8 най-добри софтуера за симулация на фишинг за защита на сигурността на вашата компания в бъдеще

Фишингът е процес, при който престъпниците се опитват да получат чувствителна информация, като идентификационни данни за вход, данни за кредитни карти и други лични данни от своите жертви. Нападателите често се представят за доверени марки или известни лица и след това изпращат примамливи имейли, които могат да заобиколят инструментите за сигурност.

Проучване на Stanford Research установи, че около 88% от успешните пробиви на данни се дължат на човешка грешка и започват като фишинг имейли. Повечето от тези атаки се възползват от това, че човешкият елемент е най-слабото звено в екосистемата за сигурност на организацията.

Тъй като заплахите се развиват, те стават по-сложни и трудни за подозиране или блокиране с помощта на решения за сигурност като антивирусни програми, защитни стени и филтри за нежелана поща.

Въпреки това организациите и потребителите могат да разпознаят и спрат заплахите, като използват актуални антивирусни програми, защитни стени, филтри за нежелана поща, софтуер за симулация на фишинг и други, докато практикуват безопасни онлайн практики.

Как да идентифицирате фишинг имейли

Възможно е да избегнете фишинг атаки, ако знаете как да идентифицирате и да се защитите отново от измамите. Преди да отворите връзка в подозрителен имейл:

 • Разберете дали имейлът, URL адресите на домейна и подателят са последователни и познати.
 • Потвърдете, че името на домейна съответства на този, от който изпращачът твърди, че е. Също така проверете връзките, за да определите дали се отнасят до съобщението и вашия бизнес.
 • Проверете дали подателят използва непознат език, необичайна спешност или несъответствия като правописни и граматически грешки.
 • Нападателите могат също така да направят подозрителни искания, като искане за данни за плащане, пароли, номера на кредитни карти и друга чувствителна информация.
 • Може също да получите съобщение, което ви предупреждава за изтичане на паролата и искания за промяна.
 • Типичен фишинг имейл: uSecure

  Тези и други са признаци на опити за фишинг и трябва да внимавате, когато боравите с такива съобщения.

  Съвети как да спрете фишинг атаките

  Докато организациите са отговорни за защитата на своите системи, данни и потребители, служителите също имат роля.

  За организациите администраторите могат:

  • Инсталирайте ефективен софтуер за сигурност като антивирусен софтуер, филтри за спам, защитни стени и други инструменти за откриване и спиране на широк спектър от заплахи.
  • Налагайте стриктна политика за управление на паролите.
  • Активирайте и наложете многофакторно удостоверяване за всички потребители.
  • Провеждайте редовно осведоменост за сигурността.

  Потребителите също могат да помогнат за намаляване на фишинг атаките, като практикуват безопасни онлайн практики. Те включват:

  • Винаги се уверявайте, че имейлът с връзки или прикачени файлове е от действителното лице и потвърдете, че домейнът съвпада с доверения.
  • Уверете се, че съобщението съответства на домейна на подателя и че съдържанието не се отклонява от темата.
  • Избягвайте да кликвате върху връзки и съобщения от непознати или подозрителни източници.
  • Не предоставяйте лична или фирмена информация, като идентификационни данни за вход и банкови данни, когато посещавате подозрителни или несигурни уебсайтове.

  Имейл за фишинг атака: Ironscales

  Софтуер за симулация на фишинг

  Софтуерът за симулация на фишинг е продукт, който излага потребителите на фишинг атаки, като имитира сценарии от реалния живот. Освен използването на антивирусни програми, защитни стени и други инструменти за идентифициране и спиране на атаки, симулираните фишинг тестове и обучението за информираност за сигурността осигурява допълнителен защитен слой, който помага на организациите и потребителите да останат в безопасност.

  Повечето решения за симулация включват материали за обучение, които насочват потребителите при идентифицирането и реагирането на опити за фишинг.

    6 най-добри инструменти и софтуер за компютърно дистанционно управление за 2020 г

  Симулаторите позволяват на администраторите да изпращат фалшиви фишинг имейли до своите потребители, за да видят как ще се държат те при опити за фишинг в реалния живот. Помага да се определи нивото на информираност за потребителите, като същевременно идентифицира най-уязвимите и тези, които изискват допълнително персонализирано обучение.

