6-те най-добри приложения за Mac, работещи с AI, за да спестите време и да бъдете по-продуктивни

Когато времето е ограничено, екипирането с правилните инструменти ще ви позволи да постигнете повече. Въпреки че вашият Mac вече има няколко вградени функции и приложения, които да ви помогнат да бъдете по-продуктивни, все още може да имате нужда от нещо допълнително, за да завършите работата.

За щастие, няколко приложения на macOS имат интегриран изкуствен интелект (AI), за да оптимизират работния ви процес и да автоматизират обикновените задачи, което ви позволява да се съсредоточите върху важните неща. По-долу ще разгледаме най-добрите приложения за Mac, работещи с изкуствен интелект, за да увеличите вашата продуктивност.

1. Крисп: Премахнете фоновия шум по време на срещи

Фоновият шум е едно от най-често срещаните разсейващи фактори, които могат да провалят вашите срещи. Тъй като онлайн срещите стават все по-разпространени на съвременното работно място, намирането на начини за премахване на фоновия шум, като бръмчене на климатик, бърборене на колеги или лай на кучета, е жизненоважно.

Krisp е основен инструмент за онлайн срещи, тъй като използва AI, за да заглуши фоновите шумове и да подобри качеството на вашия звук в реално време. Krisp е лесен за използване; трябва само да се регистрирате за акаунт и да изтеглите приложението на вашия Mac. След това стартирайте приложението от лентата с менюта на вашия Mac.

Krisp работи с повечето приложения за комуникация или видеоконференции за вашия Mac, като Zoom, Microsoft Teams, Hangouts и други. Отворете предпочитаното от вас приложение за онлайн срещи, отидете на аудио настройките и изберете Krisp като ваш микрофон и високоговорител. Вече можете да се наслаждавате на виртуални срещи без фонов шум. Обърнете внимание, че Krisp може също да транскрибира вашите срещи в реално време.

Изтегли: Крисп (Безплатно, наличен абонамент)

  Активирайте и деактивирайте отчета „Виждано“ в Google Hangouts

2. GrammarlyGO: AI помощ за писане и редактиране

GrammarlyGO е базирано на AI приложение за Mac, което може да действа като ваш личен асистент за писане и редактиране. Можете да използвате този инструмент за проверка на пунктуационни, граматически и правописни грешки. Grammarly също може да ви помогне да гарантирате, че изреченията ви са с активен глас и да подобри цялостната четливост на вашето писане.

Освен възможностите си за редактиране, GrammarlyGO използва генериращ AI, за да произвежда съдържание въз основа на вашите изисквания. Можете да въведете вашите подкани или да използвате една от многото предложени подкани. Например, можете да използвате GrammarlyGO, за да съкратите, разширите или подобрите своя текст. Можете също да го използвате, за да зададете правилния тон за вашия текст, който да отговаря на конкретна аудитория; например можете да създадете официален имейл за клиент или приятелска публикация за Facebook.

Използването на Grammarly е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате за акаунт и да изтеглите разширението Safari и приложението Mac. Вече сте готови да използвате GrammarlyGO, като маркирате текст и получите достъп до функциите му, като щракнете върху иконата на GrammarlyGO (обозначена с крушка).

Изтегли: GrammarlyGO (Безплатно, наличен абонамент)

Колко приложения за продуктивност имате инсталирани на вашия Mac? Вероятно имате специално приложение за вашите бележки, задачи, календар и др. Въпреки че тези инструменти несъмнено ви помагат да вършите нещата, превключването между тях може да бъде караница. Това е мястото, където едно цялостно работно пространство за производителност като Notion AI идва на помощ.

Notion е многофункционален инструмент за производителност, който може да ви помогне да организирате задачите си, да следите всички уеб страници, които посещавате, да запазвате бележките си от срещи и други, без да превключвате към различни приложения. Това обаче не е всичко; Notion използва изкуствен интелект, за да опрости вашия работен процес.

Например, можете да използвате Notion AI, за да обобщите, разширите, преведете или опростите вашите бележки. Можете също да го използвате, за да намерите елементи за действие от вашите бележки от срещата или да представите ключови точки във формат на таблица. Notion е безплатен за използване на вашия Mac, но можете да надстроите до платената версия за повече функции.

