8 забележителни инструмента за проследяване на реклами за търговци

Ефективният инструмент за проследяване на реклами е най-ефективният начин за проследяване и измерване на ефективността на кампанията.

Дигиталната реклама е свързана с нарастващо онлайн присъствие, информираност за марката и постоянно подобряване на начините за достигане до потенциални клиенти. Инструментите за проследяване на реклами помагат на бизнеса да получи полезна информация, да оптимизира кампаниите и да постигне по-висока възвръщаемост на инвестициите.

Какво представляват инструментите за проследяване на реклами?

Инструментите за проследяване на реклами предлагат платформа „всичко в едно“, за да получите представа за демографските данни и импресиите и да помогнете за увеличаване на продажбите на даден бизнес. Тези инструменти предоставят ценна информация за идентифициране на нови маркетингови възможности, изграждане на целеви маркетингови кампании, управление на взаимоотношенията с клиенти и привличане на потенциални клиенти.

Следват няколко предимства на инструментите за проследяване на реклами:

 • Помага за подобряване на съдържанието и кампаниите.
 • Това ви позволява да научите и разберете повече за вашите клиенти.
 • Тя позволява на бизнеса да конвертира и да увеличи приходите от реклама.

Видове рекламно проследяване

Проследяването на реклами е много широк термин и различни инструменти и платформи помагат на бизнеса да ги проследява. Следват различни типове рекламно проследяване:

Проследяване на връзки

Той е най-простият, но най-полезен за проследяване. Помага на фирмите да проследят кой е кликнал или споделил вашите връзки и да получат полезна информация.

Проследяване на партньорски връзки

Този формуляр се използва за партньорски програми, като предоставя източник за проследяване на споделени връзки и награждава партньорски мрежи.

Проследяване на пиксели

Проследяващият пиксел предоставя информация за поведението на клиентите, броя на хората, които гледат вашите реклами, продължителността на времето, през което са ги гледали, и броя на кликванията.

Проследяване на реклами във Facebook

Facebook pixel помага да се предложат ценни прозрения за рекламите във Facebook и помага за създаването на по-насочени и подходящи реклами. Той повишава възвръщаемостта на инвестициите във Facebook реклама.

Бисквитки

Бисквитките събират потребителска активност или поведение на уебсайта и помагат за създаването на пренасочени реклами.

Как да направите проследяване на реклами в платформа за социални медии?

За да рекламирате в различни социални медийни платформи, трябва да сте наясно какви цели искате да постигнете. Запомнете различни фактори, преди да изберете рекламна платформа и да извлечете максимума от бюджета си.

Facebook

Facebook е най-добрата и предпочитана рекламна платформа. Помага за достигане до максимален брой целеви аудитории и въздействие върху тях чрез Facebook реклами. Когато разглеждате Facebook Ads като рекламна платформа, почувствайте нейната уникална функция за насочване, като подобна на аудитория. Платформата позволява на потребителите да избират кой може да вижда вашите реклами въз основа на тяхната държава, език, възраст, град, пощенски код и много други.

  8 мобилни партньори за измерване (MMP), които да използвате през 2022 г

Instagram

Подобно на Facebook (неговата компания майка), Instagram предлага различни опции за сегментиране. Но поради сравнително малките си потребители, сегментираната аудитория става по-малка. Ако искате да се насочите към интернет потребители на възраст между 18-49 години чрез креативни снимки и видеоклипове, тогава това е идеалната платформа за вас.

LinkedIn

LinkedIn се предпочита най-вече като B2B рекламна платформа, тъй като платформата е свързана изцяло с професионални мрежи. LinkedIn е идеална рекламна платформа за насочване към специфична професионална аудитория като мениджърите по човешки ресурси в Ню Йорк. Техният Sponsored InMail е един от най-атрактивните рекламни формати.

