6 най-добри специализирани сървъри за игри за геймъри и стриймъри

Хостингът на специализиран сървър за игри става все по-популярен в наши дни.

И защо не; кой не иска превъзходна скорост и невероятна производителност на сървъра без забавяния?

Специализираните сървъри дават гъвкавост и мощност за хостване на желаните игри. Той увеличава изживяването при игра многократно и осигурява по-добра сигурност на вашите сървъри с изобилие от ресурси, тъй като не е нужно да го споделяте с никой друг.

Сега може да си помислите защо не изберете друг тип сървър, като например споделен хостинг. Въпреки че може да се предлага с уникални функции на по-ниска цена, игровото изживяване и надеждността са компрометирани. Ще трябва да споделяте ресурси с други (много от тях), което засяга производителността, повече закъснения и прекъсвания и рискове за сигурността.

Това вероятно обяснява защо съвременните геймъри и стриймъри обичат специализирания сървър за игри. Да имате специален сървър за захранване на вашите видеоклипове или игри означава да получите цял сървър за игри с невероятно време за реакция. Получавате повече контрол върху вашия сървър с желаната конфигурация, промяна на настройките, оптимизиране на сървъра въз основа на вашите нужди и т.н.

И така, нека поговорим за хостинг на специализиран сървър за игри и как получавате всички тези предимства, за да изпитате геймплей от следващо ниво.

Какво е специализиран хостинг на игри?

Мислете за уеб хостинга като за наемане на парцел виртуално в света на интернет. Можете да използвате това пространство за изграждане на вашия уебсайт, стрийминг, игра на игри и т.н. Има различни нива на наемане на това пространство, като споделен хостинг, VPS хостинг, специализиран хостинг, облачен хостинг и т.н.

Сега да предположим, че сте избрали споделена хостинг услуга. Това е като да наемете стая в апартамент, споделен от други. Може да е достъпно, забавно и може да ви даде временен комфорт, особено ако сте сами в тази стая. Но ще трябва да управлявате споделянето на някои удобства с други. Това ограничено пространство и ресурси не биха били достатъчни за вас. Скоро ще искате да си купите собствена къща.

По подобен начин специализираният хостинг е решението за геймърите, които са уморени от всички тези ограничения. Това ще помогне, ако вашият отбор се увеличи или искате да поканите приятелите си от цял ​​свят в играта си.

Специализираният хостинг се състои от клъстер от мощни сървъри, които ви позволяват да хоствате стабилни игри от висок клас, които изискват огромна производителност. Получавате свое собствено пространство с всички ресурси, предназначени само за вас, и можете да поканите колкото се може повече играчи да дойдат да играят с вас и да го персонализирате. Звучи забавно, нали? То е. Но това е на по-висока цена, но резултатите си заслужават.

Каква е ползата от специализирания хостинг?

Вече знаете КАКВИ са предимствата на специализирания хостинг; сега, нека намерим КАК?

Изключителна производителност и скорост

Специализираният хостинг означава, че сървърът е „посветен“ само на вас с всички ресурси като CPU, RAM, съхранение и т.н. Той използва най-новите процесори, софтуер и хардуер, за да ви осигури оптимално изживяване.

В резултат на това увеличава вашата скорост на игра, което директно подобрява вашия геймплей. Освен това може да поеме повече трафик или хората, които се присъединяват към играта от места по целия свят, и можете да хоствате мощни видео игри като Minecraft, Valheim и др.

Незначителен престой и забавяне

Поради високата производителност и скорост е вероятно да изпитате незначителен престой или забавяне. Освен това споделянето на ресурси с никого не допринася допълнително за тази кауза. Следователно не е нужно да се борите с бавно зареждане на играта или чести сривове, които преди са развалили настроението ви, а сега можете да изпитате по-гладък геймплей.

  Как да добавите текущата дата и час в Google Sheets

По-добра поддръжка на клиенти

Специализираните хостинг услуги включват по-добра поддръжка на клиенти. Можете бързо да се свържете с тях по всяко време и те ще ви помогнат бързо да разрешите запитването си с различни средства за комуникация като имейл, чат или обаждане.

Повече контрол

Специализираният хостинг предлага повече гъвкавост, тъй като не се състезавате за непрекъсната работа или честотна лента. Можете дори да конфигурирате или инсталирате неща сами, да се интегрирате с друг софтуер, за да включите форуми, да показвате класации на играчи и т.н. Освен това те предлагат стабилен контролен панел за лесно управление на всичко или можете да оставите повечето неща на тях и да похарчите повече време за игра, отколкото за управление.

Така че, нека прегледаме най-добрите 6 специализирани сървъра за игри, за да се възползвате от тези предимства и да се насладите на играта си внимателно.

OVHcloud

Изпитайте най-доброто представяне за онлайн игри с OVHcloud – специален сървър за игри за всички геймъри. Всеки сървър, който предоставят, има диапазон от IPv4 и IPv6 адреси. Можете да използвате опцията за наемане на допълнителни IPv4 адреси (до 256/машина) за специализирания сървър.

