8 Корпоративен софтуер за проучване за трансформиране на вашата стратегия за събиране на данни

Търсите най-добрия софтуер за корпоративни проучвания? Ако да, случайно сте попаднали на правилната уеб страница.

Живеем в свят, в който данните са от решаващо значение. Достъпът до точните данни може да ви помогне да разберете вашия бизнес или нуждите на клиентите. Това може да ви помогне да предприемете основни стъпки за подобряване на цялостната удовлетвореност на клиентите и служителите.

Освен това правилните данни могат също да ви помогнат да подобрите качеството на вашия продукт или услуга, да предвидите бъдещи тенденции и могат да ви помогнат да вземете правилните решения.

Въпреки това, събирането на висококачествени данни, които действително биха могли да помогнат, не е толкова лесно, колкото звучи.

Има няколко проучвания, които показват, че средният процент на отговори за проучванията варира между 10-30% – това също, след предлагане на стимули за покани и последващи имейли. Някои от наблюдаваните причини за това включват продължителността на проучването, непривлекателен потребителски интерфейс, сложни въпроси и др.

Един добър софтуер за корпоративни проучвания всъщност може да ви помогне да премахнете повечето от тези препятствия и може да бъде чудесна добавка за подобряване на вашата стратегия за събиране на данни.

За да ви помогна да направите правилния избор, събрах най-добрия софтуер за корпоративни проучвания, който може да ви помогне да съберете най-висококачествени данни от проучвания и да предложите изключително изживяване при проучването.

И така, без повече шум, нека да започнем –

Какво представлява софтуерът Enterprise Survey?

Корпоративният софтуер за анкети е специализирано базирано на облак решение, което позволява на организациите да създават, разпространяват и анализират анкети и техните отговори в рамките на една организация.

Този специализиран софтуер за проучвания може да се използва за получаване на обратна връзка от служители и клиенти, провеждане на пазарни проучвания, събиране на заявления за работа, извършване на оценки и др.

Добрият софтуер за корпоративни анкети трябва да може да създава множество видове анкети, които включват отговори с множество възможности за избор, скали за оценка, отворени въпроси и други.

Освен това, той трябва да се похвали с множество канали за разпространение, функции за управление на отговора и възможност за интегриране с друг корпоративен софтуер като CRM, HRMS и други инструменти. Той трябва да може да се персонализира и да може да управлява големи количества данни.

Тъй като трябва да вземете предвид всички тези неща, намирането на подходящия софтуер за корпоративни проучвания може да бъде предизвикателство. Ето защо създадох този списък за вас, за да можете да направите правилния избор.

Нека се разровим!

SurveySparrow

SurveySparrow може да бъде чудесен избор за софтуер за корпоративни проучвания за всеки, който търси пълноценно решение, което може да им помогне да проследят целия път на своите клиенти и да им даде подробна информация за оптимизиране за по-добри резултати.

Освен това можете също да използвате SurveySparrow за събиране на вътрешни данни на организацията, като оценки на служителите и обратна връзка. Този инструмент ви позволява да планирате отчети за проучване, за да получавате отчети директно във входящата си поща в конфигурирано време.

Това е софтуер за проучвания, който е на първо място за мобилни устройства, което означава, че всички предварително проектирани шаблони и персонализирани дизайни, които ще направите, ще бъдат оптимизирани за смартфон устройства и съвместими с множество устройства. Това гарантира, че вашите анкети ще бъдат чисти и лесни за попълване за всички респонденти, независимо от устройството, което имат.

Този софтуер за проучване на предприятието ви позволява да използвате и бележете домейна на вашата компания. Можете също да използвате персонализиран CSS във всички предварително проектирани и персонализирани теми. И двете опции гарантират, че анкетите, които правите, ще популяризират вашата марка, ще съответстват на идентичността на вашата марка и ще бъдат изцяло ваши.

SurveySparrow ви позволява да създавате множество подакаунти. Тези подакаунти могат да се използват за различни екипи, потребители и други, но могат да се управляват от един родителски акаунт. Можете допълнително да управлявате видимостта на екипа и достъпността на анкетите, като използвате папки и опции за екип.