Грешки, които трябва да избягвате при проследяване на реклами

Идентифицирането и избягването на често срещаните грешки е ключът към създаването на ефективна и успешна рекламна кампания. Намерете по-долу някои от грешките, които трябва да избягвате при проследяване на реклами:

 • Недефиниране на вашата целева аудитория: Ако искате да достигнете до вашата целева аудитория и да увеличите възвръщаемостта на инвестициите, определянето на правилната целева аудитория е задължително. Това ще ви помогне да изберете кой ще види рекламата ви въз основа на демографски данни, местоположение и интереси.
 • Грешно проследяване на реализациите: Съхранявайте всяка кампания отделно и използвайте правилния инструмент за управление и предоставяне на точни данни.
 • Използване на грешни ключови думи и типове на съвпадение: Дефинирането на ключови думи и типове на съвпадение помага да показвате рекламите си на тези, които търсят сродните ключови думи.
 • Без дефиниране на отрицателни ключови думи: Колкото е важно да дефинирате ключови думи, толкова е важно да определите кои ключови думи трябва да избягват вашите реклами.

Топ инструменти за проследяване на реклами

Следват някои от най-популярните и ефективни инструменти за проследяване на реклами:

Voluum

Voluum позволява проследяване на всички цифрови кампании от един софтуер. Този софтуер ви помага да проследявате какво работи и коя кампания се представя най-добре.

Основни функции:

 • Позволява 40+ софтуерна интеграция с други платформи
 • Помага за идентифициране на подозрителни кликвания и посещения в отчетите
 • Voluum има интуитивен UX и съвременен дизайн
 • Функцията за разпределен трафик на Voluum анализира ежедневно данни и изпраща трафик към кампании, оферти, целеви страници и т.н., които се представят най-добре.

Софтуерът проследява ефективността на връзката и е отличен инструмент за управление на вашите партньорски програми.

Кометно

Cometly е софтуер за проследяване на реклами за проследяване, анализиране, оптимизиране и мащабиране на рекламни кампании. Той помага на бизнеса с по-добро приписване на реклами, анализи и прозрения за вземане на решения.

Основни функции:

 • Той точно проследява всяка продажба на правилната реклама и използва данни за подобряване на ефективността на рекламата.
 • Предлага интеграция с ClickBank, Instagram, Facebook и Shopify.
 • Платформата предоставя видеоклипове за обучение, за да помогне на потребителите да започнат работа с платформата.
 • Други ключови характеристики на Cometly са моделиране на приписване, приписване с много докосване, проследяване на ROI, проследяване на реализациите и кръстосано приписване на канали.
  6 най-добри специализирани сървъри за игри за геймъри и стриймъри

Cometly предлага безпроблемна интеграция с най-големите платформи за реклами и продажби с едно кликване.

BeMob

BeMob е софтуер за отчитане на данни и проследяване на реклами в реално време за медийни купувачи и партньорски търговци.

Основни функции:

 • Платформата е универсалното решение за проследяване, управление, оптимизиране и анализиране на рекламен трафик.
 • Помага за анализиране на кампании и повишаване на възвръщаемостта на инвестициите.
 • Има функция за безопасно проследяване, за да съхранява данните сигурно в облак, без да е необходим различен сървър или софтуер.
 • Той въведе седмични подобрения за оптимизиране на работата и увеличаване на производителността.
 • Той предоставя известия по имейл, за да помогне на потребителите да бъдат наясно с всички промени в рекламната кампания, като по този начин предотвратява потенциални загуби.
 • BeMob предлага функции за партньорски маркетинг като проследяване на кликвания в реално време, управление на кампании, интелигентни връзки, поддръжка на множество устройства и анализ на ефективността (партньор)

Платформата предлага табло за управление на множество езици като английски, китайски, испански и руски.

Плат

Plat предлага управлявани от ефективността решения за проследяване на реклами за фирми и купувачи на медии.

Основни функции:

 • Plat предлага 24/7 предупреждения за производителност, за да се актуализира през цялото време.
 • Той предлага проследяване на данни в реално време и помага за изтегляне на подробни данни от регистрационни файлове за органичен трафик и рекламни импресии.
 • Платформата предлага подробни отчети за ефективността за оптимизиране на кампании и актуализиране на набори от правила.
 • Той позволява персонализирано проследяване на реализациите, ръчно оптимизиране на кампании, разпределение на трафика и лесна интеграция с други платформи за наблюдение и управление на всички кампании.

