8 най-добри PrestaShop хостинг за вашия онлайн магазин

Какъв е вашият мечтан магазин, който трябва да бъде?

Традиционният физически магазин ли е или онлайн магазинът от новото време?

Ако е вторият вариант, позволете ми да ви помогна да превърнете тази мечта в реалност!

Ето как.

Разбираемо е, че създаването на дигитален магазин може да бъде смущаващо понякога, особено когато това е първият ви опит. Може да се объркате с много налични платформи, техните функционалности и функции.

Това е поразително!

И в този процес много хора допускат грешки, което след известно време се превръща в болка.

Така че трябва да изберете платформата, която може да оправдае уникалните нужди на вашия онлайн магазин, защото не можете да използвате методологията „един размер за всички“.

Вашият магазин заслужава по-добро от това.

Тъй като всяка платформа за електронна търговия включва своя уникален набор от предимства, функции, гъвкавост и лекота на използване, трябва да внимавате, докато избирате такава. Това е така, защото играе по-голяма роля при определянето на успеха на вашия онлайн бизнес.

Една от най-добрите платформи за електронна търговия на пазара е PrestaShop. И за да хоствате това, имате нужда от ефективен хостинг доставчик, който ще обсъдим в тази статия.

Преди това нека първо да поговорим за PrestaShop и защо трябва да го обмислите.

Какво е PrestaShop?

Лансиран през 2007 г., PrestaShop е платформа с отворен код, която можете да използвате, за да стартирате и управлявате своя онлайн магазин. В момента над 300 000 магазина използват тази платформа по целия свят и на 65 езика.

PrestaShop има иновативни възможности, от които се нуждаете, за да създадете и развиете своя магазин. Неговите впечатляващи готови функции и функционалности, съчетани с интуитивен интерфейс, също засилват неговата ефективност. С мощно табло за управление и много гъвкави възможности за интеграция вие управлявате и управлявате своя онлайн магазин без никакви проблеми.

Някои от важните характеристики на PrestaShop са:

 • Предлага голямо разнообразие от качествени теми, за да изглежда вашият магазин красив и професионален
 • Разнообразие от плъгини, добавки и опция за първокласна поддръжка
 • Има табло за управление, подобно на WordPress, и богат интерфейс за изграждане на магазини.
 • PrestaShop може да се интегрира с много доставчици на плащания, решения за колички за пазаруване, данъчни правила и превозвачи.
 • Той предлага вграден продуктов каталог, промоции, купони, имейл интеграции, SEO за оптимизиране на позициониране при търсене и др.
 • Отзивчиви за мобилни устройства цифрови магазини и страници за плащане
 • Създавайте и изпращайте персонализирани стоки и цифрови продукти
 • Задаване на минимално количество за покупка.
 • Създаване на категории и подкатегории
 • Проследяване на инвентара
 • Управлявайте зони за доставка

В резултат на всички тези безупречни функции, PrestaShop без съмнение е страхотна платформа за вашия онлайн магазин.

Как може да помогне за стартиране на онлайн магазин?

PrestaShop предлага над 300 вградени функции изключително, за да ви помогне бързо да започнете с вашия магазин. Това означава, че можете да извлечете толкова много ползи от този усъвършенстван инструмент, от управление до гъвкавост и удобство както за вашите клиенти, така и за вас.

Нека разберем предимствата на тази богата на функции платформа, която може да ви помогне.

Лесен за използване

Въпреки че може да е трудно за нетехниците да създадат магазин на PrestaShop поради неговия технически бекенд, следващата фаза е гладка и си струва да изчакате, след като приключи.

Имате възможност да получите идеи от тяхната онлайн демонстрация, която включва инструкции, както за бекенд офиса, така и за предния магазин. Гледайте го на настолен компютър, лаптоп, смартфон или таблет без никакво прекъсване.

Маркетинг

Без ефективен маркетинг, как можете да очаквате вашият магазин да бъде успешен?

Покажете се в очите на вашите посетители и клиенти, повлияйте и ги стреснете с нови и полезни продукти, които искат. Можете да направите своя уебсайт обширен, като добавите имейл маркетинг, кодове, партньорски програми, специални оферти и много други.

