7 приложения, за да научите децата си на математика по забавен начин

Децата са пълни с енергия и това е страхотно нещо, но идва и с борбата да ги държите фокусирани върху едно нещо.

И това обикновено е, когато се опитвате да ги научите на нещо, особено на математика, защото това е предмет, който не е най-интересният за децата.

Въпреки това, благодарение на технологиите, сега имаме приложения за обучение по математика, които можем да изтеглим на нашите смартфони, за да учим децата по много по-забавен и ефективен начин. Това е много по-добре от традиционния начин да ги преподавате със скучен учебник.

Нека незабавно скочим в списъка, за да открием тези математически приложения за деца.

Чудовищна математика

Препоръчано от PCAdvisor UK, TeachersWithApps и FunEductaionalApps, Monster Math е интерактивно, изпълнено със забавления приключенско приложение, което позволява на вашето дете да практикува събиране, изваждане, умножение и деление по странен начин.

Това приложение е предназначено да преведе детето ви през основните математически концепции забавно. Присъединете се към най-могъщото чудовище на Monster Math Maxx, за да спасите неговия приятел Dextra на пътуване до нови светове, намерете съюзници и победете чудовищата.

Наред с интересен сюжет, тази игра предлага и преглед на представянето на детето. В този режим, базиран на умения, вашето дете може да решава математика без натиска да се състезава с времето и да персонализира настройките, за да практикува конкретни умения.

Monster Math може да се изтегли на Android и iPhone/iPad. Версията за Android е подходяща за деца от 1-ви до 4-ти клас, докато версията за Apple е за деца от 5-ти клас в детската градина.

SplashLearn

Подходящо за деца в предучилищна възраст до 5-ти клас, SplashLearn включва очарователни герои, които учат децата на математика и четене по забавен начин. Той има над 4000 игри за игра и учене едновременно, за да създаде перфектния баланс.

SplashLearn разполага с куп учебни материали за различни области, които са както следва:

  • Проследяване на букви и азбука
  • Форми и геометрия
  • Фоника и рими
  • Уроци по креативност и социално-емоционални умения
  • Уроци по четене
  • Математически уравнения
  Как да инсталирате и използвате SSD (Solid-State Drive)

Получавате над 1900 базирани на учебната програма математически игри и дейности, така че можете да сте сигурни, че децата могат да ги научат в правилната последователност.

Това приложение е достъпно както за Android, така и за iPhone/iPad.

Khan Academy Kids

Сигурен съм, че сте чували за Khan Academy Kids, защото това е едно от най-популярните образователни приложения. Безплатно е и има хиляди забавни образователни дейности и книги, включително уроци по математика.

За да направи целия процес на учене забавен, има закачливи песни, видеоклипове и сладки герои, които ще накарат децата ви да танцуват, да се движат и да учат най-ефективно.

Вижте също: 12 най-добри приложения за родители, за да се грижите по-добре за децата

Като родител можете да изберете уроци от библиотеката или да изберете персонализирана учебна пътека, подходяща за възрастта и класа на вашето дете. Освен това има куп инструменти за учители, които да ви помогнат да намерите уроци, да правите задачи и да проследявате напредъка на най-малките.

Khan Academy Kids е достъпна за потребители на Android и iPhone/iPad.

Лос математика

Помогнете на децата си да се отличават със събиране, изваждане, броене, сортиране и геометрия с помощта на приложението Moose Math.

Има забавни многостепенни математически дейности и уроци, които ще ги ангажират да навлязат по-дълбоко и да научат повече в замяна на награди за изграждане на техния град и декориране на сгради в рамките на приложението.

Той включва куп причудливи герои, които могат да бъдат намерени на различни нива и да ги срещнете всички; трябва да продължите да изпълнявате дейностите и уроците.

Moose Math е разработен с едни от най-добрите преподаватели, които са висококвалифицирани. Можете да го изтеглите на устройства с Android и iPhone/iPad.

Kahoot! Числа от Дракон

Разгледайте игрив начин да научите математика с Kahoot! Числа от Дракон. Има колекция от герои, наречени Nooms, които ще водят детето през уроците и дейностите.

Няколко игри могат да се играят в рамките на приложението и да се научат концепцията и детайлите на математиката, като числа, събиране, изваждане и т.н.

