6 алтернативи на Google Play Store за изброяване на вашите приложения за Android

Много разработчици са научили този урок по грубия начин, но можете директно да опитате тези алтернативи на Google Play Store, за да имате повече финансова стабилност. Останете на линия.

Android има огромен пазарен дял. Следователно, това е един от първите големи разработчици на магазин за приложения, в който качват своите приложения.

Алгоритмите обаче се променят и възникват грешки. Тези клопки понякога унищожават малки компании и независими разработчици, връщайки приходите им обратно на изходно място.

Алтернативи на Google Play Store

Това е мястото, където тези магазини за приложения на трети страни излизат на сцената.

Така че изпробването на „не слагайте всичките си яйца в една кошница“ може да е добра идея, особено когато няма ограничение от самия Google:

Източник: Правила на Google Play

Накратко, той казва, че сте свободни да разпространявате в други магазини за приложения. Това ви помага да си вземете почивка от правилата за таксуване на Google и да разнообразите разпространението.

Към момента на писане на това, Google Play Store начислява 15% комисионна за първия милион долара, който спечелите, и 30% впоследствие.

Алтернативите на Google Play Store, които ще видим, таксуват някъде от 10% до 30%.

  Можете ли да използвате AirDrop на компютър с Windows или телефон с Android?

И тъй като само много малка част (около 1% според Google) разработчици преминават границата от един милион приходи, истинската полза от другите канали за разпространение е диверсификацията за минимизиране на рисковете от финансови прекъсвания.

Ето ни.

Aptoide

Aptoide е независим магазин за приложения, където можете да изпратите своите приложения, което също помага за разпространението в партньорските магазини чрез единно табло за управление и система за таксуване.

Накратко, говорим за над 430 милиона потребители, разпределени в 20 магазина за приложения, като Aptoide, Oppo, VIVO, MI и т.н., под разпространението на приложението Catappult.

Catapult има две схеми за споделяне на приходите: store и self. Приходите от приложения на магазина привличат 25% комисионна, докато саморазпространението ви струва само 10%.

Абонаментът за разработчици на Catappult таксува 79 USD на година, които могат да бъдат възстановени през първите 30 дни преди да започне разпространението на приложението.

Amazon

Amazon App Store е друга достойна опция за пускане на вашето приложение в 236 държави за Android, Fire TV, таблети и избрани устройства с Windows 11.

Човек може да хоства безплатни и платени приложения с Amazon. Получавате „стандартни“ лицензионни възнаграждения (70%), ако приходите надхвърлят милион USD.

За по-малко от това човек може да се възползва от програмата за ускоряване на малкия бизнес на Amazon AppStore, за да увеличи изплащанията до 80%. В допълнение, това ще ви осигури 10% допълнително като кредити на Amazon Web Services, което поставя общата печалба близо до 90%.

  Прочетете нови съобщения в WhatsApp от плаваща джаджа [Android]

Освен това стандартните възнаграждения зависят от категорията на приложението и типа на устройството, както е посочено в споразумението за услуги за разработчици на Amazon.

Обявата в магазина за приложения на Amazon е безплатна.

Uptodown

В момента Uptodown покрива над 130 милиона потребители на 26 езика на Android, Windows и Mac. Въпреки това, около 80% от трафика на приложението Uptodown принадлежи на потребители на Android.

Понастоящем всички приложения, хоствани в тази алтернатива на магазина за приложения на Google, са безплатни и разработчиците не могат да предлагат приложения с плащане за изтегляне.

Публикуването на приложения е безплатно с разпределение на приходите 80-20.

Galaxy Store

Galaxy Store може да ви служи добре благодарение на гигантския си отпечатък на Samsung и безплатното публикуване. Въпреки това отнема 30% комисионна без оглед на общите приходи на разработчиците.

Това, което го прави интересен, е клаузата, дял от приходите и данък, указваща прозорец за евентуално договаряне на роялти.

Трябва да се отбележи, че Galaxy Store е ограничен до устройства на Samsung, включително смартфони, смарт часовници и др.

AppGallery

AppGallery е предназначен за телефони на Huawei, но хората могат да го използват и на други марки. Започна с удобно за разработчиците разделяне 90-10 само за да следва модела 70-30, в сила от 2022 г.

  CamFind предлага своето страхотно търсене и разпознаване на изображения в Android

В допълнение, разработчиците в континентален Китай имат отделно съотношение на споделяне, което трябва да бъде поискано от оперативния отдел на Huawei.

Таксите за списъци в AppGallery се основават на услугите, които разработчикът използва за публикуване. Някои са безплатни, а платените имат безплатни квоти, преди да станат разплащателни.

И накрая, AppGallery включва и платени приложения.

F-Droid

F-Droid е безплатен пазар за приложения с отворен код, където можете да хоствате безплатни приложения с платени актуализации/функции.

Библиотеката с приложения обаче е силно ограничена, което води до ограничена потребителска база.

И така, всичко се свежда главно до любовта ви към движението с отворен код, ако не към нещо друго.

За съжаление, реална алтернатива няма!

Това е трудно хапче за преглъщане, но съществуваща реалност.

Google Play е твърде голям, за да има равни алтернативи или заместители. Тези изброени магазини за приложения ще ви помогнат да получите само малка част от приходите от това, което бихте направили в „Play“.

Все пак те ще ви бъдат от полза, ако по някакъв начин страдате от проблеми с производителността или забраните в Play Store.

PS: Като публикация, удобна за разработчици, ние няма да се ограничим до това. Така че в допълнение можете да проверите тези инструменти, за да стимулирате разработката на приложения за Android.