7 най-добри инструмента за прогнозен анализ за вземане на решения, базирани на данни

Искате ли да изведете бизнеса си на следващото ниво, като използвате най-новите технологични инструменти? Ако е така, ето водещите инструменти за прогнозен анализ, които могат да подхранват бизнеса ви с правилните решения.

Думата на Галтън „регресия“ от 19-ти век сега се е превърнала в индустрия за милиарди долари, а именно прогнозни анализи. С днешната директна конкуренция вашата организация ще загуби на пазара, ако не включи анализи в своите бизнес решения.

Така че, преди да декодираме списъка с най-добрите инструменти за прогнозен анализ, нека първо проучим какво представлява прогнозният анализ и защо има нужда от такива инструменти.

Предсказуемият анализ е подразделение в усъвършенствания анализ, което използва техники за статистическо моделиране и машинно обучение, за да предвиди бъдещето чрез анализиране на тенденции в реални и исторически данни.

Например Sephora, водещият световен търговец на дребно за красота, използва прогнозни анализи, за да препоръча подходящи продукти на клиентите. Тези персонализирани препоръки са превърнали 80% от купувачите в лоялни клиенти.

Защо инструменти за прогнозен анализ?

Като предоставя информация за резултатите от необработените данни, предсказуемият анализ дава възможност на бизнеса да взема информирани решения и да повишава рентабилността.

Въпреки че предсказуемият анализ може да осигури отлични планове за действие за разрастващи се бизнеси, създаването на такива анализи ръчно може да бъде значително предизвикателство.

Предсказуемият анализ някога е бил ограничен само до професионални учени и анализатори на данни. Това беше сложен проект, който изискваше опит в статистиката, анализите, моделирането и т.н. Но със съвременните инструменти за прогнозен анализ вече не е необходимо да прекарвате седмици или месеци в експериментиране с набори от данни и писане на код.

Целият цикъл на данните, през който преминават специалистите по данни, от подготовката на данните до оценяването им, вече може да бъде автоматизиран само с няколко щраквания на мишката с помощта на инструменти за прогнозен анализ.

Някои основни характеристики, които трябва да търсите в инструмента за прогнозен анализ:

 • Подготовка на данни: Инструментът за анализ, който изберете, трябва да може да обработва големи обеми данни, като същевременно има способността да почиства данните чрез прилагане на подходящи техники за почистване.
 • Моделиране: Наистина ли вярвате, че инструментите за анализ с ограничени възможности могат да изместят човешките експерти? никога; трябва да бъде задълбочено с усъвършенствани техники за моделиране на статистика и машинно обучение, за да автоматизира някои от задачите, които учените по данни изпълняват.
 • Удобен за потребителя: Инструментите за анализ не са предназначени само за експерти. Техници на ниско ниво във вашата организация ще работят с тези инструменти, за да открият аномалии и да ги коригират. Така че изберете удобен и лесен за използване инструмент.
 • Визуализации и отчети: Софтуерът трябва да ви предостави широк набор от опции за визуализации и формати на отчети, защото колкото по-удобно се чувствате с прозренията, толкова по-добри решения ще можете да вземете.
 • Сигурност: Друга адресируема функция, която трябва да търсите във всеки инструмент за анализ, са неговите мерки за сигурност, защото данните са вашето съкровище. Когато предоставите вашите данни на инструмент за анализ и подобряване на бизнеса, какво ще стане, ако инструментът изтече данните? Ще се окажете със съсипан бизнес. Затова изберете инструмент, който гарантира сигурността на данните от неоторизиран достъп.
  Какъв е смисълът на торент?

Ето някои от най-добрите инструменти за прогнозен анализ.

ManageEngine Analytics Plus

Опитайте Analytics Plus, за да получите цялостен поглед върху вашите ИТ!

Мощен инструмент за прогнозен анализ от ManageEngine за уверено прогнозиране на бъдещи тенденции.

Удобният за потребителя интерфейс на analytics plus ви позволява безпроблемно да създавате ясни визуализации, аналитични прозрения и отчети.

Основни функции:

 • Получавайте ранни предупреждения за ИТ инциденти: Analytics Plus може да открие потенциални проблеми и аномалии в ИТ, преди те действително да се намесят, така че съответният екип да може да се справи с тях.
 • Открийте възможности: Чрез обработката на големи обеми от набори от данни analytics plus може да ви помогне да разкриете скрити възможности за вашия продукт или стратегии за развитие на бизнеса и маркетингови методи.
 • Планирайте разпределението на ресурсите: Този инструмент предвижда моделите в натоварванията на съществуващите клиенти и управлява ресурсите, за да увеличи максимално ефективността.

Изпробвайте Analytics Plus с 30-дневен безплатен пробен период.

Qlik AutoML

Възползвайте се от силата на прогнозния анализ, за ​​да се движите по-бързо и да работите по-интелигентно, като извлечете максимума от данните с Qlik AutoML.

Вашата задача е само да въведете набора от данни в инструмента и да изберете целевото поле, тъй като Qlik AutoML рационализира целия процес на анализ, от намирането на данни до създаването на модел. И накрая, ще ви останат полезни прозрения, които могат да насочат важни бизнес решения.

Освен че предоставя планове за действие, Qlik ви дава причините зад всеки доклад с Обясним AI. Тази функция поддържа прозрачност в стъпките за анализ, за ​​да задейства интуицията на потребителя за получаване на по-добри идеи.