Приложението е разделено на 4 различни секции:

  • Sandbox: За да изследвате и експериментирате с Nooms и да научите основни математически концепции
  • Пъзел: За да решите парчета от пъзел, като използвате математика, за да разкриете отговора
  • Стълба: За практикуване на математически стратегии и как големите числа могат да се свържат с малки числа
  • Бягайте: За да използвате числа и умствени изчисления, за да прескочите забавни препятствия
  Как да настроите и използвате iPhone X, iPhone XR, iPhone XS или iPhone XS Max

Всяко взаимодействие с това приложение ще помогне на децата да разберат по-добре предмета по математика и ще укрепи основата им за учене и разбиране на нещата.

Kahoot! Numbers by Dragon се предлага на Android и iPhone/iPad.

Prodigy Math

Децата могат да изследват нови светове, да изпълняват мисии и да предизвикват приятели, използвайки Prodigy Math, за да събират награди, домашни любимци и други, като същевременно учат математика.

Позволява ви да създадете своя герой и да се представите на едно невероятно пътешествие на приключения и учене.

Това приложение има потенциала да превърне математиката в един от любимите предмети на децата заради начина, по който е изградено. Това е интересно, проницателно и забавно и ще увлече най-малките.

Може да се използва както на устройства с Android, така и на iPhone/iPad. Можете да започнете без абсолютно никакви разходи.

Забавна очаквана математика

Funexpected Math е за решаване на ежедневни математически предизвикателства и пътуване от урок на урок с вашите малки герои. Децата могат да решават подходящи математически задачи и пъзели за тяхната възраст, за да осветят красивите съзвездия в небето.

Има повече от 1000 математически задачи, състоящи се от форми, числа, логика и т.н. Техният едногодишен курс може да отведе всяко дете от рано учащ се до магьосник по математика, докато се впуска в приключенско пътешествие, съставено от невероятна сюжетна линия.

Unexpected Math спечели няколко награди, включително наградите Kidscreen и Mom’s Choice. Можете да го изтеглите на Android и iPhone/iPad.

След като вече знаем кои са най-добрите приложения за обучение по математика за деца, нека научим малко за това как тези приложения са полезни и как трябва да се използват.

Как тези приложения правят ученето на математика забавно за децата?

Тези приложения могат да отдъхнат за малките, защото научаването на нещо със скучно и просто визуално оформление може да направи нещата трудни за разбиране.

За щастие, тези приложения полагат допълнителни усилия, за да направят целия процес на обучение забавен и ето някои от начините, по които се постига това:

#1. Забавни звуци 🎵

Тези приложения имат вградени звуци, които добавят към забавния елемент на учебния процес. Например, звук ще се възпроизведе при завършване на математическо уравнение, което показва, че детето успешно е изчистило нивото.

#2. Интересно визуално оформление и фон 🐻

Вероятно основният елемент на всяко математическо приложение за деца е забавлението, а вълнуващото оформление с много цветове ще направи ученето много по-лесно.

  Как да деактивирате „Продължете откъдето сте спрели“ в Microsoft Office

Сладка полярна мечка, която ви маха, докато обяснявате математически проблем, е по-добра от обикновен и скучен фон.

#3. Игра и дейности 🎮

Повечето от тези приложения имат игри и дейности, които децата могат да изпълняват, за да печелят точки и да се забавляват, докато учат математика.

#4. Пригодени за конкретна възраст на детето 👶

Винаги е полезно, когато уроците и учебната програма са разделени по възрастови групи, което правят повечето приложения. Можете да въведете възрастта на детето си и да получите подходящи математически задачи за решаване, вместо да се гмуркате в уроци „един размер за всички“.

#5. Напредък и награди 🏆

Какво по-хубаво от това да бъдете възнаградени за целия си труд? Много от тези приложения ще награждават децата след завършване на всяко ниво, а също така ви е позволено да проверявате напредъка на детето, за да видите докъде е стигнало.

Дали тези приложения са алтернатива на пълноценното преподаване на концепции?

Въпреки че повечето от тези математически приложения ще предоставят учебни програми, които децата могат да следват и да научат AZ за математиката за тяхната възраст, най-добре е да не зарязвате напълно учебниците.

Ако децата ви ходят на училище и имат учебници по математика, би било хубаво да ги включите в комбинация и да използвате и двете – приложението и учебника.

По този начин те могат да се придържат добре към учебната програма, предоставена от училището, и също така да учат по-добре с помощта на приложенията.

Заключение

Предизвикателство е да учите деца и в никакъв случай не е лесна работа, но с помощта на тези приложения за обучение по математика можете малко да облекчите тежестта от плещите си. Това ще ангажира децата с приложенията, за да учат ефективно, докато се забавляват.

След това може да искате да разгледате и да се абонирате за тези образователни канали в YouTube за деца.

x