8 най-добри UEM софтуер за рационализиране на вашето ИТ управление

Бързото разширяване на дистанционната работа и появата на хибридни работни места направиха операциите по управление на ИТ по-сложни. Но софтуерът Unified Endpoint Management (UEM) предлага решение на този проблем. Основно осигурява централизирана платформа, откъдето организациите могат да управляват всички крайни точки, устройства и приложения.

UEM обединява всичко в една, лесна за употреба платформа, вместо да използва различни инструменти за всеки тип устройство. Следователно животът на ИТ персонала се улеснява, като същевременно се спестяват време и ресурси. Има обаче повече функции в инструментите на UEM, като мерки за сигурност, интеграция на трети страни, анализи и т.н.

В тази статия ще проучим многото предимства на софтуера UEM и ще подчертаем основните характеристики, които трябва да имате предвид, когато избирате идеалното решение. Също така ще предоставим общ преглед на някои от най-добрите налични UEM софтуери. Като следствие можете да спестите време и усилия при избора на правилния инструмент за вашата организация.

Бизнес ползи от софтуера UEM

Бизнеси от всякакъв размер и индустрии могат да оптимизират своето ИТ управление с помощта на UEM софтуер. И така, нека да проверим бизнес предимствата, които организациите могат да получат, използвайки UEM инструменти:

Опростено управление на устройството

Бизнесът може да наблюдава и поддържа всички устройства от централизирано табло. Когато всички крайни точки са свързани към един UEM инструмент, управлението на устройството става по-лесно. В резултат на това опростява работния процес, намалява разходите и прави работата по-лесна за ИТ екипите.

Подобрена сигурност

В момента все повече хора работят от разстояние и използват лични устройства в дигиталната работна среда. По този начин сигурността се превърна в основна грижа за бизнеса. UEM инструментите позволяват на организациите да наблюдават и защитават всички устройства, свързани към тяхната мрежа. Той повишава мерките за сигурност с многофакторно удостоверяване, криптиране и възможности за дистанционно изтриване.

Проницателен анализ

Софтуерът UEM предлага проницателни анализи за производителността и употребата на устройството. Фирмите могат да наблюдават производителността на устройството и използването на определени приложения. По този начин те могат да подобрят устойчивостта на устройството, да спестят разходи и да направят информиран избор на политики за използване. Освен това инструментите на UEM могат да предоставят отчети за съответствие на устройството, за да идентифицират проблеми със сигурността и да реагират по съответния начин.

Управление на съответствието

От фирмите се изисква да спазват определени разпоредби за съответствие в много сектори. Така че, чрез проверка дали всички устройства се придържат към регулаторните изисквания и стандарти, UEM инструментите могат да подпомогнат управлението на съответствието. Това обхваща закони, уреждащи защитата на данните, като GDPR и HIPAA, както и стандарти, уникални за определени индустрии, като PCI-DSS и SOX.

Функции, които да търсите в UEM софтуер

Докато избирате UEM софтуер за вашата организация, това са факторите, които трябва да търсите:

Поддръжка на устройства: Идеален инструмент за UEM осигурява поддръжка за всички различни видове устройства, включително настолни компютри, смартфони и други. Освен това няма да бъде ограничен за обслужване на конкретна операционна система.

Save Device Management: Софтуерът UEM трябва да осигурява сигурно управление на устройството и да предпазва от пробиви на данни. По този начин той трябва да включва авангардни функции за сигурност като криптиране на данни, VPN и антивирусна защита.

Лесно внедряване и мащабируемост: Инструментът трябва да бъде лесен за инсталиране, конфигуриране и адаптиране в съответствие с променящите се бизнес изисквания. ИТ екипът трябва да може да контролира устройства от всяко място с помощта на възможности за дистанционно управление на устройства.

Удобен за потребителя интерфейс: С удобен за потребителя интерфейс екипът трябва да направи задълженията за управление на устройството по-лесни. Освен това, това трябва да съкрати възможностите за обучение на ИТ екипа.

Мощно отчитане и анализ: Използвайки инструмента, ИТ персоналът трябва да може да наблюдава използването на устройството и да открива проблеми с производителността. Освен това трябва да следи рисковете за сигурността с помощта на EUM инструменти, пълно отчитане и функции за анализ.

  Как да добавя хранилища на трети страни и RPM във Fedora

Възможности за интегриране: За да предложи функции за цялостно управление на устройствата, приложението трябва да взаимодейства гладко с други бизнес приложения и платформи. Например информация за сигурността и управление на събития (SIEM) и управление на идентичност и достъп (IAM).