  Общите предимства на софтуера за симулация включват следното:

  ✅ Подготовка на потребителите и създаване на информираност

  ✅ Намалява рисковете от пробиви на данни

  ✅ Помага на екипите по сигурността да идентифицират и адресират слабите места

  ✅ Подобрете спазването на различни разпоредби за защита на данните

  Въпреки че на пазара има толкова много софтуер за симулация, намирането на това, което ще работи най-добре за вас, може да бъде предизвикателство. Ето най-добрия софтуер за симулация на фишинг, за да стесните избора на това, което ще работи за вас.

  Извършен AI

  Phished AI е автоматизиран и ефективен софтуер за симулация, който предоставя обширна информация за сигурността. Той позволява на потребителите да идентифицират и да избегнат щракване върху злонамерени файлове и връзки.

  Основни функции

  • Помогнете за създаването на резултат за поведенчески риск за всеки персонал, което ви позволява да имате по-целенасочено обучение за уязвими служители.
  • Активно и изчерпателно отчитане, включително оценка на рисковото поведение (BRS) на всеки потребител и тенденции.
  • Той използва AI за автоматично разработване, персонализиране и предоставяне на персонализирани симулации и обучение за всеки служител въз основа на нивото на риск на лицето, потенциални източници на данни и др. Лесен за настройка и използване инструмент, който помага за промяна на поведението сред служителите.
  • Той използва усъвършенствани алгоритми за изкуствен интелект, за да анализира данни от различни източници.

  Инструментът, базиран на изкуствен интелект, предоставя холистичен подход с разузнаване на заплахите, активно докладване и персонализирани фишинг симулации и обучителни кампании.

  Гофиш

  Gophish е страхотна фишинг рамка, която помага на организациите да оценят и да се справят с излагането си на фишинг атаки.

  Основни функции

  • Той предоставя подробни резултати в реално време, като същевременно ви позволява да проследявате потребителите, връзките, които отварят, и идентификационните данни, които предоставят.
  • Тя ви позволява да планирате фишинг кампании.
  • Има поддръжка на различни платформи и работи с различни версии на Linux, Mac OS и Windows.
  • Привлекателен уеб интерфейс, който ви позволява да импортирате имейли и уебсайтове. Той също така ви позволява да проследявате имейли.
  • Осигурява мощни и полезни резултати.

  Инструментът с отворен код, който е лесен за внедряване и използване, изисква само три стъпки за стартиране на тестова кампания за фишинг.

  SafeTitan

  SafeTitan на TitanHQ е ефективно, ориентирано към поведението решение за информираност за сигурността с лесен за използване и интуитивен портал за управление и мониторинг. Той използва холистичен подход, за да осигури автоматизиран фишинг, да наблюдава поведението на потребителите, за да проследи напредъка, и да предлага персонализирано обучение там, където има пропуски.

  Основни функции

  • Автоматизирана симулация на фишинг с обучение в реално време за промяна на поведението на уязвими или изложени на риск потребители.
  • Той разполага с обширна библиотека от шаблони, кратки курсове за обучение, въпроси, видеоклипове и други компоненти, които можете да персонализирате, за да се справите с определени потребителски поведения, без да отнемате твърде много от времето на служителя.
  • Ефективни и лесни за смилане отчети за по-добро вземане на решения за сигурност, базирани на данни.
  • Помага на организациите да спазват GDPR, HIPAA, ISO, PCI и други регулаторни стандарти.
  • Безпроблемна интеграция с инструменти за продуктивност като G-Suite, Azure AD, Outlook, Teams, SSO и други.

  Инструментът предоставя широка гама от автоматизирани фишинг симулационни кампании, базирани на хиляди шаблони.

  използвайте защитен uPhish

  uPhish на usecure е мощно решение, което можете да използвате за извършване на симулирани фишинг атаки само за няколко минути. Той също така ви позволява да проследявате скоростта, с която потребителите отварят компрометирани съобщения и URL адреси и колко често биват компрометирани.