  Как да възобновите прекъснато изтегляне в Google Chrome

Персонализиране без усилие

Обикновено изглеждащите уебсайтове вече са остарели. С развиващата се технология вашите клиенти знаят кой колко може да им предложи и не искат да губят време в дълги или объркващи страници за плащане.

Ето защо PrestaShop ви позволява да придадете на вашия уебсайт сияен вид и да го направите интересен и безпроблемен за вашите клиенти чрез много опции за персонализиране. Можете да персонализирате почти всичко на уебсайта си, за да му придадете уникално усещане, плюс да добавите модули като кръстосани продажби и абонамент за бюлетин, за да останете винаги ангажирани с тях.

Сега знаете колко полезен и богат на функции е PrestaShop със страхотната си поддръжка на клиенти. Така че, след като решите да отидете с, имате две възможности –

 • Вземете облачна виртуална машина и извършете ръчна инсталация и се погрижете за текущата поддръжка, конфигурация и т.н.
 • Изберете специализирана платформа за хостване

Можете да спестите много време и да избегнете объркването си, като изберете втората опция, особено ако току-що започвате.

Изборът на мощна хостинг услуга PrestaShop е следващото най-голямо и решаващо нещо по пътя ви към стартиране на онлайн магазин. Ако искате магазинът ви да е на разположение през цялото време за вашите посетители, да го управлявате лесно и да имате допълнителна доза сигурност, трябва да изберете добра хостинг услуга.

Но къде, по дяволите, ще го намерите?

Тук!

Ще обсъдим някои от най-добрите платформи PrestaShop, за да ви помогнем да създавате и развивате своя магазин с лекота.

A2

Лансиран през 2003 г., A2 хостинг е последователен в предоставянето на стойност на своите клиенти. Вземете високоскоростния хостинг пакет, предназначен да отговори на вашите уникални нужди с тази хостинг услуга.

Всеки от техните планове PrestaShop е фино настроен за възможно най-добра производителност с 20 пъти по-бързо зареждане на страницата на вашия уебсайт. Техните Turbo сървъри включват AMD EPYC с NVMEe устройства за 40% по-бързи процесори, способността да обработват 9x трафик, 2x по-бързо време до първи байт и 3x по-бързи скорости на запис/четене.

Те предоставят предварително инсталиран PrestaShop, така че можете да започнете, без да губите време. A2 Hosting също така гарантира, че използвате най-добрите версии на софтуер за допълнителни функции и сигурност, но поддържа и по-стари версии, в случай че имате нужда от тях.

За сигурност получавате безплатно HackScan защита, актуализации на KernelCare, двустранна защитна стена, груба сила и DDoS защита и други заплахи за защита на вашия магазин. Той също така предлага безплатна миграция на акаунт и 99,9% гаранция за непрекъсната работа с надеждни сървъри.

С тяхното ексклузивно решение за кеширане можете да настроите популярни услуги за кеширане Memcached, Turbo Cache и APC само с едно кликване от вашия cPanel.

A2 хостингът струва само $2,99/месец, включително 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Scala хостинг

Доверен от над 700 000 собственици на сайтове по целия свят с водеща в индустрията скорост и производителност, Scala хостинг е друга жизнеспособна опция за вас. През последните 11 години предлага иновации на клиенти от над 120 страни.

Инсталирайте PrestaShop и добавете над 100 приложения и скриптове с едно кликване. Получавате сървъра LiteSpeed, най-бързият сървър в световен мащаб и много малко хостинг услуги предоставят това. Scala Hosting е надежден хост, който гарантира 99,9% ъптайм, подкрепен от SLA.

Независимо дали се насочвате към клиенти от САЩ, Европа или други региони, Scala Hosting притежава центрове за данни с ултра-бързи сървъри с процесори Intel. Хостинг плановете се предлагат със сканиране и премахване на зловреден софтуер без никакви услуги на трети страни.

Не се притеснявайте повече за счупени страници и странни грешки след актуализации на PrestaShop, защото Scala Hosting се грижи за това с автоматизирани актуализации. Той архивира вашия сайт всеки ден, за да запази данните ви 100% безопасни. Получавате блокиране на уеб атаки, специална защитна стена, персонализирани правила за сигурност и безплатен домейн за допълнителна сигурност.

