7 най-добри тъмни теми за Linux през 2019 г

Има много причини хората да използват тъмни теми за Linux. За някои по-тъмните цветове са по-лесни за очите. Други може би просто предпочитат черно или по-тъмна цветова палитра на работния плот на Linux. Независимо от вашите причини, едно нещо е сигурно: има много тъмни теми, от които да избирате на платформата Linux.

Тъй като има толкова много тъмни теми за сортиране в Linux, ние направихме списък и съставихме най-добрите тъмни теми, които да проверите!

Забележка: Ако имате нужда от помощ за инсталиране на някоя от тези теми в любимата си дистрибуция на Linux, преминете към това ръководство тук и следвайте нашия задълбочен урок за това как да инсталирате повечето теми за Linux. Имайте предвид, че не всяка тема ще работи с тези инструкции (тъй като някои имат специални инструкции), така че е най-добре да обърнете внимание и на указанията на създателя.

Освен това, разгледайте списъка по-долу, за да научите как да приложите някоя от темите в този списък към любимата си Linux дистрибуция!

1. Тъмна страна

Тъмна страна е GTK тема за работната среда на Gnome Shell, заедно с други настолни компютри Linux, които поддържат GTK3. Създателят на темата казва, че това е „истинска“ тъмна тема и не използва други цветове, освен различни нюанси на черното. Въпреки че се използват само вариации на един цвят, изглежда много добре.

  Как да използвате командата dmesg в Linux

Подобно на повечето тъмни теми в Linux в наши дни, Dark Side е „плоска“ и приема много модерни дизайнерски тенденции. Не можем да кажем, че това е първата плоска тъмна тема в списъка, но ако обичате „истински тъмни“ теми, опитайте Dark Side.

2. Arc Dark

Arc Dark е един от „тъмните“ варианти на изключително популярната тема Arc GTK. Arc Dark пренася основните идеи в Arc и заменя елементите на бялото вътре в темата с нюанси на черно, за да създаде цялостна черна, тъмна тема, която е по-лесна за очите.

Потребителите не могат да изтеглят темата Arc Dark самостоятелно. Вместо това всеки, който иска да изпробва тази тема, ще трябва да инсталира пълния пакет с теми за Arc.

3. KISSKOOL-ЦИПЯЩ ЧЕРВЕН

Kisskool Sizzling red е тъмна тема с ясно изразен яркочервен акцент. По принцип всичко, което не е „черно“ или тъмно оцветено в тази тема, се заменя с приятен „пищящ“ червен стил. Подобно на повечето теми за Linux GTK през 2018 г., KissKool Sizzling Red е плосък, така че ако това ви притеснява, пропуснете го. Въпреки това, ако обичате червения цвят и имате нужда от нова тъмна тема за Linux, помислете за проверка на тази. KissKool Sizzling Red е достъпен на Gnome-look.org.

  7-те най-добри инструменти за диспечер на задачи за Linux

4. Еквилукс

Много теми в Linux са създадени с цел да изглеждат красиви или да превърнат работния плот от нещо светско в по-„изящно изживяване“. Equilux няма тази цел. Вместо това, това е тема, която е специално създадена, за да помогне за минимизиране на напрежението в очите на потребителите (като се използва в комбинация с Червено изместване, F.lux, Нощна светлина на Gnome и т.н).

Тъмните теми вече се използват активно от потребителите на Linux, които искат да предотвратят напрежението на очите, така че да видите тема, специално създадена за тази цел, е страхотно.

5. Адапта Нокто

Указанията за материален дизайн на Google са много популярни, дори в общността на Linux. Една от по-популярните „вдъхновени от материали“ теми за потребителите на Linux и GTK е Adapta тема. Дизайнерът работи много усилено, за да се съобрази с всички насоки за дизайн на Google и в резултат на това е много красив за гледане.

Темата Adapta GTK, подобно на Arc, е тематичен пакет, който се предлага с различни различни стилове. Един такъв стил, който е идеален за тези, които обичат материалния дизайн и искат по-тъмна тема, е Adapta Nokto.

  Как да направите OCR от командния ред на Linux с помощта на Tesseract

Adapta Nokto заменя много от по-светлите аспекти, открити в обикновената тема на Adapta GTK, с по-тъмни цветове. Правейки това позволява на темата Adapta Nokto да се превърне в една от най-добре изглеждащите тъмни теми за Linux там.

6. Вимикс

Представяне на Vimix GTK тема, друга плоска, материално базирана GTK тема. За разлика от Adapta (другата материална тема в списъка), Vimix приема различен стил. Вместо основни форми за минимизиране, максимизиране и други подобни, той използва цветни точки (нещо като Mac). Освен това се предлага с различни цветни акценти и дори тъмен режим.

Добре изглеждащи, модерни тъмни теми за Linux са трудни за намиране, така че Vimix е удоволствие. Превърнете вашия Linux компютър в нещо по-подобно на Google с Vimix.

7. Елементарно X

Elementary OS винаги е имала доста добър външен вид, но за съжаление няма включена тъмна версия на темата. Това означава, че ако сте голям фен на Elementary OS, но предпочитате нещо малко по-тъмно, ще пропуснете. За щастие, на Елементарно X темата съществува. Това е напълно тъмна тема, която следва същите дизайнерски избори, които следва основната тема на eOS. В резултат на това темата се вписва доста добре.

x