5-те най-добри алтернативи на студийния дисплей на Apple за вашия Mac

При $1599 Apple Studio Display е скъпа покупка и докато мониторите на Apple обикновено са скъпи, днес има по-добри опции, които го карат да изглежда остарял. Затова препоръчваме вместо това да похарчите трудно спечелените си пари за някой от тези монитори на трети страни.

MAKEUSEOF ВИДЕО НА ДЕНЯ

1 MSI MPG 321URX 4K QD-OLED монитор

MSI

Този 32-инчов 4K QD-OLED монитор от MSI не е предназначен за Mac; всъщност е за геймъри, които искат висока честота на опресняване без компромис с качеството на картината.

Докато Studio Display на Apple използва 27-инчов 5K IPS LCD панел, MPG 321URX на MSI използва QD-OLED панел от 3-то поколение на Samsung, който може да осигури истински нива на черното, живи цветове и безкрайно съотношение на контраст за несравнима визуална прецизност.

Получавате не само по-голям 32-инчов дисплей, но и много по-добър лъскав OLED панел, който поддържа HDR, за разлика от предложението на Apple. Той е идеален за градиране на цветове и други професионални задачи.

И не забравяйте, че Studio Display поддържа само 60Hz, докато 4K QD-OLED мониторът на MSI може да достигне до 120Hz, когато е свързан към вашия Mac с помощта на висок клас Cable Matters USB-C към DisplayPort кабел.

Това, което го прави наистина специален е, че струва само $950 към момента на писане. Това прави ценообразуването на Apple за неговия Studio Display да изглежда скандално за това, което предлага. Ще ви е необходим обаче USB-C към DisplayPort адаптер.

Въпреки това, ако не сте фен на плоски дисплеи, можете да получите същия QD-OLED панел на Samsung в извит форм фактор, като изберете AW3225QF на Alienware вместо. И двата предлагат подобни спецификации, но моделът на Alienware струва $1199.

  Коригирайте връзката с отдалечен работен плот, възникнала е вътрешна грешка

Купува:MSI MPG 321URX QD-OLED монитор ($949,99)

2 Samsung Odyssey OLED G9 Super Ultrawide монитор (G95SC)

Samsung

Супер ултрашироките монитори са мощности за продуктивност и този не е по-различен. Да притежаваш 49-инчовия Odyssey OLED G9 на Samsung е като да имаш два 27-инчови QHD монитора, подредени един до друг.

Тези, които използват своя Mac предимно за редактиране на видео, ще бъдат доволни от впечатляващата площ на екрана, която този монитор предлага. Можете да видите цялата времева линия в приложения за редактиране на видео като Final Cut Pro и Adobe Premiere Pro. Все пак имайте предвид, че мониторът е извит с радиус на кривата 1800R.

Единственият недостатък на Odyssey OLED G9 е неговата резолюция. Въпреки че е 5120 x 1440 пиксела, това в никакъв случай не е 5K дисплей като предложението на Apple. Студийният дисплей предлага два пъти по-висока вертикална разделителна способност, но супер ултраширокият форм фактор, съчетан с OLED панел, компенсира това според нас.

Вариантът G95SC на Odyssey OLED G9 има функции за интелигентна телевизия, идва с дистанционно и се захранва от ARM-базиран процесор. Така че вие ​​не получавате просто типичен монитор за цената, която плащате.

Въпреки стартирането на MSRP от $1800, сега можете да закупите Odyssey OLED G9 G95SC за малко под $1200 в Amazon, което е кражба за това, което предлага, особено в сравнение със Studio Display. Уверете се обаче, че купувате висок клас USB-C към DisplayPort кабел, за да получите 120Hz.

Купете: Samsung Odyssey OLED G9 G95SC ($1199,99)

3 Alienware AW3423DWF QD-OLED ултраширок монитор

Dell

Ако Odyssey G9 е твърде голям за вашето бюро, може да помислите за стандартен ултраширок монитор вместо това. Alienware AW3423DWF на Dell е един от най-популярните QD-OLED монитори на пазара. Той използва QD-OLED панел от първо поколение на Samsung, който може да се похвали с резолюция от 3440 x 1440 пиксела.