SurveySparrow разполага и с мощна интелигентна опция за проучване, която ви позволява да създавате проучвания въз основа на условна логика. Например, ако респондентът реши да извърши плащане, анкетата ще покаже данните за плащането. В противен случай информацията, свързана с плащането, ще бъде скрита.

Освен това, някои забележителни функции на SurveySparrow включват множество канали за разпространение, автоматизирани повтарящи се проучвания, автоматизирани имейли за напомняне, разширени филтри и отчитане и др. Освен това може да се похвали с много лесен за използване интерфейс.

SurveySparrow предлага четири различни плана – Basic започва от $19 на месец, Essentials от $49 на месец, Business от $99 на месец и Enterprise, за който трябва да се свържете с тях, за да получите персонализирана оферта. Имайте предвид, че тези ценови цифри се прилагат само ако изберете опция за годишно таксуване.

Соголитика

Sogolytics е набор от инструменти, които могат да ви помогнат да трансформирате клиентското изживяване на вашата организация на следващото ниво. Това решение за корпоративни анкети е предназначено за управление на обратната връзка и следователно ви помага с клиентския опит, опита на служителите, анкети, оценки и др.

Sogolytics автоматизира процеса на събиране на данни, а неговите мощни аналитични инструменти предоставят полезна информация за данните, която може да ви помогне бързо да вземате информирани решения.

Със Sogolytics можете да създавате първокласни анкети за нула време, благодарение на нейните персонализирани шаблони за анкети. Можете също така да създавате проучвания от нулата, ако искате.

Някои от най-добрите характеристики на дизайнера на проучвания на Sogolytics включват следното:

  • Функция за проучване на бял етикет, която ви позволява да използвате персонализиран домейн, лого, тема и други, за да създадете безпроблемно изживяване на марката.
  • Можете да помолите респондентите да качат аудио, видео и изображения в своите отговори на анкетата.
  • Неговата функция за автоматичен превод ви позволява да създавате многоезични проучвания, което ви позволява да разширите демографската си аудитория.
  • Неговата функция за анонимно проучване може да ви помогне да спечелите доверието на участниците и да получите 100% истинска обратна връзка при пълна поверителност.
  Как да изтриете акаунт в Wix

Освен това инструментът за създаване на анкета може да се похвали с допълнителни функции като предварително попълване на известни данни, матрична решетка, резултат на нетен промоутър, типове въпроси за детайлизиране и др. Всички тези функции могат да ви помогнат да направите анкетите по-интуитивни и да събирате по-добри данни.

Инструментариумът Sogolytics също ви помага да се потопите дълбоко в данните, които сте събрали чрез вашите проучвания. Позволява ви да разберете отговорите на анкетата и да идентифицирате областите, в които трябва да се подобрите.

Друга функция на Sogolytics, която ме впечатли силно, е отчитането на данни на живо, което ви позволява да споделяте отчети на живо с вашия екип. Това е невероятна функция, особено когато работите в голяма организация. Освен това, всички ваши данни от проучването остават защитени и криптирани, но все пак достъпни, благодарение на усъвършенствания инструмент за управление на данни.

Sogolytics предлага четири различни плана – Plus на $25 на месец, Pro на $66 на месец и Premium на $99 на месец, докато за Enterprise Feedback трябва да поискате персонализирана оферта. За щастие, той предлага 10-дневен безплатен пробен период, който можете да използвате, за да тествате услугите му безплатно. Имайте предвид, че споменатата цена е приложима само ако се таксува годишно.

Voxco

Voxco може да е идеалното решение за вас, ако искате да провеждате различни видове проучвания, като онлайн, телефонни и лице в лице. Това е така, защото софтуерът за омниканални проучвания на Voxco ви позволява да провеждате различни видове проучвания, докато всичките ви данни остават на едно и също място.