OVHcloud разполага с най-новите процесори AMD Ryzen, базирани на ZEN 2 архитектура, която предлага висока производителност. Ще получите технология за водно охлаждане с мощни процесори, за да получите стабилна производителност. Той има 1 Gbit/s честотна лента, за да осигури най-доброто изживяване за онлайн игри без никакви проблеми с наличността на услугата.

Можете да наемете вашия сървър най-близо до центровете за данни, разположени по целия свят, за най-ниска латентност. Сървърът за игри OVHcloud е перфектно решение за издатели и професионални дистрибутори с отлична производителност при минимална скорост. Той също така помага да защитите вашия сървър от DDoS атаки, за да избегнете нежелани сривове. Използвайки специализирано решение Anti-DDoS, включено във вашия сървър, известно като Game DDoS, вашите сървъри ще бъдат защитени с двупосочно смекчаване и на ниво 7, което гарантира, че вашите игри вървят възможно най-гладко.

Всички сървъри имат 99,90% споразумение за ниво на обслужване (SLA), за да се гарантира най-добрата наличност на сървърите за вашите игри.

Цените на специалния сървър на OVHcloud започват около $95 на месец.

Течна мрежа

Течна мрежа ви дава сигурност и производителност на високо ниво с управляваните специализирани сървъри за игри. Специализира се в персонализирани решения, като си партнира с вашите експерти, за да създаде по-добра игра, съобразена с вашите нужди.

Ще намерите висока достъпност, висока производителност и хибриден хостинг, освен сървърни клъстери, частен облачен хостинг, публичен облачен хостинг, готовност за бедствия, решения за съответствие и решения, изградени по поръчка в персонализираната хостинг услуга.

Сървърният хостинг на Liquid Web е достъпен за Windows и Linux OS и се предлага със ServerSecure Hardening и Proactive Sonar Monitoring. Ще намерите както единични, така и двойни процесори за игрови сървъри. Изберете между напълно управляван, управляван с ядро ​​или самостоятелно управляван хостинг на специализиран сървър според нуждите на вашия бизнес.

Освен това той предпазва вашия сървър и уебсайт от DDoS атаки и предлага достъп за наблюдение на проблемите. Те предоставят Cloudflare CDN, който помага на вашия уебсайт да набере скорост през най-близкия сървър от световни центрове. Освен това ще получите вторично устройство за архивиране на основните ви данни.

Liquid Web предоставя Interworx, cPanel и Plesk, за да можете да избирате между контролни панели, за да започнете с играта си. С IPMI достъп можете да управлявате и наблюдавате вашия специализиран windows или Linux сървър дистанционно, без да губите сигурност и достъп.

  Как можете да върнете входящата си поща на вашия iPad

Liquid Web ви позволява да поемете пълен контрол над вашия сървър с помощта на достъп на ниво root. Специалният IP адрес също ще ви помогне да подобрите достъпността и сигурността на вашия сървър. Със SSD съхранение от корпоративен клас можете да увеличите скоростта на производителността на сървъра, за да се справите със съхранението на данни. Освен това те предлагат 100% гаранция за непрекъсната работа на мрежата.

Можете да избирате от различни процесори на Intel на начална цена от $169/месец, където можете да намерите 4 ядра всяко 3,9 GHz, 16 GB RAM, 5 TB честотна лента, 250 GB Acronis Cyber ​​Backups, 1 TB SATA диск за архивиране, 2 x 240 GB SSD основен диск и др.

Google Cloud

Осигурете безпроблемно игрово изживяване за много играчи с управление на множество клъстери чрез Google Cloud. Техните сървъри за игри управляват вашата глобална сървърна инфраструктура, така че да можете да се съсредоточите само върху разработването на страхотни игри без усложнения или компромис с производителността.

Техните сървъри за игри също управляват Agones, който е проект за управление на сървър с отворен код, работещ на Kubernetes. Google Cloud автоматизира флоти от сървъри в много клъстери на Agones, следи изправността на флотите с помощта на Terraform и планира събитията за мащабиране.

Вашите сървъри за игри ще работят със скорост от 3,8 GHz, а висококачествена частна мрежа свързва разпределените региони на Google Cloud’sCloud. Той също така ще поддържа мулти-облачни и хибридни внедрявания по-рано.

Те предлагат персонализирано автоматично мащабиране, единична контролна равнина, опростени внедрявания, поддръжка на Google Cloud и много други. Освен това можете да получите достъп до API на Agones и Kubernetes, за да позволите на вашия сървър за игри да предостави уникално геймплей изживяване.

Google Cloud управлява първия клъстер безплатно, а всеки допълнителен ще струва $0,50/час/клъстер.

Amazon GameLift

Дайте на вашите потребители мултиплейър изживяване със специалните сървъри за игри Amazon GameLift. Той използва силата на AWS, за да осигури минимално забавяне от 45 ms, по-малко време за изчакване за играчите и максимални спестявания.

GameLift предлага глобална, мащабируема и най-еластична услуга за изчисления. Той автоматично се мащабира с FlexMatch, за да свърже максимум 200 играча в една сесия и да отговори на търсенето на играчите. Използвайте съществуващия технологичен стек, който е съвместим с всички модули, за да осигурите гъвкавост.