    8 най-добри платформи за ангажиране с продажби, които да трансформират вашия процес на продажби

  Източник: uSecure

  Основни функции

  • Библиотека с готови шаблони, която позволява на тестерите да се представят за известни и доверени компании.
  • Позволява ви да автоматизирате редовни симулации на фишинг, което ви позволява непрекъснато да наблюдавате и идентифицирате податливи на риск потребители.
  • Изчерпателните доклади могат да се използват за анализиране и определяне на индивидуално рисково поведение и рисково поведение на ниво отдел.
  • Стартирайте фишинг симулация, докато се представяте за вътрешен персонал на компанията.
  • Идентифицирайте рисковите потребители, създайте осведоменост чрез микрообучение, след това обучете податливите на фишинг потребители и направете последващи действия.

  Инструментът за автоматизирани симулации, който е лесен и бърз за настройване и конфигуриране, също се предлага с адаптивни обучителни материали за информираност за сигурността.

  Кутия за фишинг

  Фишинг кутията е набор от софтуерни инструменти, които позволяват на организациите да правят фишинг симулации и да предоставят обучение на персонала за информираност за сигурността. Платформата предоставя ефективно обучение, което помага за намаляване на рисковете от фишинг атаки.

  Основни функции

  • Лесно за използване обучение за информираност относно сигурността. Инструментите се предлагат с лесен за използване интерфейс.
  • Подходящ за управление на обучение за онлайн сигурност за всякакъв размер организации.
  • Той се интегрира с популярни инструменти като Slack, Microsoft Teams, OKta и други инструменти за подобряване на бизнеса и сътрудничество.
  • Той идва с библиотека от шаблони, които също редактирате, за да отговарят на желаната от вас симулационна кампания.
  • Осигурява задълбочен анализ на резултатите и приложими доклади.

  Неговите автоматизирани процеси, управлявани от менюто, и работен процес помагат да се спестят ресурси и време.

  CanIPhish

  Caniphish е модерна, базирана на облак фишинг симулация и платформа за обучение с обширна библиотека от фишинг имейли и шаблони за уебсайтове. Освен създаването на мощни тестове, той ви позволява да проследявате вашите симулационни и обучителни кампании в реално време.

  Основни функции

  • Лесен за използване интерфейс с видео инструкции, помощни статии и други помощни материали, които да ви помогнат да създадете и стартирате широк набор от кампании.
  • Задайте кратки сесии за обучение (микрообучение) за уязвими потребители, които не успяват да преминат редовните симулирани фишинг имейли.
  • Той ви позволява лесно да настройвате кампании и да симулирате дори най-напредналите опити за фишинг.
  • Предлага се в безплатна версия и на гъвкави планове за плащане, включително опции за разплащане.
  • Тествайте и проследявайте потребителите и провеждайте допълнително персонализирано обучение за тези, които все още са уязвими.

  Освен това можете да планирате отчетите, за да проследите ежемесечното представяне на вашата организация и да определите дали процентите, като кликване върху фишинг имейли и връзки, се повишават или намаляват.

  Fortinet Fortfish

  Fortinet Fortfish е базирана в облака услуга за фишинг симулация и информираност за сигурността, която помага на организациите да тестват готовността и способността на своите потребители да разпознават опити за фишинг и други заплахи.

  Основни функции

  • Помага ви да стартирате фишинг симулации, имитиращи измами от реалния свят.
  • Предоставя задълбочени анализи, които позволяват на администраторите да идентифицират уязвимите потребители, като по този начин персонализират обучението, което адресира слабостите на идентифицирания потребител.
  • Позволява на екипите да проследяват процентите на отваряне на фишинг имейли и да предоставят изчерпателни визуални отчети за анализ на кампанията.
  • Оценявайте резултатите и ги класирайте според нивото на риска. Това също така помага да се идентифицират областите, които изискват подобрение, и потребителите с по-висок риск.
  • Проследявайте ефективността на симулацията и кампаниите за обучение, като проследявате подобрението въз основа на скоростта, с която различни служители стават жертва на симулираните имейли.
    Как да използвате Google Lens за идентифициране на обекти в снимки

  Hook Security

  Hook Security е лесен за внедряване облачен софтуер за симулация на фишинг и обучение. Със стотици шаблони, инструментът позволява на администраторите лесно и бързо да стартират различни редовни фишинг симулации.