Този софтуер за проучване разполага с широк набор от шаблони, предназначени за различни случаи на употреба. Това ви позволява лесно да намирате шаблоните, които отговарят на вашите нужди, и да ги конфигурирате така, че да станат напълно ваши. Шаблоните за анкети, предлагани от Voxco, са добре проектирани и много отзивчиви.

Voxco може да се похвали и с възможности за логика на проучването. Той позволява на респондентите да пропуснат която и да е част от анкетата, ако тези секции не са приложими за тях. Освен това тази функция ви позволява да проектирате анкети с условни въпроси.

Този инструмент може да ви помогне да създавате многоезични анкети с различни типове въпроси, като въпроси с множествен избор, матрични въпроси, банки от въпроси и т.н. По-впечатляващото е, че потребителите могат да изпращат мултимедийни файлове в отговор на въпросите.

Но нещото, което ме впечатли най-много във Voxco, е неговата задълбочена функция за отчитане и анализ на проучвания. Това основно може да се похвали с много малки инструменти, които могат да ви помогнат с резултати в реално време, проследяване на отговорите, визуализации, стандартни и персонализирани отчети и задълбочен инструмент за анализ, който може да се използва за статистически анализи, анализи на настроението, кръстосани раздели и др.

Този софтуер за корпоративни анкети допълнително поддържа CRM и интеграция на социални медии. А неговата функция за разпространение на анкети включва разпространение по имейл, разпространение между канали, анонимни отговори, вградени анкети и др.

Като цяло бих казал, че Voxco може да бъде страхотен инструмент, който може да отговори на нуждите на анкетата на всеки и най-хубавото е, че те непрекъснато правят положителни промени, за да подобрят своите функции и функционалности. Въпреки че изостават малко в раздела за поддръжка на клиенти и документация, те са направили някои положителни промени в това отношение.

QuestionPro

QuestionPro е цялостно решение за онлайн проучване, което може да се използва както за събиране на онлайн данни, така и за извършване на количествен и качествен анализ. Ето защо, ако анкетите ви често имат отворени въпроси, QuestionPro може да е чудесен избор за вас.

QuestionPro може да се похвали с колекция от 350+ шаблона за анкети заедно с 40+ типа въпроси, 15+ условни и логически типа и различни отчети за анкети. Всички тези функции могат да бъдат лесно достъпни за създаване на различни видове проучвания, анкети, викторини, тестове и други с помощта на лесното за използване табло.

Освен създаването на различни видове проучвания, QuestionPro предлага широка гама от инструменти, за да ги конфигурирате и да ги направите напълно ваши. Например, можете да конфигурирате шаблони за проучване, за да представят вашата марка, като използвате вашето лого, цветови теми, шрифтове и др.

След като създадете вашето проучване, QuestionPro предлага инструменти за достигане до вашите респонденти от различни канали, включително социални медии, имейли, SMS, QR кодове и интегрирани изскачащи прозорци. Освен това неговото офлайн мобилно приложение ви позволява да събирате отговори на анкети от респонденти, живеещи в райони с ограничена интернет връзка.

QuestionPro също поддържа интегриране на различни приложения на трети страни, включително CRM, инструменти за производителност, инструменти за маркетингова автоматизация и др. Освен това QuestionPro ви изпраща отчети в реално време директно на таблото ви за управление. Тези отчети могат да ви помогнат да разберете как се представя вашето проучване.

Той предлага над 40 отчета с данни, което ви позволява да разберете различни аспекти на вашия бизнес и да направите бъдещи стратегии. Освен това тези отчети могат да бъдат изтеглени в различни формати, включително PDF, Excel, Word и SPSS. Безплатните потребители обаче не могат да изтеглят отчети във формат SPSS.

Но това, което ме впечатли най-много в QuestionPro е, че предлага доживотен безплатен план. Въпреки че ще получите ограничен достъп до инструмента, този безплатен план ще бъде достатъчно добър за всички основни нужди.

  Фиксирайте публикации, канали, видеоклипове и файлове

Разширеният план на QuestionPro започва от $99 на месец и предлага 10-дневен безплатен пробен период, докато другите два плана, Team Edition и Research Edition, изискват да се свържете с техния екип по продажбите, за да получите персонализирана оферта.