Управление на съответствието: Инструментът трябва да включва функции за използване на способности за управление на съответствието. Следователно организациите могат да изпълнят регулаторни задължения като HIPPA, PCI-DSS и GDPR.

След като научихме за съществената характеристика на идеалния UEM инструмент, нека сега се задълбочим в някои от наличните най-ефективни инструменти.

Централна крайна точка

Endpoint Central, известен преди като Desktop Central, е мощно UEM и решение за сигурност. Той е разработен, за да опрости управлението на сигурността на сървъри и различни устройства (настолен компютър, смартфони и други).

Този инструмент позволява на бизнеса да управлява всички свои крайни точки от едно място. Ето как той автоматизира рутинни задачи за управление със своите ценни функции.

Основни функции:

 • Функция за управление на корекции, която автоматизира общи задачи за управление на крайни точки. Например инсталиране на корекция, внедряване на софтуер, внедряване на операционна система и създаване на изображения.
 • Функцията за управление на активи позволява на потребителите да контролират USB устройства, да наблюдават използването на софтуер и да управляват софтуерни активи и лицензи.
 • Управлението на отдалечен работен плот позволява на фирмите да контролират отдалечени работни станции.
 • Управлението на мобилни устройства позволява на фирмите да контролират използването на мобилни устройства. Той създава профили и правила и настройва Wi-Fi, VPN, имейл акаунти и др.
 • Авангардни възможности за управление на сигурността, като управление на BitLocker и предотвратяване на загуба на данни, освен това осигурява сигурност на приложенията и устройствата и защита срещу ransomware.
 • С управлението на операционната система фирмите могат да автоматизират внедряването на ОС и приложения.
 • Управлението на USB устройства улеснява наблюдението и регулирането на използването на USB устройства.
 • Управлението на захранването позволява на предприятията да контролират потреблението на енергия и да пестят разходи за енергия.
 • Автоматизира управлението на съответствието и позволява на организациите да се придържат към индустриалните норми и закони.

NinjaOne

NinjaOne е унифицирана система за управление на крайни точки, която помага на потребителите да управляват крайните точки централно и ефективно. Той осигурява първокласна видимост и контрол на крайната точка чрез лесно повишаване на ефективността на техниците. Следователно ще получите унифицирано управление на устройствата, автоматизиране на задачите и ефективност.

Основни функции:

 • Предлага наблюдение в реално време и автоматично предупреждава техниците за разрешаване на проблеми и минимизиране на въздействията върху крайните потребители.
 • Със защитен отдалечен достъп потребителите могат да поемат контрола върху управляваните крайни точки и да осигурят практическа поддръжка.
 • Дейности с едно кликване, коригиране на проблеми, спиране на задачи и стартиране на терминални сесии, без да безпокоите крайните потребители.
 • Автоматизация на крайни задачи, която автоматизира повтарящи се дейности на крайни точки, които помагат за стандартизиране на резултатите.
 • Автоматично коригиране с внедряване на скрипт въз основа на условия за спрени услуги, пропуснати рестартирания и липсващи приложения.
 • Възможност за управление на софтуера с едно щракване за инсталиране или деинсталиране на приложения.
 • Безкрайна мащабируемост с облачна инфраструктура, която е бърза и сигурна и управлява от 50 до 15 000 крайни точки.
 • Удобен за потребителя интерфейс, който помага на техниците в продуктивна работа с концентрирани дейности и минимално кликване.

Citrix

Citrix е цялостно UEM решение за управление на крайни точки, известно преди като XenMobile. Той позволява на бизнеса да контролира и защитава мобилни устройства, приложения и данни. Този уникален софтуер позволява на ИТ мениджърите да предоставят надеждно и сигурно потребителско изживяване в различни платформи и джаджи.

