7 най-добри визуални платформи за поддръжка на клиенти за по-добра ангажираност

В днешната дигитална ера предоставянето на отлично обслужване на клиенти е по-важно от всякога. И един от най-добрите начини за предоставяне на отлично обслужване на клиенти е чрез визуална поддръжка на клиенти.

Визуалната поддръжка на клиенти революционизира начина, по който компаниите предоставят поддръжка на клиенти и предоставя по-ангажиращо и интерактивно изживяване за клиентите.

Бизнесът може да използва визуална поддръжка на клиенти, за да създаде лична връзка с клиентите си, което води до по-добро ангажиране и удовлетворение на клиентите.

Попаднахте на правилното място, ако също така искате да интегрирате визуална поддръжка на клиенти във вашия бизнес. Тази статия ще хвърли светлина върху това какво означава визуална поддръжка, нейните предимства, случаи на употреба и списък с най-добрите инструменти.

Съдържание

Какво е визуална поддръжка на клиенти?

Визуалната поддръжка на клиенти е вид поддръжка на клиенти, която използва визуални помощни средства, за да помогне на клиентите при техните запитвания или проблеми. Може да включва използване на диаграми, диаграми, снимки или дори видеоклипове, за да ви помогне да обясните концепция или да отстраните проблем.

Визуалната поддръжка на клиенти може да бъде по-ефективна от традиционните методи за поддръжка на клиенти, като текстови форуми за поддръжка на клиенти или поддръжка по телефона, тъй като това е по-интимен начин за взаимодействие с клиентите един на един.

Това е мощен инструмент за фирми, които искат да подобрят ангажираността на клиентите. Можете да създадете лично и интерактивно клиентско изживяване, като използвате тази изцяло нова техника за поддръжка. Когато фирмите отделят време, за да предоставят на клиентите ясна и полезна информация, това изгражда доверие и увереност на клиентите.

Като цяло, визуалната поддръжка на клиенти е ценен инструмент за поддръжка на клиенти, който може да се използва в различни ситуации. Когато се използва правилно, може да помогне за подобряване на удовлетвореността на клиентите и да намали времето, необходимо за разрешаване на запитвания на клиенти.

Как е полезна визуалната поддръжка на клиенти?

Визуалната поддръжка на клиенти може да бъде изключително полезна по няколко начина, включително:

Развийте положителни отношения с клиентите

Визуалната поддръжка на клиенти позволява на фирмите да предоставят персонализирано и персонализирано клиентско изживяване, което води до развитие на добри отношения с тях.

Когато общувате един на един, можете да създадете лична връзка с клиента чрез взаимодействие в реално време, което ще ви помогне да изградите връзка за бъдещо разглеждане.

  Топ 6, прегледани през 2020 г

Комуникация от следващо ниво

Внедряването на визуална поддръжка може да помогне на бизнеса да запълни комуникационната празнина. Сътрудничеството с клиенти чрез видео разговори позволява на представителите да разбират и разрешават проблемите бързо и ефективно.

Визуалната поддръжка на клиенти помага за ясното и последователно взаимодействие във всички допирни точки на клиентите и фирмите могат да създадат силна и сплотена марка, която клиентите ще разпознаят и оценят.

Помага за поддържане на имиджа на марката

Не е тайна, че задържането на клиенти е по-добро и по-лесно от привличането. Въпреки че полага адекватни усилия, предприятията срещат трудности да задържат клиентите си и да поддържат имиджа на марката си поради нарастващата конкуренция.

Визуалната поддръжка на клиенти може да бъде решението за вашите рани; чрез включването на това решение, фирмите могат да гарантират, че се свързват с клиентите в точното време и решават проблемите лично чрез индивидуален контакт. По този начин можете да гарантирате, че клиентите имат положителен опит с вашата марка.

Записвайте обаждания за бъдещо разглеждане.

Инструментите за визуална поддръжка на клиенти се предлагат с вградена функция за запис, която ви позволява да преглеждате взаимодействията с клиентите и да адресирате по-късно проблеми, които може да са възникнали по време на разговора. Записаните разговори могат също така да обучат персонала за обслужване на клиенти, като предоставят справка за най-добри практики.

Помага да обясните вашия бизнес и продукти

Поддръжката на клиенти чрез телефонни обаждания понякога може да бъде предизвикателство, особено когато се работи със сложни продукти или услуги.

Визуалната поддръжка на клиенти може да помогне на бизнеса да обясни по-добре своя бизнес и продукти. Можете да използвате изображения, видеоклипове и други визуални елементи, които помагат на клиентите да разберат по-добре вашия продукт/услуга.

Може да бъде особено полезно, когато фирмите работят с клиенти, които може да не са запознати с продуктите или услугите.

Взаимодействайте лично с глобалните клиенти

Визуалната поддръжка на клиенти е един от начините, по които фирмите могат да взаимодействат със своите глобални клиенти на лично ниво. Вашите представители могат да се свързват с клиенти в различни части на света чрез видеоконференции, чат и други визуални средства.

