаги остава на върха.
 • VPS хостингът предлага по-добро SEO и наличност по целия свят.

Минуси на VPS хостинг 👎

 • VPS хостингът е по-скъп от споделения хостинг.
 • Изисква се по-високо техническо разбиране, ако искате да управлявате сървъра сами. Въпреки че имате опцията за управляван VPS хостинг, можете да изберете него, но е малко по-скъп от неуправлявания хостинг.
 • Ако изберете управляван VPS хостинг, трябва да планирате правилни конфигурации, за да защитите уебсайта си.

Плюсове и минуси на споделения хостинг

Плюсове на споделения хостинг 👍

 • Споделеният хостинг е евтин, или може да се каже, най-достъпният сред другите видове хостинг.
 • Настройването и управлението на вашите уебсайтове е лесно със споделения хостинг.
 • Няма проблеми с поддръжката и администрирането.

Минуси на споделения хостинг 👎

 • Администраторските задачи не са във ваши ръце,
 • Няма да разберете веднага какво се случва на сървъра, тъй като той съдържа много уебсайтове.
 • Ако неправилно конфигурирате разрешението за файл по погрешка, това ще даде възможност на други потребители да имат достъп до вашите файлове.
 • Липса на специален IP.
 • Няма специален SSL.

Ясно е, че VPS хостингът е по-добър избор, ако искате по-добър контрол, функционалност и сигурност, което прави покупката ви полезна. Нека сега да разгледаме най-добрите VPS хостинг решения.

Каматера

Kamatera предлага отлично VPS хостинг решение за бързо създаване на вашия сървър и разгръщане на вашата облачна инфраструктура. Предлага се с опция за 30-дневен безплатен пробен период. Ще се възползвате от мащабируемо решение, първокласна човешка поддръжка и проста конзола за управление.

Kamatera предоставя ценни API функции и ви позволява да персонализирате сървъра според вашите изисквания. Можете да започнете с малък сървър и да мащабирате според растежа си и да надстроите или клонирате съществуващите си сървъри чрез конзолата за управление.

Каматера разполага с 13 центъра за данни на четири континента с висока производителност и достъпност по целия свят. Бързо добавете защитни стени, балансьори на натоварването, частни мрежи и т.н. и стартирайте на всяко издание на операционната система Linux и Windows.

Kamatera е надеждна, тъй като е създадена за целта и гарантира 99,95% непрекъсната работа. Никога няма да се сблъскате с някакъв вид провал с Kamatera, тъй като разполага с центрове за данни от висок клас. Освен това използва най-бързите и най-добрите процесори Intel Xeon Platinum/Cascade Lake от 2,7 GHz.

Получете най-бързата мрежова скорост от 40 Gbit/s за всеки сървър и стартирайте вашите бази данни и приложения с нулево забавяне и без I/O затруднения. Започнете с малко и разширете до здравата гола метална машина с едно кликване.

Изберете типа на сървъра от A, B, T или D, броя vCPU процесори, операционна система, памет, SSD съхранение, добавки, публични IP адреси, център за данни и т.н. Създайте своя сървър днес за $4/месец.

  Как да отмените изпращането на съобщения на iPhone, iPad и Mac

Линод

Ускорете иновациите си с достъпни, прости и достъпни Linux облачни услуги и решения. Разработчиците по целия свят се доверяват на Linode за лесно внедряване на хранилище, работа в мрежа и облачни изчисления за секунди с интерфейса на Cloud Manager, CLI и пълнофункционалния API.

Контролирайте инфраструктурата си програмно, за да подобрите производителността и да получите достъп от командния ред до сървърите. Linode предлага различни услуги, като пазар, електронно обучение, машинно обучение, видео стрийминг, Kubernetes и др.

С неговия двигател за оркестриране на контейнери можете лесно да разположите клъстери на Kubernetes. Вземете WebRTC поточно предаване на живо с ниска латентност чрез Red5 и използвайте GPU-оптимизирани виртуални машини, захранвани от NVIDIA Quadro RTX 6000. Използвайки Linode, машините за данни могат да предоставят решения с машинен интелект, DevOps и анализ на данни.

С помощта на Linode App Marketplace можете да разположите напълно конфигурирани приложения за няколко секунди. Захранвайте вашите приложения за електронно обучение по целия свят и получете функции като DDoS защита, трансфер, пакетна поддръжка и др.