Plat има интуитивен интерфейс и цялостна функция за персонализиране, за да предложи цялостен маркетинг на ефективността.

Madgicx

Madgicx е облачно базирана маркетингова платформа, предлагаща различни функции за всяка бизнес нужда.

Основни функции:

 • Платформата предлага гъвкаво ценообразуване, базирано на разходите, което означава, че фирмите трябва да плащат за инструментите или функциите, които искат да използват.
 • Има функция за стартиране на реклами с едно щракване, която помага за създаване на реклами, използвайки визуализация на ефективността, съществуващи реклами и публикации във Facebook или Instagram.
 • Помага за пускането на персонализирани реклами за насочване към конкретни аудитории.
 • Други ключови характеристики на Madgicx са управление на съдържанието, проследяване на реализациите, наблюдение на социални медии и управление на кампании.

Платформата предлага месечни, тримесечни или годишни планове и обслужване на клиенти чрез чат на живо, база от знания и често задавани въпроси.

AdsBridge

AdsBridge е решение за проследяване на реклами за различни видове бизнес, което им помага да увеличат печалбата си от маркетингови кампании.

Основни функции:

 • Платформата позволява многопотребителски достъп и показва регистрационни файлове, за да следи промените.
 • Той помага за разпределянето на трафика и го насочва към най-ефективните кампании.
 • Той предлага статистика с данни и проблеми в реално време.
 • AdsBridge предлага проверка на качеството на входящия трафик, за да се избегнат рекламните измами, доколкото е възможно.
  Как да намерите субтитри за мултимедиен файл

Платформата осигурява отлична поддръжка на клиенти чрез своя център за поддръжка, бюро за помощ и екип за поддръжка.

Meta Pixel, официално известен като Facebook Pixel, е Javascript код, който позволява проследяване на активността на посетителите, когато се добавят към уебсайт. Този инструмент за анализ помага да получите страхотна информация и да подобрите реализациите на рекламните кампании.

Основни функции:

 • Meta Pixel предлага една от най-мощните възможности за насочване и изгражда персонализирани аудитории.
 • Помага за изграждането на сходна аудитория, за да достигнете до по-подходяща и персонализирана аудитория.
 • Той може да проследява ключови показатели за ефективност, за да продължи да проверява ефективността на рекламите във Facebook.
 • Позволява оптимизиране на реализациите въз основа на вашите бизнес нужди, независимо дали става въпрос за регистрации или покупки.

Фирмите трябва да инсталират Meta Pixel на уебсайта си, дори ако не показват Facebook реклами, тъй като той ще започне да събира данни за посетителите на уебсайта, което ще помогне за стартирането на Facebook реклами по-късно.

Малко

Bitly се използва широко за съкращаване на URL адреси. Фирми или маркетинг лица със сравнително ниски бюджети могат да проследяват връзки и кликвания, използвайки платформата.

Основни функции:

 • Той предлага най-добрите функции за съкращаване и персонализиране на връзки.
 • Платформата позволява създаване на множество кратки връзки наведнъж.
 • Bitly предоставя една от най-добрите функции за проследяване на връзки за малкия бизнес.
 • Таблото за управление на данни позволява на потребителите да получават информация за честотата на кликване, историята на връзките, инсталирането на приложението, ефективността на кампанията и т.н.

Bitly поддържа платформи на трети страни като SMS комуникация, Salesforce, Twilio и Adobe.

Заключение

Един ефективен инструмент за управление на реклами е необходимост за бизнеса, за да може дейността по закупуване на медии да протича по-гладко за по-дълго време. Направете проучване и намерете правилния, който да отговори на вашите бизнес нужди и цели. Можете да създавате, оптимизирате и отчитате кампании в реално време, като използвате инструментите за проследяване на реклами, споменати в публикацията.

Можете също така да проучите някои алтернативи на Google Анализ, за ​​да измерите анализа и ефективността на уебсайта си.

x