  Основни функции

  • Предоставя визуално привлекателни, ангажиращи и лесни за разбиране материали за обучение, които позволяват на администраторите да обучават служителите за идентифициране и реагиране на заплахи.
  • Автоматично пренасочвайте рисковите потребители към незабавни допълнителни и персонализирани сесии за обучение, когато се провалят на симулираните фишинг тестове.
  • Той има приставка за Office 365, която позволява на потребителите да идентифицират, маркират и докладват предполагаеми действителни или симулирани фишинг имейли в Outlook.
  • Изчерпателните отчети, анализите на данни и споделянето позволяват на администраторите да вземат по-добри решения за сигурност, базирани на данни.
  • Използвайте персонализирания редактор на шаблони, за да създавате нови и да променяте съществуващи шаблони.

  Можете да персонализирате шаблоните, за да имитират опити за фишинг в реалния живот и незабавно да идентифицирате и обучите служители в риск.

  Железни люспи

  Ironscales е автоматизирана платформа за откриване, реагиране и предотвратяване на фишинг, базирана на AI, достъпна за сървъри, настолни компютри и мобилни устройства.

  Основни функции

  • Лесна за използване платформа, която позволява на ИТ екипите да правят всякакви кампании за симулация на фишинг.
  • Включва решения за обучение по сигурността на трети страни, като Cyber ​​Maniacs, Ninjio и Habitu8, за да подобри ефективността си и да осигури по-изчерпателни кампании за осведоменост.
  • Позволява ви да стартирате персонализирани симулации, като използвате неговата обширна библиотека от реални условия.
  • Помага на екипите да откриват, разрешават и докладват опити за фишинг, ransomware, Business Email Compromise (BEC) и други заплахи.
  • Осигурява ефективно обучение, което позволява на потребителите да откриват и докладват фишинг имейли и други заплахи.

  Изчерпателният инструмент осигурява задълбочена видимост в имейл средата и може да открива и поставя под карантина подозрителни имейли във всички пощенски кутии. Освен тези в библиотеката на общността на Ironscales, той има плъгин за Outlook, който позволява на потребителите да маркират подозрителни фишинг имейл съобщения.

  Sophos Phish Threat

  Sophos Phish Threat е инструмент за предоставяне на усъвършенствана фишинг симулация и интелигентно обучение за информираност за сигурността. Инструментът идва с безплатна пробна версия и е ефективно решение за намаляване на повърхността на атаката, повишаване на осведомеността и спиране на заплахи.

  Основни функции

  • Тестване и обучение на потребители чрез автоматизирани фишинг симулации и програми за обучение.
  • Предоставя изчерпателни и приложими анализи и доклади, които позволяват на екипите по сигурността да вземат по-добри решения.
  • Задълбочено отчитане с интуитивно табло за управление, което предлага различни резултати при поискване. Те включват броя и тенденциите на хванатите рискови потребители, обхвата на обучението и др.
  • Идентифицирайте и обучете персонала с рисково потребителско поведение. Инструментът помага да се идентифицират потребителите, които може да са посетили блокирани URL адреси с високорискови профили.
  • Добавка за фиш заплахи за Microsoft Exchange и Office 365, която позволява на потребителите да съобщават за атаки в стандартен формат.

  Sophos използва усъвършенствани технологии за събиране на данни, за да наблюдава милиони файлове, URL адреси, имейли и други точки от данни, за да идентифицира най-новите фишинг заплахи.

  Заключителни думи

  Софтуерът и инструментите за сигурност са от съществено значение в борбата срещу заплахите за сигурността. Само инструментите обаче не са достатъчни и трябва да създадете информираност за сигурността на потребителите, които обикновено са най-слабите елементи в борбата срещу фишинг и други заплахи.

  Един от начините за предотвратяване на това е използването на софтуер за симулация на фишинг като допълнителен защитен слой. Софтуерът помага да подготвите вашите служители, като се научите да разпознавате и избягвате имейли с опити за фишинг. Освен това инструментите за симулация могат да открият реални опити за фишинг и да ги поставят под карантина.

  След това вижте решенията за сигурност на бизнес имейла, които да ви предпазят от спам и фишинг атаки.