  Защо екранната клавиатура не се появява на моя iPad?

Въпреки че не отговаря на 5K резолюцията на Studio Display, панелът QD-OLED, съчетан с по-висока честота на опресняване, е фактор, който е трудно да се пренебрегне. Получавате много по-точни и живи цветове, перфектно черно и безкрайно съотношение на контраст, което го прави идеален за създаване на съдържание и други професионални работни процеси.

Освен това получавате повече пространство на екрана от монитор 16:9 като Studio Display, което го прави идеален избор за вашия Mac mini или Mac Studio. И най-добрата част? Струва само $900, което го прави най-евтиният монитор в този списък. Така че можете да похарчите парите, които спестите, за основни аксесоари за Mac.

Купува:Alienware AW3423DWF ($899,99)

4 Монитор Samsung ViewFinity S9 5K

Samsung

Следващ в списъка, имаме монитор на Samsung, който изглежда много подобен на Studio Display. Той споделя предимно същите спецификации и за разлика от LG UltraFine 5K дисплея, IPS LCD панелът на Samsung може също да осигури 600 нита пикова яркост.

Той идва с модулна 4K уеб камера, която е по-добра от 12MP камерата на Studio Display, която е ограничена до 1080p резолюция. Неговите вградени високоговорители обаче са бледи и не могат да се сравняват със звуковата система с шест високоговорителя в предложението на Apple.

Получавате Thunderbolt 4 порт за свързване на вашия Mac и три стандартни USB-C порта за свързване на вашите аксесоари. Има и Mini DisplayPort, ако искате да свържете друг компютър към него.

ViewFinity S9 също включва функции за интелигентна телевизия и поддръжка за Apple AirPlay, ако искате да отразявате екрана на вашия iPhone към него. Включеното дистанционно също така улеснява достъпа до приложения за смарт телевизия като Netflix, Disney+, Apple TV, Spotify и др.

  Как да ускорите работния плот на KDE Plasma 5

Samsung пусна Viewfinity S9 през 2023 г. на цена от $1599, което е точно на нивото на цената на Studio Display. За щастие, през 2024 г. можете да го намерите в Amazon за по-малко от $1000, поради което го препоръчваме като отлична алтернатива.

Купете: Samsung ViewFinity S9 5K ($989,90)

5 LG 27-инчов ултрафин 5K дисплей

LG

Ако 5K разделителната способност е вашият основен приоритет и не ви интересуват особеностите на OLED монитор с висока честота на опресняване, LG UltraFine 5K дисплей е страхотна алтернатива на Studio Display, която може да отговаря на вашия бюджет.

По отношение на спецификациите той е много подобен на Studio Display, с изключение на това, че може да осигури само 500 нита пикова яркост, докато предложението на Apple може да достигне до 600 нита. В противен случай това е стандартен IPS LCD панел с поддръжка на цветовата гама DCI-P3.

Въпреки това ще пропуснете специфични за Apple функции като Center Stage и пространствено аудио, а неговата 1080p уеб камера и вътрешните стерео високоговорители не са съпоставими със Studio Display. Apple ви дава 12MP камера и звукова система с шест високоговорителя на цената, която плащате.

От друга страна, дисплеят LG UltraFine 5K е по-евтин от Studio Display с над $400; ще го намерите в Amazon за под $1200. За съжаление, това е по-скъпо от повечето монитори, които изброихме тук, но вашите възможности са доста ограничени, ако искате достъпен 5K дисплей.

Купете: LG UltraFine 5K ($1176.63)

Независимо дали искате превъзходен OLED панел с по-висока честота на опресняване или 5K дисплей с висока разделителна способност, имате по-добри опции от Studio Display. За перфектно мащабиране в macOS в различни приложения препоръчваме да изберете 5K монитор като ViewFinity S9.

Въпреки това, ултраширок или супер ултраширок OLED монитор може да бъде трудно да се пренебрегне, ако искате гъвкав дисплей с повече площ на екрана. Всичко се свежда до личните предпочитания и начина, по който планирате да използвате своя Mac в дългосрочен план.