Linode разполага с 11 центъра за данни в региони с висока производителност и достъпност. Вземете 99,99% гаранция за непрекъсната работа с избрания от вас пакет и се възползвайте от кредит от $100, 60-дневен безплатен пробен период с валидна кредитна карта и 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Изпробвайте калкулатора за ценообразуване на Linode и вземете най-добрия модел за ценообразуване.

DigitalOcean

Вземете разнообразие от подходящи VPS хостинг опции за вашите нужди с DigitalOcean за захранване на вашите проекти чрез виртуални машини. Има различни типове Droplet, особено за случаите на използване, вариращи от прости уебсайтове до силно печеливши и мащабируеми приложения, като приложения за игри и видео стрийминг.

Изберете между специални CPU и споделени CPU предложения въз основа на вашето използване. Изберете подходящото VPS предложение за вашия бизнес, което вашият екип може да използва без никакви затруднения, за да подхрани растежа ви. Премиум Droplets на DigitalOcean използват най-новите процесори и NVMe SSD, за да осигурят най-бързата производителност.

Специалните предложения за процесор гарантират, че можете да използвате пълната мощ на сървъра. Ще получите различни специални CPU Droplets, които могат да бъдат оптимизирани за CPU, оптимизирани за съхранение, оптимизирани за памет и с общо предназначение. Това е идеално за сървъри със среден до висок трафик, бази данни, сайтове за електронна търговия и SaaS приложения.

Всеки път, когато откриете голямо натоварване на Droplet по всяко време, допълнителна мощност ще бъде присвоена автоматично на тази Droplet. Това е идеално за тестови среди, лични уебсайтове и др.

Можете да започнете от $0/месец. Предлага се с безплатен кредит от $100 при регистрация и 60-дневен безплатен пробен период.

VPS сървър

Разположете своя управляван и мащабируем VPS в рамките на минута на VPS сървър облачна платформа, която предлага висока сигурност и производителност на сървъра с излишък на хостинг. Ще получите леки VPS хостинг услуги и собствен SSD NVMe, който е пет пъти по-бърз от обикновения хостинг.

VPSServer разполага с първокласна хостинг инфраструктура поради своята надеждна и бърза работа с 40 Gb SSD мрежа. Той използва хардуерни процесори Intel Gold, така че няма да има тесни места и прекъсвания. Той предлага наличност на специален сървър в облачната технология заедно с функции на контролния панел, като рестартиране, рестартиране, преглед на вашата конзола и др.

Ще намерите пълен root достъп до контролния панел на хостинга, като например промяна на вашата операционна система, администратор на сървъра, защитна стена и т.н. Изпитайте най-доброто качество с повече от 100 шаблона, които поддържат Debian, CentOS 7, Arch Linux, Ubuntu и др.

Получете широк набор от ресурси от общността за вашия хостинг и тристранно пространство за съхранение в облачния VPS хостинг за всеки уебсайт. Изберете от 15+ хостинг местоположения по целия свят и вземете най-близкия сървър въз основа на закъснението. Освен това ще получите гаранция за производителност, 99,99% гаранция за непрекъсната работа, онлайн инструменти и мащабируем сървър.

Започнете своя 7-дневен безплатен пробен период днес или се возете на цена от $3,99 за 1 GB памет, 1 ядрен процесор, 20 GB дисково пространство и 500 GB трансфер.

Хостингър

Контролирайте своя VPS хостинг с Хостингър и вземете скоростта, мощността и гъвкавостта, от които се нуждаете с VPS хостинг. Всички сървъри се доставят с процесори Intel Xeon, 512 GB RAM на сървър и терабайти NVMe SSD дисково пространство.

  8 най-добри инструменти и софтуер за качество на данните [2022]

Получавате достатъчно процесорна мощност за вашия онлайн проект, независимо дали е малък или голям. Насладете се на бързо зареждане на уебсайта и гаранция за 99,99% непрекъсната работа на сървъра. Позволете на посетителите си да се насладят на техния уебсайт, без да пречат на престоя.

Разширете сървърното си пространство, като монтирате допълнителна отдалечена мрежова файлова система (NFS) и забравете ограниченията върху данните и файловете. Можете да контролирате вашия сървър чрез пълен root достъп и да го персонализирате според вашите предпочитания и да проследявате всички ресурси.

Избягвайте мрежови проблеми, блокови списъци и забавяне с родната /64 IPv6 инфраструктура на Hostinger. Поддържайте връзките си сигурни и бързи, като използвате най-новите технологии. С ръчни моментни снимки на живо и автоматизирани архиви вашият уебсайт може да бъде възстановен бързо.