  19 най-добри ресурси за изучаване на Rust

Изтегли: Понятие AI (Безплатно, наличен абонамент)

4. Canary Mail: Вашият AI имейл асистент

Списъкът с базирани на изкуствен интелект приложения за Mac, които ви помагат да спестите време и да бъдете по-продуктивни, няма да бъде пълен, без да споменем имейл асистент. Това е така, защото имейлът все още е един от най-разпространените методи за комуникация за лична или професионална употреба. Освен това никой не обича да пише имейли или да прекарва време във входящата си поща! Така че, ако вграденото приложение Mail не върши работа, помислете за преминаване към Canary Mail.

Canary Mail е задвижван от AI имейл асистент, който може да ви помогне да рационализирате работния си процес на имейл и да спестите време. Този инструмент използва изкуствен интелект, за да анализира и обобщава вашите имейли. Можете също да използвате Canary Mail, за да съставяте вашите имейли, като предоставите няколко подробности за това, което искате да кажете.

Ако често ви е трудно да се справите с огромния брой имейли, които получавате, Canary Mail може да ви помогне да намалите претоварването с имейли, като ги сортира и приоритизира вместо вас. Освен това ви улеснява да се отпишете от досадните имейл бюлетини. И накрая, можете да добавите всичките си имейл акаунти към Canary Mail, за да създадете единна входяща кутия и да избегнете превключването между различни имейл клиенти.

Изтегли: Canary Mail (Безплатно, наличен абонамент)

5. Правя: Вашият редактор на документи, базиран на AI

Ако търсите мощно, но лесно за използване приложение за macOS, което да ви помогне да създавате документи с помощта на AI, няма да сгрешите с Craft. Craft е красиво проектиран, базиран на AI редактор на документи за Mac, който може да подобри изживяването ви при водене на бележки и да улесни процеса на създаване на документи.

  Как да изтриете всички Kik съобщения и разговори

Богатата селекция от инструменти за форматиране на Craft улеснява създаването на всякакви документи, включително публикации в блогове, предложения за проекти, бележки от срещи, дневници на благодарности и др. В допълнение, Craft предоставя и няколко шаблона, което улеснява стартирането на вашите документи с предварително проектирани оформления.

Освен това можете да използвате AI Assistant на Craft, за да спестите време при създаване на документи. Например Craft AI може да обобщава, превежда, предлага заглавие, създава схема и продължава да пише, за да назовем само няколко. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете командата наклонена черта (/) във вашия документ, за да получите достъп до неговите функции.

Изтегли: Правя (Безплатно, наличен абонамент)

6. Превъртане назад: Заснемете всичко на вашия Mac

Често ли ви е трудно да запомните сайтовете, които посещавате, или съобщенията, които четете? Да приемем, че сте посетили X (по-рано Twitter) на вашия Mac предишния ден и сте попаднали на интересен цитат или забавна публикация. За съжаление, единственото нещо, което си спомняте от публикацията, е дума или фраза. Можете да използвате Превъртане назад, за да търсите публикацията.

Rewind е базирано на AI приложение, което улавя всичко, което виждате на вашия Mac. След като изтеглите и инсталирате Rewind на вашия Mac, той работи във фонов режим, автоматично записва вашия екран и съхранява записите локално на вашия Mac. Можете да получите достъп до Rewind от лентата с менюта и да щракнете върху иконата му, за да се върнете назад във времето и да намерите информацията, от която се нуждаете.

Изтегли: Превъртане назад (Безплатно, наличен абонамент)

Изкуственият интелект не е просто мимолетна тенденция; това е мощен инструмент, който може да ви помогне да направите повече за по-малко време. За щастие много приложения за Mac, като изброените по-горе, използват AI, за да опростят работните ви процеси.

Така че, независимо дали сте на свободна практика, дистанционен работник, студент или някой, който желае да се възползва максимално от своя Mac, тези базирани на AI приложения могат значително да подобрят вашата производителност.

x