Опитна маймуна

SurveyMonkey е водещо име в индустрията, когато става въпрос за софтуер за корпоративни проучвания. Той е обслужвал хиляди организации по целия свят, включително Hershey’s, Verizon, HP, Puma, Samsung и Kellogg’s.

SurveyMonkey е известен преди всичко със своите инструменти, базирани на AI, които са толкова лесни за използване, че дори начинаещ може лесно да създава, стартира, разпространява и анализира анкети.

Той може да се похвали с библиотека от 250+ курирани от експерти шаблони за анкети, които можете лесно да изберете и конфигурирате според вашите нужди, за да направите анкетата напълно ваша. Освен това, този инструмент също така препоръчва различни начини, по които можете да конфигурирате и изпращате анкетите си, за да съберете най-добрите отговори.

Можете също така да създадете анкета от нулата и в това отношение задвижваната от AI Genius интелигентност на SurveyMonkey може да бъде наистина полезна. Когато създавате анкета, трябва само да въведете въпроса си. И неговата базирана на AI интелигентност автоматично ще избере правилния тип въпрос. Тази базирана на изкуствен интелект интелигентност напълно елиминира догадките, като ви дава повече време да се съсредоточите върху въпросите, които искате да зададете.

Освен това, този базиран на AI алгоритъм също преглежда дизайна на вашето проучване и въпросите, които сте задали. След като анализира вашите проучвания, този AI ви дава приблизителен резултат въз основа на най-добрите практики. Ако открие някакви проблеми, той просто ви информира, за да можете да ги прегледате и коригирате.

Този алгоритъм ви помага с информация, свързана с прогнозния процент на успех, процента на респондентите, които ще попълнят анкетата, приблизителното време за попълване на анкетата и др. Освен това ви предоставя потенциални грешки в проучването и начини за тяхното коригиране.

Като цяло, това е отличен софтуер за корпоративни проучвания с голяма репутация на пазара. Популярността му гарантира, че винаги ще получавате надеждни услуги. С планове, започващи от само $25/потребител на месец, той също е на доста разумна цена в сравнение с друг софтуер за корпоративни проучвания на пазара.

Типова форма

Typeform е много гъвкав софтуер за събиране на данни, който се гордее с няколко основни функции за проектиране на впечатляващи форми и обработка на данните, които събирате. Това го прави чудесен избор за хора, които искат да създават ангажиращи проучвания и да събират висококачествени данни.

Той може да се похвали с функция, наречена логически скокове. Позволява ви да създавате няколко формуляра в един и в зависимост от избора, който потребителите правят, това ще ги отведе до различните пътища за оставащото проучване. Най-хубавото е, че можете да добавите толкова логически скокове в проучване, колкото искате. Помага ви да направите множество варианти на проучване, специално пригодени за отделните респонденти.

Тази функция е добра не само за читателите, но и за бизнеса. Например, той ви позволява да събирате висококачествени данни от конкретни респонденти. Освен това логическите скокове могат да се използват, докато се предлагат услуги на клиенти, предлагайки персонализирани услуги от един формуляр, което може да доведе до по-високи проценти на реализация.

Има и огромна библиотека от шаблони за анкети, предлагани от Typeform, които можете да използвате, за да стартирате процеса на проектиране на анкетата. Неговата огромна библиотека може да се похвали с шаблони, предназначени за ориентирани към бизнеса цели, вариращи от анкети и въпросници до шаблони за продажби, обратна връзка и събития.

Можете да изберете всякакви предварително проектирани шаблони от библиотеката, които отговарят на вашите нужди. Ако не можете да намерите шаблон, отговарящ на целите на вашето проучване, можете да изберете който и да е шаблон и да го персонализирате както искате. Можете също да обмислите да започнете от нулата, въпреки че персонализирането на предварително проектиран шаблон би било по-лесно, отколкото създаването на такъв от нулата.

