8 най-добри софтуера за блокиране на реклами за Windows, Mac, iOS и Android

Има много програми за блокиране на реклами за браузъри, но рекламите в цялата система нямат лесно решение. Така че следете за най-добрия рекламен блокер, който да поправи това веднъж завинаги.

Рекламите са досадни!

Всеки разбира това. Дори след този консенсус относно рекламите, продължаваме да виждаме ненужни банери и известия през целия ден.

Първо, повечето от нас не плащат за съдържанието, което виждат. Всеки уебсайт, който посещаваме, или приложение, което използваме, има хора, които правят това, без да ни таксуват директно.

Тези уебсайтове или приложения се поддържат чрез реклами (и партньорски маркетинг).

И повечето от нас лесно разбират, че:

Някои издатели обаче са склонни да прекаляват, което води до изключително лошо потребителско изживяване.

Лично аз спирам да ползвам такива услуги и се опитвам да намеря алтернативи. Но тези, които не искат да сменят или не могат да си позволят да платят, могат да прегледат този списък и да намерят подходящ рекламен блокер за техните нужди.

Без повече шум, нека да започнем.

AdLock

AdLock е премиум рекламен блокер с приложения за Windows, Android, Mac и iOS. В допълнение, това е един от най-добрите рекламни блокери в YouTube за поточно предаване без реклами.

Освен че е отличен блокер за реклами, AdLock проверява за вредни връзки, защитава данните и следи всеки възможен шпионски софтуер.

И подобно на много други подобни приложения, то позволява списък с разрешени уебсайтове, за да поддържа създателите на съдържание, които обичате.

Човек може да използва Adblock, за да провери ефикасността му за 14 дни, преди да плати за него. Всички абонаменти могат да работят на пет устройства едновременно.

  Как да освободите място за съхранение на телефона си с Android с файлове от Google

Avast AntiTrack

Avast AntiTrack е стабилно решение за хора, които търсят онлайн поверителност.

Блокирането на реклами може да се разглежда като по-скоро странична суматоха за тази помощна програма против проследяване. Основната цел на този софтуер е отпечатъкът на браузъра или устройството за спиране на насочената реклама.

Въпреки това, един плюс от използването на Avast AntiTrack е, че той не разбива уебсайтове, както правят някои неефективни рекламни блокери.

Освен това има 30-дневен безплатен пробен период, за да видите дали наистина отговаря на вашите изисквания.

Можете да проверите този списък със софтуер против проследяване, ако това е само това, което преследвате.

  • Работи върху:

  • Windows

  • macOS

AdGuard

Подобно на AdLock, AdGuard е специален рекламен блокер за премахване на реклами от браузърите, както и от инсталираните приложения.

Освен това, това гарантира защита срещу шпионски софтуер, фишинг и злонамерен софтуер. Освен това AdGuard ви позволява да упражнявате родителски контрол върху устройствата на вашето дете, като блокирате съдържание за възрастни. Можете обаче да поставите определени уебсайтове в разрешени/блокови списъци, за да направите тази работа още по-добра.

AdGuard също има стелт режим, който работи подобно на помощните програми против проследяване. Има приложения за Windows, Mac, Android, iOS и разширения за популярни браузъри.

И накрая, можете да прецените представянето на AdGuard с неговия 14-дневен безплатен пробен период.

AdBlock

AdBlock е най-известното от всички и напълно безплатно приложение, което работи за настолни и мобилни браузъри.

Можете също да използвате това като интелигентно средство за блокиране на реклами в YouTube с опцията за списък с разрешени избрани канали, за да поддържате любимите си творци.

  Коригирайте грешката на Netflix F7121 1331 P7 в Windows 10

Освен обичайното блокиране на реклами, AdBlock е фокусиран върху защитата на своите потребители от криптоджакинг.

Cryptojacking се отнася до злонамерени уебсайтове, които използват изчислителните ресурси на своите посетители за копаене на криптовалута без тяхното съгласие.

Към момента на писане AdBlock може да се използва само като разширение на браузъра.

AdBlock за iOS

AdBlockforiOS е отлично приложение, способно да блокира реклами в цялата система на вашите iPhone и iPad.

Можете да създадете конкретни правила и да ги синхронизирате с всичките си устройства чрез iCloud. Това също идва с блокер за съдържание на Safari, за да сте сигурни, че сърфирането ви в мрежата остава и без реклами.

В допълнение, това поема отговорността да ви предпази от уеб тракерите, за да анонимизира вашето онлайн изживяване.

В заключение, много малко може да се обърка с абонамента за еднократно плащане на това високо оценено приложение.

Кларио

Кларио обединява пълна киберсигурност в един прост абонамент, съдържащ рекламен блокер, виртуална частна мрежа (VPN), анти-тракер, антивирус и др.

Абонаментите за Clario важат за всеки три устройства (Mac, Android или iOS) едновременно. В допълнение към тези функции, Clario прави вашето сърфиране в реално време безопасно, като маркира злонамерени уебсайтове.

Трябва да се отбележи, че функциите варират в зависимост от платформата. Например, антивирусната програма е налична за Android и Mac, докато рекламният блокер е за iOS и Mac.

В заключение, Clario го прави лесно със страхотна гама от функции за сигурност и 7-дневен безплатен пробен период.

Магическо ласо

Магическо ласо обслужва екосистемата на Apple със своя базиран на браузър рекламен блокер за iPhone, Mac и iPad.

Това е безплатно приложение, с изключение на някои платени функции. Платеният абонамент носи всички първокласни функции като рекламен блокер за YouTube на множество устройства, използващи един и същ Apple ID.

  Как да превключите от Windows 11 Dev Channel към Beta Channel, без да губите данни

Освен че предотвратява рекламите, платената версия премахва известията за бисквитките и повишава ефективността на механизмите за блокиране на реклами.

Освен това, Magic Lasso твърди, че намалява консумацията на енергия на Safari наполовина, като ви осигурява продължително време на работа, без да се включва.

Avira Prime

Въпреки че е известна с антивирусна програма, която зачита поверителността, Avira Prime съчетава много необходими продукти за вашите ежедневни онлайн приключения.

Avira Prime е мултиплатформен пакет за киберсигурност с продукти като антивирус, мениджър на пароли, VPN, средство за почистване на боклуци, мениджър на стартиране и др.

Неговите функции за блокиране на реклами обаче се предлагат безплатно като разширението Avira Browser Safety. В допълнение, тези функции са вградени и в безопасното пазаруване на Avira, което спира опитите за фишинг, показва най-добрите сделки за онлайн пазаруване и предотвратява проследяването.

Заключение 👩‍💻

Най-добрият начин да се освободите от реклами все още е да плащате за съдържанието, което консумираме. Но потребителите трябва да се защитят в случай, че няма платен абонамент или рекламата прекалява.

В допълнение към изброените рекламни блокери, ние също така обобщихме списък с някои безплатни антивирусни програми за защита на вашия компютър.

x