Освен това получавате безплатен SEO анализ и инструменти за по-добра видимост, RapidSSL сертификат и Cloudflare CDN безплатно за всички негови планове. Те предлагат безплатна миграция на сайтове без прекъсвания и киберсигурност SShield, която може да блокира 99,98% от онлайн атаките.

  14 най-добри софтуера за крипто данъци, за да улесните изчислението си и да бъдете съвместими

Вземете Scala хостинг, започвайки от $3,95/месец за 1 сайт и 50 GB място за съхранение. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

IONOS

Наемете подходящия уеб сървър и системни ресурси за вашия онлайн магазин от IONOS. Той предлага бърза и достъпна хостинг услуга плюс ви дава възможност за домейн по ваш избор.

С IONOS можете да започнете да инсталирате PrestaShop с няколко щраквания, докато използвате многобройните опции за конфигуриране. Ако сте нов, те също ви напътстват във всяка стъпка за по-гладко изживяване в онлайн магазина.

Едно страхотно нещо за тази хостинг услуга е, че те предоставят имена на домейни безплатно за 1 година във всичките си планове.

Освен това получавате професионални имейл адреси, съответстващи на вашия домейн, заедно със SSL сертификат.

Не се притеснявайте за актуализации и поддръжка на уеб сървъри или сигурност на данните, защото IONOS е там, за да се погрижи за тези аспекти. Можете също така да възстановите данните си от последните 6 дни по всяко време, благодарение на техните автоматични архиви.

IONOS следва строги стандарти за защита на данните в своите центрове за данни за оптимална сигурност. Те са наградени за отличното си обслужване на клиенти и също така предоставят личен съветник на ваше разположение без допълнителни разходи.

Vultr

Възползвайте се от мощната производителност на Vultr и стартирайте своя онлайн магазин със стил. Неговите компютърни екземпляри осигуряват идеалната среда, необходима за вашия уебсайт.

Всички негови планове имат 3+GHz процесори, които захранват приложенията, което ги прави бързи. Той включва високопроизводителни процесори Intel и 100% SSD базирано хранилище. Той предлага незабавно внедряване, независимо къде се намирате по света.

Compute екземпляри на Vultr са достъпни в световен мащаб на 17 места, разпределени на 4 континента. Използвайте предпочитаната от вас операционна система и я завъртете с различен екземпляр, като разположите CentOS, Ubuntu, Debian и др.

Vultr не се нуждае от дългосрочни договори; плащайте за ресурсите, които използвате, и мащабирайте плановете си въз основа на изискванията. Той осигурява автоматично архивиране с няколко щраквания и ви позволява да правите моментни снимки на целия си сървър. Можете да активирате уеб базирана защитна стена при поискване, за да защитите вашите компютърни екземпляри, да използвате DDoS защита срещу мрежови атаки от ниво 3 и ниво 4.

Говорейки за неговия интерфейс, Vultr предлага прост API и контролен панел. Той предоставя SLA, позволява ви да установите изолирани локални частни мрежи и публична IPv6 мрежа. Получавате пълен root достъп заедно със специален IP за вашите виртуални машини.

Cloudways

Cloudways разполага с всички съставки в правилните количества, за да ви осигури невероятно изживяване за вашия дигитален магазин. Всички сървъри, които предоставя, включват специални ресурси, които позволяват максимално увеличаване на производителността на приложението и сървъра.

Cloudways улеснява спираща дъха производителност заедно с намалена скорост на зареждане за динамични уебсайтове чрез 3 пъти по-бързи SSD устройства. Получавате оптимизиран стек от приложения с готови за кеширане услуги като Memcached, Varnish, Redis и Nginx.

Те също така предлагат най-новите PHP и Cloudways CDN за превъзходна производителност и по-бързо време за реакция. Техните облачни сървъри имат възможности за автоматично възстановяване и поддържат HTTP/2 за по-добро потребителско изживяване. За сигурност получавате специални защитни стени и SSL инсталация с едно щракване от Let’s Encrypt.

Планирайте резервни копия седмично или почасово или при поискване, плюс осигурете пълна сигурност на данните с 2-факторно удостоверяване.

Cloudways предлага гъвкавостта при избора на доставчици на IaaS като DigitalOcean, AWS, Google Cloud, Linode и Vultr. Позволява ви да стартирате приложения с едно кликване, поддържа MariaDB и MySQL, множество PHP версии и лесно вертикално мащабиране.