Освен това, той поддържа огромен списък от разширения, които могат да ви помогнат да проектирате анкетите си с повече функционалност и да съберете повече данни. Някои от най-популярните интеграции включват Google Docs, Slack, HubSpot, AirTable и др.

Въпреки това, въпреки че платформата е един от най-добрите софтуери за корпоративни проучвания и може лесно да надмине своите конкуренти, тя не може да се похвали с най-добрите опции за анализ на данни. Ето защо, ако искате да се потопите дълбоко в данните за поведението на клиентите или да анализирате сложни данни, трябва по-добре да го комбинирате с всеки друг инструмент.

Цената за годишен абонамент струва $25 на месец за основния план, $50 на месец за плана Plus и $83 на месец за бизнес плана. По принцип можете да спестите 16%, ако се таксувате годишно. Освен това предлага безплатен план, за който можете лесно да се регистрирате, и план Enterprise, за който трябва да се свържете с неговия екип по продажбите.

Google формуляри

Google Forms е може би един от най-популярните създатели на анкети и формуляри в интернет. Най-хубавото на Google Forms е, че този софтуер за корпоративни проучвания е напълно безплатен и лесно достъпен за физически лица и фирми с акаунт в Google. Освен това Google Forms се предлага и с Google Workspace без допълнително заплащане.

Друго добро нещо за Google Forms е, че идва с куп инструменти за сътрудничество като Docs, Sheets и др. Google Forms обаче не е толкова стабилен като другия софтуер за анкети в списъка и затова е по-подходящ за прости анкети.

Започвайки с библиотеката с шаблони, Google Forms предлага 17 предварително проектирани шаблона, които можете да използвате. Тези шаблони са разделени в три категории – лични, работни и образователни. Очевидно каталогът с шаблони не е толкова обширен в сравнение с друг софтуер в списъка.

  8 съвета за спестяване на живота на батерията на вашия iPhone

Google Forms ви позволява да създавате формуляри, съдържащи различни типове въпроси, като въпроси с избор, кратък и дълъг отговор и падащи въпроси. Можете също да поискате да качите файлове, но не можете да приемате плащания, да създавате въпроси, базирани на медии, или да създавате йерархични менюта.

Можете обаче да създадете анкети, базирани на условна логика, където логиката може да се приложи към падащи въпроси или въпроси с множествен избор. Контролите за условна логика са донякъде ограничени, особено в сравнение с неговите конкуренти.

Едно нещо обаче, на което наистина се възхищавам в Google Forms, са контролите, които предлага за валидиране на отговорите на формуляри. Google Forms ви позволява да използвате регулярни изрази, за да конфигурирате какви отговори се приемат за тези конкретни въпроси.

Един аспект, при който Google Forms наистина се бори, е анализът на данни. Той автоматично създава диаграми на данните, но няма достатъчно контроли за филтриране на тези диаграми. За щастие, всички отговори на анкетата, които получавате, могат да бъдат разгледани в Google Таблици. Освен това можете да конфигурирате Google Таблици с обобщени таблици и визуализации на данни.

Като цяло, Google Forms може да бъде добър избор за малки до средни организации, които искат да получават основни отговори на анкети. Функциите са донякъде ограничени и цялостният инструмент не е толкова здрав като другите, но като се има предвид, че не плащате нищо, той все пак е достоен избор.

Microsoft Forms

Ако сте потребител на Microsoft 365, можете да считате Microsoft Forms за добър вариант за софтуер за корпоративни проучвания. Това е така, защото Microsoft Forms е свободно достъпен за потребителите на Microsoft 365 с техния абонамент за Office 365. Това обаче е и недостатък, тъй като не можете да закупите абонамент за Microsoft Forms отделно.

Въпреки това, Microsoft Forms е по-скоро като основен конструктор на формуляри, който можете да използвате за събиране на отговори на анкети и обратна връзка. Той може да се похвали с прилична библиотека с шаблони, която се състои от 36 различни шаблона, предназначени за няколко бизнес и лични нужди, като проучвания за обратна връзка, регистрация на събития, проучване на конкурентен анализ и др.

