7 най-добри приложения за кодиране, за да научите Python в движение

Кодирането е едно от най-търсените технологични умения в момента. Освен очевидните професионални ползи от това да се научите да пишете код, това може да бъде забавно и удовлетворяващо хоби.

Като започнете, кодирането понякога може да бъде предизвикателство. Може да бъде още по-лошо, ако нямате време да научите. Добрата новина обаче е, че можете да вмъкнете ученето в графика си и да учите в движение с нищо повече от вашия смартфон.

Тази статия напътства най-добрите приложения за кодиране, за да се научите да пишете код на Python в движение.

Какво е Python?

Python е език за програмиране на високо ниво с общо предназначение. Ако не сте запознати с термините високо ниво и общо предназначение, не се притеснявайте; Нека обясня.

Езикът за програмиране на високо ниво е този, при който пишете код, използвайки английски думи. Обратното на езика от високо ниво е език от ниско ниво като машинен код, където пишете буквално двоично (единици и нули). Езиците от високо ниво обикновено се считат за по-лесни за използване, тъй като пишем код по начин, който се чувства по-естествен за хората.

Един език с общо предназначение може да се използва в множество домейни. Това контрастира с езици като R, които се използват в статистическите изчисления. Езиците за програмиране с общо предназначение обикновено са по-гъвкави и полезни, тъй като могат да се използват за изграждане на множество неща.

Така че Python е както на високо ниво, така и с общо предназначение, което го прави лесен за научаване и полезен.

Защо Python?

След като вече знаете какво е Python, позволете ми да обясня защо трябва да научите Python, особено ако това е вашият първи език за програмиране:

  • Python е по-лесен за научаване и овладяване в сравнение с други езици. Python има прост синтаксис и лесни за начинаещи правила, които да следват. Това му дава по-лека крива на обучение в сравнение с езици като Java или C++.
  • Python се използва широко от компаниите. Това е един от най-популярните езици за програмиране в света, използван от много компании. В резултат на това повече компании наемат разработчици на Python. Въпреки това, той също може да стане конкурентен, тъй като все повече хора учат езика.
  • Има голяма общност. Тъй като има много потребители, Python има голяма общност от хора, владеещи езика, които правят уроци и курсове и пишат книги, които хората да учат. Има и форуми, като Stack Overflow, където можете да получите помощ за всичко, ако се затрудните.
  • Python е многофункционален. Python може да се използва за изграждане на уеб сървъри, машинно обучение, автоматизация на писане и изграждане на настолни и мобилни приложения. След като научите Python, можете да създавате много неща.
  Roblox Mighty Secunda Codes: Осребрете сега

Сега ще разгледаме най-добрите приложения за изучаване на кодиране на Python.

Мимо

Mimo е едно от най-изпипаните приложения за кодиране на пазара. Предлага се на Android и iOS. В допълнение към Python, Mimo има курсове за изучаване на HTML, CSS, JavaScript и SQL. С тези 5 езика можете да станете пълноценен уеб разработчик.

Учебният опит на Mimo е геймифициран с помощта на интерактивни упражнения. Можете също така да работите по по-големи проекти, за да придобиете умения за работа с реални проекти. Има и детски площадки, където можете да практикувате сами и да строите неща.

Mimo е безплатен и има платен план, който предлага разширени функции като обучение без реклами, неограничени игрища и сертификати за споделяне.

Sololearn

Sololearn е популярно приложение за кодиране за хора, които се учат да кодират в движение. Освен Python, той предлага множество други курсове по езици като C, Java, HTML и CSS. Предлага се като мобилно приложение за Android и iOS.

Sololearn е предназначен да ви предостави учебно изживяване, подходящо за вашето ниво на умения. Предоставя кратки уроци с тестове, за да проверите знанията си, докато учите. Те също така предлагат сертификати след завършване на курсовете.

Sololearn също така предоставя редактор на код за писане и изпълнение на вашия код, така че да можете да практикувате в приложението. Това е безплатно приложение с платен план.

Datacamp

Datacamp е популярна платформа за обучение за умения, свързани с науката за данни и изкуствения интелект. Платформата има курсове по Python, R, Excel, ChatGPT и Tableau, между другото.

