8 идейни бюджетни шаблона за рационализиране на вашите финанси

Не е лесно да следите финансите си, особено с малък бюджет.

За щастие, приложението за работно пространство „всичко в едно“, наречено Notion, може да помогне изключително много по този въпрос. Той разполага с различни бюджетни шаблони, които ще ви позволят да управлявате финансите си ефективно.

Като използвате шаблон за бюджет, вие ще имате кристално ясна представа за финансовото си състояние по ежедневни въпроси. В края на деня ще имате проста система, която да следвате, за да сте в крак с финансите си и потенциално да постигнете финансовите си цели за нула време.

Тъй като има много бюджетни шаблони на Notion, аз свърших тежката работа вместо вас, като финализирах някои от моите любими.

Сигурен съм, че те ще ви помогнат да си върнете пълния контрол върху парите си, независимо дали сте бизнесмен, студент, свободна практика или просто член на семейството, който трябва да управлява финансите.

Как шаблоните за бюджет на Notion могат да помогнат за рационализиране на финансите

Когато използвате шаблон за бюджет, ще можете да рационализирате финансите си по повече от един начин. Като начало ще ви даде ясен преглед на приходите и разходите ви, което ще ви позволи да проследите къде отиват парите ви и също така ще разберете къде може да харчите повече от необходимото.

Освен това, ето някои допълнителни начини, по които може да ви помогне да оптимизирате финансите си:

#1. Бюджет, който е съобразен с вас

Използването на шаблон за бюджет на Notion може да ви помогне да създадете бюджетен план, който работи за вас. Тя ви позволява да персонализирате шаблоните, както желаете, където можете да изберете какво да включите и какво да пропуснете, например конкретни потоци от приходи и разходи.

  10 приложения за медитация, предназначени за деца [2022]

Всичко това в комбинация ви помага да останете на път по всяко време.

#2. Спестете огромно количество време

Сигурно вече сте познали това – шаблонът за бюджет също може да ви помогне да спестите време чрез автоматизиране на конкретни финансови задачи. Например, можете да импортирате и категоризирате всичките си транзакции, когато свържете вашите банкови данни и информация за картата.

#3. Опростете една доста трудна задача

И накрая, използването на бюджетен шаблон с Notion може да направи целия процес на управление на вашите финанси много по-лесен. Ще забележите, че прекарвате по-малко време в безпокойство за парите си и отделяте повече време за постигане на вашите приоритети и смачкване на тези цели.

Прочетете също: Да, можете да използвате Notion в потребителски домейн

Как да добавите шаблон за бюджет в Notion

Има много начини за добавяне на нов шаблон в Notion, но нека разгледаме най-лесния начин да го направите.

Започнете, като отворите страницата за изтегляне на желания шаблон и трябва да видите или бутон Изтегляне, или бутон Дублиране на шаблон. Продължете и щракнете върху това.

След като направите това, трябва да видите шаблона да се появява в менюто от лявата страна.

Това е всичко, толкова просто. Можете да започнете да използвате шаблона веднага.

Сега нека преминем към списъка с най-добрите бюджетни шаблони, които можете да използвате с вашия акаунт в Notion.

Бюджетно планиране

Можете безпроблемно да организирате финансите си и да създадете бюджет с този шаблон за планиране на бюджета. Той е безплатен, може да се персонализира и е проектиран с мисъл за простота, за да гарантира, че няма да ви разсейва от основната цел.

Включва:

 • Таблици за проследяване на приходи, разходи и спестявания
 • Табло за идентифициране и задаване на вашите категории разходи
 • Формули, които автоматично изчисляват общите ви приходи, разходи и др

След като изтеглите този шаблон и го използвате с вашия акаунт в Notion, можете напълно да го промените, за да отговаря на вашите предпочитания. Това е чудесен ресурс за всеки, който иска да организира и управлява по-добре парите си.

Шаблон за проследяване на бюджета

Получете ясна картина на вашите навици за харчене с помощта на този шаблон за проследяване на бюджета. Има много невероятни функции, които ще ви позволят да сте в крак с финансите си.

  Как да актуализирате PHP версията на WordPress?

Някои от които са:

 • Сигнали и напомняния
 • Съвети и ресурси за лесно преминаване през процеса
 • Персонализируеми таблици
 • Табло с удобен преглед

Този шаблон ви помага лесно да разберете къде отиват парите ви и какво можете да направите, за да спестите повече в дългосрочен план. Освен това можете също да използвате формули за допълнително рационализиране на процеса.

Можете да изтеглите и използвате този шаблон абсолютно безплатно.