Този тип поддръжка позволява на бизнеса да се открои от своите конкуренти и да изгради положителни взаимоотношения с клиентите си. Може също така да помогне на компаниите да поддържат своите клиенти доволни, като предоставя по-удобен и личен начин за взаимодействие.

Какви са случаите на използване на визуалната поддръжка на клиенти?

технология

Визуалната поддръжка на клиенти е важен инструмент за технологичните и софтуерните компании, тъй като може да им помогне да обяснят ефективно своя продукт чрез предоставяне на визуални изображения, презентации и взаимодействие на видео с клиенти. Може да бъде изключително полезно за клиенти, които са нови за продукта или не са технологични.

Бизнесите могат да се свързват с потребителите в реално време чрез визуална поддръжка и да предоставят на клиентите персонализирана помощ за по-добро разбиране на софтуера.

Персонализираната поддръжка може да помогне на потребителите да се чувстват уверени при използването на конкретно софтуерно приложение и също така може да помогне за изграждането на доверие между компания и нейните потребители.

Здравеопазване

Доставчиците на здравни услуги могат да предложат индивидуални консултации и незабавни насоки на екрана на своите пациенти с помощта на визуална поддръжка на клиенти. Това може да направи изключително лесно за пациентите да разберат процеса на лечение и да гарантира, че няма недоразумения.

Друго предимство на интегрирането на визуална подкрепа в здравеопазването е, че пациентите могат да получат необходимата им помощ веднага, вместо да чакат обратно обаждане или среща.

Поддръжка на клиенти

Визуалната поддръжка на клиенти може да се използва в индустрията за поддръжка на клиенти за предоставяне на помощ на клиенти в реално време чрез споделяне на екрана на представителя и видео взаимодействие.

Този метод използва изображения и видеоклипове, за да помогне на клиентите да разрешат проблеми и може да се използва за предоставяне на персонализирани изживявания за клиентите.

  Размазани ли са снимките на вашия смартфон? Ето защо

Освен това визуалната поддръжка на клиенти може да добави персонален щрих, създавайки връзка между клиента и представителя за поддръжка на клиенти.

Банкиране, финансови услуги и застраховане (BFSI)

Банковите, финансовите и застрахователните компании винаги търсят начини да подобрят обслужването на клиентите и да намалят разходите чрез прилагане на решения за визуална поддръжка на клиенти.

Решенията за визуална поддръжка на клиенти позволяват на банкови касиери, финансови съветници и застрахователни агенти да влязат на мястото на клиентите, за да обяснят продукта.

В допълнение визуалната поддръжка на клиенти помага на компаниите да предоставят по-добри услуги и поддръжка в реално време и да намалят времето за изчакване; клиентите ще са по-склонни да правят бизнес с тези компании. Тук изследваме най-добрите визуални платформи за поддръжка на клиенти за по-добра ангажираност.

Viewabo

Viewabo е визуална платформа за поддръжка на клиенти, която помага на бизнеса да подобри ангажираността на клиентите, да намали времето за изпълнение и да предостави на клиентите върховно изживяване.

Той е най-известен с възможностите си да интегрира това решение с вашите бизнес приложения, без никакви проблеми с изтеглянето на приложението.

С функция за запис, видео разговори в реално време и едно единствено уеб-базирано табло за управление, Viewabo е решение на едно гише за бизнеса, за да поддържа клиентите си начело.

Най-добрата част за Viewabo

 • Видеоподпомаганата поддръжка на клиенти прави комуникацията лесна и удобна както за клиентите, така и за представителите.
 • Този инструмент се предлага с функции като записване, пауза или преразглеждане на разговори с клиенти.
 • Той позволява на агентите да се обадят незабавно само с една връзка без никакви сложни добавки или изтегляния.

Той предлага два платени плана, включително основен, който започва от $20 на месец за лиценз, и стандартен, който струва $40 на месец за лиценз.

Immerss е първата по рода си платформа за пазаруване на живо, която се фокусира върху предоставянето на клиентите на най-доброто виртуално пазаруване.

Има решение, фокусирано върху търговията на дребно за хуманизиране на пазаруването, маркетингова технология за подобряване на пазаруването и виртуални асистенти по продажбите.

Най-добрата част от Immerss за пазаруване на живо и дигитално клиентско решение

 • Той осигурява взаимодействия „един към много“ за пазаруване в Livestream, което означава, че можете да взаимодействате с множество потенциални купувачи наведнъж
 • Той предоставя продуктова въртележка, за да помогне на потребителите да видят вашия каталог.
 • Платформата предоставя подробна статистика като данни за продажбите на живо, анализи в реално време и проследяване на комисионни.

Това е пълноценна платформа за визуална поддръжка на опит в електронната търговия, предоставяща две решения за пазаруване на живо и дигитална клиентела; ако видите техния обхват в областта на визуалната поддръжка на електронната търговия, може също да си помислите същото.

Кутия за помощ

Assistbox позволява на бизнеса да се свързва, комуникира и анализира взаимодействието с клиентите във всички допирни точки, като предоставя цялостни и персонализирани решения за поддръжка на клиенти.