  Viasat срещу Starlink срещу HughesNet: Най-добрият доставчик на сателитен интернет

Учебният опит в Datacamp се върти около изучаване на ново съдържание, практикуване на умения, въведени в съдържанието, прилагане на уменията за решаване на проблеми от реалния свят и оценка на това колко добре сте разбрали умението. В резултат на това се учите по практичен и практичен начин от инструктори, които работят като професионалисти в съществуващи компании.

Datacamp е платен продукт с планове за фирми, университети и огромни отстъпки. Има налични мобилни приложения за Android и iOS.

Център за програмиране

Programming Hub е интерактивен и лесен начин да научите програмиране. Награденото приложение за кодиране използва базирани на изследвания техники за обучение, за да създаде забавни, интерактивни и визуални уроци. Платформата използва хиляди илюстрации, за да ви помогне да разберете по-добре концепциите.

Подобно на повечето програми за обучение, Programming Hub предоставя проверими електронни сертификати, които могат да бъдат добавени към вашия LinkedIn, за да демонстрирате вашите умения. Платформата има курсове за повече от 25 езика за програмиране и повече от 5000 програми за учене и практика.

Освен това има компилатори за повече от 24 от предлаганите езици, така че не е необходимо да инсталирате допълнителен софтуер на вашето устройство, за да започнете.

Приложението е достъпно в App Store и Play Store.

Енки

Enki е приложение за кодиране на умения, свързани с AI. Тези умения включват кодиране в Python и SQL и използване на инструменти като Excel и Tableau. Приложението ви учи, като предоставя съдържание и интерактивни тестове, за да проверите знанията си за важни концепции.

Той също така включва предизвикателства, които изискват кодиране за решаване. Тези предизвикателства ви дават практически опит в действителното писане и изграждане на неща.

Когато се затрудните, Enki включва захранван с AI наставник, който можете да задавате въпроси и ще ви помогне, когато закъсате. В допълнение към фокуса върху AI, Enki обхваща и концепции като уеб разработка, Java и разбиране на данни.

Приложението включва и площадка за кодиране, така че не е нужно да настройвате среда за разработка и можете да я използвате в движение.

  Как да анулирам абонамента за Starz в Amazon

Мобилното приложение Enki е достъпно както за Android, така и за iOS.

Герой на програмирането

Programming Hero е игрово приложение за обучение на програмиране. Улеснява ученето да кодирате със страхотния си и добре проектиран потребителски интерфейс. Приложението е високо оценено в магазините за приложения и е оценено като отлично приложение. Съдържанието, покрито в приложението, включва Python и HTML, CSS и JavaScript.

Учебният опит е базиран на проекти – ще се научите да кодирате, докато създавате игра. Това ви помага да приложите концепциите, които бихте научили бързо. Приложението е достъпно за изтегляне в Play Store и App Store.

Приложението е част от по-широката програма за обучение Programming Hero, която ви отвежда от начинаещ до готов за работа. Този курс включва обучение по кодиране, обучение за интервю и помощ при кандидатстване за работа.

Това означава, че пълната програма Programming Hero ще ви отведе от начинаещ, ще ви напътства и ще ви научи да програмирате, докато не намерите работа.

Кодирай

Encode е безплатно приложение за обучение на кодиране. Подобно на повечето приложения в този списък, изучаването на Encode е самостоятелно. Това го прави идеален, така че да се вписва в графика ви, когато е възможно.

Неговите уроци са малки и малки, също идеални за учене в движение. Encode е удобен за начинаещи и има съдържание, обхващащо HTML, CSS, JS, SQL и Python. С тези умения ще можете да станете пълноценен уеб разработчик.

Приложението включва и предизвикателства, за да можете да практикувате програмиране, за да тествате знанията си и да ви помогне да практикувате. Той включва резюмета, така че можете да прегледате отново съдържанието, без да правите всичко отново. Приложението е достъпно както за Android, така и за iOS.

Бележка на автора

Докато всяко обхванато приложение е добър избор за учене на кодиране, препоръчаното от мен приложение за кодиране за начинаещи е приложението Mimo. Той е изпипан, покрива езиците, с които искате да започнете, и има безплатен план.

Разгледахме различните приложения за кодиране, които можете да използвате, за да се научите да кодирате в движение. Да се ​​научиш да кодираш е полезно умение за научаване. За да станете опитни, кодирането изисква практика.

След това можете да разгледате проекти на Python за начинаещи, за да практикувате и да се учите.