7 най-добри корекции на грешка Discord 1006 в Windows 10

Уморихте ли се също да се сблъсквате с грешка Discord 1006 всеки път, когато се опитате да влезете в акаунта си? Ако е така, не сте сами, тъй като това е един от най-често срещаните кодове за грешка, с които се сблъсква общността на Discord. Хората често се паникьосват, когато не могат да разберат какво е причинило грешка с код 1006 Discord и как да я поправят. Ако това също ви притеснява, ето най-добрите методи да се отървете от него за минути.

Как да коригирате грешката Discord 1006 в Windows 10

Грешка 1006 на Discord отразява, че вашият IP е бил забранен за достъп до уебсайта и неговите дейности. Това може да се случи поради множество причини като:

  • Discord откри, че вашият IP адрес се опитва да осъществи достъп до определени неоторизирани уебсайтове
  • Вашите ботове в Discord са нарушили неговите правила и условия, което може да доведе до забрана на акаунта ви в Discord.
  • Имате твърде много неуспешни опити за влизане във вашия Discord акаунт
  • Вашият акаунт е участвал в някаква неподходяща дейност в Discord

Следват решенията за разрешаване на грешка Discord 1006, проблем с отказан достъп.

Метод 1: Проверете състоянието на сървъра на Discord

Много пъти приложенията са изправени пред прекъсване на работата на сървъра и проблеми, което затруднява достъпа на потребителите до техните акаунти. За да проверите за същото, изпълнете следните стъпки:

  Коригирайте грешката WOW51900314 в Windows 10

1. Посетете длъжностното лице Състояние на Discord уебсайт

2. Превъртете надолу, за да намерите всички проблеми, пред които е изправено приложението в момента, включително минали инциденти

Ако уебсайтът посочи, че Discord има проблеми, изчакайте времето за работа на сървъра и опитайте да влезете отново. Въпреки това, ако приложението работи напълно добре, трябва да опитате да разрешите проблема с грешка Discord 1006 с други методи.

Метод 2: Активиране на произволни хардуерни адреси

За ваша изненада, Discord няма да ви забрани, ако използвате динамични IP настройки. За целта трябва да активирате произволни хардуерни адреси, като изпълните следните стъпки:

Опция I: Активиране на случаен хардуерен адрес за всички мрежи

1. Натиснете клавишите Windows + I едновременно, за да отворите Настройки.

2. Щракнете върху Мрежа и интернет.

3. Щракнете върху Wi-Fi и се уверете, че сте включили превключвателя чрез опцията Разрешаване на случайни хардуерни адреси.

След като вашият IP е променен, стартирайте Discord и опитайте да влезете отново.

Опция II: Активиране на случаен хардуерен адрес за определена мрежа

1. Следвайте стъпки 1 и 2, както е споменато в горния метод.

2. Щракнете върху Wi-Fi, последвано от Управление на известни мрежи.

3. Изберете мрежа от списъка и щракнете върху Свойства

4. Накрая посочете предпочитаната от вас настройка под Използване на произволни хардуерни адреси за тази мрежа

Проверете дали проблемът с грешка Discord 1006 отказан достъп продължава или не.

Метод 3: Превключване към друга мрежа

Вашият акаунт може да стане недостъпен поради неразрешени проблеми с текущата ви мрежова връзка. Много пъти проблемът е в портовете на вашия рутер или може би мрежовият администратор е ограничил дейностите на Discord на сървъра. Освен това потребителите на Discord също съобщават, че преминаването към друга мрежа понякога разрешава грешката Discord 1006.

  Как да контролирате скоростта на вентилатора в Windows 10

Така например, ако по-рано сте се опитвали да влезете с Wi-Fi, опитайте връзката за данни на вашия смартфон. Ако проблемът продължава, можете да отстраните проблема с интернет връзката си с нашето ръководство за отстраняване на проблеми с мрежовата свързаност в Windows 10.

Метод 4: Използвайте VPN

През годините VPN стана незаменим, особено за хора с високо потребление на онлайн съдържание. Помага ви да останете анонимни и да избегнете проследяване с множество други предимства. Освен това VPN обменят вашия реален IP адрес с един от тях, за да маскират самоличността ви.

Ето най-добрите VPN опции, които можете да изберете, за да поправите грешка 1006 достъпът е отказан:

След като финализирате VPN, прочетете нашето задълбочено ръководство за това как да настроите VPN на Windows 10 и започнете нещата.

Метод 5: Изчистете кеш файловете на Discords

Повредените кеш файлове и данни на Discord могат да попречат на нормалното функциониране на вашето устройство и приложение. Също така е възможно това да е накарало Discord да забрани акаунта ви.

Забележка: Преди да изчистите кеш файловете, стартирайте диспечера на задачите, като използвате клавишната комбинация CTRL + Shift + ESC и щракнете с десния бутон върху Discord и изберете Край на задачата.

В този случай можете да се отървете от ненужните купчини повредени данни, за да направите това, прочетете нашето ръководство за това как да изчистите кеш файлове.

Метод 6: Преинсталирайте приложението Discord

Можете да опитате да преинсталирате вашето приложение Discord, за да коригирате грешка Discord 1006 на вашия компютър.

1. Натиснете клавишите Windows + I едновременно, за да отворите Настройки.

2. Щракнете върху настройката на приложенията.

3. Намерете приложението Discord и щракнете върху него, за да деинсталирате.

4. След това следвайте инструкциите на екрана, за да завършите процеса на деинсталиране.

  Как да получите нощен режим в Microsoft Edge в Windows 10

5. Сега рестартирайте компютъра.

6. След това отворете Уебсайт на Discord и щракнете върху Изтегляне за Windows.

7. Сега, когато файлът е изтеглен, щракнете върху файла DiscordSetup.exe, за да го инсталирате на вашата система.

Накрая стартирайте Discord, за да проверите дали Discord грешка 1006 проблемът с отказан достъп е разрешен или не.

Метод 7: Свържете се с поддръжката на Discord

Ако нищо не работи във вашия случай, винаги можете да се свържете с Поддръжка на Discord групирайте и вземете съвет от професионалисти. Техният експертен екип работи денонощно, за да разреши вашите запитвания, без да губи време. Ако смятате, че Discord е забранил вашия IP адрес по погрешка, можете също да изпратите имейл до поддръжката на Discord.

***

Discord е една от най-предпочитаните платформи, използвани от хората за обсъждане на всичко – от произволни теми до горещи дебати. Въпреки това, нещо може да се обърка за някои потребители веднъж в синя луна, като проблеми със сървъра и кодове за грешки. Въпреки това трябва да сте разбрали далеч, че коригирането на грешката Discord 1006 не е ракетна наука и всеки може да го направи. Кажете ни кой метод работи за вас. Ако имате някакви предложения или запитвания към нас, моля, уведомете ни в секцията за коментари.

x