Най-добрата част за Assistbox

 • Той осигурява взаимодействия в реално време чрез най-модерни функции за видео разговори с опции за споделяне на екрана.
 • Assistbox може да бъде настроен безпроблемно и интегриран, осигурявайки безпроблемно планиране и внедряване на инструмента.
 • Той дава достъп до проницателни табла за управление и KPI за разглеждане на взаимодействията с клиентите.

Платформата позволява на бизнеси от различни домейни да предоставят индивидуални услуги за дистанционна поддръжка на клиенти в световен мащаб. Бизнеси от всякакъв размер могат да използват този удивителен инструмент, за да повишат производителността си чрез подобрена видимост в разговорите с клиентите.

Viibe

Viibe предоставя комбинация от визуална поддръжка и решения за наблюдение на ангажираността, които могат да се използват за оптимизиране на контактните точки на клиентите.

Този визуален инструмент за поддръжка на клиенти предлага функции като визуален интерфейс, чат на живо и управление на случаи и знания. Viibe позволява на бизнеса да ускори своите бизнес стратегии с помощта на данни за клиенти, получени чрез разговори.

Най-добрата част за Viibe

 • Има възможности при поискване и планиране.
 • Той улеснява комуникацията чрез анотации, което прави разговорите с клиентите взаимодействащи
 • Viibe може да ви помогне да превърнете данните в ползотворни прозрения, които ви дават цялостен поглед върху клиентите

Той ви предоставя три визуални пакета за поддръжка на клиенти, които идват с безплатни пробни версии. Можете също така да получите персонализиран пакет с тях, съобразен с вашите нужди.

Екипна поддръжка

Teamsupport осигурява удобството да дава възможност на компаниите да разрешават проблеми с голям залог чрез видео чатове и обаждания.

Инструментът за визуална поддръжка на клиенти на Teamsupport е чудесен за хуманизиране на разговорите и предоставяне на изключително обслужване на клиенти. Той предоставя изображения с висока разделителна способност до регулируеми изгледи на екрана до гъвкави видео опции за бизнеси, ориентирани към клиентите.,

Най-добрата част за Teamsupport

 • Неговата функция за гледане на видео е идеална за бизнеси, базирани на продукти, за да покажат и обяснят продуктите
 • Помага за прилагането на стратегически бизнес подход чрез записи на разговори и достъп до историята на клиентите

Teamsupport има куп различни платени оферти. Техните оферти обикновено започват от едва $29.

Дистанционно повикване

Remotecall предлага редица различни планове, предназначени да помогнат на различни по големина бизнеси. Гамата им включва четири пакета в зависимост от характеристиките и броя на устройствата.

Този инструмент за визуална поддръжка предоставя функции като споделяне на видео, интерактивни инструменти за рисуване, опции за споделяне на снимки, споделяне на сесии, предаване на GPS местоположение, разпознаване на баркод и опция за споделяне на документи.

Най-добрата част за Remotecall

 • Инструментът за интелигентно управление на Remotecall ви предоставя всички необходими функции като прехвърляне на сесия, персонализирана страница за връзка, безпроблемно превключване към мрежата и опция за ръчно фокусиране.
 • Без главоболие от плъгини или изтегляния. Можете да се свържете незабавно с връзка, върху която можете да щракнете, в уеб браузър.

Приказлив

Talkative е добър избор за фирми, които се нуждаят от стабилно решение за поддръжка на клиенти и искат да увеличат продажбите си чрез използване на прозрения и данни в реално време.

С помощта на Talkative можете да гарантирате, че вашите представители се ангажират с клиентите в точното време с точната информация.

Най-добрата част от Talkative

Забележителни характеристики на тези инструменти са PCI-съвместим видеозапис, система за управление на ефективността на агента, подобрен чат, динамични консервирани съобщения и възможности за интелигентен дисплей с опция за видео в опашка

 • Talkative може да се интегрира в различни устройства и платформи, включително мобилни телефони, настолни компютри, таблети и др.
 • Той дава възможност на бизнеса с по-интелигентен начин за свързване и взаимодействие с клиенти чрез визуална поддръжка от следващо поколение.
 • Той ви позволява да персонализирате контроли, за да осигурите най-доброто клиентско изживяване, когато ви е удобно.

Talkative предлага три пакета видео поддръжка на клиенти в зависимост от нуждите на бизнеса. Те имат екипен пакет, бизнес пакет и персонализиран пакет, започващ от едва $199 на месец.

Заключение

Обслужването на клиенти е важна част от всеки бизнес и е също толкова важно проблемите на клиентите да се решават бързо и ефективно.

С визуална платформа за поддръжка на клиенти фирмите могат да осигурят поддръжка на клиенти по най-удобния начин за своите клиенти. А с функции като споделяне на екрана и запис на екрана, поддръжката, която предоставяте, ще бъде по-ефективна.

Можете също така да проучите някои платформи за обслужване на клиенти, за да увеличите процента на задържане.

x