Той е предназначен да защити вашия сървър за игри от DDoS атаки. Освен това имате опцията да конфигурирате услугата, за да увеличите капацитета на сървъра и да го мащабирате автоматично, за да поеме всички DDoS атаки, позволявайки на вашите играчи да играят, без да излизат офлайн.

Можете да избирате от 40 вида и размера на екземплярите. Хостингът включва и табло за управление за наблюдение на производителността на игрите и можете да видите истинските данни за здравето на сървъра, търсенето на играчи, капацитета на сървъра, процесора и използването на паметта. Освен това можете също да изберете оперативни сигнали с помощта на Amazon CloudWatch.

GameLift поддържа Unreal Engine, Amazon Lumberyard, Unity и потребителски C++ и C# двигатели за игри. Той включва бърз трансфер на данни, SSD съхранение и високопроизводителни виртуални машини. Предлага се в 21 региона и 60 типа инстанции, което ви позволява да се възползвате от най-добрата производителност за вашия сървър.

IONOS

Получете пълна администраторска свобода за специален сървър за игри с IONOS. Позволява ви да настроите вашия сървър за игри и да го конфигурирате според вашето търсене чрез пълен root достъп. Специализираният сървър за игри е идеален избор за тези, които искат да наемат своя сървър за игри с пълен сървърен хардуер и производителност, достъпни за тях.

Процесорите AMD и Intel Xeon захранват IONOS за изключителна производителност. Можете да избирате от опции като надежден SSD, HDD съхранение с голям капацитет или високоскоростен NVME. Сега можете също да осигурите производителност на високо ниво с най-новия процесор и технология за съхранение.

  Как да Ctrl + F да търсите текст в отпечатан документ

Специализираният сървър за игри има ексклузивни функции, от които се възползвате, като балансиране на натоварването, пълен контрол на API, 8-минутно внедряване и др. Всички сървъри се доставят с RAID технология, за да защити вашите критични данни и да ви позволи да имате достъп до тях, когато е необходимо.

Вашият сървър е бърз с 1 Gbit/s честотна лента и позволява неограничен трафик безплатно, приложен към изходящи и входящи данни. Целият трафик ще се филтрира през IP защитната стена и ще осигури безопасност от DDoS атаки. Освен това можете да конфигурирате данни в контролния панел.

Вашите сървъри са защитени от технологиите IDS/IPS и SIEM за извършване на архивиране по всяко време, за да защитите вашите данни. Центровете за данни са разположени в САЩ и по света с най-високи стандарти за сигурност и безопасност.

Цената започва от $33/месец.

A2 хостинг

A2 хостинг наскоро стартира услуга за хостинг на Bare Metal Dedicated Server, която ви дава възможност да избирате между процесори Intel или AMD и предлага NVMe съхранение за най-високо ниво на скорост и производителност.

Изберете от опции за управляван или неуправляван сървър. Ще намерите управление на командния ред в неуправляем сървър, лесен контрол за мрежа и хардуер, избор на ОС, пълен root достъп и инсталатор на Webuzo с едно кликване. Ще получите лесен контролен панел cPanel в управляван сървър, root достъп, управлявана сигурност на сървъра и т.н. A2 Hosting също гарантира 99,9% ъптайм.

Те ви позволяват да проектирате вашия сървър с вашия ИТ екип. С удобното и ултра-бързо внедряване на сървъра можете лесно да получите достъп до сървъра за по-малко от 30 минути. Можете също така да се възползвате от повече място за съхранение и RAM според вашите нужди.

Освен това има много други предимства от избора на A2 хостинг, като например:

  • Безплатен специален IP адрес с възможност за използване на анонимен FTP
  • Мащабируеми сървъри с лесни надстройки
  • Smart Server Notifier за автоматично предупреждаване на вашия екип по време на софтуерен или хардуерен проблем

Тяхната специална хостинг услуга за игри започва от $99,99/месец.

Бонус: как да избера специален сървър за игри?

  • Проверете дали специалният сървър, който сте избрали, съответства или не на необходимите технически спецификации на видеоиграта, която искате да хоствате.
  • Проверете хардуера. Потърсете най-новия хардуер, процесори и евентуално SSD.
  • Опитайте да разберете за тяхната гаранция за непрекъсната работа, за да разберете надеждността на сървъра.
  • Вижте техните предложения за сигурност. DDoS защитата е задължителна.
  • Обсъдете с тях модули, карти, софтуера, който можете да инсталирате, контролния панел, който предлагат, и колко контрол позволяват на вашия сървър.
  • Разберете дали предлагат пробен период за тестване на производителността на сървъра. Проверете техните хостинг разходи, за да изберете този, който попада под вашия бюджет с мощни функции.

Заключение

Ако сте геймър или стрийминг ентусиаст, сега е моментът да подобрите играта си със специализиран сървър за хостинг. Той ще предложи производителността, скоростта и надеждността, които винаги сте искали да имате, освен сигурността в това рисково киберпространство.

Затова изберете специален хостинг на сървър за игри, както е споменато по-горе, и се насладете на играта си без стрес.

x