Основни функции:

 • Управление на устройството чрез една конзола, която позволява централизиран контрол на устройството. По този начин администраторите могат лесно да внедряват приложения, да конфигурират правила и настройки и да налагат съответствие.
 • Управлението на приложения позволява на фирмите да контролират приложения в редица платформи и устройства. Така че администраторите могат да разпространяват и управляват приложения, да гарантират сигурността на приложенията и да активират влизане в системата за приложения.
 • Сигурен достъп за мобилни потребители в бизнес ресурси, включително условен достъп и многофакторно удостоверяване и др.
 • Функцията за защита на данните позволява на администраторите да заключват чувствителна фирмена информация на избрани мобилни устройства. Администраторите могат да налагат криптиране, предотвратяване на загуба на данни (DLP) и отдалечени функции.
 • Интуитивно администраторско управление, което позволява на потребителите да управляват крайните точки от една точка. Следователно управлението на мобилни устройства, приложения и данни става по-лесно.
  8 най-добри инструменти за наблюдение и одит на конфигурацията на сървъра за 2020 г

Hexnode

Hexnode е един от водещите UEM софтуери, разработени за опростяване на управлението на устройства. Може лесно да работи през различни платформи и среди. Използвайки този инструмент, ИТ екипите могат дистанционно да наблюдават, управляват и защитават различни крайни точки. По този начин управлявайте смартфони, таблети, лаптопи, настолни компютри и други от една точка с помощта на Hexnode.

Основни функции:

 • Осигурява пълна гама от OTA (по въздуха) опции за дистанционно управление на устройства за устройства. Чрез един интерфейс можете бързо да регистрирате устройства, да задавате правила и да следите производителността и здравето на вашите устройства.
 • Опцията за управление на приложения позволява на потребителите да управляват актуализации на приложения, персонализации и внедрявания в регистрирани устройства. Той поддържа както отворени, така и затворени магазини за бизнес приложения, което улеснява споделянето на приложения във вашата компания.
 • Високотехнологичните опции за управление на сигурността включват дистанционно заключване на устройства, разбиване и проследяване на местоположението. Освен това идва със защитено контейнеризиране за изолиране и защита на бизнес данни за поверителността на данните на устройствата.
 • За управление на съдържанието той осигурява безопасен достъп на администраторите до бизнес данни на различни устройства. Сигурният CMS на тази платформа ви позволява да разпространявате файлове и документи до определени устройства или групи потребители.
 • Персонализираният режим на павилион ви позволява да ограничите достъпа до устройства до определено приложение или група от приложения.
 • Задълбочени анализи и прозрения по различни теми, включително използване на приложения, използване на устройства, инциденти със сигурността и др.

42 Скорости

С 42Gears ИТ екипите могат да управляват всички видове крайни точки, приложения и съдържание, използвани в бизнес екосистема. Той следва последователен и холистичен подход за рационализиране на UEM решението от една точка.

Освен това, той разрешава междуплатформени зависимости и предлага защита и контрол за различни крайни точки. С изключителни характеристики, той гарантира, че бизнес процесите и приложенията работят еднакво във всички крайни точки.

Основни функции:

 • Поддържа всички типове ОС, включително Android, iOS, MacOS, Windows, Linux и т.н.
 • Предлага единна платформа за наблюдение и поддръжка на всички крайни точки. Крайните точки включват BYO устройства, IoT устройства, сензори, места за бягство, настолни компютри/лаптопи и др.
 • Подпомага фирмите да мигрират гъвкаво от наследени платформи като Windows 7 към по-добра съвместима с EMM версия като Windows 10.
 • Премахва сложността на крайната точка, като предлага поддръжка за архитектура с множество устройства.
 • Повишава производителността на потребителите, като им позволява да се концентрират върху важни задачи, а не върху проблема с достъпа.
 • Гарантира непрекъснато съответствие на сигурността на всички поддържани устройства и платформи чрез стандартен набор от протоколи за сигурност.
 • Правилата за предотвратяване на загуба на данни се използват за защита на чувствителни потребители, приложения на устройството и мрежови данни.

Софос

Sophos твърди, че е лидер в управлението на сигурни устройства като UEM решение. За да управляват и защитават както конвенционалните, така и мобилните крайни точки, предприятията могат да използват това решение. Той идва с известна технология за сигурност на крайната точка, която безупречно се свързва с устройства с Windows 10, macOS, iOS и android.

Основни функции:

 • Средите BYOD се поддържат чрез режимите за управление на Android Enterprise Work Profile и iOS User Enrollment.
 • Разделяне на данните според класификацията, като бизнес данни и лични данни.
 • Силни мерки за сигурност чрез механизма за дълбоко обучение на X защитават срещу идентифицирани и неидентифицирани заплахи.
 • Интегриран със Sophos Central осигурява сигурност на крайни точки, мрежи и сървъри, както и централизирани контролни устройства. Това е уеб базиран администраторски интерфейс, който е лесен за използване.
 • Единно табло за управление, където можете да изследвате и отговаряте на много форми на данни. Освен това можете да откриете необработени устройства и да проверите за уязвимости и нежелани програми.
 • Със Sophos XDR разширете видимостта на вашата организация, като изпълнявате цялостни задачи за откриване на заплахи и ИТ операции.
  Колко обратно съвместима е PlayStation 5?