Финансов инструмент за проследяване

Разберете по-добре финансовото си състояние, създайте бюджет, който работи специално за вас, и вземете по-интелигентни решения с помощта на този инструмент за финансово проследяване за Notion. Това е изчерпателен шаблон, който ще ви улесни в проследяването на вашите финанси.

Можете да проследявате приходи, разходи, спестявания и други области, които се нуждаят от вашето внимание. Всъщност това е чудесно за наблюдение на вашия дълг, както и за определяне на цели за спестяване.

Можете да започнете, като добавите своите банкови сметки и внимателно следите техните транзакции.

Друга полезна функция на този шаблон е, че той също така ви позволява да проследявате навременни повтарящи се разходи.

Прочетете също: Осигурете приходи от Airtable и Notion с помощта на тези инструменти

Шаблон за финанси и бюджет

Много удобен за потребителя и лесен за персонализиране, можете да използвате шаблона за финанси и бюджет, за да проследявате финансите си. Той е проектиран от Prototion и се интегрира невероятно с Notion.

Когато използвате този шаблон, можете:

 • Добавете отделни раздели на бюджета
 • Създайте различни категории
 • Входящи разходи в различни валути
 • Проследявайте целите за спестяване
 • Получете финансовото си състояние
 • Получете разбивка на вашите разходи, разделени по категории

Това е страхотен шаблон за вас, ако сте човек, който обича да проследява напредъка с времето. Той излага много прост формат за разбиране и въвеждане на вашите данни.

Проследяване на разходите

Expenses Tracker е усъвършенстван шаблон, който ще ви помогне да следите ежедневните си разходи и да идентифицирате кои области трябва да бъдат ограничени. Позволява ви да настроите повтарящи се плащания да се актуализират автоматично, което ви помага да спестите време, като не ви моли да въвеждате подробности за всяка транзакция.

  5 начина за ускоряване на Ubuntu

Той показва вашите общи разходи и месечен бюджет и подробен инструмент за проследяване на разходите за въвеждане на данни според вашите изисквания.

Независимо дали сте собственик на малък бизнес, студент или фрийлансър, всеки може да използва този шаблон в Notion, за да бъде крачка пред своите разходи.

Проследяване на лични финанси

Този инструмент за проследяване на лични финанси има някои полезни функции, които го правят симпатичен. Той ви позволява да създавате категории, раздели и различни таблици за различни цели, освен че ви дава пълна разбивка на вашите финанси.

Можете да го персонализирате по няколко начина, включително промяна на категориите, добавяне на бележки, прикачване на разписки и т.н. Това ви позволява да проследявате разходите си в реално време и да вземате информирани финансови решения.

Освен това ви позволява да персонализирате целите си за конкретни цели, например спестяване за авансово плащане или ваканция.

Прост инструмент за проследяване на финанси

Както подсказва името, Simple Finance Tracker наистина е прост шаблон по природа, но това не му пречи да предоставя някои от най-полезните функционалности. Предоставя ви визуална информация за по-добро разбиране на вашите финанси.

Можете да управлявате множество акаунти и да получавате подробна информация за годишните си разходи и приходи. Той също така ви информира за общия ви капитал във всяка сметка и подробности за месечните транзакции.

Автоматизирано проследяване на бюджета

От многото шаблони, които NotionHub предоставя, техният Automated Budget Tracker е може би най-популярният. Може да ви помогне да следите вашите финанси АВТОМАТИЧНО.

Можете да създадете и зададете категории за различни разходи, като например хранителни стоки, сметки и т.н. Можете също така да създадете бюджет за всяка категория, за да избегнете преразход.

Този шаблон ви позволява да синхронизирате вашите банкови карти, за да импортирате и категоризирате транзакциите за вас автоматично. Тази страхотна функция може да ви спести време в дългосрочен план.

Автоматичното проследяване на бюджета е страхотно в предоставянето на визуална информация, като отчети и графики, за да ви помогне да разберете и видите напредъка си във времето.

Заключителни думи

Бюджетирането е съществена част от финансите и това е нещо, което не бива да пренебрегваме. С помощта на Notion и горните шаблони ще можете да контролирате финансите си като професионалист, като същевременно имате предвид бюджета си.

Не забравяйте, че бюджетирането е пътуване, така че не се страхувайте да коригирате и променяте формата на вашия шаблон, докато напредвате, за да сте сигурни, че ще продължи да ви служи точно както искате.

След това вижте най-добрите готови шаблони за фактури, които можете да използвате с Notion и Word.