Типични случаи на употреба:

 • Продажби: Интелигентен инструмент, който прогнозира продажбите и дава по-добри стратегии за насочване и задържане на клиенти.
 • Финанси: Qlik AutoML може да бъде вашият финансов съветник. Вземете по-добри бюджетни планове за вашите разходи и капиталови инвестиции с този мощен инструмент.
 • Верига на доставки: Може да ви помогне да определите кога да възстановите запасите, да прецизирате стратегиите за доставка на услуги, да оптимизирате транспортните съоръжения и много други.
  Искате да четете популярни книги, но нямате време? Опитайте Blinkist

Освен това Qlik AutoML е силно интерактивен. Това означава, че позволява на потребителите да определят кой алгоритъм да приложат, върху кои показатели за оценка да се съсредоточат, кои са по-претеглени характеристики и т.н.

Вече не е нужно да сте технически експерт или статистически програмист, за да използвате този удобен за потребителя интерфейс без код на Qlik AutoML.

Алтерикс

Използвайте Alteryx, за да избегнете прекарването на време в обработка на данни и да се съсредоточите повече върху практични прозрения, които стимулират вашия бизнес. Инструментът е съвместим с множество източници на данни, включително електронни таблици, облачни източници, снежинка и RPA ботове.

Можете да вземете оценката на зрелостта на анализите на Alteryx, която предоставя отчет, анализиращ колко добре вашият бизнес използва своите данни в сравнение с неговите конкуренти.

Известни марки като Coca-Cola и Siemens Energy са интегрирали този инструмент в своя работен процес, за да използват ефективно своите данни.

Основни функции

 • Поддържа съвместната работа в екип за оценка на прозренията.
 • Потребителите могат да създават и използват повторно моделите, когато е необходимо.
 • Неговият интерфейс за плъзгане и пускане гарантира, че инструментът е лесен за потребители от различни среди.
 • Разположете го в облака или на място.
 • Инструментът е оборудван с демографска, фирмографска и геопространствена интелигентност.

Можете да се регистрирате за 30-дневен безплатен пробен период на хардуер или облак.

Минитаб

Преобразувайте вашите данни в планове за действие с Minitab.

Minitab е един от най-добрите усъвършенствани инструменти за прогнозен анализ, които предоставят по-задълбочени прозрения чрез използване на най-добрите в класа алгоритми за машинно обучение.

Този инструмент е подходящ както за начинаещи в предсказуемия анализ, така и за опитни експерти, търсещи второ мнение.

Доказателствата показват, че 90% от компаниите от Fortune 100 и 70% от Fortune 500 използват софтуера Minitab в своя анализ.

Градивните елементи на прогнозния анализ в Minitab са

 • Класификация и регресия на количката
 • Класификация и регресия на случайни гори
 • TreeNet класификация и регресия

дъска

Превърнете данните си в знания безпроблемно с Board.

В днешния бизнес свят, управляван от данни, търсенето на анализи е от решаващо значение в почти всички отдели и операции на бизнеса, за да се избегне изоставането в списъка на конкурентите.

Табло за управление и визуализация: Можете да направите персонализирани табла за управление, които отговарят на отчетите за предсказуем анализ на вашия бизнес с много опции за визуализация, включително диаграми, графики и таблици, от които да избирате.

Сътрудничество: Бордът има платформа, която предоставя среда за членовете на екипа да комуникират прозрения и да измислят заедно по-добри решения.

Клъстерен анализ: Може да създава клъстери от определен брой групи и обекти чрез прилагане на алгоритъма за правилност k-средни в бекенда.

  Какво е Easyanticheat.exe и безопасно ли е?

TrendMiner

TrendMiner е решение за самообслужване за много стартиращи фирми, което директно предоставя прозрения в ръцете на инженерите, премахвайки необходимостта от анализатори на данни.

Възможностите на TrendMiner включват

 • Анализ: Може да открие основната причина за всеки модел или поведение, открити в запазената история с усъвършенствани алгоритми за анализ.
 • Монитор: Инструментът следи процеса постоянно и ви предупреждава, когато открие нещо информативно.
 • Прогнозиране: Предвижда бъдещи резултати и ви напътства при предприемане на печеливши действия.
 • Контекстуализиране: Обработвайте вашите данни с подходящ контекст.
 • MLHub: Внедрете своя анализ в производство с MLHub.

Той е популярен за оптимизиране на производителността, намаляване на консумацията на енергия, създаване на модели за откриване на аномалии, откриване на течове на вода и много други.

В допълнение, той е включил виртуални сензори, които обработват няколко измервания или функции наведнъж и предлагат персонализирани параметри за прогнозиране на бъдещето.

TIBCO Spotfire

TIBCO Spotfire предлага наука за данни с едно щракване с усъвършенствани анализи за бизнеса, за да стане по-интелигентен. Той направи класификацията, групирането, визуализацията и други сложни статистически програми достъпни за техници от средно ниво, без да се нуждаят от професионалисти.

Освен това инструментът е интегриран с уникални езици и пакети за наука за данни като R, Python и TERR за обучение и внедряване на моделите.

Ключови предимства:

 • Отворен код: Можете лесно да включите съществуващи функции, написани на R, SAS или MATLAB, в Spotfire на Tibco, което води до уникални прозрения.
 • Геоанализ на Turbocharge: С тази функция можете да анализирате данни, специфични за местоположението, което води до по-подробна информация. Ако вашият бизнес реагира по различен начин в зависимост от местоположението, тогава TIBCO Spotfire може да бъде добър избор.
 • Операционализиране на прогнозния анализ: Позволява ви да внедрите анализа в производство в реално време.

Можете да го изпробвате безплатно за 30 дни и след това да изберете платен абонамент, ако отговаря на вашите нужди.

Заключение

Въпреки че имате страхотен екип от специалисти по данни и анализатори, трябва да потърсите софтуер за автоматизация, за да ускорите процеса. Направих ви тривиално да изберете правилния инструмент за прогнозен анализ, който отговаря на вашия бизнес с този списък. Вижте тези инструменти за наука за данни, които са от полза за вашия екип за данни.

x