Сливане на котлен камък

Scalefusion е софтуер за унифицирано управление на крайни точки (UEM) за модерни работни места. Той осигурява гъвкавост и удобство за потребителя при управление на множество крайни точки от всяко място и време. Освен това има много функции, които помагат при управлението, контрола и защитата на мобилни приложения и устройства за предприятието.

Ключова характеристика:

 • Пълен контрол на устройствата чрез функцията за управление на мобилни устройства. Позволява дистанционно разбиване на устройства, управление на приложения, конфигуриране на устройства и правила за сигурност.
 • Единно табло за управление на всички внедрени приложения и регистрирани устройства. По този начин предоставя достъп на потребителите до приложения от Google Play Store, Apple App store и др.
 • В регистрирани устройства управлявайте всички документи, изображения, видеоклипове и други чрез управление на съдържанието.
 • Режимът на павилион ви позволява да ограничите устройствата до едно или група приложения. Перфектен е за използване в магазини, хотелиерство или образователни среди.
 • С функцията Geofencing за наблюдение на устройства, активи, сигурност и др.
 • Цялостната функция за анализ и отчитане следи използването на приложението, използването на устройството, здравето на устройството и др.
 • Налични са дистанционни команди за дистанционно управление на различни дейности на вашите Android устройства.

Vmware

С Vmware изживейте удобството на едно единствено облачно решение, което предоставя UEM за всички устройства. С това удивително решение можете да минимизирате разходите си за ИТ управление и да увеличите производителността.

Workspace One UEM позволява безпроблемно управление на всички крайни точки, независимо от тяхната платформа или модел на собственост. В резултат на това унификацията в управлението на крайните точки се запазва на всяка платформа. Поддържа повечето от известните платформи, включително Android, iOS, macOS, Windows и т.н.

Основни функции:

 • Осигурете превъзходно потребителско изживяване, което е постоянно на всички устройства. Проучете елементи като повреди на операционната система, производителност на приложението, изправност на устройството и др. Идентифицирайте проблемите на ранен етап и открийте основните им причини.
 • Вземете задълбочена стратегия за сигурност, която взема предвид потребителя, крайната точка, приложението, данните и мрежата.
 • Чрез полезна информация за надстройки на операционната система, внедряване на корекции, актуализации на приложения, състояние на устройството и др. По този начин можете да оптимизирате вашите ИТ операции, като правите избор, базиран на данни.
 • Изградете цялостни работни потоци за управление на желаните състояния, внедряване на приложения и интегриране на устройства. Използвайте интерфейса за плъзгане и пускане.
 • Архитектурата с множество наематели ви позволява да създавате уникални правила на всяко ниво от организационната структура на вашия бизнес. Той включва възможност за наследяване или замяна на настройките от горните слоеве.
 • Управлявайте критични за мисията устройства от първа линия от един интерфейс с поддръжка за устройства с повишена устойчивост, носими устройства и IoT крайни точки.
 • Преди да разрешите достъп, оценете нивото на съответствие и всяка необичайна дейност, като използвате защитата Zero Trust. Достъпът може лесно да бъде отказан и оборудването може да бъде изтрито дистанционно или автоматично.
 • Осигурете пълния живот на приложението за различни видове приложения. Всички приложения, включително Office 365, ще имат достъп до единен каталог с приложения за самообслужване чрез Intelligent Hub.
 • Създайте роли за определени потребители и групи, след което им дайте определени нива на достъп до платформата.

Заключителни думи

Докато избират UEM решение, фирмите трябва да вземат предвид някои от основните ключови характеристики. Възможности за управление на устройства, интеграция с ИТ инфраструктура и функции за сигурност са някои от основните критерии. Прегледахме и изброихме някои от най-добрите налични UEM решения, след като разгледахме редица от тях.

Трябва обаче да оцените внимателно UEM изискванията на вашия бизнес и да сравните различни решения, докато избирате най-доброто за вашата организация. Така можете да намалите общите разходи, да увеличите сигурността и да подобрите ИТ производителността с правилния инструмент на място.

Можете също така да разгледате някои от най-добрите софтуери за дистанционно наблюдение и управление за малки и средни предприятия.