За да подобри работните ви потоци, Cloudways предоставя предварително инсталиран Git, клониране на приложения и сървъри и области за етапи, без да се засяга производителността. Можете също да добавите множество членове на екипа и да им възлагате задачи с пълен или ограничен достъп до приложение или сървър.

  Как да инсталирате Clang на Ubuntu

FastComet

Независимо дали искате сайт на PrestaShop за вашия бизнес или хоби, FastComet е ефективна хостинг услуга, която можете да изберете. Скоро ще ви накара да се влюбите в неговите характеристики и производителност над вашите очаквания.

Осъществявайте достъп до файловете си 300% по-бързо с пълен SSD хостинг и бърз трансфер на домейн без допълнителна такса. Разпространявайте вашите продукти, услуги и друго съдържание глобално с Cloudflare CDN безплатно. Те предоставят безплатно управлявано прехвърляне на сайт във всички свои планове със своите експерти по миграция, за да преместят вашата база данни, имейли и файлове.

Получавате най-мощния контролен панел за уеб хостинг – cPanel, заедно с безплатни седмични и ежедневни архиви на данни. Хостинг инструментите на WHM/cPanel се предлагат на 29 глобални езика.

Всички ваши сървъри са добре защитени от първокласната защита на FastGuard срещу злонамерени дейности. Неговият защитен периметър включва изолиране на акаунти, SSL, защита от Bruteforce, защитна стена, филтри за атаки на IP репутация и др.

Цената му започва от $3,95/месец.

В движение

Търсите ли хостинг услуга, която наистина разбира нуждите на вашия онлайн магазин?

Хостинг на InMotion може да бъде страхотен вариант!

Помага ви да създадете мащабируема платформа, която ангажира вашата аудитория с вашата уникална история на марката и функции, изразени красиво. Тъй като PrestaShop вече е инсталиран, можете бързо да започнете да качвате продуктите.

Те предоставят безплатна регистрация на домейн и гъвкавост при избор от различни варианти като .com, .net и т.н. Процеси като регистрация, плащане с 1 щракване и други са защитени с високобитово криптиране SSL, което се предлага напълно безплатно.

Получавате впечатляващия конструктор с плъзгане и пускане, за да персонализирате вашите страници и оформления заедно с идеални за пиксели шаблони. Управлението на потребители, поддомейни и бази данни е лесно дори от мобилни телефони и можете да откроите генерирани от потребителите рецензии заедно със специални оферти с възможност за персонализиране, за да спечелите повече продажби.

Други включени функции са SEO, предварително конфигурирани данъчни правила и безпроблемна интеграция с основни превозвачи за безпроблемна доставка.

HostPresto

HostPresto е един от най-популярните хостинг планове в Обединеното кралство и предлага страхотни функции в подкрепа на създаването и растежа на вашия уебсайт. Просто инсталирайте PrestaShop и се насладете на напълно оптимизирани сървъри, за да извлечете максимума от PrestaShop с всички основни конфигурации и инсталирани модули.

Хостинг доставчикът не налага никакви ограничения върху функциите на акаунта като имейл акаунти, бази данни, FTP потребители и дори честотна лента по този въпрос. Те предоставят хостинг на PrestaShop от първите си дни; следователно те разбират неговия механизъм и какво работи за вашия онлайн магазин. Ето защо ще получите експертна подкрепа за разрешаване на проблемите, които може да имате.

Те ви предлагат гъвкавостта да избирате PHP версии по ваш избор, автоматично ежедневно архивиране, 99,9% време на работа и безплатна миграция в плановете си. HostPresto поддържа най-новите версии на cPanel и разполага с най-съвременен център за данни, разположен в Лондон, което е най-доброто, ако се насочвате към базирани в Обединеното кралство клиенти.

Най-хубавото при неговото ценообразуване е, че предлага една и съща цена всяка година и няма включена скрита цена, независимо от вашия трафик или растеж на сайта. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да се насладите на безрисково хостинг изживяване.

Заключение

Вашата мечта да имате зашеметяващ магазин за електронна търговия най-накрая може да се превърне в реалност с PrestaShop, съчетан с мощна хостинг платформа. Така че, продължете, изберете някоя от гореспоменатите услуги въз основа на вашия бизнес мащаб и уникални изисквания.

x