Hostinger поддържа различни операционни системи, включително Ubuntu, Debian, Suse, CentOS и Fedora. Вземете достатъчно мощност, за да имате пълна гъвкавост и контрол върху вашия сървър, без да се притеснявате за трафика на сайта. С центрове за данни в Сингапур, Съединените щати, Холандия, Обединеното кралство и Литва, Hostinger гарантира пълна наличност и надеждност при най-ниска латентност.

Започнете от $2,99/месец и получете 30-дневна гаранция за връщане на парите.

КлаудСигма

КлаудСигма предлага облачни сървъри, които предлагат отлична производителност, мащабируемост и функции. Технологията от следващо поколение ви позволява да управлявате вашата изолирана операционна система с по-дълбока конфигурируемост, по-силна изолация и по-добри гаранции за сигурност.

Изберете между Windows или Linux облачен хостинг и използвайте водещи пакети като CPanel и Plesk, за да създадете мащабируем сървър. CloudSigma използва технологията Virtuozzo, за да изолира различни потребители на един и същ физически сървър и да стартира един споделен екземпляр.

Ще получите 128 GB RAM на сървър и 40 CPU ядра заедно с елегантен API за контролния панел, който е лесен за използване и богат на функции. CloudSigma също защитава вашите данни и файлове с най-новите технологии.

Вземете 7-дневен безплатен пробен период и достъп до CloudSigma, без да се отказвате от данни за кредитна карта.

IONOS

Опитайте безрисков виртуален сървър за вашия разрастващ се бизнес с VPS решения от IONOS. Предлага 30-дневен безплатен пробен период на най-добрите услуги за вашия бизнес. Ако все още не сте доволни от услугата, можете също да поискате възстановяване на сумата.

Изберете вашия стабилен SSD VPS на базата на няколко ядра и получете специални ресурси, неограничен трафик, опционално издание за уеб хост на Plesk и др. Преди да влезете вътре, можете да проверите качеството на местоположението на сървъра, сигурността и производителността на сървърите.

IONOS предлага цялостна ИТ сигурност и специфични за продукта функции и разполага с най-съвременни центрове за данни. Вземете мощен и гъвкав хостинг с IONOS на разумна цена, за да управлявате уебсайтовете си, без да ги забавяте. Превключвайте между операционни системи и получавайте полезни съвети от експерти, когато е необходимо.

IONOS VPS хостинг решение започва от $2/месец за 1 vCore, 512 MB RAM, 10 GB SSD и т.н.

ClubVPS

Стартирайте частна мрежа, сървъри за съхранение и облачни сървъри за секунди с ClubVPS. Може да ви помогне да внедрите своя собствена облачна инфраструктура и производство от корпоративен клас и се предлага с 30-дневна безплатна пробна опция.

Получете незабавен достъп до решението за хостинг ClubVPS с проста конзола за управление. Започнете своя срок безплатно и се насладете на лесната за използване облачна услуга. Платформата е създадена за системни администратори, крайни потребители, ИТ мениджъри и разработчици.

ClubVPS се захранва от сървъри от висок клас, които работят с процесори Intel Xeon Platinum, 40Gbit/sec мрежа, SSD съхранение и др. Конфигурирайте вашия сървър според спецификацията, така че да можете да плащате за услугите, от които се нуждаете, и да спестите парите си.

Можете да започнете удобно пътуване с малък сървър и да развиете бизнеса си. Надстройте или клонирайте повече сървъри, когато растете, като използвате конзолата за управление на ClubVPS. ClubVPS поддържа сървъри, бази данни, сървъри за електронна поща, защитни стени, балансьори на натоварването, уеб сървъри, операционни системи и други компоненти, за да предложи висока достъпност и непрекъсната работа.

Изпитайте най-доброто на $9/месец и вземете допълнителен трафик на $0,01/GB и допълнително хранилище на $0,10/GB/месец.

Заключение

VPS хостингът е отлична опция за вас, ако имате разрастващ се бизнес. Няма да е скъпо като специализирано хостинг решение или по-малко гъвкаво като споделен хостинг. Затова изберете най-доброто VPS хостинг решение от списъка по-горе и се насладете на ценни функции, производителност, сигурност и мощност, за да контролирате вашия сървър по начина, по който искате.

x