Всички тези шаблони са проектирани и оптимизирани за различни видове устройства, включително смартфони и настолни браузъри. Персонализирането на тези шаблони също е безпроблемно и може да се направи без усилие без предварително знание или опит.

Microsoft Forms обаче е доста основен конструктор на формуляри. Следователно му липсват много разширени функции като условна логика и интеграции на трети страни. Можете обаче да добавите текст, оценки, класации, дата, нетен резултат от промоутъра, скала на Likert и други към вашите формуляри, за да ги направите по-ангажиращи.

Лекотата на Microsoft Forms го прави изключително интуитивен и тъй като му липсват много разширени функции, няма никакви сложни настройки. Можете също така да получите помощ в редактора, като просто щракнете върху въпросителния знак и напишете заявката си. Ще ви покаже подходящи статии и ръководства.

Друго нещо, което ми хареса в Microsoft Forms, са езиците, които поддържа. В момента Microsoft Forms поддържа 84 езика, включително някои от най-неизвестните. Можете обаче да използвате само до 11 езика в една форма.

Ако вашата организация използва Microsoft Suite for Business, Microsoft Forms може да е добър вариант за вас. Вие обаче ще бъдете ограничени до всички основни характеристики и функции. Ако искате да обработите подробни данни, трябва да помислите за всеки друг софтуер за корпоративни проучвания от списъка.

Как да избера най-добрия софтуер за корпоративни проучвания?

Когато избирате добър софтуер за корпоративни проучвания, трябва да имате предвид много неща.

Някои от тези важни съображения са:

  • UI/UX – Винаги трябва да обмисляте софтуер за корпоративни проучвания с добър UI/UX, тъй като потребителският интерфейс силно влияе върху използваемостта на софтуера. В допълнение, UI/UX също оказва влияние върху производителността и ефективността и минимизира грешките.
  • Характеристики и функционалности – Преди да вземете решение, препоръчваме ви да изброите всички функции, които искате, и да се уверите, че избраният от вас софтуер за корпоративни проучвания има всички тези функции. Като цяло, ако имате основни нужди, Google Forms или Microsoft Forms могат да бъдат страхотни опции. От друга страна, за обработка на подробни данни имате опции като Typeform, SurveyMonkey, Survey Sparrow и др.
  • Сигурност и поверителност на данните – Сигурността и поверителността на данните са най-важните неща, които трябва да имате предвид, особено когато работите с чувствителни потребителски данни. Уверете се, че избраният от вас софтуер взема всички основни предпазни мерки, свързани с безопасността, докато обработва вашите данни и данните на вашите респонденти.
  • Поддръжка на клиенти – Добрата поддръжка на клиенти може да ви помогне с различни неща, включително техническа помощ, внедряване и обучение и, най-важното, да получите експертен съвет. Затова изберете софтуер за проучване, който предлага надеждна поддръжка на клиенти.
  • Интеграция – Интегрирането на инструменти като социални медии, CRM и други в софтуера за проучване на вашето предприятие може да ви помогне при събирането и консолидирането на данни, да оптимизирате работния процес, холистичния анализ на данни и да подобрите точността на данните. Следователно изборът на софтуер за проучване, който поддържа интегрирането на инструменти, които често използвате, винаги е чудесен избор.

Заключителни думи

Ето го – подробна статия, обхващаща най-добрия софтуер за корпоративни проучвания на пазара.

Преди да направите избор, препоръчвам ви да помислите от какво се нуждаете и след това да изберете инструмент, който отговаря на вашите нужди.

Според моята препоръка, ако имате нужда от основен софтуер за проучване на предприятия, можете да помислите за Google Forms или Microsoft Forms. Ако обаче искате да съберете повече данни, можете да помислите за други инструменти от списъка, като Survey Sparrow, Typeform, Sogolytics и други. Това са чудесни инструменти за събиране на подробни данни.

След това разгледайте приложенията за онлайн анкети, за да печелите пари.